Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Otrivin neusverkoudheid

8
meningen

Otrivin neusverkoudheid

xylometazoline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Verkoudheid (7 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Avamys (118 meningen)
Fluticason neusspray (102 meningen)
Prevalin neusspray (82 meningen)
Dymista (76 meningen)
Nasonex (75 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
1

Otrivin neusverkoudheid

27-10-2021 | Vrouw | 20
xylometazoline (1mg/ml)
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit is met afstand de slechtste neusspray die ik in mijn leven gebruikt heb. Na het gebruiken van Otrivine ‘opent’ je neus, dan ben je heel even blij. Kort daarna voelt je neus ongelofelijk droog aan. Zó droog dat het gewoonweg pijn doet. Je neus snuiten wordt quasi onmogelijk omdat alle slijmen binnenin je neus hard en stug geworden zijn, gevolg; je neusdoorgang wordt vol[lees meer...]ledig geblokkeerd door deze harde slijmen. De droogte verspreidt zich op korte tijd heel leuk verder naar je keel (en luchtpijp). Je hele keel voelt droog en schor aan, vreselijk. Dit effect houdt 3-4 dagen aan, joepie. Er bestaan honderd maal betere neussprays op de markt die je neus (en keel!) niet zo verdomd droog maken.
1

Otrivin neusverkoudheid

30-04-2017 | Man | 58
xylometazoline (1mg/ml)
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit produkt veel te lang gebruikt. Tot daar mijn fout. Ben dan gestopt omdat ik wegens enkele onderzoeken op de dienst cardiologie van het ziekenhuis enkele vervelende onderzoeken moest ondergaan alsook MRI scan van het hart. Er is geen hartafwijking gevonden. Ook geen coronair (vernauwde aders) probleem. Maar ik merk nu dat mijn hartkloppingen en ritmestoringen ve[lees meer...]rdwenen zijn. Dus ga ik er van uit dat de neusspray er voor iets tussen zit. Tot daar mijn ervaring met Otrivine.
5

Otrivin neusverkoudheid

27-05-2016 | Man | 52
xylometazoline (1mg/ml)
Voorhoofdsholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 1995 ben ik geopereerd aan een chronische voorhoofdsholteontsteking. Daarna was het helemaal mis. Mijn neus raakte verstopt, in die ernstige mate, dat mijn leven een hel werd. Jaar na jaar raadpleegde ik artsen, probeerde alles om mijn leven te herpakken, probeerde alle bestaande medicijnen, ook in het buitenland, zelfs genezing gezocht in homeopathische middelen. Niets[lees meer...] maar dan ook niets hielp. Twintig artsen, hynotiseurs, 13 ziekenhuizen, 6 huisartsen en zoutoplossing, reike, Gebedsdiensten voor genezing. Wat heb ik niet geprobeerd, van Azië tot Zuid-Amerika.. De wanhoop nam toe, mijn linkerneus zat voor 100% dicht en rechterkant voor 60% en het werd steeds erger. Ik sliep gemiddeld twee en een halve uur per nacht, was doodmoe, raakte mijn baan kwijt, mijn gezinsleven ging eraan, twee keer buiten bewustzijn geraakt en in het ziekenhuis beland, ik sliep met een soort houten stok tussen mijn tanden, zodat ik tenminste lucht kreeg, uiteindelijk na vijf onmenselijk zware jaren vol leed en lijden, kwam ik in 2000 in aanraking met een vriend die mij otrivin aanraadde. Godzijdank. Wat men ook mag zeggen, ik gebruik al 16 jaar Otrivin, ongeveer twee tot drie keer per dag, hierdoor ben ik weer een mens geworden! Geen bijwerkingen, geen verslaving, is allemaal bullshit. Ik dank God op mijn knieen dat Otrivin bestaat, anders had ik al lang zelfmoord gepleegd, want ik liep met dat idee rond. Die vriend van mij is zelf 9 keer (!!) geopereerd aan zijn neus, inmiddels leeft hij al 20 jaar dankzij Otrivin, in zijn huis heb je overal tien flessen rondslingeren en hij zei tegen mij: "Als ik pinarren en creperen zonder zuurstof, zoals ik jaren heb gedaan en ik kan dankzij Otrivin weer leven als een mens, ik kan ademen, ik kan die heerlijke, verrukkelijke zuurstof tot mij nemen, laat mij dan maar 10 jaar minder leven, of voor mijn part zelfs 20 jaar, maar de tijd die ik heb, kan ik als een volwaardig mens functioneren, dankzij Otrivin! Lang leve het leven, lang leve Otrivin!" En zo denk ik er ook over!!! Zolang er niets anders is, laat ons met rust en die horrorverhalen over Otrivin??? Hou dat voor jezelf, ik heb geen behoefte aan vermanende vingers, maar aan een menselijk leven!!
5

Otrivin neusverkoudheid

14-02-2013 | Man | 24
xylometazoline
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Maakt de neus binnen een paar minuten weer vrij om door te ademen. Wel heb ik het idee dat ik dan ondanks een vrije neus nog steeds niet zo goed kan ruiken als wanneer ik niet verkouden ben. Soms voelt de neus dankzij dit middel zelfs opener dan wanneer ik niet verkouden ben (en het dus niet gebruik). Otrivin remt ook de snotproductie behoorlijk af, wat fijn is, hoewel e[lees meer...]r soms zoveel snot gemaakt wordt dat ook dit middel er niet tegenop kan.
4

Otrivin neusverkoudheid

07-02-2011 | Vrouw | 62
xylometazoline
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel helpt goed, maar je moet wel goed in de neusgang spuiten. Het lucht erg op. Natuurlijk moet je je verkoudheid "uitzieken" maar dit is ondertussen (plus 3 x 2 paracetamol p/d) lekker verlichtend. Hatsjie.....
1

Otrivin neusverkoudheid

27-05-2009 | Vrouw
xylometazoline
Verstopte holtes, verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel helpt niet. Het geeft even een verfrissend gevoel maar of het gezwollen slijmvlies daadwerkelijk slinkt is zeer twijfelachtig. In elk geval heb ik dat nooit gevoeld omdat klachten gewoon blijven. Heb het ook gebruikt voor en tijdens vliegreizen maar ook daarbij is er geen verschil met helemaal niets gebruiken.
5

Otrivin neusverkoudheid

10-02-2009 | Vrouw
xylometazoline
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vroeger leidde bijna elke griep en verkoudheid bij mij uiteindelijk tot een bijholte of voorhoofdsholte ontsteking. Mijn huisarts gaf me beetje rare tip: niet meer hard snuiten, alleen even neus afvegen en liever ophalen dan snuiten (niet zo fijn voor de mensen om je heen....) en bij echte verkoudheid 5a6 dagen consequent otrivin gebruiken. Ik vond het destijds een raar ad[lees meer...]vies... maar het helpt heb nooit meer een holteontsteking gehad en de verkoudheid is die vervelende eerste dagen goed onder controle. Enige nadeel is dat ik door vele ontstekingen altijd acuut last krijg bij vliegen. Vreselijke pijn, maar ook dan moet ik 1a1,5 dag voor het vliegen met otrivin beginnen en dan gaat het meestal goed.
5

Otrivin neusverkoudheid

25-04-2008 | Vrouw
xylometazoline
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt erg goed. Je mag het maar een paar dagen gebruiken, maar dat is meestal voldoende. Je voelt je meteen een stuk beter als je weer een beetje door je neus kan ademen en niet continu aan het snuiten bent. Ook slaap je veel beter als je Otrivin gebruikt hebt. Het voordeel boven gewoon zout snuiven is dat het wat langer werkt en effectiever is.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.