Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Valdoxan

8
meningen

Valdoxan

agomelatine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (77 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Agomelatine (Valdoxan)

Bojan Nikolik (15-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Valdoxan

11-11-2015 | Vrouw | 35
agomelatine (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg in eerste instantie een anti-depressiva waar ik 4 uur lang na inname hondsberoerd van was. Niet handig bij angst voor spugen. Valdoxan sloeg in principe goed aan, geen bijwerkingen. Op gegeven moment over op 2 per avond ipv 1. Ondertussen langzaam aan afgebouwd naar om de dag 1. Nou wilde een Mediant medewerker (geen psycholoog of psychiater!) dat ik weer dage[lees meer...]lijks ging gebruiken. Toen kreeg ik ineens wel weer depressies. Dus heb afgebouwd. En ga toch echt over op wat anders of helemaal stoppen, want ik lees dat ik eigenlijk een heel ander stofje nodig heb, nl Oxytocine. Dus ik ga even op zoek! Dus ondanks dat het in eerste instanties geen bijwerkingen gaf en ik dik tevreden was, wil ik er toch graag vanaf.
1

Valdoxan

14-07-2014 | Vrouw | 44
agomelatine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb valdoxan maar 3 weken gebruikt. de bijwerkingen waren zo erg dat ik geen pauzes tussen de paniek aanvallen meer had en elke nacht gruwlijke nachtmerries kreeg. ook werd ik elke morgen beroerd wakker en met veel zwaardere depressie dan voor het gebruik van valdoxan. had de hele dag hoofdpijn [nu nog want stop er vandaag mee]
1

Valdoxan

14-07-2014 | Vrouw | 44
agomelatine (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik 's avonds, gevolg: vreselijke nachtmerries, paniekaanvallen, depressie werd erger. 's morgens: ziek en hoofdpijn. vreselijk.
2

Valdoxan

12-02-2014 | Man | 37
agomelatine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het duurde zeker 8 weken voordat ik er iets van merkte. Kon er eerst slecht van slapen. Na acht weken ging slapen beter. Tegen angst en paniek had het voor mij geen effect. Alleen slapen ging iets beter. Hierna overgestapt op 10mg Amitryptiline. En sliep meteen heel de nacht door en uitslapen lukte ook weer. Vanaf de tweede dag.
3

Valdoxan

15-11-2013 | Vrouw | 59
agomelatine (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
valdoxan bijwerkingen, slapeloze nachten, heel erg misselijk, buikpijnen, afschuwelijk, het werkt wel goed in me hoofd, ruimte in me hoofd. maar die bijwerkingen , en voor het slapen ook nog oxazepam 10mg anders helpt het niet het slapen, vreselijke bij werkingen,
3

Valdoxan

19-07-2012 | Man | 47
agomelatine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
4,5 jaar geleden begonnen met paroxetine 20 mg na al 3 jaar zonder medicatie te hebben gestreden tegen een flinke depressie samen met een burn-out. De paroxetine heeft me er een aantal jaren doorheen gesleept. Ik zat in een neerwaartse spiraal die erdoor doorbroken is. Vanaf medio 2011 gaan afbouwen van 140 mg per week naar 80 mg per week. Hierop blijven hangen. Angstversc[lees meer...]hijnselen kwamen weer terug en chronische vermoeidheid werd steeds erger. Op voorspraak van huisarts sinds 5-6 weken overgestapt op Valdoxan. Deels nog in combinatie met steeds lager worden dosering Paroxetine. Sinds 1,5 week alleen Valdoxan. Bewust gekozen voor een harde laatste klap, om Valdoxan ook goed te ervaren. Aanvankelijk (vanaf begin Valdoxan) wel zo ongeveer alle bijwerkingen ervaren. Toen had ik de bijsluiter overigens nog niet gelezen. Duizelingen blijven tamelijk lang, maar worden per dag beter. Slapen en stemming stukken beter. Merk nu de laatste dagen toenemende neerslachtigheid in combinatie met een zekere agressieve/fanatieke houding. Kan dit nog wel de baar blijven, hopelijk doet de aanstaande vakantie het laatste zetje.
3

Valdoxan

03-06-2012 | Vrouw | 26
agomelatine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2 weken slik ik Valdoxan. Ik ben begonnen met 25 mg. Maar sinds 4 dagen ben ik overgestapt op 50 mg. Sindsdien zijn mijn paniekaanvallen en angst veel erger geworden. Misselijkheid en maagpijn is wel minder geworden. Zijn er meer mensen die hier meer last van hadden na verhoging van de dosering?
3

Valdoxan

23-04-2012 | Vrouw | 37
agomelatine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb eerst 3 jaar paroxetine gebruikt tegen de angst. Na enkele maanden geslikt te hebben, waren de kilo`s zo aangekomen dat mijn kleding niet meer paste. Gestopt en over gegaan naar Cimbalta...na 7 weken geslikt te hebben geen resultaat. Inmidels meer dan een week bezig met Valdoxan, nog steeds geen resultaat(kan eigenlijk ook nog niet...) Maar ik baal dat ik nog steeds la[lees meer...]st heb van de klachten dat het mijn hele leven beinvloed. Heb hierbij ook Alprozam erbij tegen bijwerkingen. Moet zeggen dat alle kilo`s die ik aan ben gekomen inmiddels kwijt zijn. Ik moet nog even doorzetten tot ik ze 6 weken geslikt te hebben om een duidelijker beeld te krijgen. Maar er staat weing op internet over Valdoxan.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.