Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluvoxamine

207
meningen

Fluvoxamine

fluvoxamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
acute diarree

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (56 meningen)
Depressie (51 meningen)
Angststoornis (34 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Stemmingswisselingen (4 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Dysthymie (2 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Fluvoxamine

05-04-2024 | Vrouw | 61
fluvoxamine (50mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

acute diarree

Hallo ik ben Fluvoxamine gaan gebruiken vanwege mijn Long Covid klachten. Ik gebruik dit nu 2 weken de meeste bijwerkingen zijn wel verdwenen behalve de Diaree best heel lastig. mijn vraag is of er meer mensen daar last van hebben en hoelang deze bijwerking duurt of wat ik daar tegen kan doen. Behalve remmers gebruiken. Hoor graag van jullie. Groetjes Sjaan
5

Fluvoxamine

23-02-2024 | Vrouw | 44
fluvoxamine (50mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voornamelijk voor mijn pms. Sterke stemmingswisselingen 2 weken per maand. Eerst fluoxetine geprobeerd. Daar werd ik erg moe en vlak van. Nu fluvoxamine sinds 4 weken, en het is fantastisch voor mij. Het leven is lichter, luchtiger, relaties lopen soepeler en ik lach veel meer. Nu kan ik ook zien wat een struggle het was voor mij . Het zware denken en vooral zware voelen.[lees meer...] Ik ben heel gevoelig en alles kwam altijd heel heftig binnen. Nu is het leven makkelijker en fijner.
4

Fluvoxamine

19-08-2023 | Man | 31
fluvoxamine (100mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf m'n 14e heeft een psychiater mij fluoxetine voorgeschreven. Dit middel enkele jaren genomen, vervolgens ben ik gestopt met fluoxetine, om te kijken of ik ook zonder medicatie kon. Vervolgens belandde ik in deprimerende fase, waarin ik neerslachtig en somber was, geen energie. Vervolgens begonnen met het nemen van fluvoxamine, en dit opgebouwd tot 200mg per dag. Ik b[lees meer...]en er over 't algemeen wel tevreden over: heb meer rust en ervaar meer energie om dingen te ondernemen! Wat bijwerkingen betreft, baal ik er ontzettend van dat het m'n libido enorm verlaagd en hierdoor erectieproblemen ervaar en nauwelijks een orgasme kan bereiken. Dit heeft me er meerdere keren tot gezet om op eigen initiatief te gaan minderen in dosering van het nemen van fluvoxamine, maar dan gaat m'n gemoedstoestand omlaag en functioneer ik niet 100%....dus het zal nooit altijd 100% perfect zijn! Wel wil ik graag vragen of jullie dit herkennen: erectieproblemen en klaarkomen? Zo ja, hoe ga je hiermee om en heb je eventueel tips voor me, want het lijkt me zo fijn om hier weer volledig van te kunnen genieten! Verder merk ik dat ik ook wel snel vergeetachtig ben, aangezien deze medicatie ervoor zorgt dat het gedachten snel los laat! Ohja...en ik drink graag op z'n tijd een biertje, maar ook hierbij geld: wissel af met cola! ;)
4

Fluvoxamine

15-08-2023 | Vrouw | 44
fluvoxamine (100mg)
Stemmingswisselingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ook bij mij gaat het redelijk, zit nu een jaar op 150 mg, elke keer wel hypomanisch bij opbouw en daarna depressie en in het begin is het echt doorzetten, heeft toch wel 4 maanden geduurd. Ik reageerde slecht op de lorazepam erbij en kreeg al gauw ontwenning hiervan wat niets met de fluvoxamine te maken had. overgezet op diazepam en ging prima, helaas hier de afbouw van gi[lees meer...]ng slecht, en zit ik verder in onderzoek voor bipolair en heb nu lamotrigine erbij, op de fluvoxamine verder niks aan te merken, ik heb alleen nog extra nodig voor de depressie. Succes en hou je taai, en iedereen is anders. Bij mij zal er altijd een angstige en onrustige en depressieve kant in blijven, dit begin ik nu langzaam te accepteren, maar is een stuk draagbaarder dan zonder, heb vele ad geprobeerd maar vindt de de meest fijnste en behoudt ook mijn gevoelens/emoties
5

Fluvoxamine

14-07-2023 | Man | 48
fluvoxamine (100mg)
Stemmingswisselingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel meer rust dan in de periode waarin ik citalopram gebruikte. Somberheid en gepieker is afgevlakt waardoor ik dagelijks goed kan functioneren. Slaap is ook 100 % verbeterd. Werkte snel na het eerste gebruik al. Voor mij een zeer goed middel.
4

Fluvoxamine

26-04-2023 | Vrouw | 29
fluvoxamine (50mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik was heel bang om met dit medicijn te beginnen, omdat ik veel slechte ervaringen over bijwerkingen las. Echter was mijn ocd zo erg dat ik wel iets moest doen. Ik slik het nu 3 weken en ik kan echt zeggen dat het me erg helpt. De handelingen en routines zijn er nog steeds, maar ik voel geen constante paniek meer. Ook is het makkelijker om tegen mezelf te zeggen sommige ha[lees meer...]ndelingen niet meer uit te voeren. Qua bijwerkingen ben ik op dit moment alleen nog maar heel moe als ik wakker word. Ik neem de pillen (150 mg) voor het slapen in en dan ga ik in een soort coma. Ik heb tot nu toe geen last van mn maag, slapeloosheid of gewichtstoename gehad. Ik ben zelfs wat afgevallen. Ik hoop dat ik met deze review mensen kan overtuigen dat het echt de moeite waard is om het te proberen. Het is mij echt heel erg meegevallen.
4

