Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

9
meningen

Clioquinol

clioquinol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Malaria (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Risico op ernstige bijwerkingen door chloroquine en hydroxychloroquine

De malariamedicijnen chloroquine en hydroxychloroquine kunnen ernstige hartritmestoornissen veroorzaken bij coronapatiënten (COVID-19), in sommige gevallen met dodelijke afloop, in een hoge dosering of in combinatie met andere medicijnen. Dit blijkt uit recente onderzoeken uitgevoerd bij coronapatiënten. Het Europees medicijnagentschap EMA en medicijnautoriteit CBG adviseren artsen om coronapatiënten die deze medicijnen krijgen extra goed te monitoren, met name bij gevoeligheid voor hartritmestoornissen.

Chloroquine en hydroxychloroquine zijn goedgekeurd voor de behandeling van malaria en een aantal auto-immuun ziektes. Het is bekend dat zij hartritmestoornissen kunnen veroorzaken door invloed van de elektrische activiteit van het hart (QT-verlenging).

College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) (23-04-2020)

1
4

Clioquinol

17-02-2021 | Vrouw | 25
clioquinol (100mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik had de dientamoebe fragilis (parasiet). Na 10 dagen kuur was deze weg. Ik nam het om de (ong.) 8 uur. Beetje koortsig voelen was dus volgens mijn dokter oke. Waarschijnlijk was m'n lichaam aan het werk. Gewoon vroeg naar bed.
5

Clioquinol

07-08-2018 | Man | 42
clioquinol (100mg/ml)
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik had al tijden brijerige en luchtige ontlasting. Ik denk wel drie jaar. Zelf een ontlastingtest laten doen en dientamoeba fragilis werd gevonden een parasiet. Eerst werd behandeling afgeraden maar na een consult eerst metronidazol gekregen via de huisarts. dit werkte niet. Ook op elke website wordt dit middel afgeraden. Daarna via de huisarts via regenboogapotheek Clio[lees meer...]quinol gekregen. Een special drankje geprepareerd door de apotheek. Je moet dit dus ook zelf afmeten. Dit werkt goed, tot op heden. Geen bijwerken en weer vaste ontlasting. 1 x per dag. Geen 4 :) Wel echt serieus doen he.Elke 8 uur. En je diet een beetje in de gaten houden. Niet te veel zetmeel. De nobelprijs voor de uitvinder of in ieder geval mijn dank.
4

Clioquinol

24-01-2018 | Vrouw | 16
clioquinol (100mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Mijn dochter van 16 had een darmparasiet, de dientamoebe fragilis. Ze had veel last van opgeblazenheid tijdens en na het eten. Ze is eerst behandeld met Metronazidom, dat heeft niet geholpen. Een paar weken later is begonnen met Clioquinol. Er waren weinig tot geen bijwerken. Het middel heeft geholpen, de parasiet is weg. Ze heeft nog steeds last van opgeblazenheid maar we[lees meer...]l beduidend minder.
1

Clioquinol

24-11-2017 | Man | 52
clioquinol (100mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
2 maal een kuur gehad, 1e keer was de dientaboeba fragilis (bijna) weg, klachten ook minder, maar kwam heel snel weer terug, 2e maal een langere kuur (14 dagen ipv 10), maar hielp niets.
5

Clioquinol

28-10-2017 | Man | 29
clioquinol (100mg/ml)
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Na maanden met PDS symptomen te hebben gelopen een kweek gedaan. D.amoeba fragilis gevonden. Eerst antibiotica gehad. Werd erger van. Toen gelezen op het net over dit medicijn. Dokter was wat sceptisch, maar toch aangedrongen. Na 2 dagen van alle klachten af. Hele kuur afgemaakt (10 dagen). Verlost van de helse krampen, slijm in ontlasting en diarree. Had ik het maar eerde[lees meer...]r gedaan.
4

