Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluvoxamine

30
meningen

Fluvoxamine

fluvoxamine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (56 meningen)
Angststoornis (34 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Stemmingswisselingen (4 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Dysthymie (2 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Fluvoxamine

02-04-2023 | Vrouw | 68
fluvoxamine (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door depressie gestart met fluvoxamine 100 mg. en 25 jaar gebruikt. Het hielp en ik knapte op. Bijwerkingen eerste 3 weken: misselijkheid en erg veel slapen. Het vele slapen bleef aan. Weinig energie. Wel afvlakking na 20 jaar. Overgestapt op Venlafaxine met behulp van psychiater. Eerst minderen van fluvoxamine naar 50 mg. en tegelijkertijd 37.50 mg. Venlafaxine. Dat ging [lees meer...]goed. Nu opgehoogd naar Venlafaxine 150 mg. en dat gaat niet goed. Extreem veel bijwerkingen. Dus nu weer overstappen op ander antidepressum. Dit duurt nu 5 maanden en ik ben er alleen maar slechter op geworden.
5

Fluvoxamine

06-03-2021 | Vrouw | 49
fluvoxamine (100mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik het nu 25 jaar en ik heb één keer geprobeerd te stoppen, omdat ik zwanger wilde worden. Helemaal afgebouwd, maar toen kwam de depressie terug. Toen direct weer begonnen met fluvixamine. Nadat ik me weer goed voelde, zwanger geworden en in overleg met arts fluvoxamine blijven slikken tijdens zwangerschap. Onze zoon is nu 11 jaar en het gaat heel goed met hem.
4

Fluvoxamine

24-08-2020 | Man | 59
fluvoxamine (100mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ca. 20 jaar fluvosmaniemaleaat gebruikt, 100 mg per dag, in de ochtend omdat ik er in tegenstelling tot de meesten minder goed door slaap. Ca. 2 jaar geleden ben ik er mee gestopt, en dat was niet makkelijk. Na een jaar geleidelijke afbouw heeft een ayahuasca-sessie de laatste zet gegeven. Ik moest daarvoor ook 2 maanden clean zijn. Neem voor afbouwen gerust een j[lees meer...]aar de tijd, is mijn advies, 3 maanden is veel te kort.
3

Fluvoxamine

18-02-2020 | Vrouw | 48
fluvoxamine (100mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Iemand ervaring met afbouwen/stoppen? Kwamen de depressieve gevoelens terug? Of alleen ontwenningsverschijnselen? Ik slik ze 25 jaar minimale dosering. Na burnout begin dit dit opgehoogd naar 150mg. Ik wil nu weer graag afbouwen naar50mg of helemaal niets. Graag uw ervaring m.b.t. afbouwen. Alvast bedankt
5

Fluvoxamine

22-11-2019 | Vrouw | 36
fluvoxamine (50mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem deze middel al 4 jaar en als ik stop komt de depresie terug. Nu ben ik zwanger en ik heb schrik dat er invloed op mijn baby kan hebben. Heeft er iemand ervaring van?
4

Fluvoxamine

08-02-2019 | Vrouw | 46
fluvoxamine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Last van OCD en depressieve klachten. Op een gegeven moment heel erg somber met zelfs suicidegedachten. Voor mij een wondermiddel, want in lage dosering (ik reageer heel sterk op medicatie) is na een paar maanden de somberheid geheel weg en ben ik zelfs heel blij. Angsten zijn ook verminderd en dwanghandelingen ook. Ik baal alleen enorm van de seksuele bijwerkingen, waar[lees meer...]door ik de dosering iets ga verlagen
3

Fluvoxamine

26-11-2018 | Man | 42
fluvoxamine (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Depressie en angsten. Jaren lang. Is minder nu. Bijwerking is dat ik dikker ben geworden. Mogelijk door passieve houding mede door medicatie. Overall redelijk tevreden want de ernstige dalen en suïcidale momenten zijn zterk verminderd en daarmee draaglijk. Maar dysthymia blijft. Zal ook niet verholpen worden.
5

Fluvoxamine

01-02-2018 | Vrouw | 26
fluvoxamine (100mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb veel betere ervaring met deze fluvoxamine dan met de mirtazapine. Ik had niks anders helaas ernstig nachtmerries en rare dromen. Nu met deze medicatie fluvoxamine nergens last mee. Ik denk enorm positief
5

Fluvoxamine

22-07-2017 | Vrouw | 53
fluvoxamine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb last van een depressie en een angst/paniekstoornis. Ik slikte al langere tijd 50 mg maar toen ik overspannen en depressief werd heeft de huisarts het verhoogd naar 100 mg en de psychiater later naar 150 mg per dag. Mijn klachten zijn niet over, maar de paniekaanvallen zijn gelukkig wel een stuk minder.
4

