Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Nasonex

75
meningen

Nasonex

mometason

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Allergie (13 meningen)
Hooikoorts (8 meningen)
Huisstofallergie (4 meningen)
Verkoudheid (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

5

Nasonex

10-11-2021 | Vrouw | 40
mometason (50ug/do)
Sinusitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Chronische sinusitis Heel lang gebruikt werkte altijd prima Maar uiteindelijk twee keer geopereerd aan mijn sinussen, bijholtes en neus. Daarna werkte het niet meer, nu moet ik wel zeggen heb het een 20 jaar gebruikt šŸ˜¬
1

Nasonex

23-10-2021 | Vrouw | 31
mometason (50ug/do)
Hypofysetumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een operatie van een hypofsetumor via de neus en de sphenoide sinus moest ik van de NKO arts enkele weken Nasonex gebruiken om de neus te ontzwellen. Naast deze spray moest ik ook een zoutoplossing gebruiken. Van de zoutoplossing voor het spoelen van de neus uiteraard geen last. Van de Nasonex wel heel veel last: bloedneuzen, slechte geur en smaak in de neus, gezwollen [lees meer...]keel en branderig gevoel. Ook voelde ik dat de spray mijn neus extra irritereerde. Ik moest heel erg niezen na het gebruik ervan terwijl ik na mijn operatie absoluut niet mocht niezen! Dan las ik op de koop toe dat ke die spray eigenlijk na een neusoperatie niet mag gebruiken omdat cortisone ervoor zorgt dat het genezingsproces afgeremd wordt! Ik heb de spray een 3 tal weken gebruikt. Nadat ik een 5tal dagen gestopt was met de spray, geen bloedneuzen meer en ook niet meer niezen, noch irritatie in de neus. Wel kreeg ik enkele dagen na het stoppen met de spray een druk op mijn rechteroog. In ieder geval geen aanrader! Ik versta niet dat dit voorgeschreven wordt. Absoluut geen zacht middel dat je veilig maanden aan een stuk kan gebruiken zoals mijn NKO arts vertelde.
3

Nasonex

25-04-2021 | Vrouw | 75
mometason (50ug/do)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb ruim 20 jaar nasonex gebruikt. Was altijd tevreden. 10 jaar geleden kreeg ik neusbloedingen, aan Ć©Ć©n kant. Deze werden steeds erger. De KNo arts schreef een zalfje voor. Dat hielp nauwelijks. Ik had steeds meer last van chronische eenzijdige hoofdpijn. Heel moeilijk. Onlangs kreeg ik een goedkope vervanger voorgeschreven: mometason. Daar reageerde ik heftig allergis[lees meer...]ch op. Ben gestopt en heb ook geen nasonex meer gebruikt. Sindsdien zijn mijn ogen minder gezwollen, zijn de neusbloedingen, vooral de diepe, vrijwel verdwenen, en is mijn chronische eenzijdige hoofdpijn vrijwel verdwenen. Ik ben de koning te rijk. Nasonex beschouw ik nu als een gevaarlijk medicijn. Ik gebruik nu nog tweemaal daags een tabletje desloratadine. Ik nies zelfs minder en heb geen chronische loopneus meer.
1

Nasonex

26-10-2020 | Man | 70
mometason (50ug/do)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een neusverkoudheid naar de huisarts. Daar kreeg ik nasonex voorgeschreven. Ik werkte in n omgeving waar veel stank voorkwam. Na 2 dagen gebruik van de nasonex viel mij op dat de stankoverlast beduidend verminderd was ( dacht ik ) . Vlgs mijn collega zat ik fout. Nu bleek dus na 2 dagen gebruik mijn reuk aan het verdwijnenwas. Nog 1x gebruikt. Fout nu is de geur compl[lees meer...]eet weg. Later bij de kno arts geweest. Deze schrijft ze zonder pardon weer voor. Na n opmerking van geurverlies schrok hij hiervan. Nog 2 kno artsen geweest deze kenden dit verhaal ook niet en schreven het nog steeds voor. HARTELIJK DANK ONTWIKKELAAR.
1

