Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Methadon

119
meningen

Methadon

methadon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verslavend constipatie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Drugsverslaving (38 meningen)
Zenuwpijn (18 meningen)
Pijn (algemeen) (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Methadon

Bojan Nikolik (16-05-2015)

5

Methadon

29-03-2024 | Man | 60
methadon (20mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

constipatie

Ik heb artrose diep in de onderrug. Fentanyl van de huisarts deed niks 600mg pleister om de 2 dagen. Naar de pijnpolie advies: Methadon. Ik heb dit 2,5 jaar geweigerd omdat ik een ex heroine gebruiker ben. 30 jaar clean en daarna verslavingsgeneeskunde gestudeerd. Neem Methadon enkel als je zoals ik een levenslange onomkeerbare aandoening hebt. Het afkicken van Methadon is[lees meer...] een pure hel erger dan afkicken van Heroine. Verder is het een fijn middel dat de pijn 90% onderdrukt, althans bij mij. Sterkte lieve mensen. Peter.
4

Methadon

26-03-2024 | Man | 53
methadon (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verslavend

Zal een heel lang verhaal zo kort mogelijk houden. Ik ben 53 jaar (man) en ben al vele jaren afhankelijk van medicatie(pijnbestrijding) vanwege mijn rug,,meerdere keren geopereerd en vervolgens een neurostimulator ingebouwd gekregen. Tijdens het plaatsen van de neurostimulator zat ik nog zwaar aan de oxycodon dat kon geen kwaad vertelde de desbetreffende arts mij terwijl[lees meer...] ze in België jou niet eens opereren als je aan de opiaten zit omdat dan de neurostimulator geen effect heeft. Bijna 6 jaar heb ik hem al dus voor nop in mijn lijf zitten,, Ben vervolgens gaan afkicken van de oxycodon wat erg zwaar en moeilijk is geweest ik zat over de 200mg per destijds,,daarvoor in de plaats kreeg ik morfine wat ook alweer snel uitliep op resistentie nadat ik ook daar al vrij snel op 200mg per dag kwam te staan,,daarbij kreeg ik zonder problemen fentanyl bij nou ik kan jullie vertellen dat helpt verschrikkelijk goed MAAR pas op dat spul grijpt je bij de keel en voordat je het weet zit je aan een dodelijke dosis per dag zo snel raakt je ook daarvoor resistent,,ik moest van mijn huisarts per direct stoppen wilde ik mijn leven op kort termijn niet in gevaar brengen en ook dat is mij gelukt om de verslaving van de morfine en de fentanyl te overwinnen wat net als bij de oxycodon de hel op aarde is geweest om daarvan te komen,,ik heb hiervoor methadon voorgeschreven gekregen en dat werkt heel goed om dan daarvan te komen,,maar nu, volgens mijn arts moet ik ruim de tijd nemen om ook hiervan af te kicken waar ik nu dus ook mee bezig ben maar ik kan ook hierbij zeggen dat het een ware hel is om hier vanaf te komen,,ik zit nu nog maar op 2x 5mg maar je kunt je niet voorstellen hoe moeilijk het is om dit op 0 te krijgen, ik verga van de pijn omdat mijn brein schreeuwt om methadon en voel me vreselijk slecht,,moet erdoorheen om er vanaf te komen maar ik wil mensen waarschuwen om indien niet noodzakelijk om aan deze medicijnen te beginnen, ze worden veel te makkelijk voorgeschreven en trekken je uiteindelijk rechtstreeks de afgrond in om er vanaf te komen. Ik hoop over een paar maanden clean te zijn en ga deze troep nooit meer opnieuw gebruiken ik heb er nu al een jaar last van van dat afkicken en het is zonder hulp vrijwel niet te doen tenzij je net als ik mentaal HEEL sterk in je schoenen staat. Wees gewaarschuwd voordat je hieraan begint ook al geeft het in het begin voldoening dat gaat een keer over wanneer je te hoog in je dosering komt te zitten en dan begint een hele lange en zware periode om er vanaf te komen.
4

Methadon

09-10-2023 | Vrouw | 62
methadon (20mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
40 jaar verslaafd gewwest , eerst heroine, later medicijnen vooral kalmeringsmiddelen etc. 10 jaar geleden methadon gaan gebruiken, geen heroine meer, soms nog medicijnen sinds ik methadon gebruik heb ik een stabiel leven, drink niet meer , rook bijna niet meer heb een gezin, kinderen kleinkinderen voor mij is het mijn redding geweest zonder methadon en mijn eigen st[lees meer...]erke wil en hulp van mijn man was ik er nu niet meer geweest.
5

