Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Astma / COPD - combinaties


  Het effect van luchtreinigers op astmaklachten

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Astma / COPD - combinaties

1

Foster

21-02-2024 | Vrouw | 42
formoterol/beclometason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

koorts 103f tot 104f vermoeidheid keelontsteking

Tijdens het gebruik van de eerste week voelde ik dat ik dieper kon ademen en was erg enthousiast over de foster nexthaler. Na een week kreeg ik heftige keelpijn, dan hoge koorts van boven de 39c. Dit duurde in het totaal een week en ik dacht dat dit door een virusinfectie veroorzaakt werd. In de week dat ik ziek was, heb ik de foster niet gebruikt. Toen ik beter was, gebr[lees meer...]uikte ik de inhaler weer en kreeg ik weer precies na een week heftige keelontsteking met hoge koorts. Als ik liep, voelde het alsof ik door water liep. Spierpijn kreeg ik ook. Ik was zelden zo benauwd als ik de trap opliep. Wat mij betreft kan de foster echt de prullenbak in.
4

Symbicort

15-02-2024 | Vrouw | 40
formoterol/ budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
IK heb dit medicijn meer dan 20 jaar gebruikt en heb mijn astma hiermee heel goed onder controle kunnen houden. Bijwerken heb ik eigenlijk geen last van gehad.
1

Bufoler

15-02-2024 | Vrouw | 40
formoterol/​budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge mond

Na 20 jaar Symbicort gebruikt te hebben, kreeg ik bij de apotheek Bufoler mee met de mededeling dat het hetzelfde medicijn is, alleen een ander merk. De verzekeraar vergoedt de Symbicort niet meer. Ten eerste is het een andere inhalator, waar ik geen uitleg bij gekregen heb. Ten tweede doet het helemaal niets. Na enkele weken kon ik niet meer ademen en moest ik aan de pred[lees meer...]nison. Apotheek bleef volhouden dat het niet aan de Bufoler lag. Schandalig dat deze troep geproduceerd mag worden. Ook bij de apotheek aangegeven dat ik de Symbicort zelf wel zou betalen, maar ook dat werd niet geaccepteerd. Inmiddels heb ik Foster gekregen, maar deze werkt niet zo goed als Symbicort.
3

Ipratropium / Salbutamol Inhalatievloeistof

30-01-2024 | Vrouw | 76
salbutamol/ ipratropium
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het vernevelen is niet echt prettig maar voor mij nodig om het slijm uit mijn longen naar boven te halen.
1

Bufoler

29-01-2024 | Man | 71
formoterol/​budesonide
Ademhalingsproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege astma heb ik tot half 2021 jarenlang Symbicort 200 gebruikt en voorgeschreven gekregen. Symbicort heeft mij prima geholpen zonder bijwerkingen samen met twee keer per dag een Ventolin inhalatie. Van de één op de andere dag kreeg ik van de apotheek te horen dat men over gegaan is naar Bufoler omdat Symbicort niet meer vergoed zou worden. Bufoler zou hetzelde zijn. D[lees meer...]e eerste paar maanden is het goed gegaan doch daarna ben ik steeds meer Ventolin gaan gebruiken. Tevens heb ik een enkele keer gebruik moeten maken van een prednison kuur. Verder kreeg ik af en toe last van heesheid en pijn in mijn mond/keel. Tot voort kort heb ik hier nooit veel aandacht aan besteed. Sinds een maand of vier heb ik meer last van benauwdheid, de heesheid en pijn in de mond en keel is nu dagelijks. Diverse medicijnen gekregen tegen pijn in de keel en mond doch niets helpt. Bufoler heeft verder nog nauwelijks effect op mijn benauwdheid.
2

Foster

18-01-2024 | Vrouw | 39
formoterol/beclometason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn astma was meer dan 20 jaar stabiel met Beclometason. Na de 2e keer covid hield ik een raar hoestje over en Beclometason werkte niet goed meer. Huisarts gaf mij na overleg met longarts Foster. Dat ging een tijdje goed, maar toen kreeg ik er opeens een hardnekkige keelinfectie van en ook vaak kuitkrampen. Nu is de keelinfectie weg maar heb ik opeens last van een gejaagd[lees meer...] gevoel in m’n lijf en hartkloppingen als ik Foster heb genomen, waardoor ik heel slecht slaap. Ook de schorheid gaat maar niet over en ben ik sinds het gebruik van Foster aangekomen en lukt het niet om af te vallen: waarschijnlijk door de corticosteroïden. Alles bij elkaar gaat de longarts kijken naar een alternatief wat mij minder klachten geeft.
3