Fluvoxamine

02-04-2023 | Vrouw | 68
fluvoxamine (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door depressie gestart met fluvoxamine 100 mg. en 25 jaar gebruikt. Het hielp en ik knapte op. Bijwerkingen eerste 3 weken: misselijkheid en erg veel slapen. Het vele slapen bleef aan. Weinig energie. Wel afvlakking na 20 jaar. Overgestapt op Venlafaxine met behulp van psychiater. Eerst minderen van fluvoxamine naar 50 mg. en tegelijkertijd 37.50 mg. Venlafaxine. Dat ging [lees meer...]goed. Nu opgehoogd naar Venlafaxine 150 mg. en dat gaat niet goed. Extreem veel bijwerkingen. Dus nu weer overstappen op ander antidepressum. Dit duurt nu 5 maanden en ik ben er alleen maar slechter op geworden.
3

Fluvoxamine

20-07-2022 | Vrouw | 55
fluvoxamine (150mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het was even zoeken naar de juiste dosering maar met 150mg gaat het goed. Ik heb geen angsten en depressieve klachten meer. De opstartperiode was lastig maar tijdelijk gebruik van Lorazepam en Quetiapine heeft daarbij geholpen. Het heeft echt tijd nodig om goed te werken, houd vol!
1

Fluvoxamine

13-02-2022 | Vrouw | 63
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weinig slapen veel angst paniek . 50 mg nu een week hoop dat het beter gaat .
5

Fluvoxamine

25-01-2022 | Vrouw | 67
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik flufoxamine al 30jaar. Eerst een hogere dosis, ik had toen wel bijwerkingen, last van de maag vooral. Maar na een aantal weken had ik hier geen last meer van, ben er wel iets door aangekomen. Wat ook logisch is , je word wat rustiger. Paniekaanvallen worden langzamerhand minder, maar had daarbij ook hulp van een psycholoog. Het bleek op een gegeven moment dat [lees meer...]ik het beter kon blijven slikken, i.v.b. met serotonine tekort, wat veel in mijn familie voorkomt.
4

Fluvoxamine

12-10-2021 | Vrouw | 35
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil mijn verhaal zeker vertellen, maar heb eerst een vraag aan anderen. Ik gebruik namelijk 300mg per dag en zie dat bij niemand verder echt voorbij komen. Zijn er meer mensen die deze dosis hebben en zo ja, hoe is dat voor jullie?
5

Fluvoxamine

21-07-2021 | Vrouw | 68
fluvoxamine (100mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 30 jaar gestopt met Fluvoxaminemaleaat 100 mg per dag. Via tapering gestopt, dit ging prima. Nu toch veel wisselende stemmingen , verdrietig en soms wat depressief. Ik vraag mij af of ik een serotonine tekort heb. Heeft iemand hier info of ervaring mee?
5

Fluvoxamine

14-04-2021 | Man | 61
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 1992 voorgeschreven gekregen nadat ik een pacemaker had gekregen. Slik, nu onderhoudsdosis van 50mg. Heb geen angst noch depressieklachten meer. Maar arts vind het verstandig te blijven slikken omdat ik veel ziektes heb zoals RA
5

Fluvoxamine

06-03-2021 | Vrouw | 49
fluvoxamine (100mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik het nu 25 jaar en ik heb één keer geprobeerd te stoppen, omdat ik zwanger wilde worden. Helemaal afgebouwd, maar toen kwam de depressie terug. Toen direct weer begonnen met fluvixamine. Nadat ik me weer goed voelde, zwanger geworden en in overleg met arts fluvoxamine blijven slikken tijdens zwangerschap. Onze zoon is nu 11 jaar en het gaat heel goed met hem.
4

Fluvoxamine

15-11-2020 | Man | 73
fluvoxamine (100mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben in 1986 begonnen na gebruik van Lorazepam. Voelde na 4-6 weken, dat het beter ging. Een paar x geprobeerd te stoppen, met een afbouw van 1 jaar Enkele maanden later hervallen. Sindsdien altijd gebruikt nadat mijn huisarts mij vertelde, dat niemand erin was geslaagd om met dit middel te stoppen.
4

Fluvoxamine

24-08-2020 | Man | 59
fluvoxamine (100mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ca. 20 jaar fluvosmaniemaleaat gebruikt, 100 mg per dag, in de ochtend omdat ik er in tegenstelling tot de meesten minder goed door slaap. Ca. 2 jaar geleden ben ik er mee gestopt, en dat was niet makkelijk. Na een jaar geleidelijke afbouw heeft een ayahuasca-sessie de laatste zet gegeven. Ik moest daarvoor ook 2 maanden clean zijn. Neem voor afbouwen gerust een j[lees meer...]aar de tijd, is mijn advies, 3 maanden is veel te kort.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1141) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.