Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tabex

58
meningen

Tabex

Cytisine

Tabex in Nederland (nog) geen geregistreerd geneesmiddel

mijnmedicijn, 19-08-2020

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

5

Tabex

21-04-2024 | Vrouw | 51
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 dagen viel het uit, geen cigaret meer, top!!! Nu 10 weken verder, precies terug zin.... maar doe het niet, is te wijten aan gewoontes, gezelligheid en situaties, ik hou vol ...
4

Tabex

10-02-2024 | Vrouw | 68
Cytisine (1,4)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al eerder gestopt met roken met behulp van Tabex. Heb toen 1,7 jaar niet gerookt. Nu 2e poging. Bij de 5e dag van het slikken stop ik met roken zonder problemen. Smaakt totaal niet meer. Wel denk ik er heel veel aan maar ik steek er dan geen op. Motivatie is ook belangrijk anders is het nutteloos. Als bijwerkingen soms droge mond en heel heftig en levensecht dromen maar da[lees meer...]t is alleen de eerste 1, 2 weken. Het op tijd slikken lukt aardig. Desnoods wekker op telefoon zetten.
5

Tabex

28-01-2024 | Vrouw | 51
Cytisine (1)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 1 week gebruik, zonder enig probleem en vooral ZONDER paniek gevoel ( veel rokers snappen wat ik bedoel) gestopt met roken Nadeel kan zijn dat je consequent om de 2 uur een klein pilletje moet slikken (dat is echt het belangrijkste) Ik ben sinds 26 juni 2019 gestopt met behulp van tabex evenals mijn man. Zonder bijwerkingen waar internet je bang mee wil maken zijn [lees meer...]er in mijn omgeving inmiddels 7 succesvol gestopt met tabex Nog steeds echt totaal geen behoefte om te roken, ook niet als ik erbij sta, dat snakken is totaal weg. Ik vind het echt een fantastische hulpmiddel
4

Tabex

16-07-2023 | Vrouw | 50
Cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jaren geleden heb ik Champix gebruikt om succesvol te stoppen. Dat heb ik zes jaar volgehouden. Toen ik vorig jaar weer begonnen was met roken, was Champix tot mijn grote teleurstelling uit de handel genomen. Zyban had ik al een keer geprobeerd (maar kreeg ik galbulten van) en in nicotinepleisters/-kauwgom/-tabletten geloof ik niet omdat je daarmee je nicotineverslavin[lees meer...]g in stand houdt. Via een stopcursus met roken vernam ik dat Tabex vrijwel vergelijkbaar is met Champix maar dan op natuurlijke basis. En veel goedkoper omdat er geen groot farmaceutisch bedrijf achter zit. Ik heb 2 pakjes Tabex besteld via Amazon en ben weer gestopt met roken. Het roken smaakt al na 2 dagen vies en de fysieke behoefte verdwijnt echt! Nadeel is dat je slaaproutine verandert. De eerste nachten sliep ik slecht, daarna juist intensiever maar wel in kortere periodes. Mijn mond werd enorm droog en ik kreeg daardoor ook vervelende wondjes in mijn mond. En het lijkt alsof er een soort 'filter' in je hoofd zit en dat alles wat 'doffer' aanvoelt. Maar hé, ik was gestopt met roken! Dit duurde 3 maanden. Omdat het stoppen eigenlijk redelijk makkelijk ging, ben ik twee maanden geleden weer gezwicht voor de verleiding en weer begonnen met roken. Dom idee met de gedachte 'ik stop daarna wel weer met Tabex'. Dus nu ben ik vorige week voor de tweede keer gestart met een Tabex kuur. En weer is het stoppen makkelijk. Ik zit nu op dag 8 van de kuur en heb vanaf dag 5 niet meer gerookt. De bijwerkingen zijn hetzelfde. Vervelend en ik denk ook echt niet dat de pillen erg gezond zijn. Maar uiteindelijk is blijven roken vele malen ongezonder! De fysieke behoefte heb ik echt niet meer. De sigaretten uit je hoofd krijgen (dat alles toch gezelliger is met een sigaretje erbij), is een ander verhaal. Ik heb nu de tip gekregen -en dat ben ik ook van plan- om na het afbouwen van de tabletten volgens het schema nog enkele weken langer 1 tabletje per dag te blijven nemen. Om ook het roken vanuit een gewoonte helemaal uit mijn systeem te krijgen. Iedereen die (al dan niet met Tabex) wil stoppen: heel veel succes!
5

