ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

49
meningen

Furosemide

furosemide

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

14-06-2018
Man, 73
Algehele tevredenheid 1

Furosemide (furosemide)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
3
3
1
5
Het is een asociaal medicijn. Zat 50% van de dag naast de WC. Gevolg vochtverlies 2-3 kg in totaal na 3-4 dagen gebruik en vreselijke hartritmestoornissen stoornissen door uitplussen met name vitamine E. Verder natuurlijk veel verlies overige mineralen en vitaminen. Ik val ook af en heb dus een aangepast eetpatroon. Gewichtsverlies volgens specialist 13 kg in halfjaar. Vee[lees meer...]l vochtverlies en afvallen gaan niet samen. Gebruik al jaren atenololchloortalidon. Dit werkt goed.
08-06-2018
Man, 62
Algehele tevredenheid 3

Furosemide (furosemide)
Hartfalen

Tevredenheid over
4
4
5
5

16-07-2017
Vrouw, 65
Algehele tevredenheid 1

Furosemide (furosemide)
Oedeem

Tevredenheid over
1
2
2
1
Hoi Mensen, Mijn moeder kreeg eerst furosemide voorgeschreven. Het hielp wel, vocht werd afgedreven maar zij zat 6 uur per dag op de wc. Voornamelijk 's nachts. Er was geen goed toezicht op haar medicatie. Zij kreeg jeuk over haar hele lichaam en een metaal smaak in de mond en vreselijke maagpijn. Ze kreeg maagbeschermers, ze nam haar medicatie trouw in, altijd op voorges[lees meer...]chreven tijdstip. Een arts schreef haar toen lasix voor en metformine door beginnende diabetes, wat ze nooit had ervoor uit bloedonderzoek. Ze is overleden door verslechterde nierfunctie. Je kunt niks bewijzen maar hoe kun je zonder nierziekte te hebben van 70% nierfunctie (65) jarige naar 17% gaan?
23-03-2017
Vrouw, 81
Algehele tevredenheid 2

Furosemide (furosemide)
Hartinfarct

Tevredenheid over
4
2
2
3
Ik gebruik al jaren Furosemide en andere medicijnen, maar kreeg 2 jaar geleden last van hevige jeuk op hele lichaam, ben toen zelf veel medicijnen af gaan bouwen, omdat de oorzaak niet duidelijk was. Nu alleen nog Carvedilol en Lisinopril en Furosemide. Nu ben ik er eindelijk achter gekomen dat het door Furosemide komt, omdat het nu galbulten worden. Precies zoals het in d[lees meer...]e bijsluiter staat. Moet nu wel een ander middel zoeken, want ik kan niet zonder.
21-07-2016
Vrouw, 57
Algehele tevredenheid 2

