Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cytomel

12
meningen

Cytomel

liothyronine

geef je mening
Bij  SchildklierX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
1

Cytomel

19-12-2023 | Vrouw | 26
liothyronine (12,5ug)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb Cytomel in totaal 11 maanden geslikt ongeveer. De eerste maanden gingen heel goed, ik werd fitter en voelde me energiek. Echter, na een maand of 5 kreeg ik last van hoofdpijn en druk bij m’n ogen en werd ik warrig van de medicatie. Inmiddels ben ik gestopt en voel ik naast het feit dat ik geen bijwerkingen meer heb me hetzelfde. Ik heb dus het idee dat het op termi[lees meer...]jn niet meer helpt en alleen klachten geeft.
3

Cytomel

20-09-2019 | Man | 29
liothyronine (5ug)
Hypothyreoïdie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik hield veel restklachten, zoals vermoeidheid en neerslachtigheid bij het gebruik van alleen Thyrax. Mij laten doorverwijzen naar de internist/endocrinoloog. Zelf voorgesteld om Cytomel te gaan proberen. Hier nu 2 maanden mee bezig. Naar mijn idee helpt het wel en voel ik me beter. Ik slikte voorheen 150mcg Thyrax. Nu 112,5mcg Thyrax en 10mcg Cytomel, verdeeld of 2 gift[lees meer...]en. Het is onzin dat het middel binnen 3 uur is uitgewerkt, zoals ik hier lees. Het heeft een halfwaardetijd van ongeveer 2 tot 3 dagen dus dat kan nooit. Ook werkt het nog enkele dagen door na staken behandeling. Wel jammer dat het zo duur. Ongeveer €4,- per dag. Het wordt sinds 1-1-2019 wel vergoed uit het basispakket.
5

Cytomel

08-02-2019 | Vrouw | 71
liothyronine (5)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn schildklier is verwijderd wegens papillair schildkliercarcinoom. Dus ik ben afhankelijk van schildkliermedicijnen. Uiteindelijk kwam ik uit op 1x per dag 88 mcg Euthyrox. Vrij goede waarden, alleen nogal wat spierpijn en spierkramp. Toen overgegaan op 1x per dag 75 mcg Euthyrox + 2x per dag 5 mcg Cytomel. Ik heb niets gemerkt van de overgang. Mijn TSH-waarde is nu hee[lees meer...]l goed en ik voel mij er prima bij. Mogelijk zet mijn lichaam de FT4 niet zo goed om in FT3, en vangt de Cytomel dit op.
3

Cytomel

04-06-2018 | Vrouw | 64
liothyronine (6,25ug)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
7 jaar geleden heb ik Cytomel voorgeschreven gekregen. Redenen: te trage schildklierwerking én als ondersteuning van antidepressivum Nardil (klassieke MAO-remmer). Helpt mij uitstekend, op allebei de fronten. Maar sinds ik het slik, heb ik een héél snelle veroudering van mijn huid, m.n. de armen en de benen. Ik ben 64, en heb de armen van een vrouw van 80,vréselijk. Ben [lees meer...]een keer gestopt met dit medicijn, onder begeleiding van internist, en binnen een paar weken kreeg ik weer last van depressieverschijnselen. Dus, helaas weer begonnen, met de genoemde bijwerking, die weer gestaag doorgaat. Ik heb dit nog nooit ergens gelezen of gehoord, terwijl mijn interniste de mogelijke bijwerking niet uitsloot.
4

Cytomel

24-01-2017 | Vrouw | 51
liothyronine (25ug)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas ben overgestapt van Thyrax naar Cytomel. Moet even afwachten of het aanslaat. Wel schrok ik van de verhalen van vervanger Euthyrox en Levothyroxine. Voel me wel stukken beter. Let wel op je bent zo door je eigen bijdrage, want ze kosten €1,-- per stuk!
5

