Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Invega

46
meningen

Invega

paliperidon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (9 meningen)
Bipolaire stoornis (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

123
1

Invega

02-08-2023 | Man | 33
paliperidon (9mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zou graag een uitzondering willen delen. Ik heb eerst jaren een inspuiting gehad van 150 had veel hoofdpijn, pijn in gewrichten en botten er zat niks emotie in mij behalve mijn reële angst door een doodbedreiging met zwaar volk... Ik heb een tijd teveel op elkaar meegemaakt (doorgaans men leven ook al) en bij het overlijden van 1 van mijn ouders die ik nog had op 22jaar[lees meer...] kwam die doodsbedreiging er ook bij had nooit last van stemmen de psychiatrie geloofden het niet vanwege mijn hallicunante situatie psychiaters weten nog na 10 jaar geen duidelijke conclusie te hebben ze spreken. Elkaar tegen! Ik ben nu 33 en heb die inspuiting na 6 maanden hard in opstand te komen omdat ik terug van plan was te gaan werken. Hebbe ze mij tabletten gegeven en nu omdat mijn nieuwe vriendin ook al op een manier denkt pak ik ze terug en heb meer last dan ooit gehad van stemmen. lijkt wel of die invega iets triggert in men hoofd ik functioneer beter zonder. In 2013 vroeg een psychiater hoe is het met u stemme? Ik begon spontaan te lachen en vroeg me af waar hij het vandaan haalde! En ja hoor na 6 jaar medicatie te hebben gepakt kan ik beter stoppen, nuchter heb ik energie want daar klaagde mijn vriendin dan wel over ik pak met tijden wel amfetamine ma dan heb ik da nie eens( kleine hoeveelheden dan) ik was aant werken zonder dat iemand wist dat ik die invega niet meer nam voelde me vrolijk en niet zo down en gevoel van altijd te moeten vechten en met spontane momenten hoorde ik wel dingen. Ook iets wat niet gepaard gaat aan het typische aspect van schizofrenie de psychiater begreep het zelf niet eens verklaar dan maar wat er speelde??? Bijna niemand gelooft mij natuurlijk... 1 maal die stempel kom je der niemeer vanaf en ik heb altijd een idee gehad da zo psychoses zonder medicatie weg te werken zijn zonder medicatie (al zou ik psychotisch zijn geweest) ging ik ook nog naar de fitness 3 A 4 maal in de week en totaal terug de oude geworden.... Ik ben of was tegenstander van al die pillen ooit is dat voor een korte periode wel nodig bij sommige ma ga eens sporten, Zodat je goede stoffen opwekt in je hoofd???? 10 maal effectiever dan die vuiligheid mensen zoek een partner pep elkaar op en elkaar blijven aanmoedigen als die geen zin heeft heeft die ander goesting om u mee te sleuren en je zal merkbaar verschil voelen merken en ook jou omgeving gaat je anders beginne bekijken! Dit is geen zever mense bv psychose zou komen door een constante piek van dopamine en nog iets waardoor je wanen zou krijgen ga een sport doen en da komt terug in balans simpel! Voor mij klinkt da ook nog best logisch. Niet dan? Meningen zijn welkom. Beste nog aan iedereen er uit komen doe je toch even in het begin is het moeilijk enkel dat is bij alles.... Groetjes
3

Invega

28-07-2023 | Man | 35
paliperidon (150mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik Nu 3 Jaar Invega Geen Dingen Meer In Me Hooft Of Nauwelijks .Wel Op 3 Jaar 30 KG Bijgekomen .Verder Geen Gedachtengang , Niks Is Leuk Of Ontspannend ,Gevoelens Worden Beinvloed Of Niks Of Nauwelijks Gevoelens Aan Of Bij Andere Personen (partner) ,Opgeblazen Gevoel Alsof je Vol Zit .
2

Invega

10-07-2022 | Vrouw | 36
paliperidon (9mg)
Autisme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik vond invega niet goed . Ik had er bijwerkingen bij spijtig genoeg ☹️
3