Furosemide (furosemide)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
3
1
1
4
Ik kreeg dit middel voor het eerst voorgeschreven toen ik (meen ik) pas 16 jaar was omdat mijn bloeddruk wat aan de hoge kant was bij anticonceptie/pilgebruik, en ik heb het vervolgens 40 jaar trouw geslikt omdat elke arts steeds weer zei dat ik het gewoon moest blijven slikken. Als ik het over kon doen zou ik dit nooit meer doen. In al die jaren werd nooit door geen een a[lees meer...]rts, mijn bloedsuiker of kalium geprikt, terwijl ik veel klachten had. Ik was altijd moe, kreeg last van oedeem in mijn benen, hartfalen en hartritmestoornissen. Totdat ik een jaar geleden bij een nieuwe cardioloog terecht kwam, nadat ik al 4 keer in het ziekenhuis was opgenomen geweest wegens hartritmestoornissen. Ik ging er vanuit dat mijn leven zo goed als voorbij was, zo voelde ik me elke dag. Uitgeput en meer dood dan levend door die hartritmestoornissen. De cardioloog zei: 'hé, je kalium is blijkbaar nog nooit gemeten, laten we dat eerst maar eens doen.' Mijn kalium bleek veel te laag. Kaliumtekort veroorzaakt hartritmestoornissen en Furosemide verlaagt je kalium. Mijn nieren werkten ook al 10% minder. Ze raadde mij aan de Furosemide af te bouwen. Aldus geschiedde. Mijn klachten zijn nu verdwenen. Ik gebruik ook geen ander type plastablet want mijn lichaam blijkt het prima zelf aan te kunnen. Het gekke is dat ik nu veel beter vocht afvoer als voorheen. 's Morgens weer een volle blaas, net als 40 jaar geleden. Ook ben ik niet zo moe meer, en ik heb in een jaar tijd nog maar 1 x last gehad van ritmestoornis, terwijl ik het voorheen dagelijks had. Ik kan alleen maar zeggen: als je zelf Furosemide gebruikt laat dan regelmatig je kalium in je bloed testen. Mijn moeder is overleden aan hartstilstand op haar 59e, ze slikte dit middel ook al jaren. Ik zal nooit weten of er een verband is tussen haar plotselinge dood en kaliumtekort door dit middel. Jaarlijks sterven er in Nederland sowieso al minimaal 3500 mensen aan de bijwerkingen van medicijnen. Denk goed na voordat je klakkeloos slikt wat je wordt voorgeschreven, lees bijsluiters en lees ervaringen van anderen, en ga in gesprek met je arts als je je vaak niet goed voelt. Onthou dat artsen, apothekers en farmaceuten, hun geld verdienen door ons vol te stoppen met pillen. In die zin zijn ze helaas niet objectief te noemen. Men houdt ons m.i. liever op chronische medicatie, dan te genezen, want aan genezing wordt geen geld verdiend maar aan jaar in jaar uit medicijngebruik verdient je huisarts, apotheek en specialisten wel geld.
04-03-2016
Vrouw, 89
Algehele tevredenheid 2

Furosemide (furosemide)
Aangeboren hartafwijking

Tevredenheid over
4
2
2
5
furasemide gaat niet goed samen met Lanoxin . Nu hebben ze Lanoxin 2 x door de helft gedaan en is pompkracht van mijn hart heel zwak geworden. Na 5 stappen begin ik al naar adem te snakken . Ik vraag me af of er plaspillen bestaan die geen problemen met Lanoxin hebben. Ik ben wel oud, maar nog erg actief .
08-01-2016
Vrouw, 69
Algehele tevredenheid 1

Furosemide (furosemide)
Oedeem

Tevredenheid over
3
2
2
5
veel vocht in de enkels en benen. Gewichtsvermeerdering binnen enkele dagen met 7 kg! Gebruik tabletten na 5 dagen 4 kg minder. Arts geeft aan nu halve tablet, maar na 2 dagen weer gewichtsvermeerdering met 2 kg! Helpt dus niet! Tot slot ook nog bloed in de urine, en nu? Stoppen en cranberries gaan eten of sap drinken? Kost minder, helpt als natuurmiddel ws beter, maar da[lees meer...]ar wordt minder aan verdiend!
10-10-2015
Man, 56
Algehele tevredenheid 5

Furosemide (furosemide)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
5
5
5

Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2050) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1070) - Cholesterol
Champix (961) - Verslavingsziekten
Paroxetine (932) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (836) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (815) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (718) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (694) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (689) - Maagzuur - protonpompremmers
Venlafaxine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (645) - Epilepsie
Efexor (603) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (573) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (514) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (475) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (469) - Depressie - antidepressiva TCA
Lexapro (456) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (450) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (445) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (419) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (411) - Depressie - antidepressiva overig
Wellbutrin XR (380) - Verslavingsziekten
Crestor (365) - Cholesterol
Amoxicilline / Clavulaanzuur (363) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (356) - Pijn
Ritalin (355) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (352) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (342) - Acne
Lipitor (328) - Cholesterol
Furabid (320) - Antibiotica - urineweginfectie

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart