Psoriasis
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor psoriasis
| Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
| Locoid | 1 |
| Daivonex | 1 |
| Ditranol crème/zalf | 1 |
| Bepanthen | 1 |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: psoriasis
01-12-2025 | Vrouw | 69
Azadirachta/Curcuma Longa/Rubia Cardifolia/Wrightia Tinctoria extract/Cocos Nucifera
Psoriasis
Mijn vrouw gebruikt Sorion Repair crème al jaren iedere ochtend voor haar psoriasis naar grote tevredenheid. Vroeger had ze veel grote en vurige plekken met veel jeuk en soms een kapotte huid. Een paar grote plekken zijn gereduceerd tot kleine plekjes en sommige kleinere plekjes zijn zelfs helemaal verdwenen. De plekken die er nog zijn blijven heel rustig.
Een aantal verp[lees meer...]lichte velden hierboven slaan nergens op m.b.t. Sorion crème b.v. sterkte is nietvantoepassing. ////Bij aandoeningen zie ik alleen die beginnen met de letter a. RED. : Schrijven eerste de eerste letters van de ziekte op en klikken op de bijbehorende ziekte uit de lijst-/////
28-11-2025 | Man | 65
Psoriasis
Bijna geen hinderlijke scholvers meer.
Huis is soepel en scheurt niet.
Zeer tevreden over dit product.
28-11-2025 | Man | 56
Psoriasis
Schilfers zijn wel verdwenen maar de plekken verdwijnen niet. Op benen meer effect dan op ellebogen. Inmiddels
weer overgestapt op hormoonzalf en vaseline
27-11-2025 | Man | 75
Op armen benen.
Heel af en toe komt het terug maar dan smeer ik me weer in op die plekken en na 3 weken is het weer over
26-11-2025 | Man | 73
Psoriasis
Werkt vrij stabiel tot op t heden.
Hardnekkige plekken worden meestal wel rustiger maar verdwijnen niet
25-11-2025 | Vrouw | 50
Psoriasis
Mijn handen en nagels verbeteren hierdoor sterk. Als ik hetb2 dagen niet gebruik direct weer stuk
24-11-2025 | Vrouw | 69
Psoriasis
Sinds 6 jaar psoriasis. Kleinere plekken op benen en elle bogen (tot 2 cm) en grote plekken op billen (groter dan 10cm). Ik gebruik het nu 4 weken. De kleinere plekken zijn rustiger geworden, maar gaan niet weg. Ik probeer geen hormoonzalf meer te gebruiken. Op billen is weinig verbetering, eerder verergering, omdat ik de hormoonzalf niet meer gebruik. Ik smeer 2x per dag,[lees meer...] ipv 1x per 3dagen hormoonzalf. Ik ben 69 jaar.
24-11-2025 | Man | 72
Uitstekende crème, helpt echt
Topper
24-11-2025 | Man | 50
Psoriasis
Dit is super spul. Na een uurtje zie je al het verschil. Trekt mooi in en is niet vet.
24-11-2025 | Man | 45
Psoriasis
Wisselend resultaat. Het verhelpt niets aan psoriasis het maakt de huid zacht waardoor de schilfers er in grote plakaten afvallen eens ze goed doordrenkt zijn. Maar het lijkt gewoon dweilen met de kraan open.
24-11-2025 | Vrouw | 36
Psoriasis
Het heeft heel kort gewerkt, daarna gaf het extreme jeuk, de ergste die ik ooit heb gehad. Alsof mijn huid in brand stond. Met de onweerstaanbare drang te krabben. Het resultaat: vuurrode, gezwollen, kapotte huid. Voor mij nooit meer.
Ik heb ook veel vraagtekens bij wat de werkzame stof hierin is. Ik vraag me af of er geen corticosteroïden in zitten die niet staan vermel[lees meer...]d, want de werking is zo sterk dat het bijna niet anders kan. Ik zou graag eens een analyse zien van de ingrediënten van een onafhankelijke bron. Ik zou ermee oppassen.
24-11-2025 | Man | 68
Psoriasis
Werkte al vanaf 2 weken, en nu vooral onderhouden.....
Sinds gebruik van Skyrizi voor psoriasis is psoriasis verdwenen maar sinds die tijd is mijn schildklier veel sneller gaan werken dus ook daar nu medicatie voor helaas.
