Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Seroxat

333
meningen

Seroxat

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
licht flikkert

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (112 meningen)
Angst & paniekstoornis (66 meningen)
Angststoornis (43 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Chronische depressie (5 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (4 meningen)
Psychische klachten (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Seroxat

04-04-2024 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

licht flikkert

Ik heb meerdere overstappen gehad, iedere keer wat anders proberen. Heeft voor veel schommelingen gezorgd. Nu langere tijd stabiel op fluoxetine. Nu is het steeds niet leverbaar. Overstappen geprobeerd, nu weer helemaal ontregeld.
3

Seroxat

30-01-2024 | Vrouw | 63
paroxetine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slikte al 30 jaar seroxat 20mg. Nu voor de 2e keer gecombineerd met een medicijn wat de werking van mijn seroxat deed stoppen. I1e keer seroxat in combinatie met Oxycodon. En deze keer een combi met een goedkopere maagzuurremmer van de apotheek. Een zeer zeldzame bijwerking waarbij ik dingen ging zien die er niet waren k blijk zeer gevoelig voor bepaalde stoffen. De ande[lees meer...]re versie van paroxetine werd ik alleen maar slechter van . Seroxat stopte direct met werken. Ben nu na 5 weken ellende 1 week aan het ophogen van 20mg naar 30 mg. Last van versterkte emoties en angstiger. Herkent iemand dit?.
2

Seroxat

09-12-2023 | Vrouw | 68
paroxetine (20mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik ben van 40 mg naar 20 mg afgebouwd in een paar jaar tijd en toen naar 14 mg waarbij ik heftige ontwennings verschijnselen kreeg, en depressief werd en daarna weer opgebouwd heb naar 20 mg in een zeer korte tijd, waarbij ik depressief ben geworden en negatieve gedachten had en sombere gedachten. nergens geen zin meer in hebben en angst toegenomen is en niets meer durf[lees meer...]de en voelde mij achteruit gaan en helemaal van m,n gezin gescheiden worden. en heel naar in m,n hoofd met tinnitus met hard ruisen erbij. het is vreselijk.ik ben gewoon mezelf niet meer door het afbouwen. ik denk dat ik weer terug ga naar 25 of 30 mg waar ik mij beter bij voelde ipv 20 mg . je voelde je zo alleen gelaten en angstig durf nergens alleen naar toe. alles is mij teveel omdat ik afgebouwd heb met seroxat van 40 mg naar 14 mg. ik gebruikte het al heel lang.
3

Seroxat

16-11-2023 | Vrouw | 68
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik had eerst afgebouwd van 40mg naar 14 mg . iets meer dan de helft van 10 mg. waar ik te snel heb afgebouwd en nu met de ellende zit. en weer opgehoogd is naar 20 mg 1 tablet waarbij ik niet lekker ben. ik zit nu in de 5e week en voel mij zo naar in m,n hoofd en helemaal uit m,n doen. nergens geen zin in hebben en niet naar buiten durven. en somber voelen en huilbui[lees meer...]en. binnenkort weer naar het ziekenhuis bij de psychiatrie om verder te kijken hoe het gaat en wat ze gaan doen.
5

Seroxat

09-09-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (20mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Seroxat

17-08-2023 | Vrouw | 31
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Seroxat

24-04-2023 | Man | 67
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Seroxat

05-04-2023 | Vrouw | 58
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
22 jaar aan de setoxat, van periodes van diepe depressie verhoogd van 20 mg naar uiteindelijk 60mg,mbv psychiaters en psychologen., groepstherapie en veranderingen in levensstijl. Ondertussen 5 diepe depressies verder, met kleine depressies tussendoor. Zonder bovenstaande tekst van hulp, was ik rijp voor een inrichting, was er slecht er aan toe. Heb al 44 jaar, ch[lees meer...]ronische depressie, angststoornissen, dwangneuroses. Tussendoor even sertraline gebruikt, gestopt vw een maagwand beschadiging. Daarna maagbeschermers en weer setoxat.
1

Seroxat

25-01-2023 | Vrouw | 37
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met Seroxat heb ik een jaar als een zombie op de divan gelegen. Ik zou het iig 1 jaar hebben moeten slikken. Op de laatste dag van dat jaar ben ik er meteen mee gestopt. Mijn probleem bleek een groot gebrek aan de vitamine B12 te zijn. Ik leed aan degeneratie van mijn centrale zenuwstelsel. Helaas ben ik hier zelf achter moeten komen in 2010, tien jaar later. Voordat[lees meer...] je dit soort medicijnen gaat slikken, doe een compleet bloedonderzoek. Laat je niet zomaar overtuigen om meteen aan de medicijnen te gaan. Eerst de diagnose stellen. Hou er rekening mee dat de officiele minimum referentiewaarde van B12 te laag is!
5

