ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

34
meningen

Minocycline

minocycline

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 3

20-01-2018
Vrouw, 16
Algehele tevredenheid 4

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
5
5
4
De eerste maand werd mijn acne erger. Na een maand werd mijn huid stuken beter en was en zo goed als egaal. Ik moest dit medicijn 3 maanden slikken van mijn huisarts. Toen ik stopte met dit medicijn kwam mijn acne terug, maar was het niet zo erg meer als vroeger. Helaas is mijn acne op mijn rug en borst wel gebleven in dezelfde toestand als eerst...
29-04-2017
Man, 50
Algehele tevredenheid 2

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
2
2
5
5
Beter roaccutane. Acne komt terug na stoppen van Minocycline.
13-02-2017
Vrouw, 19
Algehele tevredenheid 1

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
5
5
1
Ik heb het ruim een jaar lang gebruikt en telkens wanneer ik mijn kuur af heb komt het acne veel erger terug!! ( vooral op de kin ). Ik weet niet of dit bij iedereen het geval is maar denk niet dat het de bedoeling is om heel je leven lang aan een kuur te zitten. Ik vind het zeker geen aanrader anders zit je eraan vast dus ben ik maar begonnen met natuurlijke gezichtsbehan[lees meer...]delingen voor mijn acne, aanraader ook voor anderen...
22-08-2016
Vrouw, 26
Algehele tevredenheid 4

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
4
4
5
De eerste keer was ik onzettend tevreden. Nog nooit was mijn huid zo egaal geweest. Ik had geen last van bijwerkingen en het medicijn werkte nog lang nadat ik stopte. Todat ik (na ong. 5 maanden) op vakantie ging, ik wist dat ik me goed moest insmeren. Echter was ik toch een beetje verbrand. Vanaf dat moment begon de ellende, ik denk dat mijn puisten in 3 dagen weer terug [lees meer...]waren op plaatsen waar ik het nooit eerder had gehad. In paniek bij thuiskomst direct naar de dermatoloog gegaan en ik kreeg te horen dat het waarschijnlijk een reactie was op de zonnebrand. Ik werd naar huis gestuurd met nogmaals 2 maanden dezelfde kuur en het ging weer goed. Echter verdween dit keer niet alles, ik had nog steeds last op bepaalde plekken. Daarnaast werd ik lusteloos, moe, kreeg ik hoofdpijn. Toen ik stopte met de kuur verdween dit. Bij vakantie 2, geen zon, goed ingesmeerd en zo veel mogelijk uit de zon, begon het weer, erger dan ooit! Ik was nu veel verder van huis dan ik ook ben geweest en mijn gezicht zat heelmaal onder. Toen ik het advies kreeg over te stappen op roaccutane was ik zo teleurgesteld en had hier geen vertrouwen in. Ik ben nu aan het kijken naar mijn eetpatroon, allergoloog, accupuntuur en na een maand (helaas niet zo snel als antibiotica) zie ik duidelijk verbetering. Ik hoop dat dit de uitkomst zal bieden op lamge termijn en ik achter de oorzaak kan komen.
04-05-2016
Vrouw, 20
Algehele tevredenheid 4

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
5
5
5
Ik had last van ernstige acné, maar door het gebruik van minocycline is dit veel minder! Mijn huid voelt nu glad aan, wel heb ik nog wat littekens. Maar hiervoor ga ik naar de huidtherapeut. Al met al ben ik zeker tevreden, wel moet ik binnenkort 50 mg gaan slikken waarvan ik hoop dat ook zijn werk doet.
27-04-2016
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 5