Sinds kleins af aan al psoriasis plekken op de huid niet heel ernstig, maar nu sinds 3,5 jaar ook psoriasis nagels. Erg vervelend om te zien en te hebben. Zalven werken helaas niet en in goed overlegd met de dermatoloog van het radboud gestart met MTX. Nu 9 maanden bezig maar vermoeidheid is echt killing! Daarnaast merk ik absoluut dat je een soort afgevlakt bent, sneller [lees meer...]prikkelbaar. Deze 2 zijn voor mij wel een dikke overweging te stoppen. Misselijkheid, hoofdpijn zijn vervelend maar wel te doen. Helaas heeft het op mijn nagels ook nauwelijks effect. Hoop volgende maand met wat nieuws te mogen beginnen
En psoriasis artritis
Ik ben M van 41 heb sinds 9 jaar psoriasis wat in periodes van stress erg toeneemt. Het waren eerst enkele plekjes in ver m’n romp en in mijn liezen en oksels. Na een hele erge opvlamming over mijn romp kreeg een tablet prednison wat in een keer alle korstjes eraf liet vallen.
Daarna werd t nooit meer zo erg, maar ik zag wel de plekjes steeds verder verspreiden naar mi[lees meer...]jn armen en benen. Ik gebruikte eerst een tube betameson, maar dat hielp bijna niet. Toen begon ik met enstillar wat heel erg goed hielp. Verkoelt de jeuk direct en zie de volgende dag al afname van het plekje. Vanaf jaar vier drie winters enstillar icm lichttherapie gedaan maakte mijn huid helemaal schoon. Ik smeerde op de niet belichtingsdagen. Na de lichtkuur heb ik na een aantal weken wel altijd moeten doorsmeren, wat best wel vermoeiend werd. De vijfde en laatste keer belichten vorig jaar werkte niet meer, kreeg er zelfs nog plekjes bij.
Twee maanden terug kreeg ik een flinke opvlamming op de binnenkant van mijn armen. Enstillar spuiten en smeren verkoelde wel, maar hielp niet. Dermatoloog adviseerde om te smeren en af te plakken met huishoudfolie. Dan trekt het extra goed in, gewoon erop spuiten en folie erover heen. Ik geloofde het niet maar was de enige oplossing die ik direct kon toepassen. Dat heb ik voor het slapen gaan toegepast en dat werkt super goed! Mijn armen wikkel ik in. Andere plekjes plak ik de stukjes folie met verbandtape (geschikt voor babyhuid, dat plakt niet te erg). Gebruik het nu regelmatig maar op sommige plekken zijn niet fijn om te plakken ivm het loshalen van de tape op behaarde plekken de volgende ochtend. Mijn vriendin helpt me met m’n onderrug te plakken , maar het ondertussen een vast ritueel geworden ‘s avonds. Niet echt leuk, maar we houden het vol door het goede resultaat. Ik sla soms avonden over als ik er echt geen zin in heb.
Ik plak alleen de ergste plekken maar nu het weer toeneemt kan ik er amper tegenop smeren en plakken. Nu in overleg met de dermatoloog over methotrexaat, waar ik nog heel erg over twijfel. Ben bang dat ik m’n lichaamssysteem opfok. Mijn weerstand, schildklier en alles werkt erg goed allemaal, ben nooit ziek en heb verder geen gekke dingen. Wil ik graag zo houden.
Nog even smeren en doorplakken dus tot ik erover uit ben. Enstillar werkt uiteindelijk wel altijd erg goed, maar ik ben best wel smeer-moe.
sinds mijn 20ste psoriasis en een jaar geledenn begonnen met om de 8 weken een injectie maar dan stak de psoriasis zich net voor de volgende weer de kop op.
spuit nu om de 7bweken en dan blijft het mooi stabiel, hier en daar nog een klein plekje maar verder mooi schoon. eerste half jaar een week na de injectie vreselijk spier en gewrichtspijn maar dat is nu ook over en ve[lees meer...]rder helemaal geen bijwerkingen
Na alle zalven wel geprobeerd te hebben, lichttherapie en MTX uiteindelijk uitgekomen bij Stelara via de dermatoloog. Ik dah dit jaren eerder moeten doen. Lichaam is voor 99% schoon
Wondermiddel. Jaren gezwoegd met zalven, lichttherapie, fumaarzuur en methotrexaat. Nu gebruik ik een half jaar dit en ben helemaal genezen van psoriasis voor mijn gevoel. Eindelijk volledig vrij van plekken en rustig door het leven. Nul bijwerkingen en eens per drie maanden een prikje. Spaart daarnaast je lever (in vergelijking tot methotrexaat). Kan het iedereen aanrade[lees meer...]n.
