Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sipralexa

84
meningen

Sipralexa

escitalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
koud nachtelijk zweten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (35 meningen)
Angst & paniekstoornis (13 meningen)
Angststoornis (9 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

2

Sipralexa

05-07-2014 | Man | 49
escitalopram
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor Venlafaxin 150mg gebruikte ik Sipralexa 10mg met dan een verhoging naar 20 mg. Ik gebruikte dit op aanraden van de dokter, dus ik bleef 1 tabletje per dag nemen. Ik voelde eigenlijk geen verbetering, dus werd het maar een gewenning. Toen ik in 2014 bij een psychiater terecht kwam, vroeg hij aan mij of Sipralexa mij kon helpen. Ik zei eerlijk, dat het naar mij dunkt, n[lees meer...]iet werkte. Dus dan maar Venlafaxin 150mg voorgeschreven gekregen. Ik neem dit nu een tweetal maanden, zonder resultaat. Integendeel, ik voel geen energie, en daarbovenop nog eens 8 kg bijgekomen. Dus zeker niet goed voor je gemoedstoestand en voor je ego. Ik weet dus totaal niet wat mij kan helpen, om van mijn depressie af te geraken. Ik weet het echt gewoonweg niet meer.
1

Sipralexa

29-01-2014 | Vrouw | 39
escitalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Sipralexa

09-01-2014 | Vrouw | 52
escitalopram
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de enige ervaring die ik heb van dit medicijn is dat ik de eerste 2 uur maag pijn heb na de in name
3

Sipralexa

19-11-2013 | Vrouw | 30
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik neem nu al 2 jaar sipralexa, ben met 10 mg begonnen, vorig jaar overgeschakeld op 5mg per dag , dt heb ik 3 maanden gedaan, daarna heb ik om de 2 dagen 5mg genomen en na 1 maand volledig gestopt. Ziek, dat ik daardoor werd, misselijk, moe, nie uit bed geraken, geen evenwicht, het was een ramp. Hierna ben ik dan maar in augustus terug begonnen met 5mg sipralexa el[lees meer...]ke dag. ik ben er ongeveer 10 kg van bijgekomen.De laatste tijd heb ik evenwel geen energie meer en moet ik van de dokter samen met de sipralexa 5mg ook welbutrin 150mg innemen. Ik zou graag volledig willen afbouwen met de sipralexa en overschakelen naar Wellbutrin 300. Heeft iemand hier ervaringen mee?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2332) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1146) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (954) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (666) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (644) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (625) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.