Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Quetiapine

314
meningen

Quetiapine

quetiapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verhoogde eetlust vermoeidheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (39 meningen)
Onrust (37 meningen)
Psychische klachten (16 meningen)
Psychose (10 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (3 meningen)
Schizofrenie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Quetiapine (Seroquel)

Bojan Nikolik (01-04-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Quetiapine

19-02-2024 | Man | 35
quetiapine (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verhoogde eetlust vermoeidheid

Door tijdens depressies soms zo goed als niet te kunnen slapen dit middel voorgeschreven gekregen, 1 tablet voor het slapen gaan. Zoals anderen benoemden levert het soms wat levendige dromen op wat voor mij geen probleem is. Daarnaast een verhoogde eetlust, maar ook dit ervaar ik niet als negatief aangezien ik teveel was afgevallen.
4

Quetiapine

15-02-2024 | Vrouw | 32
quetiapine (25mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu sinds een jaar ongeveer 50 mg quetiapine als slaapmiddel. Ik neem het meestal 1,5 uur van te voren. Als ik heel moe ben dan neem ik ze iets later. Omdat het dan sneller werkt. Als ik heel gestresst en onrustig ben dan werkt het helaas wel minder. Dan neem ik soms nog een halve erbij. En een oxazepam. Maar over het algemeen werkt het heel goed en ik word smorg[lees meer...]ens normaal wakker. Aan het begin was ik suf smorgens maar dat heb ik al heel lang niet meer. Gedurende de dag voel ik me ook rustiger.
4

Quetiapine

21-01-2024 | Vrouw | 41
quetiapine (150mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb PTSS en gebruik het nu om in te slapen. In de beginperiode moest ik het ook overdag innemen maar dat was in hoge nood. Helaas werd ik er erg slaperig van, al bij zeer lage dosering. En kon zo niet functioneren. I.c.m. therapie,hoef ik het nu alleen 's nachts te gebruiken. Ik ben heel blij met quetiapine. Het voelt veilig, alhoewel het in het begin flink wennen was[lees meer...] vanwege de effecten. Zoveel ontspanning was ik niet gewend en extreem moe. Lastig i.c.m. moederschap. Daarom ben ik nadat ik mentaal opklaarde,z.s.m. overgegaan naar gebruik voor alleen de nacht. Quetiapine helpt te stoppen met piekeren en lijkt flashbacks te dempen. Geen enkel ander middel heeft me zo kunnen helpen als dit middel. Het is wat mij betreft levensreddend geweest.
5

Quetiapine

20-01-2024 | Vrouw | 36
quetiapine (25mg)
Autisme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege een autismediagnose en overprikkeling slik ik quetiapine om mijn prikkelverwerking te voorspoedigen. Hierdoor kan ik beter functioneren en ben ik minder vaak moe.
2

Quetiapine

17-01-2024 | Vrouw | 56
quetiapine (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ernstige depressie en een generale angststoornis . Ondertussen gediagnosticeerd ptss syndroom. Ik merk niks van de seroquel ik heb een hoge dosis 2x 150 mg tabletten p.dag daarnaast lexapro 30 mg p.dag en lithium 600 mg wat mijn emoties afzakt . En 4 mg diazepam p.dag. als er een trigger is helpt de medicatie helemaal niks door extreme angst doordat ik getrig[lees meer...]gert ben en moet weer door een hel heen. Medicatie helpt dan niet.
4

Quetiapine

10-01-2024 | Vrouw | 51
quetiapine (200mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat na 23 jaar m'n nieren lijden onder de lithium, nu aan het afbouwen en vervangen door Seroquel. Heel blij mee! Ik bouw geleidelijk af en neem geleidelijk meer Seroquel. Ik denk te eindigen met 400mg langwerkende seroquel en dus 0,0 lithium. FIJN :)
5

Quetiapine

05-01-2024 | Vrouw | 32
quetiapine (25mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit medicijn al 8 jaar om te kunnen slapen. Werkt goed voor mij. Ik wil wel afbouwen over een tijdje.
1

Quetiapine

29-12-2023 | Vrouw | 35
quetiapine (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Quetiapine werd voorgeschreven wegens een bijwerking van een SNRI, die mijn slaap en dromen ernstig beïnvloedde. Quetiapine werkte super goed tegen deze bijwerking. Vanaf het begin trad er wel serieuze slaperigheid op, waardoor de dosis is bijgesteld naar 3mg per dag. (1/4 pil van 12,5mg). Echter kwam naast de slaperigheid, na ongeveer een maand, steeds meer vermoeidheid [lees meer...]en uitputting optreden die leidde tot chronische vermoeidheid. Dermate heftig dat het leidde tot arbeidsongeschiktheid. Volgens artsen was er geen verband. Na 2 jaar gebruik op eigen iniatief gestopt, en binnen een maand kwam er sterke verbetering en is er na enkele maanden geen sprake meer van chronische vermoeidheid. Wat mij betreft is totaal onderschat hoe ernstig de bijwerkingen kunnen zijn. Dit woog absoluut niet op tegen de effectiviteit van het medicijn.
3

Quetiapine

21-12-2023 | Vrouw | 56
quetiapine (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Quetiapine