Invega

11-12-2021 | Vrouw | 28
paliperidon (75mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik was bezig met euthanasie regelen toen ik dwanghulp kreeg en dit medicijn kreeg. Ik kreeg eerst 100mg en ervaarde naast de spastische beweging in me nek ook rusteloosheid verergering van het horen van stemmen en verwardheid. Ernstige slaapstoornis met slaapwandelen en slaapverlamming, trillend ooglid en wazig zien. De dosis was veel te hoog. In overleg heb ik kunnen rege[lees meer...]len 75mg te krijgen. Dit werkte beter de ergste bijwerkingen namen af, maar wel eens in de 3 weken inplaats van 4 weken, want ik ervaarde vererging van de klachten na de 3e week. Na maanden stopte mijn menstruatie. Me prolactine was gestegen waardoor er melk uit de tepels druppelde. Ik kreeg hier een lage dosering parlodel voor. Bewust laag omdat het de tegenover gestelde werking heeft van de paliperidon. Het allermooiste voordeel van de paliperidon is dat het mijn wanen weg nam. De stemmen in me hoofd tot zwijgen heeft gebracht en ik een normaal leven weer kon appakken. Ik werk nu al 4 maanden 32uur per week en ben daar best trots op. Voorheen ervaarde ik de klachten die passen bij schizofrenie en was bang dat ik shinzofrenie had. Ik mocht de medicatie in overleg meer afbouwen naar 50mg. Dit ging niet goed omdat ik daarnaast ook amfetamine gebruikte. Ik vroeg om de 75mg en stabiliseerde daarop. Ik ben gestopt met drugs en vroeg maanden later om weer te proberen af te bouwen. Dit keer ging het goed op 50mg zo goed dat ik maanden daarna naar 25mg mocht en nu helemaal gestopt ben met de medicatie en dat gaat nog steeds erg goed. Ik heb dit medicijn anderhalf jaar of bijna 2 jaar gehad. Ik leerde tijdens mijn genezing hoe het zo ver was gekomen dat ik stemmen hoorde. En zoals ik ze ben gaan horen heb ik ze ook stil kunnen krijgen. Het werden weer gedachtes en die gedachtes kwamen van mij. Alleen medicatie zou niet helpen als je niet bereid bent te genezen. Je moet zelf het meeste doen. Therapie is ook erg belangrijk alhoewel ik nog steeds op een wachtlijst sta voor traumatherapie. Maar ik heb inplaats daarvan het geluk getrroffen een perfecte partner tegen te komen die veel geduld en begrip en betrokkenheid toont in mijn herstelproces. Ik ben van iemand die een verslonst huis had de hele dag door wijn dronk om het dragelijk te maken en kluizenaar met dichtgeplakte ramen en gesloten gordijnen naar iemand met een schoon huis, strakke planning 32uur per week aan het werk en nog koken ook na het werk. Ik ben dankbaar dat dit medicijn er is. Het is wel belangrijk de juiste dosering te vinden.
1