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
3
4
5
Sinds mijn 11e heb ik last van mee-etertjes gehad. Tijdens de pubertijd kwamen hier puistjes bij. Door te wassen met water en/of wat clearasil werd dit stukken minder. Na mijn pubertijd bleven de puistjes en mee-eters en kreeg ik ontstekingen die ik niet kon uitknijpen en vaak littekens van overhield. Ook mijn poriën waren erg groot. In de eerste weken dat ik dit medicij[lees meer...]n begon te gebruiken waren alle kleine puistjes meteen verdwenen. Ook de poriën waren veel kleiner tot eigenlijk niet zichtbaar. Mijn hoofdhuid is veel dikker geworden, wat heel fijn is. In combinatie met Differin Gel en afspraken met de huidtherapeut is mijn Acné bijna helemaal weg. Soms komt er een onderhuidse ontsteking tijdens mijn menstruatie. Dit is door het medicijn maar 1tje gelukkig. Ook heeft verandering in mijn eetpatroon goed gedaan, dit met tips van mijn huidtherapeut.
24-02-2016
Man, 26
Algehele tevredenheid 4

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
4
3
5
Ik heb hiervan nu mijn 3de lopende kuur van tegen mijn acne. Het werkt bij mij relatief snel, maar wanneer ik ermee stop is het meestal na maximaal een maand weer raak. Het doet dus wat het moet doen, maar het heeft geen blijvend effect, wat jammer is.. want heel je leven antibiotica slikken is zeker niet ongevaarlijk. Wat bij mij altijd al een hoop doet is geen zuivel[lees meer...] producten consumeren (van kaas, tot melk). Het valt me namelijk op dat wanneer ik dit toch eet de acne veel sneller op komt wanneer ik niet bezig ben met een kuur, en dat zijn dan grote onderhuidse ontstekingen op het gezicht, tof joh... Veel succes allemaal!
16-02-2016
Vrouw, 31
Algehele tevredenheid 1

Minocycline (minocycline)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
3
4
5
Een aantal jaar terug kreeg ik rare bultjes in mijn gezicht, tussen mijn wenkbrauwen, naast mijn mond en neus. Van de dermatoloog kreeg ik Minocycline voorgeschreven, dit hielp binnen een paar dagen al! Na maanden dit hebben geslikt (zeker 12) wilde ik er graag mee stoppen en heb ik bij mijn huisarts een goed alternatief gevraagd. Wat ik ook raar vind, want hoelang willen[lees meer...] ze je dit laten slikken? Ik kreeg de prikpil. Deze pilvorm werkte heel goed tegen mijn menstruatiepijn en de bultjes verdwenen ook in mijn gezicht. Omdat ik zulke slechte verhalen hoorde over de prikpil ben ik hiermee gestopt en overgestapt naar een lichtere pil. Mijn gezicht zit inmiddels na 3 maanden weer vol met dezelfde hardnekkige bultjes. Weer heb ik Minocycline voorgeschreven gekregen, maar dit keer gebeurt er niets. Ik ben bang dat ik er immuun voor ben geworden. De bultjes veranderen of verminderen niet. Ik gebruik momenteel een lichte pil. Elke maand heb ik heftige bijwerkingen als menstruatiepijn en stemmingswisselingen net voordat ik ongesteld wordt. Maar ik wil echt niet weer zo'n zware pilvorm slikken.... What to do? In het ziekenhuis komen ze met een hogere dosering Minocycline of dus zwaardere anticonceptie.. of zelfs Prednison. Ik wil dat mijn gezicht weer schoon wordt... gezonde voeding is natuurlijk een must en daar ben ik nu actief mee bezig. Zijn er meer mensen met deze ervaringen?
Pagina 1 van 3

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2034) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1059) - Cholesterol
Champix (935) - Verslavingsziekten
Paroxetine (917) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (832) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (779) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (705) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (682) - Maagzuur - protonpompremmers
Sertraline (663) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (644) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (639) - Epilepsie
Efexor (600) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (562) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (506) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (466) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (458) - Depressie - antidepressiva TCA
Lexapro (453) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amoxicilline (439) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (437) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (411) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (396) - Depressie - antidepressiva overig
Wellbutrin XR (364) - Verslavingsziekten
Amoxicilline / Clavulaanzuur (360) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (356) - Cholesterol
Ritalin (350) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (349) - Pijn
Implanon (hormoonimplantaat) (337) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (330) - Acne
Lipitor (326) - Cholesterol
Euthyrox (306) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart