Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

32
meningen

Equasym

methylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (15 meningen)
ADD (10 meningen)
PDD-NOS (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (455 meningen)
Dexamfetamine (389 meningen)
Ritalin (388 meningen)
Methylfenidaat (330 meningen)
Amfexa (188 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Equasym XL

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

12
4

Equasym

21-08-2015 | Man | 34
methylfenidaat (40mg)
ADD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
De dosis die ik nodig heb blijkt hoog te zijn. Maar, het werkt en ik ervaar geen bijwerkingen. De enige bijwerking is de prijs. Belangrijk is wel dat je het op de juiste momenten inneemt. Wanneer je één inname overslaat voel je een verschil. Voor het eten innemen is voor mij het beste. Na het eten zorgt er voor dat het langer duurt eer het effect heeft. Tijden[lees meer...]s een hectische, geestslopende, energie wretende dag kan ik mezelf tot rust brengen vanwege de medicatie. Bij een "aangename" dag is er ruimte om te focussen, creëeren, multitasken. Dus voor mij: goed medicijn maar spijtig genoeg... (te) duur!
5

Equasym

08-06-2015 | Vrouw | 52
methylfenidaat (40mg)
ADD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Deze capsules kosten me ongeveer een euro per dag, want ze worden niet vergoed. Het grote voordeel van deze gereguleerde-afgifte-medicijnen is nou juist dat je niet kunt vergeten ze in te nemen! Maar alleen de 10mg pilletjes, die je elke vier uur moet innemen, worden vergoed... vraag me niet waarom.
2

Equasym

28-04-2015 | Vrouw | 36
methylfenidaat (20mg)
Autisme
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Mijn zoon (nu 10 jaar)heeft ongeveer een jaar Methylfenidaat gebruikt, maar door de heftige rebound zijn we overgestapt op Equasym. Dit heeft hij ongeveer een jaar gebruikt. Doordat het maar 8 uur werkt, moest hij nog Methylfenidaat erbij nemen, met toch weer een rebound. Maar wat ons vooral zorgen baarde was dat hij erg emotieloos en vlak reageerde en erg somber was. Dit [lees meer...]heeft ons doen besluiten over te stappen op Concerta. (Met dit middel waren we al bekend doordat zijn broer dit ook gebruikt.) Hij gebruikt dit nu enkele maanden, en we zijn tot nog toe erg blij met deze stap.
5

Equasym

09-04-2015 | Vrouw | 10
methylfenidaat (10mg)
ADHD
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Onze dochter stond een 5 voor rekenen in groep 5, de Juf wilde haar terugsturen naar groep 4. Na onderzoek bleek klassiek ADHD en begonnen bij ons de kwartjes te vallen. Na het proberen van Ritalin (ïk heb eerst het gevoel dat ik niet leef") en erna Equasym was het duidelijk, dit zou het worden. Elke ochtend een pil en 's avond melatonine (20 pilletjes) voor het slapen. [lees meer...]Als we de pil vergeten merken we het meteen en zelf beld ze gewoon op van school dat ze em wil. Aan het eind van groep 5 stond ze een 9 voor rekenen, de (super)juf had dit nog nooit zo meegemaakt. We helpen haar bijna niet meer met huiswerk, ze kan voor het eerst in haar leven langer dan 5 min. aandachtig spelen en leest eindelijk boeken. Zelf vind ze het geweldig en wil ze er niet meer vanaf. het is ronduit belachelijk dat de verzekeraars dit medicijn niet vergoeden.
5

Equasym

03-01-2014 | Vrouw | 30
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na lang wikken en wegen heb ik toch een onderzoek laten doen, en daaruit bleek dat ik ADHD heb. Ik heb een groot gezin. 2 kinderen hebben ook ADHD. Dit maakt het best druk in het gezin. Sinds in de pillen slik ben ik een ander mens. Veel rustiger, niet meer op elke slakje zout leggen. Veel meer kunnen incasseren want dat moet je als moeder wel kunnen. Veel meer ge[lees meer...]nieten van alles en geen honger meer. Dit is een geweldige bijwerking want ik wil graag afvallen. Nu al 5 kilo na een maand slikken. Verder geen bijwerkingen. Ik was erg bang (echt heel bang) dat ik een sloom mens zou worden of anders zou worden maar ik ben voor andere nog steeds de zelfde. Ik wilde equasym gebruiken omdat de afgifte mij het meeste aansprak. 30 % bij inname, 70 % geleidelijk over 8 uur. Ik heb geen rebound efffect. Ik ben nu gewoon gelukkig. Als buiten sta, voel ik me intens gelukkig. Ik was ook altijd erg moe, door de drukte, maar het is ook een bijwerking dat je slecht in slaap komt, bij mij komt dat dus goed uit want ik ben overdag niet meer moe, en savonds ga ik gewoon slapen. Dus als je twijfelt of je wel of niet pillen moet gaan slikken... wacht je tijd af tot je er aan toe bent, dat heb ik ook gedaan. Je moet er zelf aan willen beginnen en als mensen je er toe willen zetten dat geeft dat een naar gevoel en wil je het niet. De keuze moet bij jezelf liggen. Maar als je al zover bent dan zou ik zeggen, probeer het... Als ik mijn gevoel een cijfer moest geven voor de pillen en nu, dan is dat een 6 en nu een 9... succes met de beslissing.
4

