Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Progynova

7
meningen

Progynova

estradiol oraal

geef je mening
Bij  OvergangX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Eierstokkanker (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Progynova

19-10-2022 | Vrouw | 49
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
49 jaar, erg actief leven en blij ei van mezelf. Drie jaar geleden baarmoeder verwijderd met behoud eierstokken. Ik hoef dus alleen progynova te slikken en geen estradiol. Een jaar geleden begonnen bij mij de opvliegers met op het hoogtepunt meer dan 12 per dag, maandenlang. Bij elke opvlieger totale error en kletsnatte kleding (erg onhandig in mijn vak, waarvoor ik op een[lees meer...] werkdag 12 kilo aan wapens en steekwerend vest draag). Daar werd ik niet blij van en er bleef ook steeds langer een PMS-gevoel bij me hangen in plaats van de voor mij gebruikelijke 2 dagen voor een menstruatie. Ik kreeg meteen Progynova mee van m'n huisarts. Binnen 2 weken verminderden de opvliegers tot een niet hinderlijk blozen en verdween het PMS-grijs. Inmiddels, halverwege de tweede strip, ben ik weer helemaal mezelf en in balans zonder vervelende opvliegers. Ik merk geen bijwerkingen. Gewicht is nog steeds 64 kilo, hou geen vocht vast en geen stemmingswisselingen. Integendeel, ik huppel de dag door. Ohja, een geen haaruitval meer, hoera!
4

Progynova

16-05-2022 | Vrouw | 51
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het middel voorgeschreven gekregen door de huisarts nav overgangsklachten. Opvliegers, zweten, innerlijke onrust, hartkloppingen, opgefokt etc. Alles wat er beschreven wordt mbt overgang heb/had ik. Progynova werkt. Na 2 weken stuk minder opvliegers en voel me stukken rustiger. Het enige wat ik heb is jeuk. Jeuk in gezicht/hals/lichaam. Lijkt van binnenuit te kom[lees meer...]en, op huid zelf is niks te zien. Volgens huisarts komt dit voor bij 10% van de vrouwen. Heel erg vervelend en zeker met warm weer. Van zweten krijg ik nog meer jeuk. Iemand ervaring met deze klacht? groetjes
3

Progynova

18-04-2020 | Vrouw | 55
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vorig jaar constant ziekenhuis in en uit voor onderzoeken naar mijn duizeligheid, flauwvallen, hartkloppingen en algemene malaise, nadien ook heel angstig en paniekaanvallen. Bij cardioloog vonden ze niks, neuroloog ook alles in orde maar schreef anti-psychotica voor, waar ik echt mottig van werd, alle testen voor duizeligheid gedaan bij neus- keel-oren, was volgens hem h[lees meer...]oogsensitief en leed aan chronische hyperventilatie, weer anti-psychotica voorgeschreven. Ik zocht zelf op internet en alle symptomen wezen volgens mij op overgangsproblemen, dus met huisarts besproken na bloedonderzoek, waaruit bleek dat ik wel degelijk volop in de overgang ben (55 jaar) en besloot om progynova te proberen. Ik was daar echt bang voor, borstkanker, tromboses en zo, de bijsluiter lezen is geen pretje, maar ik besloot het te proberen want had geen levenskwaliteit meer. Na 4 dagen zei mijn partner dat ik alweer bijna helemaal mezelf was, en zo voelde ik ook, geen angst meer, voelde me nog duizelig, maar veel minder, hartkloppingen wel nog steeds. De eerste week had ik enorm veel pijn links in onderbuik, maar covid-19 zette ons in lockdown dus durfde ik de huisarts niet lastig te vallen en hoopte dat dit maar tijdelijk zou zijn. Nu, anderhalve maand later heb ik borstspanningen, nog wat buikpijn, maar minder dan de eerste weken, maar nu echt enorme pijnlijk benen en armen, vooral in de kuiten, knieholtes en holte van ellebogen, is een prikkelend gevoel, alsof er electriciteit doorgaat. Ik weet niet hoelang ik dit nog ga verdragen, maar ben bang dat als ik ermee stop, die ansten en paniekaanvallen weer gaan beginnen en in deze stresserende tijd kan ik dat zeker niet aan. We gaan dus ondanks alle bijwerkingen nog een beetje verder....
1

Progynova

07-11-2019 | Vrouw | 56
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik zit al sinds mijn baarmoeder eruit in de overgang en heb al 16 jaar opvliegers heb ook van alles geprobeerd en heb nu echt bij de huisarts een noodkreet gegeven en heeft mij ook dit medicijn gegeven.Ben er sinds gisteren mee begonnen ,ben heel benieuwd,moet het eerst 3 weken slikken en dan terug bij de Huisarts.
5

Progynova

07-10-2019 | Vrouw | 31
estradiol oraal (2mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na verwijdering baarmoeder en eileiders voor geschreven gekregen om nog niet in de overgang te raken. Werkt prima, voel mij prettig en geen klachten.
4

Progynova

27-06-2019 | Vrouw | 47
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zeer tevreden met dit medicijn, weg opvliegers, weg wisselende stemmingen. Maar..na een paar maanden dikke benen, armen en toen ging het gehele lichaam opzwellen. Totaal 4 kilo aan vocht erbij. Sinds kort gestopt en binnen 2 weken 3 kilo vocht spontaan verloren. Het was een afweging maar nu na een jaar heb ik mijn slanke lichaam weer terug. Progynova 1mg helpt erg goed als[lees meer...] je veel opvliegers en stemmingswisselingen hebt maar in mijn geval nam het vocht vasthouden wat geleidelijk ging, echt extreme vormen aan. Ik ben nu een maand gestopt en het gaat erg goed. Het helpt je echt om weer rust terug te vinden maar in mijn geval ben ik er na een krap jaar puur vanwege het vocht mee opgehouden.
5

Progynova

29-03-2018 | Vrouw | 51
estradiol oraal (1mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik weet niet of het te vroeg is om te juichen..Maar nu na bijna 2 maanden gebruik van dit medicijn merk ik sinds twee weken dat ik veel minder opvliegers heb, ik slaap nu ook af en toe weer nachten door zonder dat mijn lichaamstemperatuur als 50 graden voelt! Zelfs heb ik het idee dat dat labiele gevoel die ik sinds dat mijn overgang begon te pieken weer terug keert naar s[lees meer...]tabiel
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2322) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1192) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1098) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (908) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (420) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.