Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

66
meningen

Fevarin

fluvoxamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Angststoornis (12 meningen)
Angst & paniekstoornis (10 meningen)
Agorafobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Fevarin

28-08-2011 | Vrouw | 56
fluvoxamine
Depressie/ angst/dwangmatig
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds 1995 last van depressies en ik ben al veel langer dwanmatig en angstig. Ben sinds '95 in therapie geweest ik wilde eigenlijk geen medicijnen. Ben na een half jaar toch aan de seroxat begonnen en voelde me toen veel beter. In 2000 seroxat afgebouwt. Maar na een tijdje kwam de depressie 2 maal zo hard terug. Aan de fevarin begonnen Duurde erg lang voordat het g[lees meer...]oed ingewerkt was Voelde me er niet lekker bij draaierig in mijn hoofd droge keel. Uiteindelijk slik ik er nu 1 's morgens en 2 's avonds en dit werkt fantastisch. Heb nog steeds droge keel, ben ondertussen 20 kilo aangekomen als ik ze 1 á 2 dagen niet slik wordt ik draaierig in mijn hoofd. Maar ik stop er nooit meer mee. Ik weet niet wat ik zonder de medicatie moet . Zou me versckrikkelijk beroerd voelen en kan niet functioneren in de maatschappij.
4

Fevarin

14-08-2011 | Vrouw | 30
fluvoxamine
Ptss
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
na een maand voelde ik me beter, minder onrustig, geen woedeaanvallen meer, minder stemmingswisselingen. Ik viel wel 6 kg af en die zijn er nog niet bij gekomen.
3

Fevarin

10-08-2011 | Vrouw | 28
fluvoxamine
Depressie Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb van mei 2008 tot mei 2011 Fevarin (fluvoxamine) 150mg per dag geslikt. Het middel heeft mij wel geholpen. Ik slikte het voor angst, depressie, stemmingswisselingen. Helaas ben ik in die 3 jaar tijd 14kg aangekomen. Dat was reden voor mij om naar de huisarts en psychiater te gaan om te vragen naar een ander middel die deze bijwerking niet zou hebben. Op advies ben ik[lees meer...] toen met Lexapro begonnen. Dit medicijn zou veel minder bijwerkingen hebben. Ik zag erg tegen het afbouwen van Fevarin op. Hier heb ik nagenoeg geen klachten van gehad!! Het schijnt dat Lexapro zelf een stuk makkelijker af te bouwen is.... Ik heb van Lexapro bijna geen bijwerkingen. Wel wat meer zeten maar dat had ik met Fevarin ook. Helaas heeft tot nu toe (ik slik het 3maanden) geen kilo mij verlaten. Ik voel me nog stees opgeblazen door al die kilo's en lijk wel 4 maanden zwanger. Ik sport 2x per week en let ook op mijn voeding. Zelf zou ik Fevarin om de kilo's die je ervan aankomt niet meer willen slikken, maar ten tijde van mijn starten hiermee was er nog geen goed alternatief. Heeft iemand ervaringen met afvallen na gebruik van antidepressiva?
2

Fevarin

13-07-2011 | Vrouw | 58
fluvoxamine
Paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
heb al ongeveer 12 jaar met tussenposes antidepressiva geslikt t laatste jaar de fevarin maar de helft vd maand helemaal weer mis ze gooien t steeds op hormonen maar kunnen er niets mee een hormoonmiddel is weer kanker verwekkend dus raden ze dat af maar dit is ook geen leven wie heeft ook zi iets ervaren
3

Fevarin

07-06-2011 | Vrouw | 47
fluvoxamine
Angst en depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben begonnen toen met 200 mg en heb daar een heerlijk leven mee gehad. Stom genoeg afgebouwd naar 100 en de klachten kwamen na 2 jaar weer terug. Nu zit ik op de 250 al 8 weken lang. Het lijkt wel of het niet gaat werken, ik baal!!!!! Misschien toch nog even doorgaan? Groetjes Carla
5

Fevarin

26-04-2011 | Man | 61
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel heeft er voor gezorgd dat ik wel 15 jaar klachten vrij ben geweest. De psychiater had de dosis opgebouwd tot wel 450 mg (snelle stofwisseling) Jammer genoeg was het middel ineens uitgewerkt. Tot op heden verschillende andere anti depressiva geprobeerd. Zonder resultaat. Overweeg om het medicijn weer gaan te gebruiken. Want met Fevarin, (ook al was de werking n[lees meer...]iet meer optimaal) ging het me toch beter af dan nu.
1

Fevarin

12-04-2011 | Vrouw | 49
fluvoxamine
Drang op de blaas en niet meer de deur uitdurven
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben begonnen met dit medicijn na een jar van klachten door mijn blaas, steeds de aandrang hebben om te plassen. Werd er gek van. Huisarts fluvoxamine voorgeschreven, om de angst weg te nemen, begonnen met 100mg. Niet afdoende na 2 weken. Verder gegaan met 150 mg. OOk niet afdoende toen 200mg voorgeschreven, dag daarna een zelfmoordneiging die duurde 2 dagen, een hel dus. B[lees meer...]leek overdosis, moet je doorheen zeiden ze. Aan me nooit niet dacht ik 4 dagen neigingen en de 5e dag zeker echt. Nee dus. Hele lichaam stond in de fik. Wat een troep dacht ik toen. Meteen afgebouwd naar 100mg. Gaat nu redelijk. week heel goed, vandaag voor het eerst moe. Maar durf best weer veel. Maar nooit mee deze troep als ik hier door ben. O ja, neem af en toe ook een oxecapam om rustig te worden. Krijg nu ook een blaasonderzoek voor mijn echte probleem waar het om te doen is. En komt daar niets uit ga ik in gesprekstherapie.Heeft iemand dit ook zo meegemaakt. Bah wat een troep eigenlijk, gewoon vergif dus. groetjes xena
3

