Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

5
meningen

Cabergoline Tabletten

cabergoline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Cabergoline Tabletten

20-08-2019 | Vrouw | 24
cabergoline (0,5mg)
Prolactinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Middel werkt goed, prolactine gehalte in bloed is gedaald. Ik slik dit al sinds 2013 volgens mij. Ik loop al die jaren met hoofdpijn klachten. Kreeg tijdens middelbare school en uni periode de stempel ‘gestrest’ en door het vele computeren. Nu werk en loop ik bij een neuroloog , hier kreeg ik de stempel ‘migraine patiënt’. Een maand geleden bij internist op afspraak en gev[lees meer...]raagd of we tijdelijk kunnen stoppen met medicatie omdat ik dagelijks hoofdpijn heb. Ben nu 2,5 week gestopt ... HOOFDPIJN IS OVER!! Al die jaren met hoofdpijn ... had iemand mij dit maar eerder verteld.. :(
2

Cabergoline Tabletten

31-05-2015 | Vrouw | 30
cabergoline (0,5mg)
Prolactinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds enkele weken gebruik ik Cabergoline Sandoz ivm de diagnose hyperprolactinemie door een micro prolactinoom in mijn hypofyse. Ik reageer erg heftig op de medicatie. De eerste bijwerkingen kwamen al na enkele dagen. Ik kreeg een opgejaagd gevoel en sliep erg slecht. Het ergste zijn echter de stemmingswisselingen. Ik herken mijzelf niet meer. Ik ben kattig en zoek veel[lees meer...] ruzie (vooral met mijn man). Ik heb vrijwel dagelijks zware hoofdpijnen, deze zijn het ergst de dag na inname van het tabletje. Nu ongeveer drie weken na de start ben ik zeer suf, slaapdronken, wil ook het liefst de hele dag slapen. De stemmingswisselingen zijn gebleven, gelukkig slaap ik wel weer door (al lijkt het nu door te schieten naar de andere kant). Het belemmert mijn sociale leven, mijn relatie. Ik ga normaal zo'n drie keer per week sporten, maar het kost mij grote moeite om dit te doen momenteel. Ik ben amper een maand bezig met deze pillen, maar heb over 2 dagen een afspraak met mijn gynaecoloog want dit gaat zo niet werken.
2

Cabergoline Tabletten

30-07-2014 | Vrouw | 48
cabergoline (0,5mg)
Prolactinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit medicijn een tijdje gebruikt voor het krimpen van het prolactinoom die in de hypofyse zit. Kreeg barstende koppijnen, héél veel krampen in mijn benen, ook werd ik er héél zenuwachtig van en werkte alles op mijn zenuwen. Mijn libido schoot echt teveel in de hoogte zodat ik een beetje een bitch werd. Uiteindelijk heb ik nadat de bloedwaarden goed stonden er 1 [lees meer...]jaar mee gestopt. Dat maakte me terug wat menselijk. Maar nu na 1 jaar, de vermoeidheid is ongelofelijk erg, de tumor is van 3 mm naar 6 mm gegaan en ik heb duizeligheid en oorsuizen . Uiteindelijk zal ik terug medicijnen moeten nemen, ofwel een operatie?
3

Cabergoline Tabletten

16-07-2019 | Man | 50
cabergoline (0,5mg)
Prolactinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werking goed en snel weer op normale waarden van testosteron en prolactine, gezwel van 11 mm op de hypofyse. Lijkt makkelijk, slikken en het komt goed over 4 a 5 jaar. Ik loop vast emotioneel. Kan erg boos worden om kleine dingen die tegen lopen en kan het niet wegblazen maar het wordt steeds groter. Ga dan ook (helaas) op een destructieve manier mee om. De negatieve emot[lees meer...]ies worden ook groter en kunnen soms 2 a drie dagen duren, gevolgd door een periode dat ik alles wil gaan ondernemen. Sexdrive is erg versterkt en is niet aan tegemoet te komen door mijn partner. Dit geeft een hoop spanningen in onze relatie. Ik probeer door continue met dingen bezig te zijn mijn gedachten uit te zetten en een andere focus te houden of weg te gaan als ik merk dat ik boos aan het worden ben. Fysieke inspanning helpt daarbij. Ik zou graag meer weten over het emotionele aspect voor mij en mijn omgeving. Begrip is er wel maar de impact is veel heftiger dan ik kan registreren en vermoeden.
5

Cabergoline Tabletten

24-03-2016 | Vrouw | 23
cabergoline (0,5mg)
Prolactinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij een wondermiddel! Prolactinoom ontdekt in mijn puberteit. 5 jaar lang geen cyclus gehad en toen besloten om aan de medicatie te gaan. Medicatie beviel goed. Ik viel in 3 maanden 3 kledingmaten af (begreep al niet waarom ik als puber zoveel aankwam, maar de hormonen bleken de oorzaak). Mijn libido en stemming verbeterde aanzienlijk, ik werd een leukere versie van m[lees meer...]ezelf. Geen negatieve bijwerkingen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2246) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1178) - Cholesterol
Citalopram (1178) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1101) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (950) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (866) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (864) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (855) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (767) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (732) - Epilepsie
Metoprolol (708) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (584) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (582) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (580) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (575) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (568) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (533) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (527) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (521) - Verslavingsziekten
Lexapro (498) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (489) - Anticonceptie - overig
Concerta (468) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (445) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (424) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (413) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (408) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (407) - Pijn
Crestor (397) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.