Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fevarin

4
meningen

Fevarin

fluvoxamine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Angst & paniekstoornis (10 meningen)
Agorafobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Fevarin

15-10-2023 | Vrouw | 52
fluvoxamine (100mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slikte al meer dan 10 jaar fluvoxamine, vanwege angst en piekeren, 50 mg per dag. De laatste tijd echter namen mijn klachten weer toe. Op advies van de huisarts mijn bloedspiegel laten prikken, waaruit bleek dat het medicijn niet veel meer deed. Dus de dosis opgehoogd naar 100 mg per dag ( ' s avonds inname.) Het gaat weer stukken beter met me, ik merk duidelijk dat d[lees meer...]e ophoging werkt. Ik slik de 100 mg nu een week of 8, maar als vervelende bijwerking heb ik nu wel dat ik doodmoe ervan ben en veel slaap. Hopelijk verdwijnt dit nog.
5

Fevarin

24-05-2016 | Vrouw | 32
fluvoxamine (50mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een jaar of 4 heb ik aangemodderd met therapie. Eerst hypnotherapie, toen acupunctuur en naar een psychiater gegaan. Ik kreeg toen gedragstherapie om te werken aan mijn angsten. Ik was niet heel erg depressief, maar ik had het wel erg moeilijk met bepaalde zaken uit mijn jeugd. De therapeut adviseerde me om de gesprekken te combineren met medicatie. Ik wilde dit niet omdat[lees meer...] ik zo bang was voor de bijwerkingen, maar ben (omdat ik wanhopig was) toch overstag gegaan. Ik heb me goed ingelezen en heb zelf voor fluvoxamine gekozen. De psychiater zei dat paroxetine net zo goed was, maar daar had ik genoeg horror verhalen over gelezen. Na een week of 4, 5 begon het echt te werken. Ik heb in het begin wat last gehad van hartkloppingen en ontzettende last van rusteloze benen. Ik kon daar dan 's morgens niet goed op doorslapen en tijdens het hele gebruik ging inslapen moeizamer (hoewel ik er ook wel eens weken lang minder last van had). Ik heb Fevarin na een jaar afgebouwd en heb een tijdje daarna weer een terugval gehad. Na 4 weken opnieuw Fevarin leek het er sterk op dat de medicijnen dit keer niet aansloegen en ben ik geswitched naar Lexapro. Dit middel bevalt mij bijna net zo goed!
4

Fevarin

10-05-2013 | Vrouw | 42
fluvoxamine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik de fev. nu iets meer dan een jaar vanwege angst en piekeren. In het begin heb ik wel last gehad van bijwerkingen (vooral misselijk) maar niet heel ernstig en trok ook binnen een dag weer weg. Ik ben ook begonnen met een heel lichte dosis, 25 mg per dag en langzaam opgebouwd tot 50mg. Dit had in het begin toch niet het beoogde effect en na een maand of 4 is het opge[lees meer...]hoogd tot 100mg. Sinds die tijd gaat het stukken beter. Mijn angstgevoelens zijn een stuk minder en vooral het piekeren en het druk maken over de kleinste onbenulligheden zijn over. Ik moet er wel bijvertellen dat ik ook al een jaar intensieve psychotherapie heb. En ik ben 6 kilo AFgevallen. Ik vind het een prettig medicijn en blijf het wellicht nog lang gebruiken.
1

Fevarin

07-11-2012 | Man | 45
fluvoxamine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 x 25mg gebruikt te hebben, ging het helemaal mis. Ik kreeg zulke zware hartkloppingen dat ik twee dagen met een schokkend en trillend lijf op bed heb gelegen. De psychiater die me het middel heeft voorgeschreven had dit nog nooit meegemaakt. Daarna 10 maanden 5mg Lexapro gebruikt. Ook dit medicijn heb ik vanwege ernstige lichamelijke klachten (cardiale klachten: lage [lees meer...]bloeddruk en pijn op de borst) moeten stoppen. Ik ben nu medicatie vrij maar nog wel onder behandeling voor mijn angsten maar dat is een zeer langdurig en moeizaam proces, Genezen zal ik nooit is mij gezegd en dat geklopt ook wel als je al meer dan 40 jaar aan een angststoornis lijdt.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.