Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sarotex

3
meningen

Sarotex

amitriptyline

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoofdpijn (1 mening)
Fibromyalgie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Sarotex

17-07-2012 | Man | 47
amitriptyline
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem al jaren dit middel tegen zogeheten winterdepressie. Nu sta ik op 75mg wel zomer maar wegens te weinig zon. Slik ik wat meer. Het werkt over het algemeen prima. Nu naar 35 kilo lichter te zijn. Hou ik zeker mijn gewicht in de gaten. Iedere kilo eraan is 1 teveel
3

Sarotex

28-02-2012 | Vrouw | 51
amitriptyline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Endelijk 1 die helpt. Ik kwam makkelijker uit bed en het wandelen lukte nu wel. Ben wel enorm aangekomen. Na 2 weken op bloedspiegel te zijn, kreeg ik zin om de kerstboom op te tuigen. Nog wat meer vooruitgang, maar slaap nog de hele morgen als er nx op de planning staat. Wil er wat af, maar dat mag niet Op 5 februari mag er 25mg af. Mijn schildklier word sinds december '1[lees meer...]0 ook goed behandeld dus zie ik het wel zitten. Maar voordat het mocht werd ik al actiever en sliep ik minder. Na 2 volle weekenden, merk ik dat ik weer langer slaap.
4

Sarotex

27-02-2012 | Vrouw | 25
amitriptyline
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
3 jr geleden kreeg mijn man een auto ongeluk en nog steeds ervaren wij daar nare gevolgen van. hij is destijds terecht gekomen in et ziekenhuis op de paaz-afdeling ivm zijn neerslactigheid. deze periode heeft mij de das om gedaan maandenlang klaar staan voor je partner en jezelf opzijschuiven werd mij teveel. toen begonnen met de medicatie ivm overspannenheid. als goed erv[lees meer...]aren wel in combi met zwangerschap 25 kilo aangekomen en nu 11 eraf dus heb er nog 14 teveel door dit middel....ik was al niet dun dus dit it mij wel erg dwars maar dit middel houd mij goed op de been.na de zwangerschap gestopt wat prima ging tot er financiele problemen kwamen wederom nav het ongeluk weer begonnen en nu stop ik pas weer als het hele gezzeur afgelopen is. hopelijk val ik dan ook weer beter af. dat is de naarste bijwerking voor mij en slaperigheid en heel zelden een paniekaanval verder voel ik mij prima en pieker ik stukken minder!!ik kan de dingen beter op zijn beloop laten.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.