Tabex

07-07-2023 | Man | 51
Cytisine (1)
Ademhalingsproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Normaal gesproken schrijf ik geen reviews, maar nu wel. Misschien kan ik je net dat duwtje geven, zoals ik dat zelf ook nodig had. Ruim 30 jaar gerookt en nu drie weken rookvrij, wat een genot! ‘s Morgens niet meer rochelend wakker worden, frisse geuren, trots gevoel en een dikke besparing per maand. Los van alle risico’s die we kennen. Je rookt bij start van de kuur [lees meer...]nog door; zelf dacht ik na een dag of vier / vijf dat mijn sigaret niet aangestoken was. Vreemde gewaarwording. Tabex zorgt ervoor dat de plek waar nicotine normaal ‘landt’ bezet blijft en dat werkt heel prima. Dag zes heb ik gewoon geen sigaret aangestoken en zonder moeite en ‘shaggerijn’ alle weken doorgekomen. Dat had ik graag jaren eerder gedaan… Enige bijwerking was dat ik wat minder goed slaap, dat lees je hier overal denk ik. Bij twijfel… doen! Succes!
5

Tabex

02-06-2023 | Man | 51
Cytisine (1,5mg)
Rookverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na enkele dagen gebruik van champix verdwijnt de behoefte aan nicotine. Na 1 week langzaam de dosering afbouwen en na 1 maand gestopt met Tabex en de rookverslaving was weg. Na 30 jaar roken en diverse malen geprobeerd te stoppen is het eindelijk gelukt. Ik rook inmiddels 7 jaar niet meer.
1

Tabex

30-05-2023 | Vrouw | 37
Cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben sinds gisteren gestart met de pilletjes zoals aanbevolen. 6x per dag om de 2 uur. Ik lees bij zo goed als iedereen dat zelfs al op dag 2 de zin in een sigaret weg is. Ik ondervond hier gemalen nog niets van. Ik rook nog evenveel sigaretten en de zin is er ook nog. Is dat normaal of ?
5

Tabex

26-04-2023 | Man | 46
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onlangs Tabex besteld en vrijdag begonnen met inname. 6 per dag om de 2 uur 1 pilletje voor de eerste 3 dagen en dag 5 stoppen met roken. De eerste dag nog normaal gerookt erbij en dag 2 was het roken al niet meer interessant, vieze smaak, droge mond en het stonk. Besluit genomen om ook geen sigaretten meer te kopen. Dag 3 niks meer gerookt en de dagen erna ook niet[lees meer...] meer. Denk er wel constant aan, maar de ernstige drang als voorheen is er niet meer. Dus gewoon volgehouden en heb er geen behoefte meer aan. Hopelijk ook nooit meer roken. Tot nu toe heb ik er alle vertrouwen in. Voor mij een top product. Had het veel eerder moeten weten. Maar het is gelukt en dat is uiteindelijk het belangrijkste, en zeker na 30 jaar roken.
5

Tabex

20-04-2023 | Vrouw | 46
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu bij dag 13 van mijn kuur van 1 maand. En het werkt. Mag je de kuur 1 maand langer slikken? Nog 2 pillen vóór 2 weken en dan afsluiten met 1 pil vóór 2 weken?
5

Tabex

16-04-2023 | Vrouw | 47
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn man en ik zijn al ruim 2.5 jaar rookvrij door tabex. We hebben weinig moeite gehad om an de sigaret af te blijven. Consequent innemen en dan na dag 5 ook echt stoppen. Nooit meer een sigaret aangeraakt. Ik ging heel levendig dromen mijn man had dat in mindere mate. Ik raad het iedereen aan!
4

Tabex

13-11-2022 | Vrouw | 32
Cytisine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit is de 2de keer dat ik Tabex gebruik. Bij de eerste poging met tabex werkte dit erg goed merk nu na de 2de keer stoppen dat het moeilijker is. Meer moeilijke momenten zoals in de ochtend bij de koffie en na het eten. Al met al nog steeds gestopt dag zeven vandaag heb meer energie
5

Tabex

01-11-2022 | Vrouw | 64
Cytisine (1.5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben met kuur Tabex gestart . Op de 5e dag moet je gestopt zijn, maar ik rookte nog enkele sigaretten. In je hoofd voelt wel stuk rustiger; geen rook-dwang. Gedurende de inname-dagen vanaf start al geen fijn gevoel van welbevinden. Depressieve gevoelens, moeheid, nergens zin in. Op de 7e dag totaal geen behoefte aan sigaret. Heb soort verdoving in hersenen, maar ben tot [lees meer...]niets in staat. Ik ga de pillen afbouwen; kuur is 25 dagen.
5

