Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

94
meningen

Levothyroxine tabletten

levothyroxine

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

20-10-2016
Vrouw, 50
Algehele tevredenheid 4

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
4
4
5
5
Ik moest ook verplicht overstappen vanwege het niet meer kunnen leveren van de thyrax duotab. Doodsbenauwd was ik na het lezen van al die klachten op internet. Ik weet niet of dit een uitzondering is, ik slik het al sinds 2 weken, tot nu toe heb ik totaal geen klachten. Ik hoop dat het zo blijft!!
17-10-2016
Vrouw, 52
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Hyperthyreoïdie

Tevredenheid over
2
1
1
4
Sinds augustus wordt dit medicijn geleverd in doordrukstrips en ook zijn de tabletten iets hoger. 3 weken na het slikken van de tabletten uit de doordrukstrips ervaar ik dat het medicijn niet goed meer werkt, de bloedwaardes zijn niet goed meer en ik ervaar veel klachten. Vanaf januari 2014 heb ik dit medicijn zonder problemen geslikt.
09-10-2016
Vrouw, 42
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
2
1
2
4
ook verplicht over moeten stappen van Thyrax. Jarenlang prima in balans geweest met dagelijks 175 mg Thyrax per dag. Sinds de overstap is het weer terug bij af. Nu maandenlang aan het bijstellen. Eerst 1 op 1 overgestapt naar 175 mg levothyroxine, vervolgens 25 mg minder en weer en weer.. Zit nu net op 100 mg en voel me nog slecht. Niemand begeleid je hierin. Krijg alleen [lees meer...]een assistente te spreken die de waardes doorgeeft en dat ik weer de dosis moet aanpassen. Ik probeer mezelf steeds weer op te peppen en in de veronderstelling dat het beter zal worden, maar dat wordt steeds lastiger. Ik ben net voor de overstap begonnen in een nieuwe drukke baan. M'n relatie ligt weer onder druk, ik kan vrijwel niets verdragen van de kinderen. Ik heb daarom een gesprek met de huisarts aangevraagd en die verwijst me maar door naar een specialist. Ik ga niet nog maanden mee experimenteren. Thyrax was vast niet lucratief genoeg meer. Dat komt vast niet meer terug. Waardeloos, wij zitten met de ellende. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben in ieder geval. Je begint toch weer aan jezelf te twijfelen.. :-(
08-10-2016
Vrouw, 42
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
3
1
4
3
Ik heb al een combi van euthyrox en thyrax. Maar omdat de thyrax niet te leveren was aan de 12,5 microgram levothyraxine Teva. Na 1 dag had ik al mijn hele gezicht onder de uitslag.
05-10-2016
Vrouw, 62
Algehele tevredenheid 2

