Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Minocycline

19
meningen

Minocycline

minocycline

geef je mening
Bij  RosaceaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Acne/puistjes (72 meningen)
Ziekte van Lyme (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Doxycycline (336 meningen)
Doxy Disp (12 meningen)
Tetracycline (9 meningen)
Efracea (6 meningen)
Minocin (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

Minocycline

11-04-2023 | Vrouw | 43
minocycline (50mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds enkele maanden heb ik behoorlijk wat rosacea in mijn gezicht. De plekken waren zo pijnlijk dat ik naar de huisarts ging. Nu een week bezig met de kuur, die zou ik 30 dagen moeten volhouden. Echter voel ik mij zo neerslachtig en lusteloos dat ik niet weet of ik hier mee doorga. De plekken in mijn gezicht zij veel minder aanwezig en niet meer pijnlijk. Al vind ik dat l[lees meer...]aatste minder erg om te hebben dan hoe ik mij nu voel.
4

Minocycline

15-02-2023 | Vrouw | 22
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een maand geleden begon ik voor het eerst last te krijgen van rosacea-symptomen. Hoewel ik al eerder last had van rode vlekken in mijn gezicht na een warme douche of een bezoek aan de sauna, waren de klachten nu een stuk ernstiger. Ik kreeg puistjes op mijn wangen en neus en de roodheid was constant aanwezig, niet alleen na triggers, maar ook overdag zag ik rode kringen op[lees meer...] mijn wangen en neus. Sinds ik de medicatie 15 dagen geleden begon te nemen, zijn de ontstekingen volledig verdwenen. Helaas is de roodheid nog niet veel verbeterd. Mijn neus en wangen kleuren nog steeds rood bij het minste. Ik hoop dat de roodheid afneemt naarmate ik de medicatie langer blijf gebruiken en ik terug op een normale manier zal kunnen douche etc. Ik neem de medicatie in combinatie met de Soolantra-crème. De bijwerkingen bij mij zijn; diarree en een vaginale schimmelinfectie, heel vervelend maar ik heb het er zeker voor over.
4

Minocycline

19-10-2022 | Vrouw | 27
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorafgaand aan de kuur was ik erg sceptisch over het gebruik van antibiotica bij Rosacea, maar ik voelde me zo ongelukkig over mijn huid dat ik het toch een kans wilde geven. Mijn huid was rood (neus, wangen, kin), grove poriën, ontstekingen, oude littekens, hobbelige textuur, vocht arm/droog. Ik heb net de eerste week van mijn kuur gehad en ik merk al groot verschil. [lees meer...]Mijn huid is gladder en heeft minder ontstekingen. De oude ontstekingen helen en er komen amper nieuwe ontstekingen bij. De textuur van mijn huid is ook verbeterd. Het voelt steviger, minder kwetsbaar en minder poreus. Het ziet er gehydrateerd, rustiger en gezonder uit. Ik ben benieuwd wat het effect gaat zijn na 1 maand. Dan heb ik een evaluatiegesprek met mijn huisarts om te bepalen hoe verder. De eerste dagen van gebruik vond ik wel moeilijk. Ik voelde me erg vermoeid, duf en sloom. Ik sliep onrustiger, piekerde meer en was sneller emotioneel. Ik had buikpijn, voelde me misselijk en had weinig eetlust. Ik ben er probiotica naast gaan gebruiken. Na 4 dagen namen de bijwerkingen af, nu heb ik alleen last van vermoeidheid en onrustig slapen. Dit vind ik goed vol te houden.
5

Minocycline

16-10-2021 | Man | 63
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij acne rosasea hoofd helemaal onder dikke bulten die zelfs zeer gaan doen als in minocycline inneem is alles na enkele dgn weg echter als de kuur op is keert alles weer spoedig terug !
4

Minocycline

30-09-2021 | Vrouw | 46
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn rosacea en ontstekingen aan de haarfollikels (FFA) werden steeds heftiger. Slik dit middel nu bijna 5 maanden, ontstekingen zijn met 99% verminderd, huid en haargrens is rustig! Dolblij met het resultaat! Krijg nu wel last van mijn keel en af en toe wat opkomend maagzuur, wat ik wijt aan het middel. Het tabletje blijft, ondanks veel water, voor mijn gevoel altijd w[lees meer...]at plakken in m'n keel bij het doorslikken. A.s. maandag belafspraak met mijn dermatoloog om te kijken of we af kunnen bouwen o.i.d.
1

