Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Moclobemide

19
meningen

Moclobemide

moclobemide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (8 meningen)
Bipolaire stoornis (3 meningen)
Chronische depressie (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Moclobemide

Bojan Nikolik (23-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Moclobemide

23-08-2023 | Man | 35
moclobemide (300mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik moclobemide gebruik kan ik eindelijk studeren heb geduld kan een boek lezen. Rust in mijn hoofd. Concentratie top! Kan heel erg goed focussen op 1 ding. Al mijn angsten zijn verdwenen.
1

Moclobemide

11-08-2023 | Man | 71
moclobemide (150mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik nu 4 weken moclobemine maar voel geen verbetering eerder slechter voel me radeloos stik van de angst en zenuwachtigheid heb inmiddeks al q5 verschillende antidepressivas gehad maar die werken maar een paar weken of helemaal niet weet nu niet meer wat ik moet doen
1

Moclobemide

06-10-2022 | Vrouw | 54
moclobemide (150mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit middel nu 18 dagen ik ben erg depressief al jaren waarvan de laatste 3 jaar heel erg . Hiervoor heb ik vele Andere middelen geslikt waarvan het laatste jaar efexor en alprazolam die slik ik al ruim 30 jaar Ik had goede hoop met dit middel maar tot op heden geen verbetering eerder verslechtering Ik huil ontzettend veel en kan het ook niet stoppen Ik heb[lees meer...] 7 dagen de efexor niet mogen nemen voor ik hier mee begon Ik kreeg ontrekkings verschijnselen zo als stroomsenastie door mijn hoofd lichaam Ik wist dat dit kwam door het stoppen van de efexor hoopte dat dit zou overgaan als ik zou beginnen met de moclobimide maar het bleef Nu is het in de avond weg maar s,ochtends als ik de tablet weer neem begint het ruim na 3kwatier weer te komen Ik heb als bijwerking rood hoofd maar koud gevoel lichaam geprikkelde luchtwegen ben longpatient maar hoest nu veel erger dit had ik ook met de fkuoxitine en de efexor toen ik de week de efexor niet slikte was het hoesten duidelijk vele. Malen minder Pijn gemene pijn plekken links in hoofd prikkelingen gezicht Ik vind het jammer dat ik zo weinig over dit middel vinden kan Ik zie maar 16 reacties die veelal allemaal goed zijn Dat ik niet snap waarom het voor mij zo averechts werkt Zou het het merk zijn waardoor ik slecht reageer ? Ik ben wel erg gevoelig wat merk betreft Ik hoop dat ik reacties mag ontvangen
1

Moclobemide

10-01-2020 | Vrouw | 40
moclobemide (300mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen positief effect gemerkt. Half jaar mee gesukkeld. Bijwerking staat niet in de Nederlandse bijsluiter. Inmiddels wel gemeld. Vlgns voorschrijver was het niet mogelijk dat de klachten door monoclobemide kwamen maar ik was een keer s'avonds een dosis vergeten en meteen waren de blaasklachten weg. Toen de volgende dag uitgeprobeerd, de normale dosis monoclobemide genome[lees meer...]n en de klachten kwamen terug. Op eigen initiatief gestopt
5

Moclobemide

31-05-2019 | Man | 64
moclobemide (150mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het duurt in het begin even, voor je het merkt, maar gaat langzaam jezelf beter voelen. Geen hoogtes en laagtes meer , zalig !! Je wordt er lekker rustig van !
5

Moclobemide

30-04-2019 | Vrouw | 67
moclobemide (150mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel gebruik ik al bijna 6 jaar tot grote tevredenheid. Bipolaire stoornissen zitten bij ons in de familie. Dit middel werkt op de serotonine, dopamine en noradrenaline stofwisseling. Het werkte bij mij tot mijn grote verbazing al na enkele dagen. Na wat zoeken naar de juiste inname tijdstippen neem ik er nu in de ochtend twee en tussen de middag een. Verder blijf[lees meer...]t een goede leefstijl van belang met bewegen, goede voeding en veel rust. Stress is heel vervelend en kan mij weer uit evenwicht brengen. Pas op met andere middelen die op het serotonine systeem werken. Bij mij gaf inname van L-Tryptofaan aanleiding tot een hevige hoofdpijn. Het bleek een interactie te hebben met moclobemide.
2

