Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

66
meningen

Fevarin

fluvoxamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Angststoornis (12 meningen)
Angst & paniekstoornis (10 meningen)
Agorafobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Fevarin

29-05-2013 | Vrouw | 38
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

4

Fevarin

10-05-2013 | Vrouw | 42
fluvoxamine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik de fev. nu iets meer dan een jaar vanwege angst en piekeren. In het begin heb ik wel last gehad van bijwerkingen (vooral misselijk) maar niet heel ernstig en trok ook binnen een dag weer weg. Ik ben ook begonnen met een heel lichte dosis, 25 mg per dag en langzaam opgebouwd tot 50mg. Dit had in het begin toch niet het beoogde effect en na een maand of 4 is het opge[lees meer...]hoogd tot 100mg. Sinds die tijd gaat het stukken beter. Mijn angstgevoelens zijn een stuk minder en vooral het piekeren en het druk maken over de kleinste onbenulligheden zijn over. Ik moet er wel bijvertellen dat ik ook al een jaar intensieve psychotherapie heb. En ik ben 6 kilo AFgevallen. Ik vind het een prettig medicijn en blijf het wellicht nog lang gebruiken.
2

Fevarin

20-11-2012 | Man | 50
fluvoxamine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg dit voor geschreven door een arts en heb dit 20 jaar gebruikt heb vreselijke bijwerkingen gehad in het begin bij het afbouwen werd ik niet ondesteund door artsen ik moest het zelf maar uitzoeken.Ik zou mensen aanraden uit te kijken met wat je slikt en hoe je moet afbouwen de werking is per persoon verschillend ik zal nooit meer dit s[lees meer...]pul willen gebruiken of een ander soort ik hbe me jaren opgesloten gevoeld in mijn lichaam en ben blij dat ik hier van af ben
1

Fevarin

07-11-2012 | Man | 45
fluvoxamine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 3 x 25mg gebruikt te hebben, ging het helemaal mis. Ik kreeg zulke zware hartkloppingen dat ik twee dagen met een schokkend en trillend lijf op bed heb gelegen. De psychiater die me het middel heeft voorgeschreven had dit nog nooit meegemaakt. Daarna 10 maanden 5mg Lexapro gebruikt. Ook dit medicijn heb ik vanwege ernstige lichamelijke klachten (cardiale klachten: lage [lees meer...]bloeddruk en pijn op de borst) moeten stoppen. Ik ben nu medicatie vrij maar nog wel onder behandeling voor mijn angsten maar dat is een zeer langdurig en moeizaam proces, Genezen zal ik nooit is mij gezegd en dat geklopt ook wel als je al meer dan 40 jaar aan een angststoornis lijdt.
3

Fevarin

09-10-2012 | Man | 58
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik fevarin 15 jaar, ik heb er de eerste jaren wel baat bij gehad, maar depressies en angstaanvallen komen toch terug, het heeft ook volgens mij nare bijwerkingen (voortdurend trek in eten, ik ben 22 kilo aangekomen, moeite met klaarkomen, vermoeidheid, jeuk) ik wilde dit jaar voorzichtig gaan afbouwen, nam een halfje per dag minder maar kreeg aan het eind van de zo[lees meer...]mer hevige spierpijn, ook last van duizeligheid, dus zit nu weer op 200 mg per dag, in 2009 ook al eens geprobeerd af te kicken, maar toen wegens hevige ontwenningsverschijnselen gestopt.
3

Fevarin

03-10-2012 | Vrouw | 42
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
het verliiep allemaal erg soepel. ik zit nu op een kwart fevarin 2xddgs. nog 1 week en dan ben ik eraf. fevarin heeft goed geholpen maar raakt uitgewerkt helaas. (Red; emailadres uit deze ervaring verwijderd ivm privacy en werkwijze van deze site. Uiteraard is het geven van een reactie mogelijk via 'reageer op de ervaring' rechtsonderaan. mvg, MijnMedicijn )
4