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
3
2
3
4
sinds begin juli ook moeten overstappen van thyrax naar levothyroxine 75 mg. naast het zweten, erg moe zijn, stemmingswisselingen en darmklachten, heb ik nu opeens last van nierstenen. N.a.v. daarvan bloedonderzoek gedaan en blijkt dat ik een verhoogde calciumspiegel heb. Moet vlg. week naar internist voor onderzoek daarvan. Op google gelezen dat verhoogd calcium ook kan [lees meer...]ontstaan door gestoorde werking van de bijschildklieren en dat kan de nierstenen veroorzaken. Mijn vraag aan de gebruikers van levothyroxine: heeft iemand diezelfde klachten?
25-09-2016
Vrouw, 28
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
1
1
1
1
Jarenlang Thyrax geslikt, ging super goed tot het gedoe van de fabrikant. Eerst kreeg ik nog wel de thyrax maar dan andere pilletje waarvan ik een halve moest hebben, prima zou je denken. Na 6 weken moest ik bloed prikken en volgens hun waren mijn waarden te hoog, terwijl ik jarenlang dezelfde dosis slik, ik had nergens last van dus ik had zoiets van vind het wel best zo. [lees meer...] Tot ik 10 dagen geleden te horen kreeg dat nu alle thyrax op zou zijn en ik over moest stappen naar levothyroxine, ik had al slechte ervaringen gehoord dus ik was niet bepaald enthousiast. En nu snap ik de slechte ervaringen, ik heb me sinds jaren nog nooit zo belabberd gevoelt, inmiddels zijn we 10 dagen verder en ik voel me een ander persoon, ik ben constant moe, ik ga moe naar bed en ik word moe wakker, alsof er mist in mn hoofd zit die niet wil opklaren, ik heb de hele dag door hoofdpijn, paracetamol slikken werkt niet, ik blijf hoofdpijn houden. Mijn humeur veranderd steeds, dan ben ik vrolijk en ineens zit ik in een dip. Nou heb ik een prikkelbare darm syndroom maar het ging ontzettend goed met mijn stoelgang, ik slik magnesium kauwtabletten van de apotheek ( correctie ook dat is tijdelijk niet leverbaar dus slikte, nu zit ik aan dure capsules van de DA) maar sinds het overstappen heb ik last van obstipatie, opgezette buik, gewichtstoename, van 57 kg naar 60 kg in nog geen twee weken tijd, ben weer terug bij af. Ik kan me slecht concentreren, mijn hoofd is een gigantische warboel, alsof er een wervelwind in mn hoofd raast. Nou weet ik dat een huisarts of apotheek er weinig aan kan doen dat de thyrax niet leverbaar is, maar ze doen zo laks, alsof het overstappen naar een andere medicijn fluitje van een cent is, ik moet over 6 weken bloed prikken maar ik vraag me af of het niet eerder kan? dit nog eens 4 weken moeten doorstaan, pfff.
21-09-2016
Vrouw, 40
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
3
2
3
4
na jaren Thyrax gebruik verplicht moeten overstappen op levothyroxine tabletten. Ik was een gezonde vrouw, nooit ziek, nooit klachten, geen medicijngebruik alleen het gebruik van Thyrax, waar ik nooit problemen mee had. Bloedwaarden bleven keurig. Tot de deuren gingen sluiten van de Thyrax fabrikant. Het alternatief geeft vele bijwerkingen waar ik totaal niet blij mee be[lees meer...]n en op kosten gejaagd wordt gezien mijn eigen risico nu meer wordt aangesproken door herhaaldelijk bloedprikken wat bij Thyrax slechts jaarlijks was. Maar ja, wie zijn wij, maar mensen toch? Maar wie betaalt de rekeningen die op de deurmat vallen betreffende het eigen risico? Ik voel me beslist niet goed met dit alternatieve goedje. Het stofnaampje kan precies hetzelfde zijn, een mooi verhaal wat je opgespeld wordt door de apothekers, maar de waarheid is anders. De patient is zijn eigen beste dokter, alleen wordt er niet geluisterd.
20-09-2016
Vrouw, 19
Algehele tevredenheid 1

Levothyroxine tabletten (levothyroxine)
Trage schildklier

Tevredenheid over
2
1
2
3
Per augustus moest ik spontaan overstappen van Thyrax op Levothyroxide Teva/natrium in verband met tekort van Thyrax (dit medicijn gebruikte ik al sinds 2007 zonder enige problemen). Sindsdien voel ik me niet prettig. Steeds vaker last van stemmingswisselingen, overmatig transpireren, lusteloos & extreem vermoeid. Met als gevolg dat elke daginvulling me erg veel energie ko[lees meer...]st & ik aan het einde van de dag totaal ben uitgeput. Helaas bestaat er voor mij ook geen mogelijkheid om over te stappen op euthyrox (andere variant van medicatie) omdat ik hiervan enorme hoofdpijn krijg. Ik ben eerlijk gezegd ten einde raad & ik hoop dat er snel weer voldoende thyrax op de markt is, zodat ik weer terug kan naar het oude vertrouwde medicijn.
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1923) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (985) - Cholesterol
Champix (835) - Verslavingsziekten
Paroxetine (824) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (761) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (641) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (639) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (617) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (584) - Depressie - antidepressiva overig
Sertraline (580) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (567) - Epilepsie
Venlafaxine (546) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (500) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (475) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (439) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (419) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (406) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (379) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (377) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (350) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (332) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (328) - ADHD - psychostimulantia
Lipitor (321) - Cholesterol
Diclofenac (315) - Pijn
Wellbutrin XR (315) - Verslavingsziekten
Crestor (310) - Cholesterol
Cymbalta (287) - Depressie - antidepressiva overig
Implanon (hormoonimplantaat) (278) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (273) - Acne