Moclobemide

03-03-2019 | Vrouw | 54
moclobemide (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik mijn psychiater vertelde over mijn angstgevoelens raadde hij mij aan tot half maart te wachten en dan 1 tablet van 150 mg bij te nemen. De paniekaanvallen zijn nu zo erg dat ik tot 5 x per dag alprazolam moet slikken en heb daarom besloten moclobemide terug af te bouwen. Ben nu ook wanhopig op zoek naar een andere psychiater om mij verder te helpen.
5

Moclobemide

17-10-2018 | Vrouw | 55
moclobemide (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2004 krijg ik moclobemide voorgeschreven. Eerst door de psychiater en nu door de huisarts. Ik krijg het vanwege depressies die onderdeel zijn van een chronische complexe ptss. Het was het vierde soort antidepressiva dat ik probeerde. De eerste drie soorten gaven veel te veel bijwerkingen. Gelukkig werkt het echt heel goed voor mij, geen bijwerkingen van gehad en [lees meer...]het helpt goed om alle prikkels, die in het dagelijks leven op me afkomen, te dempen. Ik gebruik 150mg in de ochtend en 300mg voor het slapen gaan.
5

Moclobemide

29-08-2018 | Vrouw | 27
moclobemide (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 5 jaar lang zoekende geweest te zijn, dit medicijn op internet tegen gekomen. Psychiater schreef eerst 300 mg voor (2x 150mg) zo diep depressief dat ik was, is niet meer. Krijg meer energie en een langer lontje (minder prikkelbaar) ik ben er blij mee
4

Moclobemide

05-03-2018 | Man | 49
moclobemide (300mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt goed tegen angst en somberheid. Lijkt bij mij na tien jaar niet meer effectief. Heeft twee nadelen: lichte emotionele afstomping en voorkomt een gezonde diepe slaap.
5

Moclobemide

12-11-2017 | Man | 63
moclobemide (150mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kan niet meer zonder, het heeft de kwaliteit van mijn leven verbeterd. Was enkele dagen gestopt, maar werd erg depri en ziek, was blij dat ik ze terug genomen heb, het geeft rust in je hoofd. Eerst jaren experimenteren, tot ik dit op het internet gevonden heb en aan mijn psychiater gevraagd heb die het direct voorschreef, eerst 300 mg. per dag en nu 600 mg. per dag en [lees meer...]dat is voor mij prima, slaap goed, eet beter en heb weer zin in het leven na al die rommel die ik de eerste jaren geslikt heb. Heb 2 maal een burn-out gehad en kon niet meer werken, dan ben je echt totaal op en dit wens ik niemand toe. Na de 2e burn-out behandeling gestart met allerlei rommel zoals Sipralexa, lithium enz. en ik werd alleen maar zieker, na het starten met moclobemide is het beter beginnen gaan.
5

Moclobemide

29-09-2017 | Man | 23
moclobemide (150mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een paar aantal gebruik ik moclobemide i.v.m. ADHD. Naast ADHD heb ik ook een gegeneraliseerde angststoornis en een paniekstoornis die nu gelukkig onder controle is. Methylfenidaat en dexamfetamine gaven behoorlijke en serieuze bijwerkingen en ik werd er heel angstig en zenuwachtig van. Wellbutrin werkte nauwelijks. Aangezien Strattera zo duur is heb ik nu moclobemid[lees meer...]e gekregen. Vanaf dag 1 merk ik het verschil. Mijn concentratie is goed, zonder extreme tunnelvisie die je bij stimulantia vaker hebt. De gedachtestromen in mijn hoofd zijn goed in toom te houden. Daarnaast heb ik ook echt zin en motivatie om dingen te doen. Ik voel me ook een stuk minder gespannen dan voorheen. Er lijkt door dit middel echt een deken van rust over me heen te vallen. De enige bijwerking die ik heb is dat ik soms nog een klein beetje duizelig ben en dat ik af en toe lichte hoofdpijn heb. Die bijwerkingen zijn echter heel minimaal.
3