Clioquinol

17-11-2015 | Vrouw | 27
clioquinol (100mg/ml)
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Kreeg het na aanleiding van dientamoeba fragilis in de darmen (darmparasiet). Had na een voedselvergiftiging erg last gekregen van deze parasiet, erge diarree. 2e dag dat ik clioquinol gebruikte, was de diarree geheel weg. Wel kreeg ik op de 8e dag een opzwollen schildklier en heel heftige pijn in mijn armen en bovenbeenspieren. Tot een maand na de kuur heb ik tijdelijk de[lees meer...] na-effecten daarvan gevoeld, met name slapeloosheid door teveel schildklierhormoon, onrust en paniekerigheid. Ook rook ik na 2 maanden nog steeds overal jodium. Helaas heb ik nu (maanden later) waarschijnlijk een maagzweer. Naderhand kreeg ik te horen dat jodium 'corrosief' zou zijn voor de maag, en ik kreeg de kuur na een maag-darminfectie (wss salmonella), dus dat zal wel een rol hebben gespeeld, behalve het feit dat mijn schildklier door voorgaande Graves waarschijnlijk beschadigd was en de jodium minder goed kon verwerken... Maar hey, de ontlasting is better than ever... :P
4

Clioquinol

13-10-2014 | Vrouw | 38
clioquinol
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
- Ik ben al 2,5 jaar ziek: erg moe, haaruitval, vieze dunne ontlasting, buikpijn en misselijk. Veel gezocht in de reguliere geneeskunde. Diagnose PDS gekregen. Daar was ik het absoluut niet mee eens. De klachten waren zo plotseling gekomen, ik voelde aan dat er meer aan de hand was. Na 8 maanden op een streng dieet te hebben geleefd voelde ik mij veel beter, helaas werd ik[lees meer...] toen ineens weer overvallen door een afschuwelijke misselijkheid. Mijn orthomoleculair arts vertrouwde het niet en drong aan op een parasietentest. En ja hoor, ik had Giardia, een darmparasiet. Oh oh, was ik maar direct naar dr van As gegaan (specialist ogv darmparasieten), dan was ik misschien nu al beter geweest.... ik kreeg van de huisarts direct metrodinazol. Dit was effectief voor de Giardia maar niet voor de dientamoebe fragilis (die ik ook bleek te hebben, maar mijn huisarts vond het kennelijk niet nodig dat te melden, grrrrr). Een tweede kuur metrodinazol voorgeschreven gekregen van de huisarts om de amoebe te vernietigen. Na twee pillen werd ik ziek. Gestopt en naar dr van As gegaan voor advies. Zij schreef een streng koolhydraat arm dieet voor en clioquinol. De kuur duurde 10 dagen en was ontzettend zwaar, ik ben bijna gestopt. Een nacht heb ik wakker gelegen van de maagpijn en misselijkheid. De rest van de 10 dagen was ik totaal slap en uitgeput, ik kon de trap haast niet op komen, zo moe en slap, zelfs praten vond ik soms moeilijk. Ik ben nu drie weken geleden gestopt. Ik voel me gelukkig beter maar nog lang niet mijn oude zelf. Net de uitslag van de na-controle-test gehad: YES ze zijn weg! En nu hopen dat ik mij weer helemaal goed ga voelen. Zo niet dan zoeken we verder, er is nl bij een ontlastings-test (basisanalyse door dr van As, zie www.darmklachten.nl) ook een hoge gluten-antistof gemeten. Er kan dus meer aan de hand zijn. Iets met gluten iig.... Men zegt dat een ongezonde darm (bijv door gluten aangetast) een goede voedingsbodem is voor parasieten. Zou dus goed kunnen zijn dat er nog iets anders achter zit. Iig heeft clioquinol goed geholpen. Ik raad wel aan om altijd streng koolhydraat-arm te eten, al 10 dagen voordat je met de kuur start, dan is de slagingskans veel hoger! En het is een zware kuur, maar als je je agenda leeg kunt maken en vroeg naar bed kunt (en niet twee kleine kindjes hebt zoals ik) dan is het best vol te houden. Het resultaat is iig goed.
2

Clioquinol

12-02-2013 | Vrouw | 24
clioquinol
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Makkelijk in te nemen, bijwerkingen (groen gekleurde urine, groene gloed) te verwaarlozen. Hielp bij mij niet tegen dientamoeba fragilis.
4

Clioquinol

20-08-2011 | Vrouw | 29
clioquinol
Dientamoeba fragilis
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Dit medicijn heb ik in 4 jaar tijd ongeveer 8x voorgeschreven gehad. De dientatmoeba fragilis zit er nog. Tijdens het gebruik van clioquinol werden klachten minder, maar daarna weer volop. Ik kreeg wel last van haaruitval en soms steken in mijn zij. Nu mag ik het niet meer gebruiken omdat ik het al zo vaak heb gehad, anders wordt het schadelijk voor je lichaam.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (576) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.