Symbicort

10-01-2024 | Vrouw | 43
formoterol/ budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het middel helpt effectief tegen de lichte benauwdheidsklachten die ik heb. Sinds opnieuw gebruiken van dit middel echter kramp in voeten en kuiten en jeuk zonder uitslag op diverse plekken, zoals onderarmen, onderbenen en oksels. Niet constant, maar af en aan, wel dagelijks, vooral aan het eind van de avond en nacht. Eerder ook Symbicort gebruikt, maar toen deze klachten [lees meer...]niet. Kon er enkele jaren zonder door het stoppen van melkproducten, maar door een fikse verkoudheid longen toch weer minder goed en dus weer opnieuw gestart met gebruik.
3

Trimbow

08-01-2024 | Vrouw | 67
beclometason/​formoterol/​glycopyrronium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sinds kort Trimbow gebruik is makkelijk wel wat bijwerkingen sinds ik trimbow gebruik, veel hoesten.
3

Relvar

02-01-2024 | Man | 49
vilanterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer jong (licht) astma vastgesteld (vaak gekoppeld aan allergie kat, huisstof, pillen) en diverse behandelingen gekregen (jaren 80). Uiteindelijk, in de latere puberteit, gestopt met alle benadeling. Enkel nog Ventolin en Seritide in periode met sterke allergie. Werkte voor mij. Recente hoest die maar niet wegging en vermoeid. Longarts deed diverse testen en was duideli[lees meer...]jk dat capaciteit te sterk was afgenomen. Behandelingskuur van 3 maanden met Relvar 92/22 (1 puf per dag). Werkte na een week al bijzonder goed. Kreeg nadien relatief snel last van maag en darmklachten (ontzettend snel en vaak naar toilet - diarree). Mijn ogen ook opmerkelijk droger en het zicht wat waziger (leek mij). Wat mij enigszins verontrust zijn de mogelijke bijwerkingen op de botten. Voorlopig geen last van. Intussen zit ik bijna 2 maand ver, ben er even mee gestopt omdat ik een bronchitis heb ... Belangrijk bij het gebruik, zoals bij elke medicatie met cortisone, is de mond na gebruik zeer goed te spoelen.
5

Symbicort

22-12-2023 | Vrouw | 63
formoterol/ budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel, aerosol 200/6 2x per dag, hielp mij goed. Ook mijn stem werd weer normaal en de droge plek in mijn keel was weg. Ook geen hoestbuien meer gehad. Helaas was het effect op mijn hartslag groot. Ik kreeg al snel last van een uitgestelde hartslag. Om de 4 -12 slagen was er een merkbare flinke slag. Dat ging continu zo door. Nadat ik weer op de symbicort inhaler , [lees meer...], 400/12 2x per dag, overging raakte de hartslag weer in normaal regelmatig ritme.
1

Salmeterol/Fluticason

04-12-2023 | Man | 79
salmeterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2003 is bij mij astma is geconstateerd en de longarts heeft mij Seretide voorgeschreven. Ik gebruik het inmiddels 20 jaar en het werkt uitstekend. Ooit iets anders geprobeerd omdat Seretide bij mij soms beenkramp kan veroorzaken. (bekend bijverschijnsel) Het alternatieve middel werkte slecht want ik kreeg het al snel weer benauwd. Dus ik ben maar weer snel overgestapt [lees meer...]op Seretide. Sinds kort is door een gerechtelijke uitspraak mijn zorgverzekeraar verplicht om een voorkeursbeleid te gaan voeren. Ik kreeg bij het laatste herhaalrecept nu geen Seretide meer maar Neutec. Al naar een paar dagen was duidelijk merkbaar dat Neutec totaal niet het gewenste effect bracht. Ik lees hier op mijnmedicijn.nl van anderen precies dezelfde klachten die ik ook ervaar. Schorre keel, veel meer hoesten, kortademigheid, lichte hoofdpijn enz. Neutec is gegarandeerd niet dezelfde Salmeterol/Fluticason die in de Seretide disk zit. Ik zal mijn arts inlichten en vragen of hij weer Seretide kan voorschrijven. Desnoods betaal ik de paar euro per diskus zelf bij. Jammer dat er in de zorg zo gemarchandeerd wordt. Vervangers dienen natuurlijk mede om kosten te drukken maar op deze manier wordt het uiteindelijk alleen maar duurder.
4