Ik gebruik nu een half jaar Dovobet voor mijn hoofdhuid en het werkt goed. De plekken worden dunner en de jeuk minder.
Ik heb alleen moeite om in het flesje te knijpen met de atrose in mijn vingers. Het flesje is erg stug.
Ik moet 3x mijn haren wassen na gebruik, want het is erg vet en ik heb het gevoel dat mijn haren er van gaan krullen.
Na jarenlang van alles hebben gehad kwam ik in aanmerking voor skyrize
Ik wilde graag reageren op de ervaring: pijn tijdens injectie. Ik heb dat grotendeels kunnen oplossen door de injectiespuit enkele uren van te voren uit de koelkast te nemen. Het laatste uur voor injectie stop ik de spuit tussen mijn kleding zodat de vloeistof op lichaamstemperatuur komt. Dan blijkt de injectie veel minder pijnlijk. Ook de reactie op de injectie - rode di[lees meer...]kke plek vorm ongeveer zo groot als een mango en behoorlijk dik- is zeker de helft kleiner. Ik heb dit gecheckt bij de ziekenhuis apotheek en deze werkwijze was goed.
Eerder talloze crèmes, betametason, teershampoo, divonex, diprosone lotion, ependix, elk jaar tig keer onder de UVA UVB bank. Enz
Ik zat onder de psoriasis, m’n gewrichten deden pijn, elke dag plakte ik in m’n bed van de zalven, elke week was ik verbrand door de UVA UVB therapie.
Nu met Humira (vanaf 2018) is dat verleden tijd. Ik kan mijn dagelijkse werkzaamheden [lees meer...]prima doen. Op een paar terugkomende plekjes is de psoriasis onder controle.
Ik ben heel dankbaar dat dit product op de markt is gekomen en dat ik dit als patiënt mag gebruiken.
Afgelopen donderdag voor het eerst een injectie van stelera gezet. Nu afgelopen vrijdag meteen klachten gekregen van griep. Ik weet niet zo goed of ik aan de bel moet trekken?
Ik had veel last van psoriasis. Ik kreeg betamethason. Heb het een aantal weken gebruikt. Tot het weg was en toen nog een paar dagen door gegaan. En ben nu al 4 yaar vrij van psoriasis
Werkte prima tegen de psoriasis op handen en voeten. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het gebruikt heb maar ik heb meer dan 50% haar verloren en is ook niet meer volledig terug gekomen. Ook had ik geen nagels meer. Alleen een stuk dikker huid waar mijn nagels zaten. Het haarverlies begon een aantal maanden na gebruik ben er abrupt mee gestopt. Je snapt wel dat haarv[lees meer...]erlies zo ernstig niet echt leuk is. Ik heb mijn haar moeten afknippen
Sinds 9 maanden gebruik ik dit en mijn ernstige psoriasis is geheel verdwenen! Enige kleine bijwerking is wat lichte haaruitval in de 2 weken na de injectie. Ik vind dit wel vervelend maar het is niéts bij hoe de psoriasis was.
Zeer tevreden over dit medicijn. Ik ben 26 jaar oud en heb al psoriasis sinds mijn 16e, nu mocht ik eindelijk aan dit medicijn beginnen en zit er nu 4 weken aan. In totaal 5 prikken, en wat ben ik tevreden zeg. Bijna al mijn plekken zijn weg, sommige nog wat licht roze. Ik durf eindelijk weer in een korte broek naar een festival en werk. Ook had ik artritis gekregen, dit w[lees meer...]as na 2 prikken al bijna weg, maar nu is dit helemaal weg. 0 pijn meer. Dit medicijn heeft echt mijn leven op z’n kop gezet. Ook géén bijwerkingen, 0.
Ik ben 49 jaar en over 2 jaar paar vlekken op mijn rug die snel naar het volledige lichaam over ging tot op mijn hoofdhuid, alles geprobeerd lichttherapie, zalf,2 soorten sterke medicatie en niets helpt nu na 2 jaar verlies je wel wat de moed ,speelt een rol in hoe je je voelt ook in mijn relatie is deze niet altijd even makkelijk je wilt je eigen bijna niet meer zien naak[lees meer...]t .
Maar we leven terug wat op hoop ,gisteren mijn 1ste 2 spuiten gehad door de dermatoloog zij 1 gezet 2 de ikzelf.
En hoop nu op beterschap.
Ziekten met de meeste ervaringen
| Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3204) |
| Angst & paniekstoornis (2909) |