Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

3
meningen

Boswellia Serrata

wierookhars

geef je mening
Bij  ArtroseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Ziekte van Crohn (1 mening)
Gewrichtsontsteking (0 meningen)
1
5

Boswellia Serrata

16-07-2020 | Vrouw | 61
wierookhars (350mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Boswelia neem ik in tegen pijnlijke en stijve kniegewrichten a.g.v. artrose. Ik neem het in i.c.m. Curcumine, zwarte besblad, MSM en vitamine C. Na ongeveer een week verdwijnt de pijn en de bewegingsbeperking. Als het een tijd goed gaat verminder ik de inname tot af en toe eens een keer, dus dan alleen nog ter aanvulling. Zodra ik wat pijn begin te voelen in mijn knie neem[lees meer...] ik het weer een tijdje dagelijks in.
4

Boswellia Serrata

03-01-2018 | Vrouw | 77
wierookhars (400mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De capsules Bioxera Boswellia Serrata is een Homöopatisches Arzneimittel en werken ook ontstekingsremmend. Ze zijn bij mij getest door mijn Heilpraktikerin. Ik merk dat het tot nu toe effectief is voor artrose in mijn beide knieën. Het betekent niet dat de pijn helemaal weg is, maar wel te dragen. Daarbij blijft het nodig om 2x per week naar fitness te gaan om te lopen[lees meer...], te fietsen, te roeien en een aantal apparaten te gebruiken. Ik ben nl. in 1940 geboren en heb behalve een genetisch bepaalde, ernstige stofwisselingsaandoening die pas op mijn 60e jaar werd gediagnosticeerd door een internist die ook de orthomoleculaire geneeskunde had bestudeerd, ook een aantal auto-immuunziekten w.o. gewrichtsrheuma en psoriasis. De diagnose destijds bracht onder meer aan het licht dat mijn dikke darm zeer geleden had onder het gebruik van - voor mij - verkeerde voeding, waardoor een langzame uitholling van mijn lichaam een feit was geworden. Een veranderd eetpatroon en toediening van voedingssuppletie was/is nodig, omdat allergieën en voedings-intolerantie ook bij deze stofwisselingsaandoening horen. Met "pappen en nathouden" zijn de chronische klachten nu nog wat in te perken. En daar horen dus sinds kort ook de capsules Bioxera Boswellia Serrata bij. Tot slot: ik reageer (altijd al) averechts op medicatie uit de reguliere gezondheidszorg omdat mijn stofwisselingsaandoening Krytopyrrolurie met zich meebrengt dat ik zelf een abnormale hoeveelheid chemicaliën aanmaak in mijn bloed waardoor ik geen vit.B6, zink, mangaan en B12 kon/kan opnemen in mijn bloed. Deze neem ik nu ook via voedingssuppletie in. Alle homeopatische medicatie wordt op elkaar afgestemd en getest en regelmatig gecontroleerd. De orthomoleculaire geneeskunde wordt in Amerika als volwaardig erkend, bij ons nog niet, zodat reguliere artsen mijn aandoening niet kennen.
5

Boswellia Serrata

03-08-2015 | Vrouw | 72
wierookhars (250mg)
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds enkele jaren artrose/slijtage aan mijn rechterknie. 3 Jaar geleden kijkoperatie gehad. Omdat er geen verbetering was heb ik toen injecties gehad met hyaluron zuur. Ook dit hielp niet. Daarna Paracetamol 4 x 1.000 mg p.dag op doktersadvies. Geen resultaat. Afgelopen jaar in januari en juli een injectie in het knie met cortisone. Deze injecties lieten mij vrijwe[lees meer...]l pijnvrij lopen gedurende 5 maanden. Dit jaar in maart weer een injectie gehad die niets heeft gedaan. Een extra pijnstiller gekregen van de huisarts om te kunnen slapen. Hiervan heb ik er in totaal 3 geslikt en ben toen gaan zoeken naar een ander alternatief omdat de Glucosamine ook niets deed. Ik ben heel blij Boswellia ontdekt en gekocht te hebben. Vanaf 4 juli geen Paracetamol of extra pijnstiller meer terwijl het voorschrift is 3x p.dag een capsule en ik er slechts 1 slik. Ben nu niet pijnvrij maar daar is mee te leven.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1323) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (914) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (753) - Epilepsie
Metoprolol (752) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (653) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (621) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (618) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (595) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (562) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (450) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (449) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.