Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cyproteron/ethinylestradiol

3
meningen

Cyproteron/ethinylestradiol

cyproteron / ethinylestradiol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Cyproteron/ethinylestradiol

06-05-2021 | Vrouw | 45
cyproteron / ethinylestradiol (2mg/35ug)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jarenlang zit ik aan de pil wegens zware acné op het gezicht. Veel rommel, cremetjes die je huid uitdroogde en minder leuk waren voor het beddengoed, gebruikt en uiteindelijk waren dat maar tijdelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten we in overleg met Dermatoloog, te starten met de anti-conceptiepil omdat dat het enige zou zijn wat voor mij zou werken! Na een maand za[lees meer...]g ik wel degelijk verbetering optreden. Blijer kon je me niet maken na zo'n lang kwellende trauma te hebben doorgemaakt. Mijn zelfbeeld werd er nl niet beter op! Maargoed inmiddels al heel wat jaren aan de pil en het enige wat ik heb opgemerkt is dat ik iets aan ben gekomen en soms ook migraine ervaar maar voor de rest ben nog altijd heel dankbaar dat ik zo'n mooi gaaf gezicht heb wetende waar ik vandaan kom! Wat doet dat veel met je wetende dat het ook anders kan. Nu jaren later... Ben inmiddels 45 jaar oud! Ik zit op het moment aan de prednisone door een zware allergische reactie tijdens het drinken van contrastvloeistof alweer 6 weken geleden. Prednisone stootkuur en nu nog steeds in afbouw maar helaas de pil in combinatie Prednison werkt niet en zie ik mijn acné weer terugkomen tot mijn grote teleurstelling! Ik probeer mij er niet aan te storen omdat ik weet dat het ook anders kan, maar toch... het is en blijft een trauma! Dus je begrijpt dat ik zsm van de prednisone af wil zodat de pil weer zijn werk gaat doen! Ik wens allen hier heel veel sterkte en beterschap want ik weet als geen ander wat het is om te leven met een acné huid!
4

Cyproteron/ethinylestradiol

07-05-2019 | Vrouw | 27
cyproteron / ethinylestradiol (2mg/35ug)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze pil is geweldig goed in wat hij moet doen. Werken tegen erge acné. Het heeft ervoor gezorgd dat ik 10 jaar lang onbezorgd mijn leven heb kunnen leiden en me zeker heb kunnen voelen over mijn uiterlijk. Gewoon doordat het de zichtbare acné heeft onderdrukt. Ik ben hem gaan slikken toen ik 18 was, maar heel eerlijk. Ik had hem al tijdens mijn puberteit moeten gaan slikk[lees meer...]en. Toen acné op de middelbare school echt een probleem voor me was. Het zorgde ervoor dat ik mezelf tijdens puberleeftijd totaal niet op waarde schatte, gedroeg en deed voorkomen. Deze pil heeft dat in positieve zin verandert. Toen hij slecht in het nieuws kwam, ben ik op eigen idee abrupt gestopt (na 5 jaar slikken). Toen kwam de acné in zijn volledige hoedanigheid en heftigheid weer terug. Omdat me dat weer zwaar viel, ben toen weer gestart. Niet wetende dat het starten van deze pil juist in de eerste maanden risico op trombose verhoogt. Ik had deze beslissing namelijk genomen buiten de dokter om. Wat deze pil daarnaast alleen ook doet: - het vermorzelt je volledige libido, dus vergeet dat gewoon maar - gedurende de maand slikken lijkt het stollen van bloed bij een wondje te veranderen. Er zit 1 week slikken tussen (2e week) dat dit tijdelijk verandert, bloed lijkt langer te blijven vloeien en wondjes krijgen gebeurt sneller. - zware hoofdpijn op de eerste dag van de menstruatie (1 paracetamol en het was verholpen). - haalt alle buikpijnen, rugpijnen weg (prima). Ik ben nu sinds jan 2019 over op microgynon over. Hier heb ik ook een review over geschreven. Ik ben niet enthousiast over deze nieuwe pil die voor mij de Diane 35 moet vervangen.
1

Cyproteron/ethinylestradiol

22-02-2013 | Vrouw | 25
cyproteron / ethinylestradiol
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo meiden, Ik heb deze naamloze Diane pil vanaf mijn 14e gebruikt ivm ernstige acne. In het begin was de werking van deze pil redelijk goed en verdween mijn acne langzaam maar zeker. Na een aantal jaar besloot ik te stoppen op advies van de huisarts. Binnen enkele weken zat mijn gezicht weer onder de acne. Na goed overleg met de ha weer begonnen met deze pil. En vana[lees meer...]f dat moment begonnen de klachten. Ik had bijna alle bijwerkingen die je maar bedenken kan, maar legde nooit de link met de pil. Ik had last van stemmingswisselingen, buikkrampen, gevoelige darmen, migraine en vasthouden van vocht. Ik heb hier jaren mee rond gelopen en uiteindelijk in november 2012 het besluit genomen om helemaal te stoppen met deze pil. Nu, 4 maanden later, heb ik nergens meer last van. Alle klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en ik voel me beter dan ooit. In het begin had ik wel weer last van puistjes in mijn gezicht maar die verdwenen al gauw weer. Ik ga deze pil NOOIT meer gebruiken.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.