Seroxat

19-01-2023 | Man | 49
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik de paroxetine/seroxat vanaf mijn 19de en ben nu bijna 49. Ik had in het begin echt wel bijwerkingen maar van korte duur. Ook een keer gestopt maar toen waren de paniekaanvallen zo ernstig geworden niet meteen maar na ongeveer half jaar dat ik weer begonnen ben en wederom binnen een week weer voelde ik mij stukken beter. Toch lijkt het resultaat steeds minder te worden[lees meer...] en heb ook vele andere anti depresiva geprobeerd maar dat was hel. Kom toch steeds terug op paroxetine/seroxat. Slapeloosheid is wel heel erg en ik slik 1mg xanax voor het slapen gaan in combinatie met 50 mg quatapine/serequel en 5 mg melatonine. Deze combi heb ik echt nodig om te kunnen slapen. Eigenlijk wil ik van de medicijnen af en op de natuurlijke serotonine over genaamd 5Htp maar mag niet in combinatie met anti depresiva ivm het gevaarlijke serotonine syndroom. Toch afspraak bij de huisarts gemaakt om dit te bespreken. Mijn wens is toch dat ik een serotonine tekort heb die op een natuurlijke manier op te lossen is zodat ik al mijn medicijnen achterwege kan laten. Ik hoop dat er mensen zijn die ervaring hebben of hebben gehad met 5htp. Ik ben veel aangekomen wel 40 kilo maar dat vind ik minder erg dan jezelf zo beroerd voelen dat je niet meer wilt leven. Dit jaar 17 kilo op eigen kracht afgevallen. Ik zal goed moeten nadenken of ik wil afbouwen, stoppen om het te proberen maar ik merk dat artsen er niet echt happig op zijn omdat het denk ik ook onbekend terrein is en erg moeijke situaties . Natuur arts stond er niet echt open voor waarschijnlijk omdat ik nu redelijk stabiel ben en het een erg ingewikkeld traject is.
1

Seroxat

04-12-2022 | Vrouw | 64
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Er gebeurde niets. Misschien had ik teveel hoop??
4

Seroxat

26-11-2022 | Man | 70
paroxetine (15)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn gebruik begon toen ik in een stressvolle situatie verkeerde en (door huisarts en psycholoog) als 'depressief' werd gediagnostiseerd. Misschien was ik dat destijds wel, maar later zeker niet meer. Vermoedelijk heb ik last van een angststoornis en/of een te laag serotoninegehalte. Ik gebruik een zo laag mogelijke dosering (15 mg 'bestaat' officieel niet), maar helemaal[lees meer...] zonder is (ook na 20 jaar ...) nog steeds geen optie.
4

Seroxat

21-09-2022 | Vrouw | 72
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik deze medicatie al zo’n 25 jaar. Helpt heel goed. Ben wel 10 kilo aangekomen, die ik er niet af krijg, maar ach. Vervelender: Nauwelijks nog sexuele lustgevoelens en geen orgasmes meer. Geprobeerd langzaam af te bouwen maar kreeg zoefzoef scheuten door mijn hoofd, eng! Liever weer gewoon gelukkig mét medicatie. Kreeg op een gegeven moment paroxetine, want seroxat we[lees meer...]rd niet meer vergoed. Was precies hetzelfde volgens de apotheek-assistente. Prima dan. Maar ik werd slechter en slechter… Heb toen via huisarts weer seroxat voorgeschreven gekregen en ik werd toen weer mijn vrolijke zelf! Ben verhuisd en nieuwe apotheek wilde het alleen verstrekken als ik eerst paroxetine probeerde (protocol of zo). Die wilde ik niet nog eens, dus betaal de seroxat nu zelf.
5

Seroxat

05-08-2022 | Vrouw | 62
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik t al 20 jaar erg tevreden. Krijg nu seroxat ipv paroxetine zou hetzelfde moeten zijn maar heb bijwerkingen die ik ook had toen ik begon..raar..iemand ervaring? Tips? Hoop dat t over gaat
1

Seroxat

24-04-2022 | Vrouw | 40
paroxetine (10mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb seroxat gekregen van de huisarts toen ik hyperventilatie/paniekaanvallen kreeg, en ik had een lichte vorm van depressie, dit alles veroorzaakt door trauma en negatief zelfbeeld. Toen ik deze dosis ging gebruiken gingen de hyperventilatie/paniekaanvallen weg, maar er kwam een zware depressie en zeer veel suicidale gedachten voor in de plaats. Ik kon me ook niet mee[lees meer...]r blij voelen. Ik zocht allerlei manieren om weer te voelen (had niet door dat het door medicijn kwam) en begon zwaar te binge drinken. Ik gedroeg me als een compleet ongevoelig persoon en had ook weinig compassie meer in combinatie met alcohol, mensen echt rot behalndeld en ik snapte dat zelf niet. Ik kon het niet voelen. Ik voelde me constant leeg van binnen. Tevens kwam ik een kilo of 6 aan. En elke nacht restless legs. Kreeg door de bijwerkingen de diagnose borderline, terwijl na de medicatie afbouw die symptomen verdwenen. Dit alles heeft me een fikse optater gegeven. Toen ik na een maand of 6 af ging bouwen knapte ik enorm op, ik voelde weer, kon weer blij zijn, kon mijn excuses aanbieden aan mensen die ik gekwetst had. De extra kilo's verdwenen weer. Daarna gebruikte ik een kwartje, dus 2,5mg als onderhouds dosis want anders kwamen de hyperventilatie/paniekaanvallen weer terug. Helaas maakte ik daarna weer een traumatische gebeurtenis mee door mijn eigen kwetsbaarheid en ging het heel veel slechter met me, en omdat ik NOOIT weer dit medicijn op de sterkte van 5 of 10mg wilde gebruiken ben ik overgestapt op fluoxetine, waar ik totaal andere en positievere ervaringen mee heb. Nog een nadeel.. Libido is amper aanwezig op 10 mg seroxat, en bij fluoxetine heb ik daar nooit problemen mee gehad.
5

Seroxat

27-03-2022 | Vrouw | 70
paroxetine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (954) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (645) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.