Airflusal

03-12-2023 | Vrouw | 76
salmeterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt bij mij veel beter dan Salmeterol/Fluticasonpropionaat Glenmark
5

Relvar

02-12-2023 | Vrouw | 68
vilanterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al heel mijn leven astma . Soms had ik zo eens plots geen lucht meer , maar was redelijk onder controle met ventolin ,daar ik het niet elke dag had . Op een moment met luchtproblemen zei mijn arts om Relvar te gebruiken. Qua meer lucht , ik ervaar géén verschil. Zelfs nadelen , ik heb na inname ga ik erg beven . Zijn er nog mensen die beven na inname . Van Duovent [lees meer...]beefde ik ook hard .
5

Symbicort

25-11-2023 | Vrouw | 55
formoterol/ budesonide
Benauwdheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al sinds 2005 Symbicort en dat werkt heel effectief. Ik ben zelden tot nooit benauwd geweest, tenzij ik zonder zat (vakantie buitenland). Heb een mondschimmel die hardnekkig blijkt en zelfs dat neem ik op de koop toe, zo effectief vind ik dit middel. Goed mond spoelen nadien.
1

Bufoler

25-11-2023 | Vrouw | 55
formoterol/​budesonide
Benauwdheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al sinds 2005 Symbicort wat goed werkt tegen benauwdheidskkachten Nu ongevraagd, door verzekering overgegaan op Bufoler. Nagenoeg geen effect: permanent branderig gevoel op de borst, droge mond (nu soms zelfs pijnlijk vanwege reeds aanwezige mondschimmel door combinatie van gebruik pufje en kunstgebit). Ben zelfs ziek nu.
5

Symbicort

24-11-2023 | Vrouw | 64
formoterol/ budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij is Symbicort een ideaal medicijn, bijzonder effectief en zeer simpel qua gebruik. Blij dat ik het weer terug heb na een korte overstap door de zorgverzekeraar op Duoresp spiromax, wat niet goed bij me werkte.
2

DuoResp

24-11-2023 | Vrouw | 64
formoterol/budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren tot volle tevredenheid Symbicort te hebben gebruikt, wilde de zorgverzekeraar dat ik Duoresp uitprobeerde. Het veel grofkorreliger poeder vloog bij inhalatie voor een deel tegen mijn tong, kreeg veel last van wondjes in mijn mond, ik werd er schor en hoesterig van, en het vervelendst: ik had de dubbele dosis ervan nodig als met Symbicort. Op verzoek heb ik nu gelu[lees meer...]kkig weer Symbicort gekregen, letterlijk en figuurlijk een verademing.
1

Relvar

16-11-2023 | Man | 69
vilanterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na gebruik van 1 keer! Zeer beroerd! Gaat door mijn tanden heen! Ik heb o.a. diabetes!! Is toch voorgeschreven! Nooit meer!
5

Trimbow

03-11-2023 | Vrouw | 62
beclometason/​formoterol/​glycopyrronium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zonder heb ik het verschrikkelijk benauwd
1

Salmeterol/Fluticason

26-10-2023 | Vrouw | 45
salmeterol/fluticason
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik ter voorkoming en behandeling van bronchiale hyperreactiviteit. Merk: Vincion. Direct na inhaleren toenemend benauwd, hoesten/piepen/kraken/meer slijmproductie. Neemt af tegen de tijd dat het tijd is voor de volgende inhalatie, en klachten beginnen dan weer opnieuw. Daarnaast stekende pijn in de borststreek en versnelde hartslag/nervositeit. Doet meer kwaad dan [lees meer...]goed. Na een maand gebruik gestopt en over op een ander medicijn.
5

Anoro

12-10-2023 | Man | 71
vilanterol/umeclidinium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door inname 's avonds , 's morgen veel minder last van slijm dan met een ander medicijn, waardoor ik meer energie heb overdag.
4

Seretide

09-10-2023 | Man | 34
salmeterol/ fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2 keer perdag heb weer me oude puffer weer trug merk seretide de merkloze kreeg ik aleen maar bernoudhied er van gelukkig me oude seretide weer trug
3