Fluvoxamine

31-05-2017 | Man | 40
fluvoxamine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Meerdere middelen gebruikt. Dit werkte vrij snel al. Paar paniekaanvallen, daarna niet meer. Even wat heftig na 3 weken en daarna alsof het licht ineens aan ging! Ik kan nog somber zijn, maar dat heel zware is gelukkig weg.
5

Fluvoxamine

04-02-2017 | Vrouw | 47
fluvoxamine (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit medicijn tegen depressie/angst/dwang. Ik slik 100 mg per dag. Heb dit in 2004 een jaar geslikt en in twee weken afgebouwd. Is goed gegaan. Daarna in 2009 tot juni 2016 geslikt en in 4 mnd afgebouwd. Na 3 weken stoppen kwamen de klachten in alle hevigheid terug en ben ik weer gaan opbouwen tot 100 mg. Eerst 25 mg, toen 50 mg (arts wilde dit om te kijken of ik me[lees meer...]t minder toekon).Toen ik weer op 100 mg zat werden de heftige dips vrij snel minder diep maar angst was er nog. Nu na 7 weken merk ik dat de angst ook verdwenen is en daarmee de dwang ook een stuk minder (ik heb alleen gedachten geen handelingen). Voor mij maakt dit medicijn een wereld van verschil en heb behalve bij opbouw geen last van bijwerkingen. In het begin en bij verhogen wel last van bijwerkingen. Maagklachten, kokhalzen maar dit verdween na een week. Toename angst is moeilijk te zeggen aangezien dit ook 1 vd redenen is dat ik het slik
2

Fluvoxamine

29-07-2016 | Vrouw | 63
fluvoxamine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Fluvoxamine

20-11-2015 | Vrouw | 23
fluvoxamine (200mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik was zo ver weg door de paniekaanval en hyperventilatie dat ik door de ambulance opgehaald werd. Maandag meteen maar de huisarts. Start 50mg fluv. Steeds toch paniek, veel angst en enorme terugvallen. Medicijn werd verhoogd naar 100 mg. In totaal een half jaar geen auto kunnen rijden. Nu een jaar verder en zit op 200 mg. Heb toch sterk het gevoel dat ze de situatie mind[lees meer...]er erg ingeschat hebben. Ook qua hulpverlening ga ik nu over voor de 4e keer. Ik zelf heb enorm last gehad van bijwerkingen. De hele dag vermoeid. Droge mond, obstipatie, wazig zien en tot 3 meter maar kunnen kijken. zo kan ik wel even doorgaan. Ik heb een half jaar in de ziektewet gezeten en daarna (nu nog steeds bezig met re-intregreren. Ik denk dat ik erg veel pech gehad heb met het medicijn en de hulp die steeds te licht voor mij was. Verder lees ik bij vele topics dat mensen met een lage dosering veel aan het medicijn gehad hebben. Bijwerkingen zijn zeker minder heftig als in het begin maar zijn bij mij nog zeker aanwezig!
4

Fluvoxamine

29-10-2015 | Vrouw | 25
fluvoxamine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Medio september '14 begonnen de eerste verschijnselen van depressie zich te uitten, dit manifesteerde zich in heftige angstklachten. Ik kreeg dwanggedachten en daarbij behorende dwanghandelingen. In februari, nadat bleek dat ik een depressie had, begon ik met 50mg. per dag aan de opbouw. De opbouw duurde te lang, waardoor angsten in alle heftigheid toe namen, libidoverlies[lees meer...], suïcidale gevoelens en een algehele staat van huilen en boosheid. Hierna in rap tempo het middel opgebouwd tot 150mg. en inmiddels kan ik zeggen, 8 maanden na dato, dat het middel erg effectief werkt. Libidoverlies is in mindere mate aanwezig, ik zweet wat meer, droom veel en levendig en voel me vlakker; de scherpe randjes zijn er vanaf. Ook heb ik nagenoeg geen angstaanvallen meer. Mijn plan is om voorlopig aan dit middel te blijven. Liever wat vlakker dan depressief en angstig.
1

Fluvoxamine

13-09-2015 | Man | 25
fluvoxamine (50mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Enge gedachten toen ik dit middel gebruikte. Constante stroom van gekmakende gedachten
3

Fluvoxamine

10-04-2013 | Vrouw | 55
fluvoxamine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik wil graag weten of er iemand is, die net als ik, weer terugval in de week dat je met de anticonceptie pil stop. bij opbouw van 100 mg. naar 200 mg. heb ik nu 2 keer een terugval gehad in de "stopweek" dan duurt het weer een poos voor de fluvoxamine aanslaat en ben ik weer erg misselijk. Is dit normaal. Ik wil nu de pil maar gaan doorslikken.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.