Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Otezla

12
meningen

Otezla

apremilast

geef je mening
Bij  PsoriasisX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Artritis psoriatica (7 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Otezla

03-03-2022 | Man | 72
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2x lichttherapie gedaan, Puva en UVB. Puva had goede respons maar korte tijd nadien heropstoot psoriasis. UVB , geen verbetering. Na een hevige opstoor van psoriasis 75% van lichaam stond vol Otezla voorgeschreven gekregen. Na 2 maand inname 2x daags een tablet met tussentijd van 12h geen schilfering meer maar de verkleuringen van de psoiasisplaatsen verdwijnen echter heel[lees meer...] erg moeizaam. Al bij al tevreden over het gebruik van otezla. Gelukkig ruime tegemoetkoming qua prijs want medicatie is zeer duur 56 tabletten 748€ waarvan 12,10€ voor eigen rekening
1

Otezla

30-05-2020 | Man | 82
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 30 maanden Humira (biological) prikken was ik 100 % clean. Humira gestopt want risicovol voor man op leeftijd (dixit dermatoloog). Na 6 maand opnieuw 60% psoriasis op benen en voeten. Huidarts schrijft Otezla voor: 2 x 30mg p/dag. Na 10 weken komen nul resultaat; er komen nog steeds plekken bij! Voor mij is OTEZLA 100% onefficiënt.
4

Otezla

01-08-2019 | Man | 20
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb tweemaal een lichtbehandeling gehad. Na de eerste keer was de psoriasis geheel weg, maar kwam het binnen een halfjaar weer terug. De tweede keer zag ik zeker verbetering, maar ging het niet helemaal weg. Vervolgens heb ik een halfjaar fumaarzuur geslikt, wat weinig effect gaf. Ik gebruik nu 6 weken otezla en merk al dat de plekken vlakker worden en op sommige plaats[lees meer...]en zelfs langzamerhand verdwijnen, en ook dat er geen nieuwe plekken meer bij komen. Ik heb totaal geen last van bijwerkingen, dus ik ben tot nu toe erg tevreden over dit medicijn.
5

Otezla

13-02-2019 | Man | 38
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hiervoor heb ik verschillende periodes lichttherapie en als laatste Neotigason geprobeerd maar helaas veel bijwerkingen en het resultaat van de lichttherapie was van korte duur. Nu 1,5 jaar geleden begonnen met het gebruik van Otezla en na de periode van opbouwen +/- 2 mnd vrijwel direct resultaat. Op dit moment voel ik gewoon dat mijn huid moeite heeft om de ontstekinge[lees meer...]n te onderdrukken en dit heeft te maken met de winter en de droge lucht in huis. Verder blijft mijn huid wel schoon en doet de Otezla haar werk. Dit is voor mij een verademing maar ik voel wel dat wanneer ik zou stoppen met de medicatie, de psoriasis binnen mum van tijd terug zal zijn.
3

Otezla

25-10-2018 | Man | 50
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb gedurende 3 à 4 maanden Neoral gebruikt (400 mg per dag) en mijn psoriasis was bijna helemaal weg. Helaas verdroeg mijn nieren het medicijn niet waardoor mijn dermatoloog mij Otezla voorgeschreven heeft. Ik gebruik nu Otezla al een maand maar de plekken psoriasis komen overal terug, zodat ik ook zalven moet gebruiken. Mijn dermatoloog heeft mij vertelt dat Otezla [lees meer...]heel langzaam werkt en dat je veel geduld moet hebben, dus probeer ik het vol te houden maar het is jammer dat ik Neoral niet meer mag gebruiken want dit hielp werkelijk goed. Door het stopzetten van de Neoral is mijn gewrichtspijn ook teruggekomen en Otezla helpt niet veel tegen gewrichtspijn. Ik zal de behandeling met Otezla maar voortzetten maar vind het toch spijtig dat ik niet meteen met biologicals mag beginnen door de wetgeving die patiënten verplicht om eerst de minder dure medicijnen uit te proberen (ook al zijn ze niet zo doeltreffend als biologicals) eer men kan overgaan naar de zeer doeltreffende maar peperdure biologicals. Zo een spuitje biologicals zou rond de 1000 euro kosten en is goed voor 3 maanden, dus schrijven dermatologen maar zelden biologicals voor hoewel die zeer goed helpen. Dit is toch zo spijtig en de schuldigen zijn de farmaceutische bedrijven die op de eerste plaats veel geld willen verdienen en pas op de tweede plaats mensen willen helpen.
3