Methadon

05-10-2023 | Man | 71
methadon (20mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begon omstreeks 1970 af en toe met opium .Daarna methadon gekocht .....sinds 1973 in een vast programma ( Rotterdamse GGD) wat begon met zes 5 mg. tabletten per dag , Wat over de jaren met kleine sprongetjes nu op de huidige dosis staat van vijf 20mg tabletten. 'K heb er nooit spijt van gehad , het heeft me geholpen een stabiel leven te lijden . Behalve gedurende 1976 [lees meer...]tot 1980 heroine gebruikt. Sinds die tijd nooit meer hard drugs aangeraakt. Nooit de behoefte gehad om af te bouwen aangezien ik noch steeds de opiaat rush kreeg. Sinds 1995 niet meer in een regulier 3 × per week progamma ,maar vanwege "goed gedrag" de medicatie twee wekelijks via de huisarts kreeg . Tegenwoordig krijg ik voor drie maanden mee. Nu met 71 wordt het leven minder zorgeloos, wat onvermijdelijk is. En vanwege spannings hoofdpijn af en toe Lorazepam of Flunitrazepam gebruik. Alhoewel ik zelf geen spijt heb raad ik het niemand aan , verslaving is geen grap.
4

Methadon

12-06-2023 | Man | 71
methadon (20mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
U bent nu al 70 jaar ; ik zou me niet zo zorgen maken om afhankelijk van de medicatie te worden , zeker als't uw laatste jaren dragelijk kan maken.
4

Methadon

12-06-2023 | Man | 71
methadon (20mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begon omstreeks 1971 te experimenteren met opiaten en methadon. Sinds 1973 in een vast methadon onderhouds programma , waarvan de laatste 30 jaar twee wekelijks via de apotheek . Ondervind sinds 2022 verminderde werking met last van overspannen heid gevoelens met niet aflatende spannings hoofdpijn waarvoor de huisarts diclofinac heeft voorgeschreven dat nauwelijks helpt[lees meer...] . Afkicken zal nooit meer gaan , maar overweeg een methadon vervanger te proberen. Ben benieuwd naar andere ervaringen met langdurig methadon gebruik.
4

Methadon

30-05-2023 | Vrouw | 62
methadon (20mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik ben 10 jaar geleden van polygebruik van drugs overgestapt naar methadon, een nieuwe wereld ging voor me open, geen heroine en andere drugs meer gebruikt. nu merk ik niets meer van de hoeveelheid die ik slik per dag maar oh wee als ik ze een dag of 2 niet neem. vreselijke ontwenningsverschijnselen, nog erger dan bij heroine ik slik ze dus maar ik denk dat ik ze eigenlij[lees meer...]k niet meer nodig heb maar afkicken gaat niet.
5

Methadon

24-04-2023 | Man | 72
methadon (20mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik methadon sinds 1971 .......sinds 1973 een onderhouds dosis . Begon met 5mg tabletten op de zwarte markt . Tegen 1973 in een onderhouds programma dagelijks acht 5mg tabletten ,wat over de jaren natuurlijk steeds iets hoger werd. Eerlijk toegegeven gebruikte ik het voor de opiaat achtige uitwerking en niet om van drugs af te komen die ik zowiezo zelden gebruikte. [lees meer...]Sinds 2000 krijg ik dagelijks vijf 20mg tabletten in 3 maandelijkse herhaal recepten. Tot een jaar geleden was ik uitermate tevreden met het gebruik tot onlangs zeer vervelende hoofdpijnen en rusteloosheid zich begonnen te manifesteren. Overgevoeligheid voor harde geluiden etc. Die ik probeer te verhelpen met paracetamol of diflonac , die eigenlijk nauwelijks helpen . het enigste wat werkt zijn spierverslappers als valium om de rusteloosheid tegen te gaan. die ik nauwelijks gebruik ,ten eerste omdat de huisarts ze niet wil geven, en ik wil geen valium verslaving bovenop de methadon verslaving ook al heb ik misschien noch een jaar of tien te leven. Heb onlangs Flunitrazepam op de zwarte markt gekocht die af en toe wat verlichting geven. Het enigste wat te doen staat volgens de huisarts is te leren de rusteloosheid te managen. Vraag me af of dit de prijs is van meer dan een halve eeuw methadon medicatie , waar ik achteraf toch geen spijt van heb. Dankzij de methadon heb ik noch een stabiel leven kunnen lijden, en ouderdom komt nu eenmaal met gebreken. Misschien hebben sommigen de verslaving geaccepteerd om door te kunnen leven. En gebruiken de methadon hoogst waarschijnlijk voor de roes en niet om af te kicken. Alle respect voor jou dat je het zover hebt weten te brengen. U bent 70 . geen dokter zal u door een ontwennings regime laten gaan . De laatste 10 jaar van uw leven is verslaving geen issue om te kunnen functioneren.
5