Equasym

28-02-2012 | Vrouw | 35
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Eindelijk in september 2011 diagnose add gesteld. Wat een verademing. Eerst begonnen met Ritalin. Ik merkte meteen verschil: veel meer rust in het hoofd; dingen afmaken; beter slapen etc. Enige nadeel met Ritalin is het om de drie uur innemen waar ik niet aan dacht. Doordat ik per 01/01/2012 ben overgestapt naar een verzekering die equasym vergoedt, is dat probleem verholp[lees meer...]en. Ik heb me aangesloten bij stichting balans waardoor ik collectief kon verzekeren bij Avero/Achmea. Die vergoeden in de verzekering Royaal deze langwerkende medicijnen. Equasym is makkelijk in te nemen. Enige bijwerkingen die ik ervaar (ook bij Ritalin): geen eetlust, dus afvallen. Dus goed opletten dat je op geregelde tijden eten tot je neemt. Andere bijwerking die ik wel heel vervelend vind, is verkramping van de kaak (had ik ook bij Ritalin). Bijna continu. Hoop dat dat minder wordt. Is niet te stoppen die verkramping
5

Equasym

27-11-2011 | Man | 14
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Onze zoon van 14 gebruikt sinds zijn 7e adhd medicatie. De equasym werkt het beste tot nu toe. Het is alleen belachelijk dat de verzekeraar dit niet vergoedt, reden voor ons om andere verzekeraar te kiezen.
4

Equasym

12-10-2011 | Man | 7
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Mijn zoon gebruikt sinds een paar weken equasym. heeft ADHD met hyperactiviteit en concentratieproblemen. we zin begonnen met 10 mg toen 20 mg en nu krijgt hij 30 mg en het gaat prima. Hij is een stuk rustiger met name in zijn hoofd. Op school gaat het nu steeds beter. Ik was echt anti-medicijn maar op een gegeven moment kon het niet anders. Ben blij dat ik dit medicijn vo[lees meer...]or hem gebruik. Hij heeft weinig last van bijwerkingen. klaagt soms over wat buikpijn. Eten gaat tot nu toe ook goed. Hij is erg dun dus hou dat goed in de gaten.
5

Equasym

30-08-2011 | Man | 9
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Mijn oudste zoon heeft concerta geslikt maar als ik nu het verschil zie met mijn jongste zoon en de equasym is dit een hele verademing.Werkt echt heel goed,ik heb een heel ander kind terug.Ik ga nu wel merken dat de dosering waarschijnlijk naar 30 mg mag maar als het helpt :)
5

Equasym

28-02-2011 | Man | 8
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Onze zoon van 8 gebruikt dit medicijn nu sinds een paar maanden. Eerst kreeg hij methylfenidaat waardoor hij meerdere malen per dag heel erg veel last kreeg van een rebound. Nu met de Equasym is die rebound voor een heel eind verdwenen. Hij vind het zelf helemaal super gaan en gaat op school ook met hele grote sprongen vooruit. Een nadeel is de verminderde eetlust en h[lees meer...]et moeilijk in slaap komen. Maar daar hebben we nu melatonine voor en daar heeft hij heel veel baat bij. Voor ons en onze zoon is dit echt een wondermedicijn.
5

Equasym

09-11-2010 | Man
methylfenidaat
Adhd pdd nos
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
vraagje; mijn zoon van bijna 10 jr gebruikt 27mg concerta per dag. Ik heb het gevoel dat dit niet echt help, ik heb inmiddels veel over Equasym gelezen en vroeg mij af of iemand hier ervaring mee heeft, op deze leeftijd van bijna 10 jaar met hun kind/neef/nicht etc.. mocht dit zo zijn hoor ik u graag volgende week weer langs bij dokter en wil ik graag mijn ervaring met he[lees meer...]m bespreken!
5

Equasym

13-10-2010 | Man
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Onze zoon van 9 jaar, gebruikt sinds ruim een jaar equasym xl,(eerst Ritalin) Na een week gaf hij zelf aan zich beter te voelen en veel minder last te hebben van rebound verschijnselen. Daarnaast gebruikt hij 2 keer per dag herbalifeline capsule en NRG tablet en geen chocolade en coca cola; daar reageert hij heel sterk op. Hij groeit heel regelmatig en eet goed.
4

Equasym

11-10-2010 | Vrouw
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Onze zoon van 9 gebruikt het nu een half jaar. Het gaat 100x beter dan toen hij nog het kortwerkende methylfenidaat gebruikte. Daar kreeg hij zo'n vreselijke rebound van en bovendien vlakte hij behoorlijk af in z'n gevoelens. Equasym werkt gedurende de schooltijd en begint nadat hij thuiskomt uit te werken, waardoor hij 's avonds gelukkig weer goed eet (tenzij hij het nie[lees meer...]t lust natuurlijk... ;)). Groot nadeel: de vermindering van de eetlust. hij zit al op het onderste gewichtslijntje, dus MAG niet verder afvallen, maar eten als z'n medicijnen werken, is moeilijk.
3

Equasym

16-02-2010 | Man
methylfenidaat
ADHD/ADD
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Samen met de kinderarts hebben we besloten over te stappen van ritalin naar equasym. Ik ben benieuwd naar de ervaringen.
5

Equasym

27-11-2009 | Man
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Mijn zoon van 10 jaar gebruikt dit medicijn al 2 jaar. hiervoor ritalin gehad, wat veel te snel was uitgewerkt. Dit medicijn werkt goed. eetlust is s middags iets minder, maar wordt s avonds ingehaald. Kost me wel 25 euro p.mnd. Jammer, maar heb t er zeker voor over.
3

Equasym

07-12-2008 | Man
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5

12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2191) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1160) - Cholesterol
Champix (1108) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1059) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1058) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (877) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (822) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (818) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (743) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (703) - Epilepsie
Metoprolol (675) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (642) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (555) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (553) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (551) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (545) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (544) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (508) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (490) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (483) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (455) - Anticonceptie - overig
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Furabid (439) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (415) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (409) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (397) - Pijn
Crestor (390) - Cholesterol
Euthyrox (389) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (389) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.