Minocycline

22-09-2021 | Vrouw | 49
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na ongeveer 1,5 week geslikt te hebben voor mijn rosacea ontzettende hoofdpijn gekregen, en paar dagen later flinke spierpijn met koorts en ontzettend zweten, oorsuizen, wazig zien. Echt heel erg ziek. Gestopt om te herstellen. Dermatoloog gaf aan dat dit geen bijwerkingen van de minocycline zouden zijn en zou gewoon door kunnen slikken. Wederom begonnen met slikken en we[lees meer...]er ontzettend ziek geworden: hoge koorts, hartkloppingen en spierpijn. Echter als je bijsluiter leest staat daar heel veel van mijn klachten in. Iedere arts vindt wat van deze pil. Apotheker gaf aan dat veel van mijn klachten toch wel voorkomen bij dit medicijn en als bijwerkingen worden aangegeven. Ik ga hem in ieder geval niet meer slikken heb ik besloten. Wil niet meer zo ziek worden als de afgelopen 1,5 week. Hebben andere mensen ook meegemaakt met dit medicijn?
5

Minocycline

18-04-2021 | Man | 63
minocycline (50mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een man van63 waar acne rosasea geregeld de kop opsteekt Dan heb ik strak gespannen gezicht dooronderhuidse bobbels als het me te erg word neem ik minocycline na 3dgn merk je al sterk verschil ik neem hetechter zo min mogelijk maar als het weer eens uit de hand loopt is dit een super middel!
5

Minocycline

30-10-2019 | Vrouw | 24
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een heleboel crèmes te hebben geprobeerd via de huisarts, ditmaal doorgestuurd naar de dermatoloog. Die zei direct dat ik rosacea had (last van onderhuidse vochtbulten) en vroeg zich af waarom ik nog niet eerder minocycline had gekregen. Meteen begonnen met slikken. De eerste twee weken slikte ik twee pillen per dag. Ik merkte dat ik wel wat last kreeg van mijn buik (mi[lees meer...]sselijk / opgeblazen / lichte buikpijn). Ik had het ervoor over, want ik merkte na enkele dagen al verschil aan mijn huid. Onderhuidse bulten verdwenen als sneeuw onder de zon. Na twee weken slikte ik één pil per dag en had ik nergens last meer van. Dit heb ik drie maanden gedaan. De plekken in mijn gezicht zijn voor 99% weg. Ik ben zó blij met de minocycline! Alle crèmes die ik eerder had geprobeerd droogden mijn huid uit, maar met de minocycline had ik hier totaal geen last meer van: mijn huid werd juist zachter. Na de kuur is het gelukkig ook niet meer teruggekomen.
3

Minocycline

01-01-2019 | Vrouw | 29
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu 13 dagen aan het nemen, de plek op mijn wang is bijna volledig verdwenen. Ben wel duizelig, het komt met vlagen en is erg ongemakkelijk. Een algemeen draaierig en misselijk gevoel.
5

Minocycline

28-12-2018 | Vrouw | 36
minocycline (50mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het hielp gelijk voor de volle 100%. Mijn huid werd gelijk weer zoals voor de rosacea. Alle onderhuidse bultjes, oneffenheden en spontane uitbarstingen verdwenen direct en zijn niet meer terug gekomen. Ook voelde mijn huid niet meer aan als schuurpapier, maar normaal zacht. Alle vorige pogingen om mijn rosacea acné te verhelpen waren achteraf een lachertje na dit medicijn[lees meer...]. Ik ben dus erg tevreden, alleen weet niet wat er gaat gebeuren als ik er mee stop.
4

Minocycline

31-03-2016 | Vrouw | 35
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eindelijk iets dat helpt! Ik heb Rosacea en ik heb dit medicijn ongeveer 3 weken gebruikt en het heeft mijn huid in mijn gezicht zichtbaar verbeterd het ziet er weer rustig uit, ook mijn omgeving merkt het op dat mijn huid is verbeterd. Voordat ik dit middel gebruikte heb ik rosex gel gebruikt, maar dat hielp mij niet en op gegeven moment had ik allemaal pukkels in mijn ge[lees meer...]zicht en heel veel van die vieze wit/gele schilfers en dat is nu gelukkig allemaal weg! Wel heb ik nog een beetje roodheid, maar mijn gezicht is nu zoveel verbeterd, ik hoef me nu niet meer te schamen voor mijn huid. Ik wil even aankijken hoe lang dit effect aanhoudt, komt het weer terug dan zal ik niet schromen om dit middel weer te gebruiken, aangezien ik ook geen last heb gehad van bijwerkingen. Ik wil er graag nog even bij vermelden dat ik pas tijdens mijn 2e zwangerschap rosacea heb gekregen en daarvoor nooit last gehad dus het zal wel iets met de hormonen te maken hebben.
3

