Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Aurorix

12
meningen

Aurorix

moclobemide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (6 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Aurorix

31-10-2017 | Man | 51
moclobemide (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
enkele soorten geprobeerd en moclobemide werk goed. Mijn bijwerkingen: warrigheid, stoned gevoel, potentieverhogend, eetlustopwekkend, lichte verandering van geluid en kleuren. De meeste bijwerkingen zijn zelfs prettig. ik voel me weer wat beter in mijn vel.
5

Aurorix

27-02-2015 | Vrouw | 43
moclobemide (150mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren een lange lijst van medicijnen te hebben afgewerkt uiteindelijk bij Aurorix uitgekomen. Mijn behandelaar wou eerst een klassieke mao-remmer voorschrijven, maar zelf wou ik eerst Aurorix uitproberen, omdat daarvoor geen strikte dieeteisen gelden. Het medicijn werkt goed. Helemaal perfect is het niet, maar de hele zware depressies blijven gelukkig nu uit. Grootste[lees meer...] voordelen zijn de weinige bijwerkingen. Het grootste probleem is het moeizaam in kunnen slapen. Het voor 15.00 uur innemen van de medicijen help enigzins in combinatie met 5 mg melatonine voor het slapengaan. Gelukkig bij dit medicijn geen last van gewichtstoename, sloomheid, trillen etc. Ik heb juist iets meer energie. Wel lichte problemen met mijn geheugen. Wel oppassen dat je niet teveel kaas etc. eet (officieel zijn er geen dieetvoorschriften). Bij het teveel eten van voedsel dat op de lijst van de klassieke mao-remmers staat kan ik vaak niet slapen, stijgt mijn lichaamstemperatuur en begin ik erg te zweten. Al met al ben ik er erg blij mee. Na jaren een medicijn gevonden dat en werkt en weinig bijwerkingen kent.
1

Aurorix

23-05-2013 | Vrouw | 29
moclobemide
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb sedfert ik 13 maal onder zware narcoze ben gebracht geweest last van paniekstoornissen. Nu heb ik al veel middelen geprobeert maar niets lijkt te helpen ik verdraag niet goed ad reageer er anders op nu heb ik aurorix gekregen van de dokter hij had me proberen op 300 mg te krijgen maar is niet gelukt. Nu vraag ik me af of 150 mg me zal helpen oo durf ik nergens no[lees meer...]g alleen naar toe geen :.( zou aurorix me er tegen helpen ? vele groetjes belle
5

Aurorix

12-01-2012 | Vrouw | 46
moclobemide
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel veel gehad aan dit medicijn. Helaas werd naarmate ik het langer slikte de werking steeds minder en de laatste 2 jaar dat ik het slikte kreeg ik er nog een andere AD bij. Nadat ik, sinds jaren, weer een flinke depressie kreeg werd ik over gezet naar een andere ad.
4

Aurorix

30-08-2011 | Man | 40
moclobemide
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Update, ben van Hyperiplant afgestapt na 5 weken. Na een hoopvolle start zakte ik na 3e week zover weg dat ik met mijn huisarts besloten heb direkt terug te stappen op Aurorix. Aurorix is een prima middel met weinig bijwerkingen, enige punt met dit middel is dat ik wat meer stemminswisselingen ervoer. Al vanaf begin gebruik hier last van.Misschien ligt dit aan de hoogte [lees meer...]van mijn dosis. Of ligt er een andere reden aan ten grondslag. De komende twee weken dus weer opbouwen, mocht ik toch wat last houden van de bijwerkingen dan stap ik terug op Sertraline.
4

Aurorix

09-08-2011 | Man | 40
moclobemide
Depressie/onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na gestopt te zijn met Sertraline ben ik overgestapt op Aurorix (Moclomebide), dit middel hielp goed tegen de depressie en nog belangrijker je had geen libido verlies.Met behulp van dit middel kon ik de draad weer oppakken. OP 21/07/11 ben ik overgestapt op hyperiplant, de reden hiervoor was dat ik bij het gebruik van Aurorix mijn stemming niet helemaal stabiel kreeg en i[lees meer...]k wat geprikkelder bleef en soms een hallucinatie had. Kortom een goed middel maar de bijwerking en vond ik vervelend
4

Aurorix

19-02-2011 | Man | 9
moclobemide
Add
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn zoon gebreukt 2 keer 150 mg voor add hij kan zig goed consetreeren op school en niet meer druk in zijn hoof dus werkt goed
2

Aurorix

12-12-2010 | Vrouw
moclobemide
Uitputtingsdepressie en burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
-in mindere mate inzinkingen en depressieve gevoelens. -nog steeds zelfmoordgedachten -ik voel me nog steeds nutteloos
4

Aurorix

10-11-2010 | Man
moclobemide
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het middel nu 6 weken, heb geen last van depressies en angstaanvallen meer. Echter mijn stemming is nog niet stabiel, ben vooral behoorlijk geprikkeld en kan dus vaak niet goed relativeren.Iets wat ik met Setraline niet had. Het grote voordeel t.o.v. alle andere AD(met in mindere mate Setraline) is dat dit medicijn GEEN libido killer is.Iets wat een heleboel mens[lees meer...]en niet weten, en wat vaak het vertrouwen in een AD ondermijnt.Het verbaasd mijn dan ook dan dit middel niet zo bekend is. Zal misschien vanwege de dosering en dus de kosten zijn dat dit middel niet in eerste instantie wordt voorgeschreven.
5

Aurorix

24-04-2010 | Man
moclobemide
Add
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het helpt goed
2

Aurorix

16-03-2010 | Vrouw
moclobemide
Anti-Depresiva
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verslavend effect, Verergering van zelfmoord gedachten...
5

Aurorix

12-01-2010 | Vrouw
moclobemide
Neerslachtigheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
goeie medicatie je hebt gewoon nog een libido en weinig bijwerkingen verder
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.