Nasonex

09-08-2020 | Man | 55
mometason (50ug/do)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
NASONEX NEUSSPRAY waardeloze rommel. NASONEX NEUSSPRAY geen aanrader voor mensen met Tinitus oorsuizingen. normaal ga ik naar mijn oorspecialist , omdat deze een heel maand bezet is ben ik naar een huisarts geweest waar ik woon. die keek in mijn rechteroor en zag een haartje in mijn trommelvlies steken. in plaats dat hij het haartje uit mijn oor haalt schrijft h[lees meer...]ij mij een NASONEX neusspray voor. ik spray ij mijn neus en de dag nadien kreeg ik meteen kleine branderige kleine blaasjes op mijn tong.
1

Nasonex

19-01-2020 | Vrouw | 58
mometason (50ug/do)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een week gebruik van Nasonex zijn de klachten niet verdwenen, ik heb dit voorgeschreven gekregen tegen een neusspray verslaving xylomethasloline. Mijn neus zit nog steeds dicht en nu mijn oor dus ook. Ik ben niet verkouden dus vraag mij af of het de buis van eusthagius is die dichtzit. Ik vind het een heel naar gevoel.
2

Nasonex

18-03-2018 | Vrouw | 21
mometason (50ug/do)
Ademhalingsproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn voorgeschreven gekregen door de KNO ivm een scheefstaand neustussenschot en allergieƫn. Echter na het inhaleren meteen ernstige hoofdpijn klachten, een pijnlijke neus en pijnlijke ogen. Een verhoogde druk op de ogen. Het effect is de nadelen niet waard en ik ga hem dan ook niet meer gebruiken.
5

Nasonex

10-11-2017 | Man | 55
mometason (50ug/do)
Bijholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Nasonex

02-06-2017 | Vrouw | 42
mometason (50ug/do)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neus van nature altijd open en alles netjes recht, nooit snurken, vrije ademhaling. Mits ik niet in die perioden zat. Dan weer een jaar totaal niet verkouden, dan weer een jaar aan de lopende band en ging dat 10 jaar lang. Jarenlang dus moeten sukkelen met langdurige perioden van verkoudheid. En dan elke dag letterlijk een hele tissuedoos van 200 stuks wegsnuiten waarna h[lees meer...]et 's avonds weer verminderde tot verdween. Om gek van te worden! Ik moest er maar mee leren leven, vernam ik van de huisarts na diverse onderzoeken. Uiteindelijk 2 jaren geleden ging het mis: weer constant verkouden, tot niets meer komen, hijgen als ik een paar meter liep, zweten en veel dromen 's nachts (van de ontstekingen). En als ik probeerde de luchtwegen aan te sterken door een uurtje wandelen werd ik licht grieperig. Een minuutje rennen betekende meteen een week griep en weer in bed liggen. Dus toch maar eens naar de dokter toe, een andere (vakantieland). "Mevrouw, u heeft beginnende astma". Budesonide en Nasonex meegekregen. Twee keer per dag in het begin, daarna naar 1 maal daags Na 1 dag al vermindering van de klachten, na dag 2 geheel hersteld! Ik voelde me weer eens mens en snotterde totaal niet meer. Alle ontstekingen weg, weer lekker kunnen rennen en springen en normaal kunnen leven zonder de tissuedoos bij me te hebben. Ik ontdekte op een gegeven moment dat ik zelfs zonder de budesonide kon (ik accepteer wat lichtere kortademigheid), want hier voel ik me dus gejaagd, trillerig en wat angstig op (ook bijnierschorshormonen). Bij de Nasonex echter heb ik deze klachten juist niet. Ik kan met de Nasonex alleen nu verder en gebruik hem alleen als ik terugval in de klachten heb, dus niet doorlopend. Als het een tijd goed is gegaan, dan probeer ik of ik ermee kan stoppen en of het lichaam het weer op eigen kracht kan. En zo ja, dan ben ik tijdelijk vrij van medicijnen. Begin ik licht te snotteren op een dag, dan weet ik dat het weer zover is en ga ik weer een maandje een flesje halen. Ik vind het echt het wondermiddel voor mij. Eindelijk verlost van dat eeuwige gesnotter! In die paar maanden vakantie stond andermans sterk naar rook stinkende bank, dat kan de reden zijn geweest van de problemen toen. Maar andermans rookstank in het verleden ook (ik ben niet-roker, maar moest regelmatig andermans gifwolken inhaleren). Ik voel me in elk geval weer mens sinds ik me bij Dr. Hoest heb laten behandelen en Nasonex gebruik, :). Ik raad de mensen aan af en toe ermee te stoppen, de bijnieren worden zo niet lui en worden weer gedwongen zelf bijnierschorshormonen te produceren.
5

