Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Parnate

31
meningen

Parnate

tranylcypromine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (21 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tracydal (37 meningen)
Moclobemide (19 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Parnate

01-09-2021 | Man | 51
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 4 weken geleden Pernate (tranycypromine 10mg) Milstein gaan gebruiken, dit werkt bij mij erg goed. Ik ervaar meer rust en minder extreme uitschieters in mijn stemmingen/buien.
4

Parnate

26-09-2020 | Vrouw | 65
tranylcypromine (10mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het middel vanaf 2012. Na allerlei andere middelen is dit hetgeen dat helpt. Daar voor jaren citalopram gebruikt. Werkte niet meer. Ik gebruik 2 x daags 5 tabletten van 10 mg per tablet dus 2 x daags 50 mg. 8 weken geleden geprobeerd 1 tablet van 10 mg te minderen. Werkt niet. Sinds 4 weken u weer oude dosis, helaas blijf ik depressief.
5

Parnate

13-11-2019 | Vrouw | 48
tranylcypromine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik 7mnd tranylcypromine 50 MG naar tevredenheid. Zei op 18 oktober tegen de psychiater ik voel me voor de helft me zelf weer. En vanaf toen zzak ik de depressie weer in
5

Parnate

28-01-2018 | Vrouw | 31
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst begonnen met parnate/tranylcypromine een halfjaar, daarna de overstap op Tracydal. Voor mij geen verschil. Dit is het eerste middel wat werkte. Ik had hier na korte tijd al van wouw, er verandert wat. Ik voel me niet meer alleen zwaar rot en kijk tegen alles op. Ik kon opeens weer zin in de dag hebben. Ik kon me niet herinneren dat ik dat ooit had gehad. Voor mij was[lees meer...] dit echt raar. Niet dat ik er nu ben, maar dat ik me niet meer voortdurend rot voel en tegen de dag op zie, dat helpt wel. Want er zijn nog zeker dagen dat ik wel tegen alles opzie en me rot voel. De bijwerkingen vallen ook erg mee. De droge mond had ik vooral in het begin erg last van. Nu alleen soms nog met eten. Ik heb het sinds ik parnate / tracydal slik het ook snel koud. Dat is wel lastig, omdat ik het dan echt heel koud kan hebben ergens en andere mensen natuurlijk niet. Ik wen er wel steeds meer aan, dat ik dus echt op mijn kleding moet letten. Verder is het dieet wel goed te doen, alleen nu na 1,5 jaar begin ik sommige dingen wel echt te missen, als ik andere mensen wel die dingen zie eten.
4

Parnate

21-10-2017 | Vrouw | 67
tranylcypromine (40)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Was ten einde raad. Geen medicijn hielp en ik was zeer wantrouwig of Parnate me wel zou helpen. En ja hoor, eindelijk een pil die mij weer blij en actief maakte. Jammer genoeg moet ik het nu met Tracydal doen wat mij niet zo goed helpt.
4

Parnate

05-10-2017 | Vrouw | 67
tranylcypromine (10mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb tot vorig jaar Parnate gebruikt en was daar zeer tevreden over. Sinds kort is Tracydal daarvoor in de plaats gekomen en kun je Parnate niet meer krijgen. Heb het idee dat Tracydal minder werkt. Mijn stemming wordt weer wat minder m.n. de ochtenden zijn helemaal niet leuk. Van Parnate viel ik af. Als ik nu aan de lijn doe val ik een ons per maand af. inspireert me nie[lees meer...]t om verder te lijnen. Ik wil bekijken waar het verschil in die pillen zit. Welke stoffen worden er gebruikt. Ben benieuwd naar ervaringen van andere oud-Parnategebruikers
4

Parnate

31-01-2017 | Man | 54
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb hier al eerder over mijn ervaringen met Parnate geschreven. Het heeft mij afgeholpen van jarenlange terugkerende ernstige depressies. Bovendien word ik er niet suf van, het heeft juist een beetje opwekkend effect. Helaas is het sinds een paar maanden vervangen door Tracydal. Dezelfde werkzame stof, maar nu geregistreerd. Hoewel het in principe hetzelfde medicijn is[lees meer...], is het effect naar mijn gevoel minder goed dan dat van Parnate. Mijn stemming is wat minder en ik heb ook meer last van vermoeidheid en een gevoel van lichamelijke malaise. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met Tracydal van anderen die lang parnate hebben gebruikt.
4

Parnate

23-01-2017 | Vrouw | 54
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn werkte goed op het vlak van behandeling bestaande depressie, voorkomen nieuwe depressie en angststoornis. Ik betreur in hoge mate dat het is vervangen door Tracydal, dat bij mij veel minder effectief werkt. Ook het gebruiksgemak was hoger, met tabletten die los in een verpakking zaten.
5

Parnate

01-09-2016 | Man | 52
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een totale braindown en vele onderzoeken uitgekomen op parnate, dit medicijn bracht en houd mij op de been sinds 2006 ben dus een tevreden gebruiker. Alleen jammer dat je je aan het bijgeleverde voeding schema moet houden tegen de bijwerkingen.
5

Parnate

15-07-2016 | Man | 52
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Parnate