Trimbow

07-10-2023 | Man | 68
beclometason/​formoterol/​glycopyrronium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben van Spiolto overgestapt op Trimbow, wat minder effectief lijkt te zijn qua kortademigheid. Wel is de ontsteking van de longen nu min of meer onder controle. Qua kortademigheid lijkt het wat minder effectief dan Spiolto. Ook heb ik zo nu en dan kramp en buikpijn (vingers, voeten), maar dat kan ook liggen aan mijn hartmedicatie (marcomar, lisinopril, spironolacton).
5

Trimbow

26-09-2023 | Vrouw | 67
beclometason/​formoterol/​glycopyrronium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vraagje, ik krijg in ZH longcontrole nu kreeg ik een lijst over mijn pufjes wanneer ik die wel en niet mocht gebruiken, trimbow 1week niet gebruiken en foster 35u, ik krijg de schrik van mijn leven ivm benauwdheid die ik ga krijgen, wat te doen nu??
2

Foster

25-09-2023 | Man | 71
formoterol/beclometason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruikte eerst Fluticason met af en toe als ik te veel last had ,de ventolin discus . na een bezoek aan de huisarts kreeg ik te horen dat er een beter medicijn was voor mijn astmatische bronchitis En ik begon met de FosterNexthaler , netjes mondspoelen na gebruik en gorgelen . En werdt schor ,het werkte net aan 12 uur en de hele dag een raar gevoel in mijn borst [lees meer...] . En ik kreeg meer last van krampen in mijn benen en armen . Totaal 210 x gebruikt en het wordt niet beter , de schorheid wordt langzaam minder, in de loop van de dag , maar dan moet je weer een nieuwe dosis nemen . Dus ik stop ermee! Gr Henk
1

Salmeterol/Fluticason

18-09-2023 | Vrouw | 56
salmeterol/fluticason
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Overgestapt van seretide naar deze van Neutec. Eerste maand ging het wel, maar daarna echt vreselijk. Gortdroge strot als schuurpapier, alles in mijn lichaam doet pijn, vooral nu 's nachts. Heb het veel benauwder. Elke ochtend wanneer ik opsta is het net alsof ik de hele nacht in een doorrookte kroeg heb gestaan. Doordat het heel droog wordt van binnen, heb ik ook pijn i[lees meer...]n mijn keel, kaak en neusholtes en heel veel eeltvorming op mijn voeten. Door de droogte in mijn keel etc.. ruikt het erg. Water drinken helpt er niet tegenaan. Had ik bij het gewone merk Seretide, Serevent en Flixotide niet. Ga dus nu weer over naar de originele medicijnen, helaas wel duurder.
4

Symbicort

16-09-2023 | Vrouw | 54
formoterol/ budesonide
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zonder dat ik het wist is er veranderd naar Bufoler vanwege de zorgverzekering, waardoor ik dus in 1 jaar tijd verschrikkelijk achteruit ging en ook hoge bloeddruk kreeg. Nu dat ik erachter kwam met longarts overlegt en ktrijg ik gewoon weer de Symbicort ben hier erg blij mee
4

Symbicort

03-09-2023 | Vrouw | 53
formoterol/ budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de ochtend na inname last van zweten, trillen en wat duizeligheid. Verlaging bloedsuikerspiegel. Gaf eens in de zoveel weken klachten.
2

Bufoler

03-09-2023 | Vrouw | 53
formoterol/​budesonide
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Apotheek meldde dat Symbicort niet meer leverbaar was (ruim 6 jaar gebruikt), dus deze ter vervanging gekregen. De eerste drie maanden ging het goed, daarna heftige migraineaanvallen gekregen en veel last van duizeligheid. Ook minder energie omdat de dosis lager is.
4

Trimbow

30-08-2023 | Vrouw | 53
beclometason/​formoterol/​glycopyrronium
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt bij mij erg goed. Moest wel even paar weken wennen. Gebruik hem soms wel vaker dan 2x per dag. Als ik het slecht heb 3x per dag, om de 8 uur ipv 2x per dag om de 12 uur

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6302)
Anticonceptie - overig (4466)
Cholesterol (3270)
Depressie - antidepressiva overig (3099)
Epilepsie (2878)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2858)
ADHD - psychostimulantia (2524)
Pijn - morfine-achtigen (2514)
Verslavingsziekten (2295)
Pijn (2251)
Bloeddruk - betablokkers (1909)
Maagzuur - protonpompremmers (1773)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1696)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1661)
Anticonceptie - eenfase (1581)
Angststoornissen (1567)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1441)
Antibiotica - urineweginfectie (1263)
Depressie - antidepressiva TCA (1224)
Allergie (1193)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.