Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ketensin Tabletten

5
meningen

Ketensin Tabletten

ketanserine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Pijn (algemeen) (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Clonidine (69 meningen)
Doxazosine (26 meningen)
Methyldopa Tabletten (16 meningen)
Cardura (7 meningen)
Aldomet (6 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
5

Ketensin Tabletten

09-09-2021 | Vrouw | 54
ketanserine (20mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sedert mijn 14e heb ik een gecompliceerde botbreuk opgelopen en het super, later posttraumatische distrofie opgelopen. Na een jaren zoektocht naar wat ik had, bij eindelijk toen ik 21 was, de juiste diagnose en behandeling gekregen na niet meer te kunnen lopen, en helse pijnen te hebben. Na goed ingesteld te zijn met ketenserin, kon ik weer lopen. Voor mij was het Lourde[lees meer...]s in Stadskanaal. Nu door de stop van Ketenserin van Jansen, komen de pijnen terug, en de alternatieven blijken geen alternatieven. Het eerste alternatief wordt ik doodziek van, barstende koppijn, kotsmisselijk en honds beroert. Van de tweede vervanger kreeg ik overal uitslag en jeukbulten, geen gezicht en middel hielp niet voor de kwaal. Nu het derde middel, ook niet denderend, ik kom mega aan door dit rotmiddel. Keuze is mega aankomen en zo lang mogelijk lopen, of stoppen en heel veel pijn krijgen en lopen opgeven. Ik vind het schandalig dat na 32 jaar heel goed gebruik van ketenserin, er alleen maar troep met mega bijwerkingen als alternatief is. Ik ben nu extra medicatie nodig van de bijwerkingen van een medicatie die alternatief moet heten. Waanzin is dit.
5

Ketensin Tabletten

25-08-2021 | Man | 67
ketanserine (20mg)
Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben totaal van slag, heel verdrietig en heel boos, want gebruik dit middel samen met carnitine (10 tabl van 300 mg) al 21 jaar lang en er zijn voedingssupplementen bij nodig en een streng dieet. Vooral om het bloedsuiker stabiel te houden, en daar was 3 jaar geleden ook al atriplex halimus uit de handel genomen (adaptogeen) en moest ik lang zoeken naar een alternatief. He[lees meer...]b suma wortel poeder gevonden en dat helpt beter. Nu sinds drie jaar gaat het eindelijk vrij goed. Tientallen jaren ellende met me miserabel voelen en weinig (soms bijna niets) kunnen, me voortslepen, al achter de rug. Hiervoor kreeg ik amitryptiline en schildklierhormoon als aanvullend middel bij de carnitine en daar voelde ik mij echt helemaal ziek van met zeer veel ongemakken door ernstige bijwerkingen. De info hierboven klopt niet want ik gebruik twee maal een kwart tablet per dag (gewoon eraf bijten), meer of minder gaat niet goed. Het luistert dus nauw. Als de Ketensin op is, val ik waarschijnlijk terug. Ben 67 en er zijn voldoende andere ongemakken aan de hand. Kan dit er niet bij hebben, het leven is te kort. De huisartsen en de fabrikanten hebben een zorgplicht en die wordt verzaakt met één pennestreek. Een rotstreek dus. Dit soort dingen is moedwillige lichamelijke en geestelijke mishandeling waar kennelijk geen straf op staat: onbegrijpelijk en wantrouwen wekkend. Da apotheker kijkt wat hij kan doen... .
5

Ketensin Tabletten

02-06-2021 | Vrouw | 73
ketanserine (20mg)
Acute necrotiserende parodontitis (ANP, ANUP)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weet niet of wat ik heb ingevuld goed is. Maar ik had ontstoken bloedvaatjes onder mijn nagels, vingertoppen waren wit en doof. En o.a. verschijnsel van de ziekte van Raunaud. Ben helemaal van slag dat dit middel nu uit de handel is, van apotheek geen alternatief gekregen, moet nu contact opnemen met mijn reumatoloog
5

Ketensin Tabletten

16-05-2021 | Vrouw | 51
ketanserine (20mg)
Onrustige benen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn huisarts concludeerde een slechte doorbloeding in mijn bovenbenen, en schreef ketensin voor. Na een aantal dagen, sliep ik eindelijk de nacht door, zonder onrustige benen, eindelijk na jaren een oplossing. Nu wordt Ketensin niet meer gemaakt door de farmaceut Janssen, en is het niet meer te verkrijgen, ik betreur dit enorm, aangezien ketensin weinig bijwerkingen [lees meer...]had, en het alternatief wat mij is geboden, enorm veel bijwerkingen heeft.
5

Ketensin Tabletten

26-11-2009 | Vrouw
ketanserine
CRPS-1
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb CRPS-1 in beide handen. Ik heb Ketensin samen met Carnitene gekregen om van het vervelende zweten van de handen en de temperatuurwisselingen (van door en door koud naar enorm heet) af te komen. Gelukkig helpt het heel goed en heb ik vooral van het zweten nog maar weinig last. De temperatuur wisselingen zijn er wel nog maar een stuk minder extreem. Ik slik dit midde[lees meer...]l nu bijna 2 jaar.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.