Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fevarin

8
meningen

Fevarin

fluvoxamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Angststoornis (13 meningen)
Agorafobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Fevarin

05-04-2023 | Vrouw | 64
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas weet ik niet meer het jaartal waarin ik begonnen ben met Fevarin. Ik heb het meerder malen geslikt. 1 keer ben ik begonnen in 1991, en de andere keer in 2003. Later ben ik overgestapt op Anafranil In de periode daar tussen heb ik ook nog Seroxat geslikt. Het is altijd een hele zoektocht naar het juiste medicijn. Bij seroxat had ik het meeste baat, maar ook de m[lees meer...]eeste bijwerkingen,en dat heeft er zelfs voor gezorgd dat ik ben gescheiden.
4

Fevarin

11-07-2019 | Vrouw | 52
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Fevarin

31-01-2018 | Vrouw | 46
fluvoxamine (100mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij opname psychiatrisch ziekenhuis heeft psychiater mij seroxat voorgeschreven
4

Fevarin

09-01-2018 | Vrouw | 40
fluvoxamine (100mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Fevarin

02-10-2014 | Vrouw | 66
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
dit middel hielp in het begin heel goed ,maar naar verloop van tijd ,hielp het steeds minder.van daar over gestapt naar een ander merk.
3

Fevarin

03-10-2012 | Vrouw | 42
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het verliiep allemaal erg soepel. ik zit nu op een kwart fevarin 2xddgs. nog 1 week en dan ben ik eraf. fevarin heeft goed geholpen maar raakt uitgewerkt helaas. (Red; emailadres uit deze ervaring verwijderd ivm privacy en werkwijze van deze site. Uiteraard is het geven van een reactie mogelijk via 'reageer op de ervaring' rechtsonderaan. mvg, MijnMedicijn )
4

Fevarin

21-02-2012 | Man | 65
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit medicijn nu al bijna 25 jaar. Was proefkonijn bij prof. dr Hans de Boer. Was eigenlijk verslaafd aan Lorazepam,maar kon hier direct mee stoppen Mijn wereld veranderde.Kon weer weg van huis en eens alleen zijn.Toch wil je afbouwen. Lukte,als je het heel geleidelijk doet. Toch na ongeveer een jaar zakte ik weer diep weg.Weer begonnen.Duurde nu wel ongeveer 6[lees meer...] weken voor het echt goed werkte.Wel vanaf die tijd brobbelende benen, nu2 jaar.De laatste maanden veel buikklachten en felle steken overal in mijn lichaam.Volgens de artsen kan het niet aan dit medicijn liggen.Ik twijfel hieraan.Ze willen nu Amitriptyline erbij geven voor deze problemen.De verschillende soorten fluvoxamine kunnen wellicht hiervan de oorzaak zijn?Graag feedback
3

Fevarin

02-06-2009 | Vrouw
fluvoxamine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in het begin last van misselijkheid, paniekaanvallen, hartkloppingen, trillen, na 2 weken is het rustiger en wel een verbetering maar misselijkheid blijft en goed slapen ook.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.