Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

16
meningen

Levetiracetam

levetiracetam

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 2

14-02-2017
Man, 54
Algehele tevredenheid 1

Levetiracetam (levetiracetam)
Beroerte

Tevredenheid over
1
2
1
2
Mijn bijwerkingen: veel slapen, hoofdpijn, gedragstoornissen, dronken gevoel, moe wakker worden, boos zonder reden, verdrietig zonder reden.
04-02-2017
Man, 62
Algehele tevredenheid 3

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
3
3
4
Het sloeg meteen aan toen de diagnose gesteld was en ik hier mee moest starten. Wel beroerd op een gedeelte van de dag. Toen heeft de neuroloog voorgesteld het gelijkmatig over de dag te verdelen. Daarna geen last meer gehad. Na een jaar gebruik krijg ik erge huiduitslag met erge jeuk. En nadat het genezen lijkt blijft een bruine plek achter. Ik vermoed dat het met dit med[lees meer...]icijn te maken heeft.
25-01-2017
Man, 74
Algehele tevredenheid 3

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
4
4
4
Het werkt en bijwerkingen is niet helemaal zeker.
20-01-2017
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 1

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
5
2
2
5
Hallo allemaal, Medio juli 2016 werd ik snachts 'wakker' bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Mijn vriend is (gelukkig) wakker geworden door mijn vreemde ademhaling en schokkende bewegingen tijdens het slapen. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis (1 EEG (in plaats van 3) en 1 MRI) was het voor mijn neuroloog duidelijk: temporaalkwab epilepsie. Ik heb da[lees meer...]arvoor drie keer verspreid over 1 jaar een absance gehad vlak voor het in slaap vallen maar wist toen niet dat dit met epelepsi te maken had, die link legde ik pas toen ik de diagnose kreeg. Het is nu een half jaar geleden, ik heb sinds het gebruiken van medicijnen geen aanval of absances gehad maar ik heb er nog veel moeite mee om erover te praten, tegen bekenden én vreemde. Als eerste medicijn is vanwege mijn leeftijd en geslacht gekozen voor carbamazepine, omdat een eventuele zwangerschap mét dit medicijn het minst kwaad kan. Op dit moment hebben wij geen kinderwens maar dit kan over een jaar of 5 wel anders zijn en mocht carbamazepine voor mij goed werken hoefde ik niet over te stappen. Helaas was het na 4 maanden proberen niet haalbaar om door te gaan met de medicijnen, ik heb geen aanvallen meer gehad maar de bijwerkingen werden mij te veel. Het woog niet op tegen het feit dat ik ''mijn oude ik'' niet meer voelde. Daarom ben ik overgestapt naar het tweede medicijn: Levetiracetam, de bijwerkingen bleven helaas even vervelend, depressief in het kort gezegd. Daarbij had ik aanhoudende hoofdpijn vooral aan de linkerkant van mijn hoofd. Mochten er leeftijdsgenoten zijn die zich ook zo voelen/voelde contact willen opnemen met mij dan sta ik hier voor open. Het lijkt mij fijn om met iemand te praten die zich het zelfde voelt of heeft gevoelt. Veel liefs, en sterkte! Brenda
10-07-2016
Vrouw, 52
Algehele tevredenheid 1

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
1
1
2
2
Veel last van druk in mijn hoofd( ben bang dat ik weer een hersenbloeding krijg hier door) pijn in al mijn gewrichten toename ,last van mijn hart veel kloppingen,erg prikkelbaar ,moe spierpijn en veel krampen in arm been ,last van mijn arm knie leepoog hand voet rug heup,eigenlijk gehele lichaam ,doofheid en veel druk in oren waardoor ik kan heel slecht horen en veel d[lees meer...]ruk .echt verschrikkelijk dit middel moet eigenlijk verboden worden zoveel bijwerkingen geef het .IK GEBRUIK DIT MIDDEL NIET
20-02-2016
Vrouw, 67
Algehele tevredenheid 4

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
4
5
4

26-11-2015
Vrouw, 26
Algehele tevredenheid 2

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
3
1
1
3
Vanwege bijwerkingen Depakine over gegaan op levetiracetam. Ik werd vlakker (qua emotie) maar was mee om te gaan. Vanaf week of 3 kreeg ik enorm last van huilbuien. Om het minste ging ik al janken. Ik had last van slaperigheid, ik sliep het liefst van 21:00-12:30. Zo moe was ik. Uit mijn werk lag ik gelijk voor pampus. Als ik een reden had om verdrietig te zijn (overlijden[lees meer...], etc.) raakte ik in paniek en werd ik zo somber dat ik zelfs suicidale gedachten kreeg. Ik voel me echt depressief. Lichamelijke bijwerkingen die ik had van Depakine zijn dus weg, maar psychisch voel ik me echt rot. Epilepsie bleef gelijk als bij Depakine, alleen nu vond dit meer plaats, maar duurde het minder lang. Met name rond mijn menstruatie nam de aanval frequentie toe.
22-11-2015
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 1

Levetiracetam (levetiracetam)
Epilepsie

Tevredenheid over
5
1
1
5
Begin van het jaar een hersenoperatie gehad ivm tumor. Dacht heel lang dat moeheid, sufheid, kort lontje en overgevoeligheid voor prikkels (geluiden, moeite om gesprekken en informatie te verwerken) een gevolg waren van de operatie. Na ongeveer 4/5 maanden gebruik kwamen daar ook nog extreme stemmingswisselingen bij. Steeds in de twee weken voor de ongesteldheid. Ik ben to[lees meer...]en eerst op aanraden van de neuroloog ergotherapie gaan doen om te kijken of dat kon helpen, omdat je eigenlijk het eerste jaar na een operatie beter niet kan stoppen met anti-epileptica. Toen ook ergotherapie niet hielp, heb ik levetiracetam (keppra) afgebouwd. En oh my god wat een wereld van verschil!! Ik herkende eindelijk mezelf weer. Veel energieker, vrolijker. Echt heerlijk. Helaas na vier dagen wel een kleine aanval gehad. Zonder medicijn gaat het dus niet. Ben nu Lamotrigine aan het opbouwen. Tot nu toe bevalt dat zeer goed, maar ik zit nog niet op de juiste dosis, dat duurt zeker twee maanden. Als je last hebt van bovenstaande klachten overweeg ajb een ander medicijn. Het is zonde om door de verkeerde medicijnen als een zombie door het leven te gaan! Succes!
Pagina 1 van 2

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1947) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1010) - Cholesterol
Champix (854) - Verslavingsziekten
Paroxetine (844) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (786) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (667) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (653) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (630) - Maagzuur - protonpompremmers
Sertraline (598) - Depressie - antidepressiva SSRI
Efexor (591) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (584) - Epilepsie
Venlafaxine (574) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (518) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (480) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (442) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (430) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (421) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (402) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (395) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (384) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (362) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (338) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (338) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (329) - Verslavingsziekten
Diclofenac (326) - Pijn
Lipitor (323) - Cholesterol
Crestor (321) - Cholesterol
Implanon (hormoonimplantaat) (296) - Anticonceptie - overig
Cymbalta (291) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (284) - Acne

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart