Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Avelox

37
meningen

Avelox

moxifloxacine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Longontsteking (6 meningen)
Bronchitis (6 meningen)
Bijholteontsteking (2 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (1 mening)
Bacteriële infectie (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ciprofloxacine (344 meningen)
Tavanic (29 meningen)
Levofloxacine (25 meningen)
Norfloxacine (23 meningen)
Ofloxacine (15 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bij gebruik fluorochinolonen verhoogd risico op schade aan spieren en zenuwstelsel

Fluorochinolonen zijn antibiotica die gebruikt worden voor de behandeling van verschillende bacteriële (levensbedreigende) infecties. Het verhoogde risico bestaat bij gebruik via de mond, longen (inhalatie) en injecties. In Nederland betreft het ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine en norfloxacine.

Gebruikt u ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine of norfloxacine? Neem contact op met uw arts. Verander uw dosis niet en stop niet met het gebruik van het medicijn zonder dit met uw arts te bespreken.

CBG (02-11-2020)

123
3

Avelox

12-10-2023 | Man | 49
moxifloxacine (400mg)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na klachten te houden van Chlamydia (behandeld met Azytromycine).... urine op kweek gezet voor Mycoplasma Genitalium. Bleek positief. Aan de voorkant werd meteen vermeld dat kuren met Azytromycine zinloos was ivm vastgestelde resistenties laatste jaren. Gelijk begonnen met Moxifloxacine voor 10 dagen 1 pil per dag a 400 mg. De eigenaar van de apotheek zei gelijk bij afgif[lees meer...]te let een beetje op jezelf, dit is een "pittig" middel. "Niet een eerste lijns medicatie". Vanaf dag 3 kreeg ik bijwerkingen. Vooral de misselijkheid stond erg op de voorgrond. Heel de dag door duizelig. Grieperig gevoel alle dagen. En vanaf dag 3 een "down achtig" gevoel en ging door een soort van emotionele achtbaan. Vanaf dag 10 toen de kuur stopte, verdwenen de bijwerkingen vrij snel. Bij urine controle bleek de infectie goed te zijn behandeld. Ik hoop in de toekomst dat voor andere lotgenoten er een ander middel beschikbaar komt wat minder bijwerkingen geeft......
2

Avelox

20-11-2019 | Vrouw | 59
moxifloxacine (400mg)
Antibiotica profylaxe bij penicilline allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zou graag weten hoelang het zal duren vooraleer deze verschijnselen verdwijnen. Het is zeer pijnlijk. Ik heb het intraveneus gekregen. 3 dagen aan 2xdag. Nu heb ik op mijn onderbeen purpura wat pijnlijk is. Wanneer het over zal gaan weet niemand. Leuk medicijn !!!!
3

Avelox

05-04-2019 | Man | 36
moxifloxacine (400mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel schrik om dit medicijn in te nemen. Ik ben patient met maag en darmlast. Neuropathie zoals lamme handen en voeten en tintelingen. Huidproblemen zoals jeuk en netelroos! Allemaal zaken waardat avelox zeer moeilijk op doet. Ik heb na 10 dagen geen verergering van neuropathie gehad! Onverwacht tot en met. Dacht echt dat het permanente damage ging geven. Tinnitus heb ik o[lees meer...]ok. Slechts zeer milde verhoging! Ongelooflijk. Geen extra jeuk. Wel wat darmrommel.. maar niks overdreven. Mijn darmen zijn volledig kapot. Ze branden zelf vanbinnen. Niet verwarren met maagzuur. Dat is het niet. Het is een dunne slijmlaag met slechte bacterien. Lekkende darm leaky gut en dysbiosis. Heeft de branderige dunne darm wel 20% slechter gemaakt na 10 dagen. Ik had alles erger verwacht. Dus zo erg zal het medicijn niet zijn als in een zieke mens als mij niet veel verergering komt. Ik heb wel alle dagen massas pijn dus standaard ligt al zeer hoog. Maar avelox was niet erg versterkend. Spijtig dat het antibiotica niks deed!! Resistent??? Ik moet ook vermelden dat ik de tablet heb laten pletten en in capsules liet steken en enterisch liet coated zodat het niet opengaat in maag. Men maag deed er wel pijn van anders. Het bijt de slijmlagen wel redelijk kapot zoals veel medicatie.. zoals ibuprofen bijvoorbeeld.
5

Avelox

19-09-2018 | Man | 24
moxifloxacine (400mg)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruikt tegen Mycoplasma genitalium. Tweede kuur, nadat azithromycine eenmalig 1 gram niet volledig bleek te werken, pijn bij plassen verholpen, maar nog steeds vaak moeten plassen, en ook nog waterige afscheiding uit mijn penis. Deze kuur was echter zeer effectief, na 1 dag waren de resterende symptomen verdwenen. Heb de tabletten voor het slapen gaan ingenom[lees meer...]en, op deze manier nauwelijks last van bijwerkingen gehad. Alleen als ik mezelf in wilde spanne merkte ik dat mijn lichaam toch wel energie miste, die waarschijnlijk in de verwerking van dit middel gaat zitten. Daarnaast ook wat meer gas in mijn darmen dan normaal. Maar verder dus geen klachten.
3