Cytomel

16-12-2016 | Vrouw | 51
liothyronine (25ug)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat Tyrax uit de handel is genomen kreeg ik Euthyrox voorgeschreven. Wat een drama, herkende mij zelf niet meer. Als een oud vrouwtje ging ik leven. Slapen depressief obstipatie enz. Zelfs mijn hobby hardlopen ging eraan. Na veel onderzoeken in het ziekenhuis (waar niks uit kwam) ben ik gaan zoeken op internet. Heb gebeld naar mijn huisarts met de vraag of ik Cytomel moc[lees meer...]ht uitproberen. Had ik dit maar eerder gedaan. Ben weer springlevend en pak het sporten weer op. Wat een verschil. Dit moeten meer mensen proberen, echt wereld van verschil!
5

Cytomel

22-08-2015 | Vrouw | 59
liothyronine (6,25)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door gebruik van cytomel is mijn geheugen verbetert, meer energie gekregen, carpaaltunnelsyndroom genezen, beter humeur. Ik raad het aan wanneer je nog veel klachten blijft houden om cytomel te proberen. Niet meteen met 25 mg. cytomel beginnen zoals sommige internisten adviseren. Dat is teveel en geeft veel bijwerkingen. Daarnaast gebruik ik 88 mg euthyrox. TIP: De werkzaa[lees meer...]mheid van euthyrox is beter wanneer ik dat een 2 of 3 uur voor het ontbijt neem. Veel effectiever dan het voorgeschreven half uur voor het ontbijt. Het lijkt erop dat het beter "inwerkt".
1

Cytomel

30-07-2015 | Vrouw | 57
liothyronine (25ug)
Trage schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik te veel bijverschijnselen kreeg van de Thyrax ben ik op advies van internist Cytomel gaan gebruiken 1 tabletje. In begin werkte het goed maar de laatste tijd voel ik mij futloos en erg down. Ik slik naast Cytomel ook 10 mg paroxetine misschien is deze combinatie niet echt goed. Misschien is er iemand die dit erkend en mij een tip kan geven.
4

Cytomel

05-06-2013 | Vrouw | 50
liothyronine
Schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al een tijd slik ik cytomel om mijn restklachten te laten verdwijnen, had altijd koude voeten en handen en voelde me altijd moe en futloos. Ik ben nu een stuk fitter en heb geen last meer van koude voeten en handen, ik werk inmiddels weer part-time en dat bevalt me goed. Al met al heb ik veel baat bij de cytomel.
5

Cytomel

10-01-2013 | Vrouw | 43
liothyronine
Schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Cytomel

28-09-2012 | Vrouw | 56
liothyronine
Schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
10 jaar alleen thyrax gebruikt, maar had nog veel restklachten. 5 jaar 2x dgs 6,25 mg erbij gebruikt. sinds een jaar 2x 3,125 mg. ( deze dosis geeft minder schommelingen bij mij). cytomel geeft mij meer energie, beter denken, carpaal tunnelsyndroom verdwenen, meer lichaamswarmte, voel me beter.
5

Cytomel

08-02-2012 | Vrouw | 50
liothyronine
Schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu zou ik niet meer zonder kunnen maar in het begin zeer veel bijwerkingen gehad. ook door een te snelle opbouw en overdosis. bijwerkingen die ik had waren: gonzend en bonzend hooft pijn achter in de nek en een hoofd dat letterlijk groter was want mijn (sport)helm paste niet meer. Ik had ook het gevoel dat het zo uit elkaar kon barsten. mijn haar was niet meer in model t[lees meer...]e brengen en viel uit. Nu ik omlaag ben gegaan doet het medicijn wat ik ervan verwachte. pijnlijke spieren blijven uit, concentratie werd wat beter alhoewel het nu weer verslechterd en de zogenaamde "watten"verdwenen uit mijn hoofd. Bij bloedonderzoek blijkt dat ook mijn organen weer goed werken op mijn alvleesklier na. maar dat staat er los van ivm suikerziekte
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.