Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Yasmin

3
meningen

Yasmin

ethinylestradiol/drospirenon

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1
2

Yasmin

13-05-2013 | Vrouw | 19
ethinylestradiol/drospirenon
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik ben 19 jaar en heb sinds 05.04.'13 de Yasmin pil. Hiervoor heb ik tweehalf jaar een andere pil geslikt, maar heb veel last van menstruatiepijn/buikpijn, dus vandaar dat ik een zwaardere pil kreeg. Sinds vorige week, dus na mijn 1e stopweek voel ik me niet goed. Ik pieker over heel veel dingen en zit niet lekker in mijn vel. Ik heb hierdoor op internet gezocht naa[lees meer...]r de symptomen van depressiviteit, omdat ik daar wel eens van heb gehoord door de Yasmin pil. Veel symptomen komen wel met mij overeen! Als ik bezig ben heb ik er geen last van, maar als ik alleen ben of even stil zit begin ik over veel dingen na te denken. Ik voel me hierdoor rot en wordt er erg moe van. Ik maak deze maand nog af, maar daarna wil ik stoppen, omdat ik denk dat het door de pil komt! Normaar gesproken was ik altijd vrolijk en voelde me fit, afgezien van mijn buikpijn, maar nu.. Bah, zit niet lekker in mijn vel en heb veel stemmingswisselingen. Zijn er ook andere vrouwen die hiervan last van hebben of komt het door mij zelf? Wie kan mij hierbij helpen? Alvast heel erg bedankt, groetjes.
3

Yasmin

09-11-2012 | Vrouw | 23
ethinylestradiol/drospirenon
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 9 jaar de yasmin pil geslikt. Ik voelde me er sterker en vrolijker door. Ook had ik geen last meer van acne. Mijn libido was ook prima. Nu kreeg ik het afgelopen jaar last van stemmingswisselingen, somberheid, hoofdpijn. Ik wist niet wat de oorzaak zou kunnen zijn. Nu dacht ik wel eens dat het aan de pil kon liggen. Afgelopen week ben ik gestopt met de yasmin pil o[lees meer...]m te kijken of de klachten minderen. Ik moet zeggen dat ik mij wat opgeluchter voel. Ik voel me weer vrouw. Dit klinkt heel raar, maar het leek net of de Yasmin pil mij het afgelopen jaar een drukkend gevoel gaf. Een beetje depressief. Dit heeft de pil nooit eerder gedaan. Nu ga ik stoppen en dit weekend menstrueer ik gewoon. Daarna is het afwachten geblazen. Op mijn 16e ben ik wegens een leverontsteking al eerder gestopt. Ik werd toen na 3 maanden nog niet ongesteld waarop de huisarts vertelde dat ik wel gewoon weer met de pil kon starten. Nu stop ik definitief en wil ik kijken hoelang het duurt voor ik weer een normale cylcus heb. Dit kan een jaar duren! Ook houd ik weer rekening met puistjes in mijn gezicht. Dit liever dan die neerslachtigheid. Ik hou jullie op de hoogte.
2

Yasmin

26-04-2012 | Vrouw | 27
ethinylestradiol/drospirenon
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruikte yasmin 1 jaar en een paar maand. in het begin erg tevreden. ik heb een syndroom aan mijn eierstokken waardoor menstruatie uit blijft en ik krijg dan nare lichameijke symtomen. zoals haargroei op ombedoelde plaatsen. yasmin moet die symtomen tegen gaan en menstruatie op gang helpen en dat deed het ook. maar sinds een paar maanden merken ik dat ik erg down werd,[lees meer...] veel huilen en negatieve gevoelens. ben nu net een week gestopt en nu afwachten.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.