Avelox

20-04-2017 | Vrouw | 26
moxifloxacine (400mg)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na verschillende antibiotica die niet hielpen voor mycoplasma, deze voorgeschreven gekregen. Heel erg bang om te beginnen na het lezen van alle enge en verschrikkelijken bijwerkingen. Ik wilde deze reactie toch ook even plaatsen: ik ben niet zieker geworden dan bij andere antibiotica. Het viel allemaal HEEL erg mee In vergelijking met alle verschrikkelijke verhalen. Ik he[lees meer...]b ze 's nachts voor t slapen genomen, beetje wazigheid maar door het slapen niks gemerkt. Natuurlijk ook diarree en hoofdpijn gehad, maar niet in erge maten! Wel vervelend was de rugpijn en pijn in de nek/achterhoofd... Mijn advies: neem als t even kan m voor het slapen gaan in met veel water, ik heb er zo geen erge bijwerkingen van gehad.
4

Avelox

10-12-2016 | Vrouw | 59
moxifloxacine (400mg)
Bronchitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
I.v.m. een acute bronchitis waarbij ik erg benauwd was en een vastzittende hoest had, kreeg ik deze antibiotica voorgeschreven door mijn huisarts. Ik ben zeer terug houdend wat betreft het gebruik van antibiotica en medicatie in het algemeen. Gebruik eigenlijk alleen orthomoleculaire/homeopatische middelen. Nu was ik echter zo benauwd dat er zwaarder geschut aan te pas moe[lees meer...]st komen. Binnen 24 uur nam de benauwdheid af en begon ik me beter te voelen. De vorige recensies over Avelox hadden mij wel ongerust gemaakt. Ik heb de 10-daagse kuur keurig afgemaakt zonder ook maar iets van bijwerkingen. Omdat anderen er zich zo negatief over uitlaten voel Ik me genoodzaakt dit dan ook maar te melden. Ik heb wel probiotica ingenomen om mijn darmflora niet te verstoren door het gebruik van antibiotica.
4

Avelox

19-04-2016 | Man | 52
moxifloxacine (400mg)
Bronchitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Avelox

14-04-2016 | Vrouw | 38
moxifloxacine (400mg)
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem sinds gisteren Avelox ter behandeling van een longontsteking. Ik werd meteen duizelig, misselijk en daarna ook hevig braken, wat echt enkele uren heeft geduurd eer het stopte. Daardoor heb ik waarschijnlijk geen volledige dosis binnen. Het misselijk gevoel blijft, ik heb ook geen eetlust meer. Mijn specialist zei dat het braken niet meteen een gekende bijwerking is[lees meer...] van het medicijn. Het staat wel vermeld in de bijsluiter, maar dat is volgens hem standaard voor dergelijke middelen. In de praktijk komt het niet echt voor, eerder diarree. Ik lees toch op deze site dat anderen er ook last van hebben. Ik mag er een maagverzachtend middel bijnemen. Als dat niet helpt zal het intraveneus moeten gebeuren. Ik kan de effectiviteit nog niet beoordelen. De bijwerkingen zijn in elk geval heftig. Ik ben er niet gerust in.
5

Avelox

17-09-2015 | Vrouw | 56
moxifloxacine (400mg)
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik lees hier op de site verschillende meningen; als ik sommige mensen moet geloven gaat het hier om een verschrikkelijke drug, hallucinaties verwekkend, allerlei pijn en ongemakken veroorzakend.. Nu, ik neem ze nu vier dagen, morgen laatste pilletje, en ik kan écht niet zeggen dat dit medicament mij ook maar enig ongemak bezorgde. De vreselijke pijn tussen de schouderblade[lees meer...]n, in de nek en op de borst was een uurtje na inname van pil 1 verleden tijd..
2

Avelox

23-06-2015 | Man | 36
moxifloxacine (400mg)
Bronchitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik moest de antibioticakuur 10 dagen voldoen. Na dag 6, linkerooglid steeds aan het trillen, steken achter linkeroog tot in mijn nek. Misselijk, buikpijn. Op een gegeven moment zo misselijk gevoel, ik dacht dat ik iets kreeg, zweten, steken, duizelig. Moest van dokter van wacht direkt komen. Niet handig als je met twee kleine kindjes zit die moeten slapen. Maar de dokter s[lees meer...]tond erop. Dus ik moest ze meenemen want mijn vrouw moest lang werken. Na onderzoek van dokter, kreeg ik te horen dat ik direct moet stoppen met Avelox. Steken achter mujn oog en andere symptomen komen door de Avelox. Ik mag dit middel nooit meer nemen.
1

