Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Firmagon

13
meningen

Firmagon

degarelix

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Prostaatkanker (10 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tamoxifen (267 meningen)
Lucrin (100 meningen)
Femara (100 meningen)
Anastrozol (97 meningen)
Zoladex (93 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

1
4

Firmagon

05-02-2023 | Man | 68
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste twee injecties voorafgegaan door tabletten, weinig last van gehad. Na prostaat uitholling werd kanker (Gleason 3+3=6) ontdekt. PSA toen 410. Na 3 maanden was PSA 5.4 en nu 1.8 en dalende. Met deze bijwerkingen kan ik het nog wel een tijd volhouden. Krijg elke maan injectie degralix. Ene keer links, dan rechts, dan hoger links en dan hoger rechts. Gaat prima. Blijft [lees meer...]troep maar ja, weinig keus toch?
2

Firmagon

25-10-2021 | Man | 66
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
op leeftijd 65 prostaatkanker geconstateerd met 2 uitgezaaide lymfeklieren. PSA was 20. Operatie robot geassisteerd om lymfeklieren te verwijderen: niet gelukt maar wel lymfe-oedeem in mijn onderbuik. Daarna start van de bestralingen 36x en tegelijk hormoontherapie (firmagon 1 x per maand injectie). Bijwerkingen van de bestralingen vielen mee (wat vermoeid), bijwerkingen F[lees meer...]irmagon waren erg: opvliegers, libidoverlies, concentratieproblemen, algeheel gebrek aan zin, geestelijk instabiel, verlies van spierkracht. En de dag na de injectie 2 dagen koorts en een pijnlijke spuitplek. PSA en Testosteron zijn vrijwel 0. Na 6 maanden gestopt vanwege deze bijwerkingen. Nu afwachten...
3

Firmagon

28-07-2019 | Man | 75
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben gestart met chemokuur (6x) en tegelijkertijd hormoonbehandeling via 1 x per maand een prik. Tijdens de chemokuur nauwelijks problemen met de prik. Beetje jeuk verdween binnen een paar dagen. Chemokuur nu ten einde maar de hormoonbehandeling gaat nog door. Van de prik die ik na de chemokuur kreeg had ik wel heel veel last. Opgezette rode plek op buik en zelfs koort[lees meer...]s tot 39 graden.. Ik vermoed dat ik bij de chemokuur zo weinig last had van deze prik omdat ik toen prednison slikte. Deze ontstekingsremmer zorgde er waarschijnlijk voor dat ik nauwelijks last had. Misschien vóór de volgende prik via de dokter een paar pilletjes prednison aanvragen....
5

Firmagon

19-07-2018 | Man | 66
degarelix (80mg)
Prostaathyperplasie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik nu 66 jaar, heb sinds de zomer van 2013 prostaatkanker. Eerst is mijn prostaat verwijderd. Daarna ben ik 36 keer bestraald ivm uitzaaiingen. Bestraling hielp niet. Eind januari 2017 was mijn PSA gestegen tot 25. Toen heeft de professor in het UZ in Gent hormoontherapie ingezet. Vanaf dat moment heb ik maandelijks mn Firmagon toegediend gekregen. Nu juist deze maand i[lees meer...]s mijn PSA 0.01. dus onmeetbaar laag en mag ik voor een half jaar stoppen met Firmagon. Ik ben ondanks de bijwerkingen heel tevreden over de werking van de Firmagon. Bijkomende zaak is dat ik sinds de zomer van 2017 ook met Chemo behandeld wordt voor de ziekte van Kahler. Wat overigens niet met de prostaatkanker of de behandeling met Firmagon te maken heeft.
4

Firmagon

02-07-2018 | Man | 55
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb elke maand enkele dagen last op de inspuitplek, maar dit is drastisch verbeterd door de inspuitingen meer off-center te zetten. Nu nog Eén dag beetje last (roodheid, jeuk). Er is in 20015 bij mij een kuur voor drie jaar opgestart omdat de prostaatkanker mijn rechterzenuwbundel had aangetast en niet volledig kon worden weggesneden. Bedoeling was om het restje kankerc[lees meer...]ellen te bestralen, hetgeen naderhand wel gebeurd is. Die aangetaste zenuwbundel zorgde wel voor ernstige incontinentieproblemen. Na opstarten hormoonbehandeling is de incontinentieproblematiek op een drietal maanden tijd van 100% incontinent gedaald naar 10% incontinent. Daarna implantaat geplaatst (male sling). 100% tevreden, incontinentie nu 0%. Na genezing van deze operatie is bestraling gevolgd (35 sessies). PSA-waarden al meer dan twee jaar onmeetbaar. Kanker was zéér agressief (gleason 9). Firmagon behandeling eindigt november 2018. Ik kijk er érg naar uit, bijwerkingen beginnen te wegen (ook letterlijk): 15kg gewichtstoename, zeer duidelijk spierkrachtverlies, geen enkele (0%) seksuele prikkeling, zéér snel vermoeid, soms beetje neerslachtig,... Ben wel blij dat dit een zeer afdoende oplossing was voor mijn problematiek, maar het had voor mij geen drie jaar hoeven duren. Ik hoop op gunstig blijvende PSA-waarden na het beëindigen van de kuur.
4