Otezla

20-02-2018 | Man | 15
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 maanden geen effect bij lichttherapie ben ik otezla gaan proberen op aanraden van de arts. Ik slik nu ongeveer 5 weken 2 keer per dag 30 Mg. Na 2 weken zag ik al verschil in mijn gezicht, en ook mijn borst omgeving is verbeterd. Wel heb ik veel last van bijwerkingen. Mijn arts weet niet of hier iets aan te doen is. Heeft iemand misschien tips hoe je hier het best mee [lees meer...]om kan gaan? Groetjes,
1

Otezla

04-08-2017 | Vrouw | 65
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 2 jaar fumazuur tabletten hebben gebruikt, werd door mijn specialist aangeraden om te stoppen. En over te gaan op Otezla. Zeer vervelende bijwerkingen: misselijkheid, maagpijn, slapeloosheid, wisselende stemmingen en gedragsverandering. Na 2 mnd nog geen enkele verbetering van de psoriasis, nog 1 maand doorgezet en toen gestopt. Ook wegens verandering van gedrag en geda[lees meer...]chten, waar mijn arts een verklaring voor had, het kwam inderdaad door de Otezla. Daarna heb ik Puva baden + lichttherapie gehad. Wat op verbranding van mijn huid uitdraaide. Na 4 mnd was mijn huid weer redelijk. Moest wel elke dag 2 x maal insmeren met Vaseline Carbomeer creme, anders was het te pijnlijk om mij te bewegen. Wat mij veel geld heeft gekost (want de crème wordt niet vergoed) en was en is de enigste creme waar ik tegen kan. Nu ga ik weer terug naar de psorinovo, en hoop dat dit gaat werken.
1

Otezla

02-12-2016 | Vrouw | 65
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Drie maanden geslikt . Totaal geen effect . Verandering van doen en laten . Minder Allert. Moeheid -misselijk-rugpijn.
4

Otezla

18-11-2016 | Vrouw | 55
apremilast (30)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel veel verbeterd! Maar gebruik nog wel medicatie tegen jeuk. ( niet elke dag meer)
1

Otezla

12-10-2016 | Vrouw | 65
apremilast (30)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 5 mnd gebruik Otezla geen verbetering. Ben gestopt met dit medicijn. De dermatoloog wou dat ik weer lichttherapie ging doen in combinatie met de Otezla. Dat zie ik niet zitten om medicijnen te nemen die geen verlichting brengen voor mijn psoriasis.
2

Otezla

30-08-2016 | Vrouw | 51
apremilast
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik otezla nu sinds 6 weken, als opvolger van psorinovo. Ik heb de psoriasis alleen op mijn hoofdhuid. De jeuk is wel wat minder, maar voor de rest nog geen verbetering! Heb wel geen last van bijwerkingen!
3

Otezla

13-06-2016 | Vrouw | 64
apremilast (30mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 3 jaar Fumazuur gebruikt. Mijn vlekken waren zo goed als weg. De dermatoloog tipte mij dat er ernstige bijwerkingen waren ontdekt via het MC te Leeuwarden. Persoonlijk vond ik de bijwerking die ontdekt was zeer ernstig. Nieuw overleg met de arts. En hij wou graag dat ik terug ging naar 4 tabletten per dag. Dat heb ik gedaan , en de psoriasis kwam in alle hevigheid [lees meer...]terug. De dermatoloog adviseerde mij om Otezla te gaan proberen. Daar ben ik nu aan begonnen... ook opbouw programma. Ik ben benieuwd of er meerdere mensen zijn die dit medicijn gebruikt hebben of gebruiken.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2326) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.