Avelox

17-03-2015 | Vrouw | 55
moxifloxacine (400mg)
Bronchitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik nam sedert vorige vrijdag die tabletten, vrijdagavond vond ik me wat flauw op de benen staan. Zaterdagochtend nam ik terug zo'n tablet, ik zit rustig aan tafel, en opeens voelde ik me heel flauw worden. Ik ging me in de zetel neerleggen, en ongeveer 5 minuutjes later was ik volledig flauw. Mijn man komt bij mij, heft mijn arm op en die valt terug als een steen naar bene[lees meer...]den. Ik moest mijn hoofd draaien zei hij, maar ik kon zelf mijn hoofd niet meer draaien. Alle functies om mijn armen of benen te bewegen waren uitgevallen!!! De dienst 100 is me komen halen om mij naar het ziekenhuis te brengen.
4

Avelox

17-03-2015 | Vrouw | 54
moxifloxacine (400mg)
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
reeds de tweede maal dat ik Avelox gebruik. Steeds héél snel beterschap, al na de eerste 24 uur voelde ik me iets beter aan de luchtwegen (minder hoesten, minder rauw gevoel). Bijwerkingen zijn voor mij : moe zijn (kan ook door de longontsteking komen), druk op de borst en soms hartkloppingen. Maar daar valt mee te leven, de longontsteking genezen is prioriteit.
4

Avelox

18-01-2015 | Man | 46
moxifloxacine
Bronchitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste dagen wat duizeligheid, moe, loom, wat meer buikklachten en minder trek in eten. Na paar dagen merkte ik de werking en werd de bronchitis minder. Einde van de kuur was bronchitis verholpen en de dagen erna werd ik ook wat fitter, de lichte bijwerkingen verdwenen. Algemeen: bijwerkingen vond ik meevallen (was beroerder van de bronchitis), het medicijn heeft het doel[lees meer...] bereikt.
1

Avelox

06-09-2014 | Vrouw | 39
moxifloxacine
Bijholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nooit meer! Binnen een uur na inname van de eerste tablet voelde ik me zeer slap worden en duizelig. Ben gaan slapen en had verschrikkelijke nachtmerries. Daarnaast hallucineerde ik en hoorde dingen die er niet waren. Zag mensen mensen in de slaapkamer die er niet waren. Afschuwlijk! Nooit meer! Doodmoe blijf ik en kan niet helder nadenken.
1

Avelox

16-05-2014 | Vrouw | 37
moxifloxacine
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit is een medicijn waarbij het middel erger is dan de kwaal! Liep al een week rond met klachten voortkomend uit een Allergische BronchoPulmonale Aspergillose. Geen ruis op de longen, wel benauwd en algeheel gevoel van ziek zijn. Na telefonisch overleg met de longarts kreeg ik Avelox voorgeschreven. Zo'n 20 minuten na inname kreeg ik plots erge hoofdpijn en een suizend[lees meer...] gevoel in mijn hoofd, daarbij kwam oorsuizen en doofheid. Toen werd ik misselijk, kreeg een droge mond en dikke tong. Ik begon slechter te zien en zag dingen bewegen die er niet waren. Verder een gevoel van gedesorienteerdheid. Heel akelig allemaal. Ik kan me voorstellen dat een drugsverslaafde zich zo voelt als hij een slechte trip maakt! Na 4 uur zakte het een beetje af en ben ik gaan slapen. 's Ochtends opgestaan met nog steeds een licht gevoel in mijn hoofd, oorsuizen en tintelingen in mijn gezicht. Maar de benauwdheidsklachten zijn wel iets verminderd. Desondanks gaat de rest van de pillen dadelijk snel retour naar de apotheek.
2

Avelox

11-08-2013 | Man | 22
moxifloxacine
Verkoudheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een paar dagen geleden ben ik bij de arts langsgegaan met een hoest (slijmen ophoesten) en ontstoken sinussen. Mijn arts stelde me voor Avelox te gebruiken en Bronchosedal voor de hoest. Nu ben ik vandaag 4 dagen bezig met de inname van de pillen en ik heb er maar weinig goede gevoelens bij. Heb nog steeds last van de druk rond m'n ogen en voel me verschrikkelijk wazig. D[lees meer...]eze middag bij de inname van Avelox heb ik bijna een uur moeten bekomen alvorens ik uit de zetel kon. Druk op de borstkas en duizelig. Sporten durf ik al helemaal niet, aangezien ik angst heb om mijn lichaam helemaal naar de haaien te helpen. Laatste keer dat dit 'medicijn' in mijn lijf komt!
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.