Invega

22-10-2021 | Man | 35
paliperidon (100mg/ml)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lees dit maar eerst voordat je de pillen of injecties neemt - ik raad beide niemand aan. Kreeg eerst een paar pillen en daarna een 150 mg injectie, vervolgens een 100 mg injectie en later nog een 75 mg injectie onder dwang. Als je je leven wilt kapotmaken moet je vooral deze injectie nemen als het verkeerd uitwerkt (wat het in de meeste gevallen doet) dan moet je 6 maand [lees meer...]tot een jaar wachten tot het is uitgewerkt ( meestal 9 maand). Zolang blijft het in je lichaam hangen. Hiervoor heb ik al meerdere middelen geprobeerd zoals haldol , seroquel, aripiprazol, olanzapine.....invega is bij verre het ergste middel Als je de injectie neemt wat gebeurd er dan ? Nou ik belande doodziek in bed en zakte geleidelijk weg in de diepste depressie... de meest duistere plek die je kan voorstellen. Je krijgt stijve spieren , hartproblemen, brandende hoofdpijn, slapeloosheid , anhedonie, vermoeidheid en een wastlijst andere zij-effecten inclusief geen gedachten, concentratieproblemen, geheugenproblemen, cognitieve problemen. Ik heb een hele maand 24/7 in bed gelegen en kon helemaal niks meer. De anhedonie is erg sterk dat wilt zeggen dat je nergens meer plezier in hebt tot op het punt van dat het verlammende depressie en neerslachtigheid teweegbrengt en als een zombie rondloopt. In dit geval is het middel erger dan de kwaal. Ik kan geen boek lezen, film kijken of douch nemen, alles is saai en kost enorm veel energie om te doen. Ondertussen na zoeken ben ik vele honderden mensen tegengekomen (vooral op bluelight forum ) met dezelfde problematiek. ik ben veel mensen tegengekomen waarbij het zelfs anderhalf jaar duurde voordat de effecten van een of twee injecties waren uitgewerkt , sommigen hadden zelfs permanent last van klachten zelfs na twee injecties. Er zijn zelfs mensen die maandenlang niks anders kunnen dan in bed liggen. Je kan er niks tegen doen want het blokeert dopamine en serotonine receptoren. niks werkt meer : caffeine, amphetamine, cannabis, pijnstillers zoals opiaten en andere drugs of medicijnen. Zelfs anti-depressiva worden geblokkeerd zelfs op de hoogste dosage. Ik loop constant rond zonder dopamine/serotonine in mijn lichaam... en dit waarschijnlijk voor een heel jaar. Ik kan er niet over uit dat de middel is goedgekeurd door de autoriteiten/gezondheidzorg / FDA . Het zou verboden worden. Laat je niet misleiden door een paar positieve recensies want als je op andere websites kijkt zie je dat 90% tot 95% van de recensies negatief zijn over invega. Die injecties zijn levensgevaarlijk. Ik heb het gevoel alsof ik een hersenbeschadiging heb opgelopen zo slecht ben ik er van achteruit gegaan... letterlijk met een paar prikken mijn leven en gezondheid kwijt... diep triest.
4

Invega

04-06-2021 | Man | 49
paliperidon (9mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt goed om wanen en stemmen te onderdrukken. Gevoelsleven blijft in tact. Geen harnas gevoel of onwezenlijk gevoel zoals bij risperdal. Nadeel ben 10 kg aangekomen. Neiging om lang te slapen. Voel me ook minder fit. Heel soms bewegingsonrust in kaak en kwijlen tijdens slapen.
4

Invega

04-02-2021 | Man | 34
paliperidon (100mg/ml)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na niet goed gereageerd te hebben op de olanzapine (bleef psychotische klachten krijgen ondanks flinke sedatieklachten), paliperidon voorgeschreven gekregen. Psychotische klachten zijn sinds de injecties niet meer teruggekomen en voel me goed op gevoelsvlak. Enige nadeel is dat deze medicatie de prolactine verhoogt, wat vaak sexuele bijwerkingen geeft als geen libido, erec[lees meer...]tiestoornis en soms pijnlijk orgasme. Dit is weer op te lossen door Abilfy (in lage dosering) naast de paliperidon te gebruiken, aangezien dit de prolactine verlaagt. Deze combinatie stelt mij weer in staat een gelukkig leven te leiden. Voor de geïnteresseerden wat achtergrondinfo over waarom Abilify naast de (prolactineverhogende) paliperidon in te zetten: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18308789/
4