Moclobemide

13-03-2017 | Man | 31
moclobemide (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn nu twee weken. Na het lezen van veel positieve gebruikerservaringen heb ik mijn behandelaar gevraagd om mij dit middel voor te schrijven. In het verleden heb ik eerder Sertraline gebruikt wat effectief bleek tegen mijn depressie, maar wegens de nadelige bijwerkingen ben ik met dit medicijn gestopt. Ik hoop met Moclobemide een medicijn gevonden t[lees meer...]e hebben wat effectief is tegen mijn depressie en door het geven van weinig bijwerkingen ook geschikt is om voor een langere periode te gebruiken. Tot nog toe bemerk ik helaas diverse bijwerkingen. Ik slaap zeer slecht. In slaap komen lukt wel maar na 3-4 uur slapen word ik wakker en kom ik onmogelijk weer terug in slaap. Ik heb last van een droge mond en ogen en ik merk dat ik sinds een paar dagen emotioneel erg afgevlakt ben. Daarbij merk ik bij vlagen een gevoel van nervositeit en agitatie. Op het Web lees ik uit de enkele Nederlandse gebruikerservaringen weinig tot niets over deze bijwerkingen. Op Engelstalige fora kom ik meer gebruikerservaringen tegen die bijwerkingen rapporteren. Ik ben erg benieuwd of er in Nederland ook mensen zijn die deze bijwerkingen hebben gehad bij het starten met Moclobemide en wat het verloop van deze bijwerkingen is geweest. Heeft iemand hier een reactie op?
4

Moclobemide

21-08-2015 | Vrouw | 37
moclobemide (300mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik moclobemide nu een jaar of 7 naar tevredenheid. Door de depressie kon ik in de ochtend mijn bed niet uit komen. Moclobemide helpt daarbij. Ik begon met 450 mg (3 tabletten van 150) en ging daarna naar 600 mg, het maximum ivm de ernst van de depressie. Geen last van bijwerkingen en ik werd iets actiever. Na ongeveer een jaar ging het duidelijk beter en toen merk[lees meer...]te ik dat ik langzamerhand teveel binnen kreeg. Van 20 uur per dag slapen ging ik over naar bijna niet meer slapen en ik kreeg spiertrekkingen in mijn bovenbenen als ik gewoon op de bank zat. Geen probleem maar wel een teken om iets minder in te nemen. Toen naar 450 en alleen in de ochtend innemen. Dat ging prima. De slapeloosheid bleef maar werd wel minder erg. Inmiddels zit ik op 300 en hoop dit jaar naar 150 te gaan. Ik ben tevreden over dit middel en heb geen last van bijwerkingen. Ik weet niet of de slaapproblemen te maken hebben met dit middel of dat die er los van staan.
5

Moclobemide

07-05-2015 | Man | 59
moclobemide (300mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu meer dan 10 jaar Aurorix (Moclobemide) voor mijn ADHD en het werkt uitstekend. Ik heb geen bijwerkingen. Ik kan het zelf ietsje minder of ietsje meer doseren naar de omstandigheden. Mijn kinderen gebruiken het ook en ervaren het net zo. Gemakkelijker aan het werk gaan; je beter ertoe kunnen zetten. Ook saaie klusjes gaan makkelijker en ik heb mezelf beter on[lees meer...]der controle.
4

Moclobemide

25-06-2014 | Man | 25
moclobemide
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het medicijn inmiddels 3 weken tegen mijn sombere klachten en ietwat angst en voel me hierbij top! Hiervoor 2,5 maand citalopram gebruikt 10,20 en uiteindelijk 30 mg uiteindelijk geen stap verder mee gekomen werd alleen maar erger wat een troep! (Voor mij iig) ik begin me nu weer richting mn oude ik te voelen !
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.