Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluvoxamine

8
meningen

Fluvoxamine

fluvoxamine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (56 meningen)
Depressie (51 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Stemmingswisselingen (4 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Dysthymie (2 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Fluvoxamine

20-07-2022 | Vrouw | 55
fluvoxamine (150mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het was even zoeken naar de juiste dosering maar met 150mg gaat het goed. Ik heb geen angsten en depressieve klachten meer. De opstartperiode was lastig maar tijdelijk gebruik van Lorazepam en Quetiapine heeft daarbij geholpen. Het heeft echt tijd nodig om goed te werken, houd vol!
4

Fluvoxamine

15-11-2020 | Man | 73
fluvoxamine (100mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben in 1986 begonnen na gebruik van Lorazepam. Voelde na 4-6 weken, dat het beter ging. Een paar x geprobeerd te stoppen, met een afbouw van 1 jaar Enkele maanden later hervallen. Sindsdien altijd gebruikt nadat mijn huisarts mij vertelde, dat niemand erin was geslaagd om met dit middel te stoppen.
1

Fluvoxamine

09-08-2019 | Man | 60
fluvoxamine (50mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als de pillen omschrijven waarvoor ze dienen , dan is het wat mijn betreft afbouwen en stoppen , de bijwerkingen zijn in dienmate dat je daar niet gelukkig van wordt en ik zelf daar dan ook niet mee doorga.
3

Fluvoxamine

19-04-2019 | Man | 34
fluvoxamine (50mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het medicijn voor mijn angststoornis. Ik was uiteraard huiverig aangezien de eerste week vaak omschreven wordt als 'de hel'. De bijwerkingen die ik had waren vooral pijnlijk verkrampte spieren, hoofdpijn, slapeloosheid en een koortsig gevoel een uur na inname. Na ongeveer 1,5 week gebruik verdween het meeste van deze bijwerkingen. Alleen de pijnlijke spieren bl[lees meer...]ijft. Waardoor ik vooral 's avond veel pijn in mijn lichaam heb. Vooral nek en rug lijken dan muurvast te zitten. Ik slik het 's ochtends want als ik het 's avonds doe dan slaap ik niet. Het medicijn moet nu ongeveer gaan werken tegen mijn klachten en mijn dosis wordt over 2 weken verhoogt naar 100mg. Ik ga het wel zien.
3

Fluvoxamine

19-05-2015 | Vrouw | 58
fluvoxamine (100mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege een paniekstoornis eind november moest ik dit middel innemen. Nog nooit heb ik me zo beroerd gevoeld en de naarste Sinterklaas ooit meegemaakt, al had dat niets met de goede man te maken. Ik lustte geen eten en de geur al maakte me misselijk en als de Oxazepam was uitgewerkt, voelde ik me leeg van binnen. Ik kijk er niet gek van op dat sommige jonge mensen zo ontsp[lees meer...]oren. Heb als een gek gesport om de spanning toch kwijt te kunnen. Het werd na vier weken wel geleidelijk beter, al had ik even een kleine terugval rond half december.
4

Fluvoxamine

29-05-2014 | Vrouw | 23
fluvoxamine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi allemaal, plus minus een half jaar geleden ben ik begonnen met het slikken van fluvoxamine voor mijn angststoornis. Het heeft mij in combinatie met mediteren en therapie ontzettend goed geholpen mijn angsten aan te gaan en bijna geheel te overwinnen. Soms nog een moeilijke bui maar kan hier nu rustig tegenover staan. Wel ben ik wat aangekomen en voel ik mij vaak er[lees meer...]g lamgeslagen, murw, afwezig, passief, nonchalant, extreem sloom. Dit is op sommige vlakken prettig, op andere jammer. Maar dat spreekt voor zich. Al met al erg tevreden, heb weer rust! liefs en sterkte
4

Fluvoxamine

12-06-2012 | Vrouw | 41
fluvoxamine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik de fluvoxamine nu een week of 6 tegen angsten en piekeren. Ik heb het idee dat ze nu beginnen te werken; het wordt wat rustiger in mijn hoofd. Omdat ik dit medicijn een jaar of 10 geleden ook al geslikt heb en toen in het begin ernsig last had van de bijwerkingen (misselijk!!!) ben ik nu met een hele lichte dosis begonnen (1/4 tabletje van 50 mg). Ik ben alleen de[lees meer...] eerste dag licht misselijk geweest en heb daarna niks meer gemerkt. Dus misschien een tip; heel langzaam opbouwen! De enige bijwerking die ik nu nog heb is dat het mijn hongergevoel onderdrukt en dus al 4 kg ben afgevallen en ik ben al geen zwaargewicht dus dat moet ik in de gaten houden.
4

Fluvoxamine

04-05-2012 | Vrouw | 36
fluvoxamine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben 4 april begonnen met fluvoxamine 50 mg,de eerste twee weken waren een hel,heel veel bijwerkingen,moet ook 3x per dag oxazepam erbij slikken,na twee weken wilde de huisarts al verhogen,maar dat heb ik af gehouden,sinds vandaag is het opgehoogd naar 75 mg per dag,op eigen verzoek,omdat ik heel snel en fel reageer op medicijnen.ik moet nu een paar dagen afwachten hoe ik r[lees meer...]eageer.als ik het idee heb dat ik stabiel ben,mag ik zelf op mijn eigen manier de oxazepam afbouwen,over twee weken moet ik terug komen bij de huisarts en gaan we waarschijnlijk naar de 100 mg toe.ik ben nog wel vermoeid en heb ik regelmatig hoofdpijn,bloed ik idd wat sneller en heb ik sneller blauwe plekken,maar dat kwam ook omdat ik van de trap ben gevallen.mijn man en ik zijn sinds afgelopen weekend weer eens wezen stappen,iets wat ik lang niet heb kunnen doen vanwege angsten.op de eerste twee weken na en de nog hebbende vermoeideid(ook door slaap te kort in bijna 2 1/2 jaar) ben ik zeeer tevreden over het middel en kan ik weer na bijna 4 weken een beetje auto rijden.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.