Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Prozac

8
meningen

Prozac

fluoxetine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (96 meningen)
Angst & paniekstoornis (23 meningen)
Chronische depressie (10 meningen)
Psychische klachten (3 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Prozac

04-10-2020 | Vrouw | 43
fluoxetine (20mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn al meer dan 10 jaar en ben er zeer blij mee! Ik ben 2 keer gestopt omdat ik al jaren nergens meer last van heb, maar dat was vervelend. Ik kreeg afkick verschijnselen zoals trillende handen en nervositeit en ben toen weer begonnen Na 2 maanden. Ik neem sinds 3 jaar nog maar een half tabletje en dat blijf ik lekker doen! Het gebruiksgemak als je ee[lees meer...]n half tabletje neemt verschilt per merk. Nu heb ik een gekke variant van de apotheek gekregen die uit elkaar valt als je het breekt. De Fluoxetine is niet leverbaar helaas. Verder lekker gezond leven en dit helpt mij echt om stabiel te zijn.
1

Prozac

15-11-2019 | Man | 52
fluoxetine (20mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ander halve week geleden begonnen no woensdag jongsleden opgenomen bij ggz had geen iede meer wie ik was en wat ik deed zo veel spijt dat ik aan dit medizijn begonnen ben. nu 3 dagen zonder en ga me al weer iets beter voelen wat een vergif voor het menselijklichaam.
4

Prozac

16-04-2019 | Vrouw | 38
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een moeilijke periode begonnen om angsten te onderdrukken.
5

Prozac

27-02-2019 | Vrouw | 75
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 1999 met prozac begonnen na afgekickt te zijn van valium (aanverwant geneesmiddel). Ik wilde niets meer innemen maar ik kon niet zonder psychische steun. De huisarts gaf me voor 14 dagen prozac. Uitproberen, zei hij. In die veertien dagen kwam er al een grote ommekeer. Ik wil het middel niet meer kwijt. Mijn angsten en paniekaanvallen zijn gereduceerd tot nihil. [lees meer...] Gevoelsmatig ben ik een normaal mens geworden. Ongelofelijk. Mijn hele leven was een en al angst. Met prozac/fluoxetine (nu) ben ik mens geworden. Was dit middel er geweest in mijn jonge leven, dan zou ik het als kind en mens goed hebben gehad. Maar ja. Beter laat dan nooit.
3

Prozac

08-01-2019 | Man | 54
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Prozac

17-11-2015 | Vrouw | 28
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al maanden onwijs veel last van hevige stemmingswisselingen. Ik schoot meer heen en weer in negativiteit dan van positief naar negatief. Want positief was ik bijna niet. Ik had nergens zin in, was vaak boos en geïrriteerd en het voelde alsof ik in een zwart gat zat. Zo vaak heb ik gedacht dat ik maar beter dood kon zijn. De eerste weken van gebruik veel bijwerkingen. M[lees meer...]eer nervositeit, meer suïcidale gedachten, veel gapen, vaak plassen en angstiger. Na een week of 2 werd ik al wat rustiger en na 4 weken merkte ik al veel meer verschil. Na 6-8 weken merkte ik echt een verbetering in mijn stemming! Geen hevige stemmingswisselingen meer, geen boosheid en ik heb weer zin om dingen te ondernemen. Wel maak ik dingen nog erg groot. Ik trek me veel aan. Maar dat is deel van mijn karakter. In therapie probeer ik hier mee om te gaan. AD is dus echt een hulpmiddel naast therapie. Zoals ik zei, ik trek me nog wel dingen aan, maar ik ben minder emotioneel. Vroeger huilde ik snel en dat heb ik nu helemaal niet meer. Soms mis ik dat wel. En ik moet nog steeds vaak plassen. Ik word er 's nachts vaak 2 keer wakker van. En nee, ik drink 's avonds bijna niet. Hierom ga ik waarschijnlijk verlagen in dosering. Verder erg tevreden! Als je begint, dan moet je rekening houden met de eventuele bijwerkingen. Hier moet je doorheen!
4

Prozac

24-11-2013 | Vrouw | 15
fluoxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bijwerkingen vooral sufheid/ sloom/ vermoeidheid Tip: starten met lage dosering en langzaam ophogen voorkomt erge bijwerkingen. Start met 5 mg, na 1 week 10mg, na 1 maand 15mg en na 1 week 20 mg. Zo doe je er langer over om een werkzame spiegel op te bouwen, maar minder kans op misselijkheid/ ziek voelen 1 maand na inname 20mg merkt mijn omgeving verbetering, ik zel[lees meer...]f nog niet maar misschien komt dat nog? Herkent iemand dit?
4

Prozac

22-05-2013 | Vrouw | 22
fluoxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.