Fevarin

11-03-2011 | Vrouw | 40
fluvoxamine
Burn out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn al eens eerder gebruikt, maar nooit op de juiste manier en stopte er ook gewoon weer mee. Maar vanaf juni 2008 is mij dit weer aangeraden tijdens mijn burn out. Mijn bijwerkingen zijn altijd nauwelijks eten, trage reactie en last van staren met grote ogen. Nu ben ik 3 jaar verder, maar toen ik ermee begon had ik ook slapeloze nachten, maar nu slaap ik [lees meer...]extreem. Ik kan makkelijk tot in de middag uren slagen en voel me nog steeds moe. Ik zit nog steeds in de ziektewet, Ik heb nog steeds last van angstaanvallen en ik ben altijd moe. Ik heb hierover bij de arbo arts geklaagd en bij de huisarts, maar ze zeggen het kan nooit van deze medicijnen komen. Als ik op vakantie ga, dan heb ik hier helemaal geen last van! zodra ik weer thuis ben gaat het voorlopig goed, maar dan begint het weer.
5

Fevarin

07-02-2011 | Vrouw | 40
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb dit middel al twee keer eerder met goed resultaat gebruikt bij hevige depressie. Nu ben ik na twee jaar gestopt, Afgebouwd in vier weken (2 weken 50 mg, 2 weken 25 mg). Ik heb echter nog steeds last van een soort duizelingen in mijn hoofd. Deze voelde ik ook als ik de Fevarin een dag vergeten was. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het een ontwenningsverschijnsel?
5

Fevarin

01-02-2011 | Vrouw | 20
fluvoxamine
Angst, depressie, psychoses
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn al sinds mijn 13e. Zit nu al 3 jaar op 200mg. 1 keer geprobeerd te stoppen maar dat ging volledig mis. Zonder dit medicijn was ik er niet meer geweest.
2

Fevarin

19-01-2011 | Man | 44
fluvoxamine
Burn out depressie angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Medicijn 5 weken gebruikt, gestart met 25 mg en verder opgebouwd naar 100 mg. Helaas heb ik continue last van de bijwerkingen gehad, het middel sloeg psychis wel aan bij mij. Bijwerkingen waren: spierkrampen, gewrichtspijn, slapeloosheid en je gewoon ziek voelen. Deze bijwekingen waren bij dosering van 75 en 100 behoorlijk heftig maar ook bij een dosering van 25mg waren [lees meer...]de bijwerkingen niet acceptabel. Op naar het volgende Citalopram ga ik nu proberen.
5

Fevarin

23-11-2010 | Vrouw
fluvoxamine
Straatvrees
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 8 jaar binnen gezeten te hebben, kreeg ik weer vrijheid.
5

Fevarin

02-11-2010 | Vrouw
fluvoxamine
Angststoornis en depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik vind Fevarin werkelijk een wondermiddel. Ik gebruik het nu al 17 jaar. Ik ben op mijn 26e jaar zwaar depressief geworden en kreeg dit middel van mijn huisarts. Door fevarin en gesprekstherapie ben ik snel weer de oude geworden. De opbouw van het middel is zwaar want het heeft veel bijwerkingen zoals migraine, misselijkheid, angsten en trillen. Maar na 14 dagen doorzette[lees meer...]n gaat dit helemaal over. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik op doktersadvies de fevarintabletten weer afgebouwd. Toen gelijk heel depressief geworden. Na de bevalling weer opgebouwd en het ging snel weer goed. Nog een keer een poging gedaan om dit medicijn af te bouwen en direct weer depressief geworden. Nu besloten om fevarin tot mijn dood te gebruiken. Ik kan door dit middel normaal meedraaien in de maatschappij en daardoor krijg ik zelf vertrouwen en zin in het leven. Soms moet je gewoon accepteren dat je last hebt van depressies en dat er helaas een middel nodig is.
5

Fevarin

25-10-2010 | Man
fluvoxamine
Neerslachtigheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb allerlei medicijnen gehad tot ik 1989 feverin kreeg ging alles weer normale leven alleen die arts was een oen moest eraf van af 1992 tot 2009 heb ik gevochten als een beer om ze terug te krijgen gelukkig kreeg ik een arts die oren en menselijk gedrag had zo dat ik nu weer op fevarin ben
4

Fevarin

13-10-2010 | Man
fluvoxamine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

5

Fevarin

30-09-2010 | Vrouw
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heeft goed geholpen nu onderhoudsdosering. In overleg met psychiater blijven gebruiken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2317) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1079) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (929) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (807) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (760) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (635) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (622) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (609) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (573) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (451) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (424) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.