Fevarin

17-08-2012 | Vrouw | 56
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zie ervaringen bij mijn gebruik van Citalopram. (Red; voor het gemak is die tekst hieronder geplakt, want in loop van tijd wordt het anders wat lastig terugzoeken voor andere gebruikers. Mvg, MijnMedicijn) In 1988 is mij, bij de geboorte van mijn jongste kind, een ernstige postnatale depressie overkomen. Baby direct van de borstvoeding af en moeder direct aan de medicijn[lees meer...]en: Fevarin en voor de eerste maanden een sterke tranquilizer waarvan ik de naam niet meer weet. De laatste werd gebruikt als slaapkuur tot de Fevarin voldoende zou werken. Heb ruim 10 jaar Fevarin geslikt en best wel vaak onder begeleiding van mijn huisarts geprobeerd af te bouwen. Mislukte steeds. Na 10 jaar bleek mijn leverfunctie niet meer goed te zijn dus ben ik door de huisarts aan de Citalopram gezet. De overgang ging heel goed en gladjes en na een half jaar was de lever hersteld. Nu dus al weer heel wat jaartjes aan de Citalopram en tot tevredenheid. Heb in de afgelopen 15 jaar veel ingrijpende veranderingen in mijn leven goed doorstaan en ben daar vervolgens sterker uitgekomen. Ik denk dat ik heel mijn leven een antidepressivum zal moeten blijven gebruiken maar heb daar geen enkele moeite mee. De eerste huisarts die het me voorschreef legde het als volgt uit: zie het als een psychische vorm van diabetes. Diabetespatiënten slikken of spuiten ook elke dag hun medicatie. I rest my case..... en blijf liever (chemisch) vrolijk ;)
3

Fevarin

29-07-2012 | Man | 44
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik na 4 probeersels Fevarin icm Wellbutrin. Viel mij op dat Fevarin als enig gebruikt middel bij mij matig werkt en veel bijwerking had mbt maagdarm en, erg vervelend, aanvankelijke verergering van suïcidaliteit. Toen Wellbutrin erbij kwam, ging het beter. Moet wel zeggen dat andere middelen qua bijwerking een ramp waren, bv Paroxetine. (Red; URL verwijderd ivm werkwi[lees meer...]jze van deze site. Mvg, MijnMedicijn )
2

Fevarin

26-06-2012 | Man | 43
fluvoxamine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu 9 jaar anti-depressiva tegen een dwang- en angststoornis, eerst seroxat en sinds 2005 fevarin. Heb een aantal keren afgebouwd, maar omdat de klachten weer toenamen keerde ik steeds terug naar mijn oude hoeveelheid, namelijk 300 mg per dag. Volgens de artsen is dat het maximale wat je mag innemen. Eerder werkte fevarin wel redelijk tot goed, maar nu niet meer.[lees meer...] Ik zit sinds 3 maanden weer op het niveau van 300 mg per dag, maar mijn dwangproblemen zijn er nog steeds. Zou ik meer moeten/kunnen/mogen innemen? Of heeft iemand goede ervaringen met een ander medicijn dat helpt tegen dwang? Alvast dank voor de reactie.
3

Fevarin

11-04-2012 | Vrouw | 38
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Fearin gebruikt van 1993 tot 2012, met tussenpauzes van enkele maanden tot een jaar. Nu aan het overstappen naar ander middel (Wellbutrin), i.v.m. ADD klachten. Na enkele weken is Fevarin pas effectief, voor de rest veel bijwerkingen. Ook na langdurig gebruik vervelende bijwerkingen. (huidklachten, jeuk, darmklachten, droge mond, snel blauwe plekken, afvlakking gevoel) He[lees meer...]b echter nooit last gehad van gewichtstoename bij Fevarin. Heel vervelend vond ik als ik tabletten was vergeten in te nemen. Meteen ontwenningsverschijnselen zoals duizeligheid, agitatie, hoofdpijn. Fevarin zeker effectief in de behandeling van depressie, maar aangezien ik al langere tijd niet meer depressief ben, en eigenlijk ADD ten grondslag ligt aan mijn problemen, ga ik overgestappen naar Wellbutrin. Ben nu Fevarin aan het afbouwen, en dit valt niet mee. Voel me echt ziek ervan, overal pijn, duizelig, 'kortsluiting' gevoel in mijn hoofd, plotselinge schokken in mijn lijf, etc..
2

