Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Duloxetine

7
meningen

Duloxetine

duloxetine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (13 meningen)
Zenuwpijn (11 meningen)
Aangezichtspijn (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Duloxetine

04-08-2023 | Vrouw | 24
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben tevreden met het medicijn Duloxetine. Ik gebruik het voor mijn BDD (body dysmorphic disorder), angst- en dwangstoornis. Ik ben heel tevreden over de positieve effecten van Duloxetine: Ik werd er minder angstig door, mijn gevoel werd er NIET door verstomd en/of verdoofd en mijn persoonlijkheid veranderde er niet door. Ik was nog steeds mijn vrolijke en gevoelige zelf[lees meer...] die ik altijd al was. Deze bovengenoemde positieve effecten bij het gebruik van Duloxetine had ik absoluut NIET bij het gebruik van de medicijnen: Fluoxetine (prozac) en Clomipramine want bij Fluoxetine en Clomipramine werd mijn gevoel erg afgevlakt/verdoofd en mijn persoonlijkheid veranderde er heel erg door wat niet goed voelde en daarom was ik gestopt met de medicijnen Fluoxetine en Clomipramine. Echter wil ik nu een lagere dosis Duloxetine nemen of stoppen met dit medicijn en overstappen op een ander antidepressivum omdat ik erg moeite heb met doorslapen en in slaap komen wat ik heel erg jammer vind want zoals ik al aangaf ben ik erg tevreden met de positieve effecten van Duloxetine. Ik vind het daarom ook echt super jammer dat ik een lagere dosering moet nemen of wellicht moet stoppen. Als ik deze slaap problematiek niet had gehad was ik 100% doorgegaan met het slikken van dit medicijn. Echter verschilt de bijwerking van Duloxetine per persoon dus het hoeft niet te betekenen dat iedereen last krijgt van slaapproblemen. Als iemand tips heeft voor een antidepressivum met dezelfde positieve bijwerkingen als Duloxetine die minder slaapproblemen geeft dan hoor ik het graag! Dank u wel.
2

Duloxetine

14-04-2023 | Vrouw | 22
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb gisteravond de eerste pil ingenomen. Vannacht de hele nacht bijna moeten braken. Ik tril en heb eigenlijk een soort plafonddienst gehad de hele nacht. Mijn pupillen staan wijd en ik ben nerveus. Koud zweet over mijn hele lijf. Misselijkheid is in de ochtend niet weggetrokken. Ik heb slecht zicht, hoorde vannacht zuisen en ben heel vermoeid opgestaan. Ik hoop dat het[lees meer...] bij de volgende nacht niet weer zo gaat zijn.
1

Duloxetine

28-03-2023 | Vrouw | 42
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na eerste pil braken, misselijk trillen koud-warm, slecht zicht, met momenten gevoel of armen in brand staan. Is nu 24 u geleden eerste inname en nog niet veel beter
4

Duloxetine

28-07-2022 | Vrouw | 56
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb duloxetine gekregen in een periode van depressie en angststoornissen. Het helpt enorm goed, ben er heel blij en tevreden mee.
4

Duloxetine

01-06-2022 | Vrouw | 44
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Effectief medicijn maar te veel bijwerkingen bij mij.
3

Duloxetine

27-09-2018 | Vrouw | 27
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
de bovengenoemde bijwerkingen klinken als veel, maar niet iedere bijwerkingen is in sterke mate aanwezig. ik ben zelf iemand die enorm bewust is van zichzelf en daarbij ook eventuele bijwerkingen. Ik slik het medicijn nu 4 weken. Já het heeft absoluut mijn stemming verbeterd en ik ben minder emotioneel, ik ervaar meer rust in mijn hoofd. Maar nu ik dit medicijn vier weken [lees meer...]slik (30mg) begin ik me sterk af te vragen of de pro's en cons tegen elkaar opwegen. Ik ben van nature een enorme piekeraar, ben zeer gevoelig, ervaar sociale angst, angst om ziek te zijn, angst om te falen. Enfin, angst speelt een grote rol en ik functioneer nog net met deze klachten, vandaar het af en aan medicijngebruik. Tips zijn meer dan welkom!
1

Duloxetine

31-01-2017 | Vrouw | 63
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Tot nu toe slechte ervaring, maar probeer vol te houden ook al is de angst nu dubbel zo erg. Zijn er mensen met dezelfde ervaring en is het verbeterd na enkele weken?
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.