Invega

01-09-2020 | Vrouw | 34
paliperidon (6mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik zelf ben in 2018 gestart met invega. Middel werkte vrijwel meteen in op mijn brein : - ik ervaar minder prikkels, angst, en ben meer stressbestendig Als ik het niet neem ben ik zeer angstig en hooggevoelig , ik kan hierdoor amper de dag door. Herkenbaar? Ik neem het middel dus als demper en het helpt mij om mijn opleiding tot zorgkundige af tr werken. Om voor[lees meer...] mijn familie en vooral voor mezelf een stabieler, rustiger leven te hebben. Ik kreeg het voorgeschreven omdat ik in een psychose was beland. Men dacht aanvankelijk dat dit gerelateerd was aan mijn verleden met middelenmisbruik. Echter nu, twee jaar later, is de diagnose bipolair vastgesteld. Dit verheldert enorm waarom ik dit best mooie leven amper aankon, en constant zaken betrok op mezelf. Het grote nadeel is dat je er eetbuien van krijgt. Ikzelf ga hiervoor naar een dieetgroep. Ik was vroeger een heel slanke vrouw , maar niet gelukkig. Ik verkies mentale sterkte boven het perfecte maatje 36. Aan iedereen veel succes gewenst , Warme groet
1

Invega

18-01-2020 | Vrouw | 39
paliperidon (3mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel kreeg ik voorgeschreven tijdens mijn depressie omdat ik wantrouwen had naar mijn familie toe. Ik heb het bijna 1.5 jaar geslikt. Ik werd er apathisch door en mijn gevoelens zijn weg. Dit vind ik verschrikkelijk. Ik ben normaal een persoon die vroliik is en geniet van het leven. Als ik dit geweten had had ik dit middel nooit geslikt. Sinds een week of 3 ben ik ge[lees meer...]stopt. Ik heb er flinke buikpijn van en pijn in mijn hoofd.ook voel ik nog steeds niets qua emoties heb het gevoel dat die nog steeds onderdrukt zijn en vraag mij af wanneer die terug komen.
1

Invega

28-10-2019 | Vrouw | 43
paliperidon (3mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk medicijn. Ik slik het nu bijna 3 jaar en voel al 3 jaar niks dan rottigheid. Ja ik heb een depressie maar dat je daarbij dissocieert en niks meer voelt , het lijkt alsof je niet meer leeft dat is niet alleen van de depressie. Totaal gevoelloos geworden. Wie heeft deze ervaring nog meer?
2

Invega

04-03-2019 | Man | 33
paliperidon (9mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vond het een vreselijk medicijn Invega, ik ben van nature een gevoelsmens en hou ervan om van mijn emoties te genieten. Invega nam dit alles van mij af en kreeg er uiteindelijk dwanggedachtes over dat ik alleen nog maar wilde stoppen met deze medicatie waardoor ik dus keer op keer weer in een psychose belandde.
5

Invega

03-02-2019 | Vrouw | 48
paliperidon (6mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer goed medicijn met nagenoeg geen bijwerkingen. Ik ben zeer tevreden.
5

Invega

29-12-2018 | Vrouw | 52
paliperidon (3mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Paar jaar 3 mg genomen .nu sinds een jaar 6 mg .minder angsten ... sinds ik invega neem niet meer hervallen , nu 8 jaar . Weinig of geen bijwerkingen behalve een paar kg extra maar die zijn nu terug aan het verdwijnen. Dank zij invega en voldoende rust heb ik terug een normaal leven
3

Invega

18-10-2018 | Man | 31
paliperidon (12mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 2 psychoses neem ik Invega 12mg op lange termijn. Medicijn werkt goed voor het verminderen van verbale auditieve hallucinaties, maar ik ben wel over de jaren heen 30 kg bijgekomen en heb erectieproblemen. Medicijn doet niets tegen negatieve symptomen.
5

Invega

23-09-2018 | Vrouw | 38
paliperidon (3mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben hsp en had in november veel te maken met wantrouwen en angsten. Ik ben pas in december erachter gekomen dat mijn klachten, regelmatige depressiviteit en dergelijke te maken had met het feit dat ik hsp ben al heel mijn leven. En door familiale omstandigheden last van de wantrouwen.
3

Invega

04-09-2018 | Vrouw | 42
paliperidon (3mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.