Fevarin

27-02-2012 | Vrouw | 34
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Fevarin is een middel dat makkelijk in te nemen is, maar het had niet het verhoopte effect. De duistere gedachten verminderden wel en ik was minder angstig, maar het hield me ook enorm in bedwang waardoor ik niets meer ondernam en lethargisch bleef. Daardoor ben ik, op aanraden van mijn psychiater, overgeschakeld op Efexor.
4

Fevarin

21-02-2012 | Man | 65
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit medicijn nu al bijna 25 jaar. Was proefkonijn bij prof. dr Hans de Boer. Was eigenlijk verslaafd aan Lorazepam,maar kon hier direct mee stoppen Mijn wereld veranderde.Kon weer weg van huis en eens alleen zijn.Toch wil je afbouwen. Lukte,als je het heel geleidelijk doet. Toch na ongeveer een jaar zakte ik weer diep weg.Weer begonnen.Duurde nu wel ongeveer 6[lees meer...] weken voor het echt goed werkte.Wel vanaf die tijd brobbelende benen, nu2 jaar.De laatste maanden veel buikklachten en felle steken overal in mijn lichaam.Volgens de artsen kan het niet aan dit medicijn liggen.Ik twijfel hieraan.Ze willen nu Amitriptyline erbij geven voor deze problemen.De verschillende soorten fluvoxamine kunnen wellicht hiervan de oorzaak zijn?Graag feedback
5

Fevarin

22-01-2012 | Man | 45
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit wondermiddel meer dan tien jaar.100 mg per dag tegen depressie en dwang. werkt uitstekend.geen depressie meer.voor dit middel gebruik ik seroxat.cipramil en prozak .maar fevarin is een wonder.-dus arzel niet en met naam van god)allah) begin en alles wordt verleden tijd.
5

Fevarin

11-11-2011 | Vrouw | 49
fluvoxamine
Angsten en depresie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb 12 jaar geleden een flinke periode van angstendepresies etc gehad ,moest naar een psychologe van de dokter .ik wou medicatie maar zij wou praten praten en nog eens praten .uiteindelijk kreeg ik eerst prozac dat heeft mijn wereld weer geopend maar had veel bijwerkingen dus ben naar 4 jaar op feverin overgegaan tot op vandaag en ik weet 1 ding zeker ik geef ze nooit m[lees meer...]eer af .want de klachten komen bij stoppen terug .dokters willen als je stabiel bent afbouwen en tenslotte stoppen ....nou mooi niet want het is gewoon een medicijn tegen een ziekte geen kwaal .men geeft een suikerpatient toch ook medicatie etc maar wij moeten het afbouwen .nee ik neem het mee in mjin kist .
4

Fevarin

29-10-2011 | Vrouw | 40
fluvoxamine
Dwangstoornis/ paniek
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In begin wilde ik helemaal geen medicijnen slikken en was heel erg bang gezien de vele bijwerkingen die overal te lezen zijn. Nu ben ik blij dat ik toch deze medicijnen heb genomen omdat ik vorig jaar zo angstig was dat ik helemaal niks meer durfde. Het grote nadeel is dat ik zoveel ben aangekomen. Hebben andere dit ook?
4

Fevarin

25-09-2011 | Vrouw | 40
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2319) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1080) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (931) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (809) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (761) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (623) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (610) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (574) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (452) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (425) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.