Tabex

24-09-2022 | Vrouw | 40
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben zonder enige problemen gestopt door het gebruik van Tabex. En dat zonder erg gemotiveerd te zijn. Op een paar moeilijke dagen na, vergat ik haast dat ik ooit gerookt heb. Ik raad het iedereen dan ook aan. Wel de vertaling van de bijsluiter downloaden en je daaraan houden. Sinds kort is er een goedgekeurd medicijn in Nederland dat dezelfde werking als Tabex heeft. [lees meer...]Maar goed, ipv farmaceuten spekken kun je net zo goed online Tabex bestellen.
5

Tabex

12-09-2022 | Vrouw | 40
Cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is een kuur van 6-8 weken. Met een hoge dagelijkse startdosering en een inname-schema (voor afbouw). De 4e of 5e dag smaakte mijn tabak nergens meer naar (en geen effect van nicotine meer). Waardoor het makkelijker was om het roken te laten, maar ook minder snel in verleiding kwam om "op zwak momentje" terug te vallen. Mijn eetlust werd ook niet versterkt, waardoor ik[lees meer...] ook niet ben aangekomen. Zeer tevreden over Tabex! Jammer dat hier in Nederland een duurder middel (Champix) de voorkeur heeft en m.i. daardoor in Nederland Tabex niet "legaal", dus niet vergoed wordt. (In meeste Europese landen is Tabex wel legaal, dus voldoet het aan de veiligheidseisen. NB: Ik gebruikte gelijktijdig ook Quetiapine (50mg), Clonazepan(0,5) en Clomipramine (50mg) per dag en heb geen wissel-of bijwerkingen
5

Tabex

30-06-2022 | Vrouw | 52
Cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat een geweldig middel! Ik heb het ooit eerder met champix, onder begeleiding van de huisarts, getracht te stoppen echter na 2 weken werd ik echt hondsberoerd van de champix en kreeg allerlei klachten en 100,- lichter! Ik ben accuut gestopt met de champix met als gevolg dat ik ook weer, tegen beter weten in, de sigaret oppakte en weer ging roken. Een jaar later tegen [lees meer...]Tabex aangelopen. Na 5 dagen dacht ik dat ik waterstof aan het roken was. De nicotine deed dus totaal NIETS! ik proefde helemaal niets van de sigaret en het smaakte ook nog eens anders, niet prettig in ieder geval dus stoppen ging me vrij makkelijk af. Niet te verklaren maar het gebeurde wel. Nu al 4 maanden gestopt, ik heb overigens de kuur niet eens geheel afgemaakt want ook die ene pil die ik dan nog moest nemen vergat ik ook op den duur. Ik kan het iedereen aan bevelen, en voor de kosten hoef je het niet te laten, 3 pakjes sigaretten niet roken en je hebt het er al uit!! Ik ben er zo blij mee. Ook al heb ik natuurlijk af en toe nog wel eens zo'n gedachte op bepaalde momenten (vooral als ik uit ben met alcohol) dan bedenk ik me ook dat ik echt geen zin heb dit hele traject nog een keer te doen, dat ik altijd weer spijt heb en dat die eerste sigaret altijd smerig is! en daarbij, als je even 2 minuten die gedachten laat rond gaan, dan gaat die net zo snel weer weg als dat hij kwam. Heel veel succes iedereen!!!
5

Tabex

23-05-2022 | Man | 55
Cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Aangezien Champix (wat ik I het verleden succesvol heb gebracht) al ongeveer een jaar niet leverbaar is Tabex geprobeerd. Mijns inziens werkt Tabex beter en met minder bijwerkingen dan Tabex. Ik droom wel iets vaker en intensiever, vind ik geen probleem, ik droom graag, zelfs nachtmerries vind ik leuk (nog niet gehad sinds ik met Tabex ben begonnen). De aandrang momenten k[lees meer...]omen minder voor en duren veel korter dan met Champix, Zyban wil ik niet eens in deze vergelijking meenemen, zou naar mijn mening geen stoppen met roken medicijn genoemd mogen worden. Heel vreemd dat Tabex in Nederland niet verkocht mag worden, is dat soms omdat het door een niet westerse fabrikant gemaakt wordt of is het dat omdat Tabex een beetje tė goed werkt?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.