Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Bacicoline-B

27
meningen

Bacicoline-B

hydrocortison/ colistine/ bacitracine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
duizeligheid evenwichtsproblemen misselijkheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Middenoorontsteking (17 meningen)
Bijholteontsteking (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
2

Bacicoline-B

11-01-2017 | Man | 46
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (10mg/5mg/10.000ie/g)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
€26 voor 7,5 ml. Dat is nog duurder dan goud! Weer zo'n voorbeeld waar de cliënt door belanghebbende partijen als investeerders en farmaceuten op véél te hoge kosten worden gejaagd met als doel zo'n hoog mogelijke winst. Synalar Otic heeft dezelfde werkzame bestandsdelen en kost maar €2 voor 5ml.
5

Bacicoline-B

07-01-2017 | Man | 59
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (15mg/5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na gebruik allerlei oordruppels die niet hielpen, en chronisch last van loopoor, dichtzitten van oor (doof), koorts, kloppend oor, pijn en schilfers etc etc had ik eindelijk echt baat bij BacicolineB. Helemaal nadat de KNO arts mijn oor had leeggezogen van ontstekingsvocht. Geen bijwerkingen gemerkt. Klachten komen zo nu en dan mild terug, maar die probeer ik niet te lat[lees meer...]en escaleren door gebruik van een heel klein beetje cortisoncreme in de gehoorgang te smeren. Oorzaak van de hele misere was het gebruik van oordoppen.
2

Bacicoline-B

17-10-2016 | Vrouw | 47
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (10mg/5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had deze 2 dagen gebruikt. Toen ik 's avonds op bed lag, begon alles te draaien, als ik me om draaide ook. Toen ik uit bed kwam leek het net of ik dronken was. Kon niet normaal lopen. Bij mijn werk kon ik ook niet goed het lezen vanaf de computer. Vandaag is het wel minder minder geworden. Apotheek denkt dat het door de kou van de druppels komt. Omdat het niet in de bij[lees meer...]sluiter staat.
1

Bacicoline-B

24-04-2016 | Vrouw | 23
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (7,2/10mg/g)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de oordruppels al een paar dagen gebruikt (bacicoline-B) wegens oorontsteking aan beide kanten. Eerste paar dagen was er nog niets aan de hand, nu 6 dagen verder voel ik mij heel duizelig, dronken en kan niet normaal staan. Ik de gebruiksaanwijzingen goed gelezen en gedaan wat er stond, alsnog kreeg ik deze bijwerkingen. Tevens staat er niets vermeld over deze bijwe[lees meer...]rkingen.
1

Bacicoline-B

15-02-2016 | Vrouw | 41
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (7,2/10mg/g)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op vrijdag begonnen met 2x 5 druppels. Volgende dag stond ik al duizelig op. Toch nog 1x gedruppeld en toen begon de ellende pas goed!!! Verschrikkelijk misselijk, braken en nog duizeliger, stond te tollen op mijn benen, kon alleen maar heel stil blijven liggen met ogen dicht, voelde me verschrikkelijk slecht, kinderen moeten laten ophalen, omdat ik echt niets meer kon[lees meer...] en zelfs de aanwezigheid van hen teveel was. Huisartsenpost gebeld, die schreven pillen voor tegen de misselijkheid, mijn man gebeld die aan het werk was, omdat ik me zo slecht voelde, is hij meteen naar huis gekomen met de pillen tegen misselijkheid, maar met inname met water, braakte ik alles meteen weer uit, mijn man weer huisartsenpost gebeld die zijn gekomen en hebben een injectie gegeven tegen de misselijkheid, tevens nog medicijnen tegen duizeligheid, volgens arts had ik ontsteking aan evenwichtsorgaan door gebruik druppels. Nog 2 dagen verschrikkelijk slecht gevoeld, nu 3e dag begint het gelukkig iets beter te gaan, misselijkheid is bijna helemaal weg, maar duizeligheid nog niet, kan dus ook niet autorijden en werken, voor mij nooit meer deze druppels!!!
1

Bacicoline-B

05-01-2016 | Man | 70
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (10mg/5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Er werd een lichte oorontsteking vastgesteld bij mij. De KNOarts heeft het oor schoon gemaakt en vervolgens de druppels medicijn Bacicoline-B voorgeschreven. Tijdens de eerste druppeling rond 18.00 uur op die maandag ging het al meteen mis door de eerste druppel dat plotseling gehoorverlies gaf. Later die avond nog eens gedruppeld en de volgende morgen nog een keer. Al sn[lees meer...]el kreeg ik die dag last van evenwichtstoornissen tijdens het lopen. Ik had geen controle meer over mijn loop en moest me overal aan vast houden. Het werd die dag alleen maar erger. Op de bijsluiter van het product staat echter niets vermeld van al deze bijwerkingen. Wel staat vermeld dat dit middel niet mag worden gebruikt bij een gaatje in het trommelvlies. Dit had de KNO-arts moeten/kunnen weten en dit mij erbij kunnen vertellen. In geval van bijwerkingen, niet vermeld in deze bijsluiter, dan contact opnemen met de arts. Na 2 maanden is mijn gehoorvermogen nog steeds zwaar verstoord. Ik ben wederom voor de vierde keer naar de KNOarts geweest met deze klachten. Na dit gesprek heeft de arts besloten niet meer met mij verder te willen werken. Dank u wel dokter!
4

Bacicoline-B

15-06-2015 | Vrouw | 60
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (7,2/10mg/g)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi Vanaf 15 mei hen ik last van mijn oren in het vliegtuig in mijn oorvlies gescheurd. Vanaf dat moment ben ik doof. Na de huisarts die niets komN zien vanwege het bloed ben ik doorgestuurd naar de kno arts. Heb nu buisjes na klachten kreeg ik panotile oordruppels. Na controle vandaag beide oren ontstoken kreeg ik bacicoline ook het lezen van diverse mensen wordt ik ni[lees meer...]et blij van wat ik hoor, ik ga afwachten of dit help. Ben nog steeds redelijk doof en heb iedere dag toch pijn in mijn oren blij wordt je hier niet van
1

Bacicoline-B

04-06-2015 | Vrouw | 42
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (7,2/10mg/g)
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na maanden stoeien met een oorontsteking, een buisje laten plaatsen in rechteroor. Recept gekregen van KNO-arts voor het geval ik pijn of ontstekingsklachten zou krijgen. Na vijf dagen begon mijn rechteroor pijn te doen waarna ik het recept heb opgehaald. Savonds begonnen met drie druppels in het rechteroor. De volgende dag voelde ik geen pijn meer maar had nog wel een "vo[lees meer...]l oor" wat me dof deed laten horen en een voortdurende suis gaf. De dag erop stond ik draaierig op. De wereld tolde en ik kon niet zonder vasthouden lopen. Savonds misselijk en hoofdpijn. Slecht in kunnen slapen. Vanmorgen nog draaieriger waardoor ik nu het ziekenhuis heb gebeld met de vraag wat ik kan doen. Ik moet nog teruggebeld worden met een alternatief recept maar dit middel ga ik niet meer druppelen! Ik voel me niet ziek, maar door de draaierigheid kan ik niet autorijden.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.