Methadon

10-04-2023 | Vrouw | 67
methadon (2mg)
Artrose van de wervelkolom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg dit na een spit/ischias aanval op de pijnpoli. De 2 x 5 mg die werd voorgeschreven, werkte wel, mars ik kon overdag niet wakker blijven. Heb toen 2 mg tabletten gekregen, gemaakt door een zelfbereidende apotheker, waar mijn apotheker ze besteld, er zitten weinig hulpstoffen in. Werkt beter dan de 2x 5 mg. Gebruik nu 8 mg voor de nacht. Helpt voldoende, enige nadeel h[lees meer...]et nachtzweten.
1

Methadon

22-03-2023 | Man | 41
methadon (5mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben van de heroine af maar methadon vind ik veel fijner middel en ik krijg er helaas wel een high van wat je zogenaamd alleen van heroine krijgt..ik ga zo afbouwen met 1 tablet(5mg) per maand en dan heb je letterlijk nergens last van...pas vanaf de laatste 20 mg word het moeilijk en bij de laatste tablet is even doorbijten...heb het allemaal al een keer gedaan en kwam [lees meer...]toen van 200 mg af dus weet waar ik het over heb
5

Methadon

12-03-2023 | Vrouw | 68
methadon (5mg)
Aambeien en vaatscheurtjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na operatie aambeien, waarschijnlijk zenuw beschadigd,ongeloofelijke pijn die niet overging, kon niet meer zitten!Na verschillende artsen na anderhalf jaar op bed te hebben gelegeg, eindelijk naar pijnpoli, daar kreeg ik te horen neuropatische pijnen, kreeg Methadon en na half uur was de pijn weg!!!ik was ongeloofelijk blij,had alle hoop op pijnvrij leven al opgegeven.NU [lees meer...]3 jaar later zit ik nog op 1 methadon 5 mg en 1 amitripyline en kan weer normaal leven. Alleen zitten op harde ondergrond blijft tricky maar daar valt mee te leven.
4

Methadon

25-02-2023 | Man | 49
methadon (80)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Methadon

10-02-2023 | Man | 49
methadon (10mg/ml)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Methadon is inderdaad verslavender dan heroïne en het is ontzettend moeilijk om hier vanaf te komen wat ik alleen niet begrijp Is dat ik veel verhalen lees over mensen die meer dan 100 mg per dag pakken en al ziek worden als ze afzakken naar 80 MG Ik begrijp dit niet twee maanden geleden zat ik nog op 100 mg dan bouw ik af met 20 MG per week 4 weken later zit ik op 20 MG w[lees meer...]eer een week later zit ik nog maar op 10 mg per dag nu op dit moment pak ik een tablet van 20 MG breek die in 4 stukken en pak 's morgens 2,5 MG en 's avonds 2,5 MG volgende week pak ik nog maar één keer 2,5 mg en 2 weken daarna slik ik helemaal niks meer oké dan heb ik het even een week een beetje koude rillingen aan tranende ogen en dan lopen neus maar ik heb een vest gekocht met een batterij en een accu die warmte afgeeft waardoor mijn kachel niet eens meer aan moet ik heb het nu snikheet misschien een idee voor jullie maar ik ben in ieder geval in razend tempo van die rot metadon.af
3

Methadon

03-02-2023 | Man | 50
methadon (20mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb jaren pijn in mijn boven benen net als een tennis,elleboog dan 40keer zo erg en zonder de medicatie kan ik wel door het dak gaan van de pijn en dan nog zeggen het zit tussen je oren van af men 26ste tot nu ben van 1972 de methadon verzacht de scherpste pijn wat minder
4

Methadon

11-01-2023 | Man | 38
methadon (5mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik methadon om zenuwpijn in mijn geamputeerde been te bestrijden. Na jaren van diverse opiaten te hebben gebruikt, kreeg ik het advies om methadon te gaan gebruiken. Schrok daar erg van. Gebruiken junks toch!!!! Bij mij heeft het erg goed geholpen, en nog steeds. Gebruik nu 30 mg methadon per dag en ervaar geen bijwerkingen. Zeker een aanrader voor mensen met zenuw[lees meer...]pijn .
5

Methadon

13-11-2022 | Man | 70
methadon (5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf mijn 45e jaar last van RLS. In de loop van de jaren is het fors toegenomen. Hele regiment aan medicijn zijn de revue gepasseerd. Ik sliep zeer slecht, vele malen uren wakker. Rond lopen etc. Overdag heel erg moe. Uiteindelijk op advies van de neuroloog met methadon gestart, inmiddels nu enkele maanden. Resultaat, fantastisch. Ik slaap weer, goed uitgerust. Nu de v[lees meer...]rees, dat ik om welke reden dan ook, dat ik moet stoppen met dit medicijn.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.