Firmagon

21-09-2017 | Man | 73
degarelix (80mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat de psa 5 jaar zeer laag bleef steeg die ineens naar 28, nog niet hoog zullen velen denken, maar ik was toch onaangenaam verrast. Een combinatie therapie firmagon met chemo behoort niet tot de mogelijkheden aangezien ik ook Multipel myeloom heb en daardoor de conditie en de bloedwaarden van slag zijn, alleen dus firmagon. De eerste 2 injecties zorgden voor symptomen[lees meer...] van verkoudheid, maar geen koorts. de opvolgende injecties zijn beter te verdragen en die injecteer ik nu zelf. Wat mij wel is gebleken dat zoals er ook in de gebruiksaanwijzing staat de injectie heel langzaam moet worden toegedient. dat doe ik nu, ook heb ik wel meer dan 5 minuten voor nodig maar de injectie plek is nu veel minder pijnlijk en na 1 dag zijn de verkoudheid verschijnselen verdwenen. De psa is nu na 6 kuren gezakt naar 0,18 alleen zijn de wervels aangetast en 1 is volledig ingezakt dat was een pijnlijke ervaring. de bestraling daarna heeft veel geholpen om de pijn te bestrijden, maar er zit nog een zenuw ingeklemd en dat beperkt me erg in mijn bewegingen. voorlopig nog geen oplossing voor maar hopelijk kan de orthopeed daar op korte termijn nog iets aan doen. Het boezemfibrilleren komt nog wel regelmatig voor maar daar heb ik geen tot weinig last van.
1

Firmagon

05-05-2017 | Man | 65
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Injectie op 3 mei 2017 gekregen en na 5 minuten ging het fout, vreselijke pijnscheuten, niet meer kunnen lopen, zitten en liggen waardoor acute ziekenhuisopname gerealiseerd moest worden. Artsen hadden deze 'allergische' reactie ook nog niet eerder geconstateerd en wisten niet wat ze zagen, waarop besloten werd tot dagopname. Bijwerkingen starten 2 uur na injecteren en h[lees meer...]ouden 5 tot 10 dagen aan. Pijnlijke gezwollen plek, rode huid, opvliegers, zweten, rillingen, algehele malaise. Voor mij nooit meer Firmagon!!
4

Firmagon

21-11-2016 | Man | 83
degarelix (120mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Firmagon

13-09-2016 | Man | 69
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ontwikkelde 18 maanden geleden botmatastasen, nogal ernstig: ribben, clavicula, schouderblad, ruggegraad en rechtse beenderstructuur. Ik had een PSA van 3645 µg/ml. Ik heb doorgebeten voor de behandeling, ondanks pijn en ongemakken omdat het mij duidelijk was dat dit geneesmiddel mijn leven kan redden. Ik heb nu een PSW van 3,9 µg/ml en bij botscan zijn de metastasen aa[lees meer...]nn het verdwijnen. Pijnlijke injecties - tot zeer pijnlijk. Op de dag van injectie na ongeveer 7 iuur treedt koorts op, soms beperkt to o 37,8, soms tot 40°C. De pijn verdwijnt na enkele dagen (3) De koorts 's anderendaags. Do I like this drug? Hell no, but it is my only solution.
3

Firmagon

05-06-2015 | Man | 71
degarelix (80mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In combinatie met bestralingen maandelijks firmagon (degarelix) injectie. De bijwerkingen, zeer pijnlijk op injectieplaats (buik), opvliegers, impotent, hartritmestoring gekregen. Na 2 jaar gestopt vanwege alle bijwerkingen. Prostaatkanker lijkt weg (psa is nu 0,6 bij start 28), maar er is veel ellende voor terug gekomen. Leeftijd bij start behandeling 67 jaar
4

Firmagon

20-02-2015 | Man | 57
degarelix (120mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Harde pijnlijke rode plek (10cm) e nu op vliegers en concentratie verlies
4

Firmagon

13-12-2011 | Man | 69
degarelix
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Rondom de plaats waar de injectie plaats vindt vormt zich vrijwel direct een bult, die na enkele dagen langzaam verdwijnt. Ik heb er nauwelijks last van. De ene maand vindt de injectie links plaats en de volgende maand rechts. Na 2 weken is er niets meer van te zien of te voelen. Het middel doet goed z'n werk, ook na anderhalf jaar. Ik ben zeer fit en heb geen lichamelijk[lees meer...]e klachten. Wel is m'n eetlust toegenomen.
2

Firmagon

08-09-2011 | Man | 63
degarelix
Prostaat carcinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste 2 injecties in de buik waren zeer pijnlijk,de injectie plekken bleven nog weken lang zeer pijnlijk en na drie weken kon ik pas weer een beetje bukken. De vervolg injecties doen nog maar enkele dagen zeer en na een week verdwijnt de zwelling. Op alle injectie plaatsen blijft (tot nu toe na 3maanden ) een flinke bult zitten,of die weer verdwijnen is nu moeilijk t[lees meer...]e zeggen. Het middel doet wat het moet doen maar op een zeer onprettige wijze.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.