Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Furosemide

5
meningen

Furosemide

furosemide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Oedeem (13 meningen)
Hartfalen (7 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Furosemide

Bojan Nikolik (11-08-2015)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
1

Furosemide

14-08-2022 | Vrouw | 60
furosemide (40mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn gehoor ging met sprongen achteruit nadat ik met de medicatie gestart was. Na een week gestopt.
1

Furosemide

14-06-2018 | Man | 73
furosemide (40mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is een asociaal medicijn. Zat 50% van de dag naast de WC. Gevolg vochtverlies 2-3 kg in totaal na 3-4 dagen gebruik en vreselijke hartritmestoornissen stoornissen door uitplussen met name vitamine E. Verder natuurlijk veel verlies overige mineralen en vitaminen. Ik val ook af en heb dus een aangepast eetpatroon. Gewichtsverlies volgens specialist 13 kg in halfjaar. Vee[lees meer...]l vochtverlies en afvallen gaan niet samen. Gebruik al jaren atenololchloortalidon. Dit werkt goed.
2

Furosemide

21-07-2016 | Vrouw | 57
furosemide (40mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit middel voor het eerst voorgeschreven toen ik (meen ik) pas 16 jaar was omdat mijn bloeddruk wat aan de hoge kant was bij anticonceptie/pilgebruik, en ik heb het vervolgens 40 jaar trouw geslikt omdat elke arts steeds weer zei dat ik het gewoon moest blijven slikken. Als ik het over kon doen zou ik dit nooit meer doen. In al die jaren werd nooit door geen een a[lees meer...]rts, mijn bloedsuiker of kalium geprikt, terwijl ik veel klachten had. Ik was altijd moe, kreeg last van oedeem in mijn benen, hartfalen en hartritmestoornissen. Totdat ik een jaar geleden bij een nieuwe cardioloog terecht kwam, nadat ik al 4 keer in het ziekenhuis was opgenomen geweest wegens hartritmestoornissen. Ik ging er vanuit dat mijn leven zo goed als voorbij was, zo voelde ik me elke dag. Uitgeput en meer dood dan levend door die hartritmestoornissen. De cardioloog zei: 'hé, je kalium is blijkbaar nog nooit gemeten, laten we dat eerst maar eens doen.' Mijn kalium bleek veel te laag. Kaliumtekort veroorzaakt hartritmestoornissen en Furosemide verlaagt je kalium. Mijn nieren werkten ook al 10% minder. Ze raadde mij aan de Furosemide af te bouwen. Aldus geschiedde. Mijn klachten zijn nu verdwenen. Ik gebruik ook geen ander type plastablet want mijn lichaam blijkt het prima zelf aan te kunnen. Het gekke is dat ik nu veel beter vocht afvoer als voorheen. 's Morgens weer een volle blaas, net als 40 jaar geleden. Ook ben ik niet zo moe meer, en ik heb in een jaar tijd nog maar 1 x last gehad van ritmestoornis, terwijl ik het voorheen dagelijks had. Ik kan alleen maar zeggen: als je zelf Furosemide gebruikt laat dan regelmatig je kalium in je bloed testen. Mijn moeder is overleden aan hartstilstand op haar 59e, ze slikte dit middel ook al jaren. Ik zal nooit weten of er een verband is tussen haar plotselinge dood en kaliumtekort door dit middel. Jaarlijks sterven er in Nederland sowieso al minimaal 3500 mensen aan de bijwerkingen van medicijnen. Denk goed na voordat je klakkeloos slikt wat je wordt voorgeschreven, lees bijsluiters en lees ervaringen van anderen, en ga in gesprek met je arts als je je vaak niet goed voelt. Onthou dat artsen, apothekers en farmaceuten, hun geld verdienen door ons vol te stoppen met pillen. In die zin zijn ze helaas niet objectief te noemen. Men houdt ons m.i. liever op chronische medicatie, dan te genezen, want aan genezing wordt geen geld verdiend maar aan jaar in jaar uit medicijngebruik verdient je huisarts, apotheek en specialisten wel geld.
3

Furosemide

05-07-2014 | Vrouw | 57
furosemide
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deed wat het moest doen, wel vervelend dat je echt rekening moest houden met de planning van je dag. Na inname moet er de eerste uren een toilet in de buurt zijn. Ik ging enorm zweten van dit middel en kreeg een kalium tekort.
2

Furosemide

23-06-2012 | Man | 68
furosemide
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Van dit middel krijg ik oorsuizingen en verminderd gehoor. Dit houdt met wisselende intensiteit dagen aan. Heel vervelend.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1211) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1141) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.