Nasonex

18-01-2017 | Man | 55
mometason (50ug/do)
Bijholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jaren last van verstopping aan 1 kant door lichte niet pijnlijke bijholteontsteking die erger werd in de winter. Nasonex werkt prima bij mij en ben al bijna van de klachten af zonder ook maar een enkele bijwerking.
1

Nasonex

22-08-2016 | Vrouw | 40
mometason (50ug/do)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nasonex gaf mij een verslavend gevoel. Bij het stoppen ervan was ik 3 weken moe en depressief, omdat mijn bijnieren zich weer moesten leren aan te passen. Ik vind het zwaar spul.
2

Nasonex

14-04-2016 | Man | 59
mometason (50ug/do)
Apneu
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
deze medicatie werd voorgeschreven door een neus keel en hoorspecialist. dit om slaapapneu of vergelijkbaar snurkprobleem tegen te gaan. In eerste instantie geholpen hiermee, echter na de vaststelling van "accuut glaucoom" welke vermoedelijk door inname van "cortisone" werd bewerkstelligd en mede daar ik geen cortisone behandeling neem, althans is dat wat ik dacht. stel ik[lees meer...] nu vast door op zoek te gaan naar ion welke medicatie die ik neem er "cortisone" in vervat zitten. stel ik nu vast dat ik niet wist dat dit ook in "nasonex" zit. met alle gevolgen vandien.
2

Nasonex

16-08-2015 | Vrouw | 28
mometason (50ug/do)
Bijholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn voor het eerst gekregen na mijn vakantie, ik heb een duikersoor opgelopen. Zijkant van mn hoofd achter mn oren,holtes voorhoofd en neus en onder mn ogen doen vaak vreselijk veel zeer. Incl. Druk op mn oren. Helaas heb ik heel erg veel last van bijwerkingen. Ik wordt er echt beroerd van. Alsof je spontaan ziek word. Buikpijn,duizelig en gewoon heel erg n[lees meer...]aar voelen. Nu blijken er hormonen in te zitten en daat ben ik heel erg gevoelig voor.(beginnende schildklier problemen) ben opzoek naar een vervangend middel zonder hormonen. Wie kan mij helpen?
1

Nasonex

09-06-2015 | Man | 21
mometason (50ug/do)
Duizeligheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben na 2 weken erg duizelig en misselijk. Snel mee gestopt.
1

Nasonex

11-12-2014 | Man | 57
mometason
Benauwdheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Let niet op wat hierboven verplicht ingevuld moest worden: op mij niet zo van toepassing en dus niet interessant. Hoe vaak ik het medicijn per dag gebruikte, weet ik zo even niet meer, ik heb de verpakking nog wel maar niet bij de hand en het is op 17-01-15 a.s. een jaar geleden dat ik met de chronische kwaal (neusslijmvliesontsteking) naar mijn huisarts ging, die het medi[lees meer...]cijn voorschreef. Ik gebruikte het exact volgens het voorschrift en het heeft geen barst geholpen, weggegooid geld! Als iemand een wƩl werkend alternatief weet, houd ik me zeer aanbevolen! Bij voorbaat dank.
4

Nasonex

12-11-2013 | Vrouw | 31
mometason (50ug/do)
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang geploeter met Otrivin nu deze spray en ik moet zeggen: na 2 dagen al resultaat en na enkele dagen extra helemaal geen verstopping meer. Wel merk ik dat ik veel slechter ruik door de spray. Ik ruik alleen sterke geuren en kan die niet determineren. Dat is jammer, maar toch de moeite waard wanneer je altijd maar verkouden bent.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.