Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Naramig

12
meningen

Naramig

naratriptan

geef je mening
Bij  MigraineX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Sumatriptan (196 meningen)
Imigran (163 meningen)
Maxalt (163 meningen)
Rizatriptan (55 meningen)
Zomig (46 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

1
5

Naramig

25-10-2017 | Vrouw | 56
naratriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik Naramig voorgeschreven heb gekregen, na jaren modderen en vreselijke migraineaanvallen van 3 dagen, kan ik met 1 of 2x per dag een Naramig, de dag weer door, werken etc. Meestal probeer ik samen met de inname van de Naramig een uurtje te gaan liggen, maar kan dit niet dan werkt het ook. Zodra ik het voel opkomen neem ik er gelijk 1.
5

Naramig

13-01-2017 | Vrouw | 64
naratriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tot ik heb voorgeschreven kreed had ik vreselijke migraine, kreeg cafargot met verschrikkelijk veel bijwerkingen. Ik gebruikte tot aan de menopause voor en na de menstruatie maar ook tijdens de eiersprong. Nu zijn de migraines wat minder en gebruik ik naramig (nu naratriptan) ongeveer 4 x per maand. Vroeger wel 6 tot 8 keer.
3

Naramig

09-11-2016 | Vrouw | 55
naratriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
al sinds mij 30ste migraine aanvallen, 10 jaar opgelost met gewone pijnstillers maar moest altijd overgevend naar bed. Toen ik op mijn 40ste ander werk had kon ik me niet veroorloven om in de proefperiode ziek te zijn. Het ging redelijk goed. Ervaren bijwerkingen zijn prikkelingen in slokdarm, misselijk, maagbranden, moe, slaap, slecht zien, volgende dag: somber en duf[lees meer...] in hoofd, kan me dan niet goed focussen en obstipatie. Het is alsof er ook een verdovend middel in zit. De hoofdpijn is weg, maar ik kan door alle klachten nog steeds niet werken, kantoorwerk. Buiten wandelen lukt wel. Voel ondanks dat de hoofdpijn weg/ minder is toch beroerd.
4

Naramig

20-08-2016 | Man | 54
naratriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt zeer efficient als je het op tijd neemt bij de aller eerste tekenen van de migraine aanval. Indien je het 5 minuten later neemt heeft het veel minder effect. Je kan blijven functioneren indien je echt op tijd neemt. De volgende dag geen migraine vervolg meer.
4

Naramig

02-04-2016 | Vrouw | 50
naratriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 30 jaar kamp ik met zware migraine aanvallen. Alle middelen die ooit beschikbaar waren heb ik wel geprobeerd. naramig blijft het enige middel dat helpt. Al baal ik van de bijwerkingen en de werking treedt laat in, soms vrij snel en soms pas na een uur; doof gevoel in ledematen, misselijk, duizelig (lijkt de trouwens afgelopen tijd te verergeren) kramp, koude ledematen,[lees meer...] zwaar gevoel. Depressief. Maar hoofdpijn is erger dan de bijwerkingen ;). Ik heb een tijdje het huismerk (met als werkzame stof naratriptan) geprobeerd, dat werd wél vergoed en het origineel niet, maar werking was minder goed. Duur product. Ik gebruik gem 16 tabl per jaar.
3

Naramig

27-05-2014 | Vrouw | 34
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een half jaar Almogran gebruikt te hebben, heb ik Naramig geprobeerd, omdat deze wat langer werkt. Toch vond ik dit minder snel en minder krachtig. Ik ben weer terug gegaan naar Almogran, evt. een tweede tablet bij dezelfde aanval.
4

Naramig

25-08-2013 | Man | 43
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Naramig

12-02-2013 | Vrouw | 37
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een uitkomst dit middel. Na jarenlange 2 keer in de maand 3 dagen plat, veel overgeven en geen medicijn dat hielp door een nieuwe huisarts op naramig gewezen. Sindsdien nauwelijks migraine meer gehad. Als ik op tijd ben met het innemen, bij het beginnen van de hoofdpijn, blijft de migraine uit. Merk dat ik na het innemen een uur, anderhalf uur erg vermoeid ben, als het kan[lees meer...] ga ik dan even liggen. Op de dag van inname ook last van stijve, pijnlijke kaken, nek en bovenarmen, maar dat is niet in vergelijking met de migraine.
5

Naramig

25-11-2012 | Vrouw | 52
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik het alleen als de migraine hevig is en ik moet goed functioneren. anders neem ik twee paracetamol. Helpt snel en effectief. Bijwerkingen bij mij zijn kramp in de speekselklieren bij eten en drinken, Niet meer vergoed door mijn zorgverzekeraar, dus zelf betalen maar is de moeite waard. ik gebruikte eesrt imigran, maar daar kreeg ik ernstige hartkloppingen van.
5

Naramig

26-06-2012 | Vrouw | 42
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het enige medicijn wat echt helpt. Ruim 10 jaar geleden mee begonnen. Onderdrukt de heftige pijn en je kunt gewoon blijven functioneren. Helpt het beste als je even rust neemt. Wel een zwaar gevoel in benen en armen en het lijkt of er watten in je hoofd zitten. Maar is niet vervelend en ik wordt er ook niet duf van. Enige minpunt ze zijn knap prijzig. Ongeveer 60 euro v[lees meer...]oor 12 tabletten. Maar ja alles beter dan die migraine!
5

Naramig

28-12-2011 | Vrouw | 55
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Naramig al weer enkele jaren en het is voor mij een grote uitkomst. Als ik de hoofdpijn voel opkomen neem ik een tablet en na een uur is de hoofdpijn weer weg. Als bijwerking heb ik last dat ik het koud krijg. Dan weet ik dat het medicijn gaat werken. Ook de uiteinden van de zenuwen zijn gevoelig, bv mijn voetzolen en mijn hoofdhuid. Als ik door mijn haren strij[lees meer...]k is het gevoelig, maar de hoofdpijn is weg en ik kan gewoon blijven functioneren
5

Naramig

03-11-2009 | Vrouw
naratriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zogauw ik migraine voelt aankomen, neem ik naramig, de pijn zakt dan geleidelijk weg. ben blij dat ik naramig kreeg van de huisarts, heb het al zeker 5jaar. slikt het ,zonodig,met paroxetine en naproxen 500mg en maagbeschermer ivm fibromyalgie. als het nodig is,een goed werkzame pil
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.