29-11-2023 | Vrouw | 60
quetiapine (12.5mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Recidiverende depressie, met in de avond een opleving. Geen moeite met inslapen wel met doorslapen, hier had ik eerst Lorazepam 2 mg voor maar die heeft de psychiater zonder afbouw weggehaald omdat ze volgens haar niets meer deden. Ipv rustig afbouwen gewoon weg. Daarvoor in de plaats kreeg ik 2x12.5 mg quetiapine. En tussen de middag werd de Lorazepam ook vervangen door q[lees meer...]uetiapine. Wat een rotzooi is dat, heb nog nooit zo vaak aan de dood gedacht morgen Psychiater zeggen dat ik het niet met wil.
5

Quetiapine

21-11-2023 | Man | 24
quetiapine (200mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik pak Quetiapine Retard 200 mg al jaren voor het slapen en zonder dit medicijn geraak ik niet in slaap en kan ik gemakkelijk nachtje doordoen. Als een moeilijke slaper heeft dit mijn leven gered. Soms blijft de sufheid wat langer duren overdag maar dit is het waard.
1

Quetiapine

04-11-2023 | Man | 49
quetiapine (50mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit voorgeschreven als antidepressiva. Je hele denkproces wordt uitgeschakeld. Ik ben in één keer gestopt na een paar maanden omdat niemand meer wist wie ik was. Ik had een arbeidsgeschil na ziekte. Slechte reintegratie ik kreeg een bureau om 8 uur naar de muur te staren terwijl ik ernstige lichamelijke klachten had opgelopen. Daar werd ik letterlijk gek van en b[lees meer...]egon te malen toen kreeg ik dit van de huisarts dat helpt dus wel als je levenloos en gedachtenloos voor je uit wilt staren de hele dag. Ik heb nu de hele dag gepiep in mijn hoofd. Dit is geen oplossing en heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mezelf helemaal niet meer tegen mijn werkgever/bedrijfsarts kon verdedigen. FNV en Bedrijfsarts stelde voor dat ik een contractje tekende voor mijn ontslag ik heb geluk gehad dat arbeidsdeskundige en reintegratie coach mij hiervoor behoeden anders was ik alles kwijt inclusief mijn gedachten. Psycholoog vond het wel positief dat ik van mijn negative gedachten jegens mijn werkgever af was( Zijn deze mensen gek of ik ?)
4

Quetiapine

29-10-2023 | Man | 45
quetiapine (50mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na scheiding en ontslag in een zware burn-out gekomen. Ik kon niet meer slapen, eerst meerdere andere slaappillen gebruikt, maar die hielpen niet. Mede door sommige berichten hier erg bang voor quetiapine. Uiteindelijk toch gestart omdat er geen alternatief was. Eerste nacht goed geslapen, maar heel raar wakker. Daarna moeten ophogen naar 50 mg. Na een week geen bijwer[lees meer...]kingen meer en kon ik prima slapen. Een half uur tot een uur na inname worden mijn oogleden zwaar en trekt er een “deken” over mijn hoofd. Ik werd goed uitgerust wakker en kon goed autorijden. En functioneren. Merk wel dat ik snel geïrriteerd ben, zoals ik hier meer lees, maar durf niet te zeggen of het van de quetiapine komt. Het is niet overdreven storend. Na twee maanden sliep ik erg lang, en ben ik gehalveerd. Drie nachten wat minder vast geslapen en daarna weer zoals voorheen. Het plan is nu een paar weken 25 mg slikken en dan stoppen. Moet eerlijk zeggen dat ik daar wel tegenop zie, maar zal ook blij zijn als ik er weer vanaf ben. Hoewel het middel niet voor slaapstoornissen wordt geadviseerd heeft het in mijn geval enorm geholpen. Hopelijk helpt mijn verhaal mensen die dezelfde overwegingen moeten maken.
1

Quetiapine

07-08-2023 | Vrouw | 38
quetiapine (100mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat een rotmiddel. Ja, ik kan slapen,maar heb ook het metabool syndroom en net te horen gekregen dat ik hartproblemen heb waarschijnlijk door dit middel... ik ga nu zsm afbouwen. Voel me zo genaaid door dit middel!
5

Quetiapine

01-08-2023 | Vrouw | 45
quetiapine (275)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn pshyose ging over de dood heel erg beangstigend.binnen gaan om je dosis aan te passen echt van 50 direct na 200,met 1 pil en be' direct weer op de wereld me vriend noemt dat de wonderpil.voor pshyosen maar hoe je gaat wel kans op valen
1

Quetiapine

05-07-2023 | Vrouw | 65
quetiapine (12mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door slecht slapen, ben ik begonnen met dit middel. In het begin werkte het goed, maar na een periode van ongeveer 3 jaar last van hartkloppingen. Ik ben begonnen met een halve tablet van 12 mg en uiteindelijk moest ik het toch opvoeren naar 12 mg, omdat ik geen resultaat meer had van 6 mg. Na hartkloppingen ben ik er volledig mee gestopt, maar ik slaap weer slecht. Ik ben[lees meer...] dus aan t afkicken ervan en gebruik nu valeriaan sterk 125 mg. als opvangmiddel. Het duurt lang voor ik in slaap val en ben weer vroeg op, maar voel me niet uitgerust en kamp met hoofdpijnen en slaperigheid. Door de dag slaap ik niet en toch lukt het me niet om een goede nachtrust te hebben. Ik ben radeloos. Hoelang zal dit afkickproces nog duren?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.