Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Seroxat

14
meningen

Seroxat

paroxetine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
licht flikkert

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (112 meningen)
Angst & paniekstoornis (66 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Chronische depressie (5 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (4 meningen)
Psychische klachten (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Seroxat

04-04-2024 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

licht flikkert

Ik heb meerdere overstappen gehad, iedere keer wat anders proberen. Heeft voor veel schommelingen gezorgd. Nu langere tijd stabiel op fluoxetine. Nu is het steeds niet leverbaar. Overstappen geprobeerd, nu weer helemaal ontregeld.
4

Seroxat

26-11-2022 | Man | 70
paroxetine (15)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn gebruik begon toen ik in een stressvolle situatie verkeerde en (door huisarts en psycholoog) als 'depressief' werd gediagnostiseerd. Misschien was ik dat destijds wel, maar later zeker niet meer. Vermoedelijk heb ik last van een angststoornis en/of een te laag serotoninegehalte. Ik gebruik een zo laag mogelijke dosering (15 mg 'bestaat' officieel niet), maar helemaal[lees meer...] zonder is (ook na 20 jaar ...) nog steeds geen optie.
4

Seroxat

25-01-2022 | Man | 35
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb het ongeveer 6 weken genomen alvorens het een stabiel effect gaf (volgens huisarts zou dit na 2 weken het geval zijn) In de opbouwfase heb ik last gehad van afwezigheid libido, gedachten aan de dood en vervlakking van emoties. Mijn libido begon na enkele weken terug te komen, de gedachten aan de dood en vervlakking van emoties hebben telkens slechts enkele uren geduurd[lees meer...] en gingen dan vanzelf weg. Tijdens de eerste zes weken heb ik ook goede dagen gehad. De bijwerkingen en de dagen met weinig angst waren een teken dat het medicijn aansloeg. Het was het zeker waard om door te zetten omdat ik nu weer angstvrij kan leven, en dat met een lage dosis van slechts 10 mg. Onderhoud nauw contact met je huisarts wanneer je opbouwt, en denk eraan dat bijwerkingen mogelijk slechts zeer kort van duur kunnen zijn.
3

Seroxat

26-03-2019 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al zeker 20 jaar seroxat. Het helpt enorm goed tegen mijn angstgedachten en piekeren. Durf weer auto te rijden of in een vliegtuig te stappen en voel me niet zo onzeker en kwetsbaar de hele dag. De eerste jaren had ik minder bijverschijnselen dan nu. Krijg onmiddellijk hoofdpijn als ik het een uurtje later of eerder inneem. Als ik het een dag vergeet heb ik een hel[lees meer...]e week hoofdpijn en krijg ik pijnlijke borsten en bloedverlies. Het grootste nadeel vind ik dat je libido afneemt. Ik zou dit medicijn niet aanraden want er zijn andere angstremmers die minder effect op je libido hebben. Heb meerdere malen geprobeerd af te bouwen maar dit is door bijwerkingen en neerslachtigheid die optraden niet gelukt. Maak me ook zorgen of dit medicijn niet schadelijk is voor mijn gezondheid na al die jaren slikken.
1

Seroxat

21-08-2016 | Man | 60
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had sombere gedachten en angsten. Ik wilde uit het onderwijs en dat lukte niet (te oud en uit het onderwijs heb je geen aansluiting op andere beroepen voor o.a. het bedrijfsleven). Ik solliciteerde, maar zonder positief resultaat. Naar het Centrum '45 gegaan. Op aanraden van mijn Indisch-ned. halfbroer. Seroxat gekregen. Resultaat psychoses... Gevolg totale kapitaal verni[lees meer...]etiging en ontwrichting van mijn gezin. Nu, alleen, failliet en afgeschreven.
4

Seroxat

19-09-2015 | Man | 80
paroxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik met pensioen ging en het zwarte gat op me afkwam.
1

Seroxat

04-03-2015 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Twee weken geslikt. Alleen maar bijwerkingen en zodanig dat ik moest stoppen.
5

Seroxat

04-12-2013 | Vrouw | 41
paroxetine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kan niet zonder. Ik ben geboren met ziekte van Crohn, dunne darm is van boven tot onder ziek. Serotonine tekort door slechte darmopname... Meer dan 80 procent van aanmaak vindt in de darmen plaats. Ik zit meestal goed op 80 mg..nu iets verhoogt vanwege afkicken zware medicijnen voor de darmen waar ik niet tegen kon Ik slik dus...heel hoge dosis maar heb geen bijwerkingen,,[lees meer...],,wel heel erg in het begin! Daar moet je doorheen! Ivm mijn ziekte slik ik dus abnormale hoge dosis. .........ik ben blij dat dit bestaat anders leef ik de hele dag, zonder rede, in angst.
1

Seroxat

03-01-2013 | Vrouw | 35
paroxetine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onbegrijpelijk dat artsen nog steeds anti-depressiva voorschrijven. Het geneest niet, je raakt er aan verslaafd en komt er daarom niet meer van af.
2

Seroxat

27-08-2012 | Vrouw | 39
paroxetine
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb deze medicijnen gebruikt. Omdat er na verloop van tijd te veel vervelende bijwerkingen ontstonden ben ik overgestapt op Lexapro. Bijwerking ruim 25 kilo aangekomen en veel blauwe plekken
3

Seroxat

30-03-2012 | Vrouw | 55
paroxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik was heel tevreden over seroxat, er ging een wereld voor me open. Ik kon opeens weer naar buiten, en genieten van alles. Echter sinds ik in de overgang ben, werkt het minder. De angst is wel gedempt, maar de stemming is sindsdien flink gedaald. Zijn er meer die dezelfde ervaring hebben en misschien een oplossing weten? bvd gr.Johanna
4

Seroxat

29-03-2012 | Vrouw | 36
paroxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al meer dan 12 jaar paroxetine met veel tevredenheid. Ik zit nu op een onderhoudsdosis van 20 mg en dat zal ik mijn hele leven moeten blijven slikken ivm chronische depressiviteit. Het heeft mij zeker geholpen en dat doet het nog steeds. Ik slik het overigens 's avonds op aanraden van de arts.Dit in de hoop dat ik er beter door zou slapen maar dat is niet het ge[lees meer...]val.
4

Seroxat

08-01-2012 | Vrouw | 45
paroxetine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens mijn burn-out in 1988, en ik eigenlijk niet meer wilde leven (3 pogingen gedaan ), besloot de dr mij seroxat tegaan gebruiken. Het heeft tot op de dag van vandaag nog steeds zijn positieve meewerkingen. Ik heb nog weleens een dip, maar die neem ik op de kop toe op hetgeen ik toen had. Ik werk wel 24 uur, daar ikzelf bang ben als ik meer werk, ik weer naar af gaat.[lees meer...].een burnout en mijn sudidie gevoelens.
4

Seroxat

02-08-2011 | Vrouw | 43
paroxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het nu 15 jaar. Begonnen met 20mg,na 10 jaar opgehoogd naar 30 mg, en nu 40 mg,omdat het niet meer deed wat het moest doen. Ben weer op visite geweest zonder klachten,wat ik voorheen niet durfde,dus het begint na 1 week al aan te slaan! Hoop dat ik nog meer dingen durf te ondernemen,maar daarvoor slik ik nog tekort 40 mg om daar mijn mening over te doen!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.