04-04-2016 | Man | 62
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onbehandelbare depressiviteit. In mijn leven 3 x burnout gehad. Hiervan waren de eerste 2 niet correct begeleid. Ik was zelf niet van mijn burnouts op de hoogte. Dus met als opvoeding "van werken gaat niemand dood" gewoon doorgegaan totdat mijn lichaam mij stopte en ik niet eens meer een gesprek kon voeren van 3 min, alles was te druk en doodmoe. Was bang alles te verlieze[lees meer...]n inclusief mijn gezin, ik "voelde niets meer", gevoel van "dood". Door Paranate ben ik weer gaan leven en heeft mijn gezin weer een leven terug gekregen. Ben inmiddels zeer emotioneel geworden in tegenstelling tot vroeger. Heb jarenlang niet kunnnen huilen. Heb een concentratieprobleem en kan plotseling zo moe worden dat ik de auto aan de kant moet zetten of het stuur moet overgeven aan mijn vrouw. Voelt als "slaapdronken".
1

Parnate

13-02-2016 | Man | 74
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn man heeft dit medicijn geslikt en het is een groot drama geworden. Vanaf het begin nam de ernstige depressie dramatisch toe. Tijdens de opname heeft de keuken ook een paar keer een fout gemaakt. Dieet luistert zeer nauw en daar valt niet mee te marchanderen. De keuken had een keer Griekse kaas door de sla gedaan. Op het menu stond?: Hollandse sla. Mijn man kende die b[lees meer...]lokjes niet en had ze eruit gevist uit voorzorg. Toch ging het gigantisch fout. De bloeddruk steeg zo dat de bloeddrukmeter(s) uitsloegen. Bovendruk dus boven de 245. Lichamelijk verzwakt en we zijn blij dat het medicijn afgebouwd is. Wij kennen mensen waar het bij geholpen heeft, maar ook mensen waar het niets deed. Waaronder dus mijn man. We hebben de generieke en dus ook het A-merk gebruikt. Dit maakte voor hem geen verschil uit. ECT zien we ook niet zitten en we zijn teruggegaan naar Anafranil dat ooit het beste werkte.
5

Parnate

19-08-2015 | Vrouw | 54
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Anderhalf jaar was ik zeer ernstig depressief. Zelfs opgenomen geweest. Na verschillende medicijnen werd er door mijn toenmalige psychiater overgegaan op Parnate. Ik heb totaal geen bijwerkingen gehad. Ben gestart met 2 x 40 Mg. Dat had wel resultaat maar net niet genoeg. Kreeg toen 2 x 50 Mg en dat bleek voor mij de ideale dosis. Mijn depressie verdween langzaam en ik gin[lees meer...]g me weer energiek en levenslustig voelen. Voor mij is het een wondermiddel!
5

Parnate

15-02-2015 | Vrouw | 54
tranylcypromine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
IK ben na jaren van andere medicijn gebruik nu eindelijk van mijn ernstige depressie af, ik ben nog steeds depressief maar heb het nu onder controle.
5

Parnate

27-10-2014 | Vrouw | 36
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na al langere tijd depressief te zijn geweest en al heel wat medicatie te hebben geprobeerd (met geen of weinig effect), stelde mijn psychiater voor om Parnate te proberen. Als dat niet aan zou slaan zou ik doorgestuurd worden voor een second opinion. Opname in de kliniek volgde om op te bouwen, toen ik op 50 mg zat ging ik met ontslag, ik zou thuis nog met 10 mg verhog[lees meer...]en. Ik had eigenlijk weinig bijwerkingen tot dan toe, behalve wat meer last van een lage bloeddruk, vooral bij opstaan e.d. (maar hier had ik voor de parnate ook al enige last van soms). Het ophogen naar 60 mg was een rotervaring. Mijn bloeddruk schoot omhoog en ik ben een op bed gaan liggen, toen ik me beter voelde wilde ik naar beneden, maar was mijn bloeddruk zo laag dat ik de trap niet af kon. Ik durfde het niet aan omdat ik zo draaierig was en zelfs als ik zat alles zwart werd voor mijn ogen. Uiteindelijk trok dit wel weg, maar daarna hebben we besloten dat 50 mg (1x 2 tabletten en 1x 3 tabletten per dag) de maximale dosering was. En inmiddels slik ik die bijna 2 jaar. Het was na een paar weken al duidelijk dat het echt wat deed! En inmiddels kan ik zeggen dat het echt wel heel veel beter gaat. Zo goed dat ik eigenlijk zou willen proberen af te bouwen, maar wel in overleg met mijn psychiater. Want ik wil me echt niet meer zo rot voelen! Enige nadeel vind ik het dieet. Er zijn een aantal dingen die ik wel mis, maar het is niet onoverkomelijk. Alleen vind ik met uit eten gaan, het wel lastig dat je gewoon niet altijd helemaal weet wat er in het eten zit. En als je aangeeft iets niet te kunnen eten, je ook maar moet vertrouwen op degene die het klaarmaakt. Tot nu toe geen problemen mee gehad, maar dat vind ik wel het "lastige" aan de Parnate. Maar de voordelen wegen daar ruim tegenop voor mij. Dus mocht het afbouwen toch niet lukken dan is het ook geen ramp. Wat ik wel slecht vond was dat ik pas toe het opgebouwd was en ik bijna naar huis zou gaan, ik via de apotheek hoorde dat de verzekering een machtiging moest afgeven voor deze medicatie. En dat had ook weer wat voeten in aarde. Die machtiging is een jaar geldig, gelukkig was het weer de apotheek die me belde dat 'ie bijna afliep. Maar dat hadden ze er niet bij verteld van tevoren.
4

Parnate

26-05-2014 | Vrouw | 50
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kamp al 22 jaar met depressies, ondanks de bijwerkingen is dit het beste medicijn wat ik ooit heb gehad
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.