Minocycline

04-03-2016 | Man | 31
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik (man, 31jr) gebruik minocycline tegen een vorm van rosacea in het gezicht. Als ik het gebruik verdwijnen de roodachtige ontstekingen. Maar 2 meestal zo'n 3 à 4 dagen nadat de kuur is afgelopen, wordt mijn gezicht gloeiend en komen de ontstekingen weer terug. Ik gebruik het nu al zo'n 2 jaar (met tussenpozen van steeds 2 maanden). Ik wil het liefst een andere oplossing z[lees meer...]oeken (misschien laserbehandeling o.i.d.), zodat ik niet constant aan deze antibiotica hoef (langdurig antibiotica is nooit goed namelijk).
5

Minocycline

22-08-2015 | Vrouw | 41
minocycline (50mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb last van ernstige acne (rosacea), na verschillende cremes gekregen van de HA en niets helpt, krijg ik Minocyline 50 van dermatoloog. Ik heb de kuur van 6 maanden gekregen en pas 2 weken gebruik en ik zie al de verandering geen rode gezicht en geen pukkels meer. Tot nu toe ik heb geen bijwerkingen gekregen (hoop maar niet). Voor mijn schrale en droge huid, gebr[lees meer...]uik ik Pure coconut oil voor dat ik naar bed ga en mijn huid is nu soepel en gaaf uit.
4

Minocycline

13-07-2015 | Man | 52
minocycline (100mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Behoorlijke last van rosacea, eerste een paar jaar isotretonine gebruikt zonder veel resultaat. Overgestapt naar andere dermatoloog en die schreef Minocycline voor. Met een paar dagen waren de ontstekingen op neus en wangen geheel weg. Ik slik het nu bijna 3 maanden en moet dan terug voor controle. De enige bijwerking waar ik echt last van heb is diarree. Niet ernstig we[lees meer...]l vervelend.
1

Minocycline

13-05-2015 | Vrouw | 48
minocycline (50mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een jaar last van uitslag in gezicht en nek. Plekjes werden steeds groter. Huisarts zei het is rosacea. Eerst met Metronidazol en hydrocotrison gesmeerd maar dat helpt niet. Toen antibiotica. Na drie dagen kreeg ik een hoofd alsof ik onbeschermd in de zon had gelegen (zonnebrand). Dit staat ook als bijwerking in de bijsluiter. Daarna werden de rode plekken nog erger [lees meer...]en ging mijn gezicht opzetten. Ik ben meteen gestopt met dit middel. In de bijsluiter staan ook flinke bijwerkingen. Ik weet dat niet iedereen er last van krijgt, maar toen ik het doorlas kreeg ik al een vreemd gevoel over dit medicijn. Voor mij nooit meer.
4

Minocycline

15-12-2014 | Vrouw | 23
minocycline
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een week of 4 geleden kreeg ik last van bultjes rond m'n mond. Dit breidde zich binnen een week uit over ongeveer heel m'n gezicht. Lelijke rode vlekken met kleine witte blaasjes. Van de dokter metronidazol creme gekregen, maar het werd met de dag erger. Ik heb toen minocycline voor 14 dagen gekregen (in combinatie met de metronidazol creme) en binnen 2 weken is m'n huid [lees meer...]zo ongeveer als nieuw! Ik heb nog een aantal rode vlekjes rond m'n mond, maar alle vervelende bultjes en blaasjes zijn weg. Ik heb van de huisarts voor de zekerheid nog een kuurtje van 14 dagen meegekregen. Van bijwerkingen niet extreem veel last gehad, ik heb gevoelige darmen en nu extra opgelet met wat ik heb gegeten. Tip is om de medicijnen net voor het slapen gaan in te nemen, dan heb je minder last van klachten!
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.