Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Prozac

61
meningen

Prozac

fluoxetine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (23 meningen)
Angststoornis (14 meningen)
Chronische depressie (10 meningen)
Psychische klachten (3 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Prozac

17-06-2016 | Man | 25
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste twee weken waren zwaar. Paniekaanvallen, hoofdpijn, suf en Maag- en darmklachten. Daarna nauwelijks nog voorgekomen.
2

Prozac

28-04-2016 | Vrouw | 60
fluoxetine (40mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
afvlakking van gevoel blijft, dromen en agressie alleen tijdens het begin
1

Prozac

13-04-2016 | Vrouw | 66
fluoxetine (20mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Proza bracht geen verlichting. Seroxat wel. Overigens: paroxetine zou hetzelfde zijn maar ik brak daar doorheen, dus nu weer seroxat (merknaam).
4

Prozac

01-03-2016 | Man | 22
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens een zware depressie begonnen met Prozac na eerst het geweldige boek hierover gelezen te hebben. Na twee à drie weken begon dit te werken en herkende ik mezelf niet meer. Het klinkt raar, maar ik was te gelukkig en ik wist niet waarom. Ik stond 's morgens vroeg fluitend op en ging bijna fluitend weer naar bed. Van een redelijk asociaal persoon was ik plots een socia[lees meer...]al persoon geworden. Ik ging op feestjes plots met iedereen gaan praten, terwijl ik dit vroeger helemaal niet deed. Het leven was echt een feest geworden. Ik kreeg van mensen die me heel goed kenden dan ook de vraag soms neem jij medicatie of zo, omdat ik er altijd zo glunderend en positief bijliep. Spijtig genoeg brengt dit geneesmiddel soms ook bijwerkingen mee en bij mij was dit dus trillende handen (blijkbaar een gekend probleem bij Prozac). Dat is ook de reden dat ik er na enkele maanden mee gestopt ben, omdat dit te hard opviel wanneer ik bv met enkele mensen met een tas koffie aan tafel zat.
4

Prozac

21-08-2015 | Vrouw | 37
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij mijn de eerste depressie waarmee ik naar de huisarts ging hielp dit middel geweldig. Binnen 3 maanden was ik van de depressie af. Helaas hielp het bij de volgende depressie niet voldoende en ben ik overgestapt op een ander middel. Het is al een tijdje terug maar ik kan mij geen bijwerkingen herinneren behalve dat ik veel minder zin had in seks.
4

Prozac

12-05-2015 | Vrouw | 20
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Prozac

05-02-2015 | Vrouw | 38
fluoxetine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een periode van onzekerheid over de werking is het na 6-7 weken beter gaan voelen. Mijn gezin merkt eerder en meer verandering dan ikzelf.
1

Prozac

27-12-2014 | Vrouw | 67
fluoxetine
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
dit medicijn werkte bij mij heel sterk, ik begon met een kwart pilletje, maar kon niet meer slapen, dus kort gebruikt en niet verder gegaan.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.