Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zoladex

93
meningen

Zoladex

gosereline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Prostaatkanker (38 meningen)
Endometriose (20 meningen)
Borstkanker (15 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tamoxifen (267 meningen)
Lucrin (103 meningen)
Femara (100 meningen)
Anastrozol (98 meningen)
Letrozol (72 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

1

Zoladex

03-02-2024 | Man | 67
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 maanden degarelix waar in de derde maand vergelijkbare klachten ontstonden, door de oncoloog overgeschakeld naar soladex. De meeste dagen heb ik veel last van de omschreven bijwerkingen. Soms zijn er uren dat ik me redelijk voel, zelden een hele dag. Maar nooit meer mijzelf zoals ik was voor het gebruik van de hormoonremmers.
1

Zoladex

09-11-2023 | Man | 80
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb enkele jaren geleden 3 jaar lang 1x per kwartaal implantaatinjecties gehad. De werking was als voorspeld. Veel bijwerkingen en een suf en doelloos leven. Je wordt er niet vrolijk van en ook mijn huisgenoot werd er niet blij van. Leven als een zombie.
3

Zoladex

01-11-2023 | Vrouw | 43
gosereline (10,8mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, op 9 okt 2023 zoladex inspuiting gekregen . Ik ben 43 j en altijd last gehad van pms klachten . 2 weken in de maand liep ik goed. Ik mag geen hormonen nemen omdat ik een aangeboren vaataandoening heb en kans op trombose groot is . Dus enige oplossing is weghalen eierstokken . We zijn 3 weken verder en voel me echt ziek … grieperig gevoel … last in gewrichten … misse[lees meer...]lijk …. Veel slapen .. maar mentaal ben ik wel veel beter. De hormonale schommelingen zijn weg . Heeft iemand ook zulke bijwerkingen ? En hoelang gaan die nog duren ?
3

Zoladex

27-10-2023 | Man | 78
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Uitgezaaide prostaatkanker, PSA van 36 naar niet meetbaar in 3 maanden tijd. Nu ca. 1 jaar later blijft de PSA niet meetbaar. Wel veel last van opvliegers de hele dag en nacht door, behalve bij lichamelijke beweging. Dan vrij van opvliegers. Toename van gewicht waardoor genoodzaakt nieuwe kleding te kopen.
4

Zoladex

20-04-2023 | Man | 79
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
dit is een aanvulling op een eerder bijdrage….! Zoladex kan de bloedsuikerwaarde beïnvloeden. laatste injectie oktober 2022 Hba1c was 90 in januari 2023 en is nu, na 3 maanden 80. ook is de koolhydraat inname aangepakt afgesproken dat ik in juli terugkom voor een bloedsuikermeting en dat tot die tijd geen Metformine wordt voorgeschreven….Zoladex kan de stab[lees meer...]iliteit van de bloedwaarde beïnvloeden 2 opmerkingen uroloog en radiltherapeut mogen hier best wat meer aandacht aan besteden…. wel regelmatig psa controle, daar zou je de Hba1c aan kunnen toevoegen. de fabrikant zou uitgebreider kunnen informeren over bv. de halfwaardetijd. vrgr Peter
5

Zoladex

26-03-2023 | Man | 79
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
oplopende psa van 6 naar 15. huisarts stelde een echo voor maar dat vond ik een slecht idee. verwijsbrief gevraagd voor doorverwijzing naar Radboud Nijmegen ….direct gestart met onderzoek en therapie. gleason score 7, ..3+4. Zoladex 10.8 gedurende 2 jaren . bijwerking opvliegers, weet ik nu ook wat mijn echtgenote jarenlang meemaakt…..niet piepen, dus. 35 bestral[lees meer...]ingen, de bijwerkingen versnelde darm en blaas werking, maar die bijwerkingen werden na een paar maanden veel minder. dieet met veel eiwitten en volkoren producten. sporten is niet mijn ding, maar wel voor veel beweging en belasting van spieren gezorgd. gewicht….80 kg bloedsuikerwaarde is verhoogd, mogelijk als gevolg van Zoladex, maar dat is niet zeker . Zoladex gestopt oktober 2022, dus bloedsuiker wordt gevolgd . heb dus diabetes 2. huisarts stelde in jan. 2023 Metformine voor, maar ik kies voor een dieet en de bloedwaarde wordt in April weer gemeten…..pillen kan altijd nog. en verder gaat het prima. 🥂 vrgr Peter
5

Zoladex

25-03-2023 | Vrouw | 45
gosereline (10,8mg)
Myoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het lezen van al deze verhalen wil ik graag een ander geluid laten horen. Door enorm veel myomen waardoor ik 6 maanden zwanger leek en veel lichamelijke klachten door het verdrukken van oa darmen had, heb ik inmiddels 3 keer Zoladex toegediend gekregen. De eerste maand was wat vervelend met regelmatig opvliegers (einde van de dag en avond), onrustig slapen en regelmatig[lees meer...] hoofdpijn. Na twee maanden werd dit veel minder en inmiddels zijn de bijwerkingen echt minimaal. Het enige waar ik nu na 9 maanden nog last van heb is hoofdpijn. Wat wel echt noodzakelijk is voor mij om de bijwerkingen minimaal te houden , is gezond eten en veel sporten (vooral krachttraining dat bewezen effectief is bij hormoon schommelingen bij vrouwen). Maar voor mij is Zoladex echt een uitkomst: zeer effectief (myomen zijn binnen paar weken geslonken en daarmee mijn klachten verdwenen) met minimale bijwerkingen.
1

Zoladex

24-03-2023 | Vrouw | 46
gosereline (3,6mg)
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb uitgezaaide borstkanker (tot in de botten). Veel bijwerkingen. Dag en nacht vapeurs. De dag na toediening voel ik me zeer vermoeid, zwak en heb ik ook spierzwakte in de benen.
4

Zoladex

19-01-2023 | Vrouw | 35
gosereline (3,6mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een kijkoperatie waarbij diep geïnfiltreerde endometriose is weggehaald moest ik voor 3 maanden zoladex gebruiken. Ivm trombose in het verleden kon ik echter geen andere medicatie krijgen voor de bijwerkingen. Het is gelukkig “maar” 3 maanden maar het heeft een ernstige weerslag op mijn leven. Dodelijk vermoeid omdat ik gewoon nauwelijks slaap. Daarbij een continue [lees meer...]hoofdpijn die niet met pijnmedicatie te onderdrukken is. Het is dat endometriose mijn leven een pijnlijke hel maakte dat ik dit medicijn neem. Maar ik ben blijk dat ik er na 3 maand vanaf ben.
3

Zoladex

29-12-2022 | Vrouw | 43
gosereline (10,8mg)
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wordt er dood ongelukkig van en zie het als n vloek waar je niet vanaf komt dit nu nog minimaal 7 jaar ….heb de oplossing gevonden ga mijn eierstokken laten verwijderen….ook niet niets maar wellicht beter!
4

Zoladex

24-11-2022 | Vrouw | 45
gosereline (3,6mg)
Myoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Zoladex nu bijna 3 maanden om de myomen en mijn baarmoeder kleiner te laten worden voor de operatie. Uiteraard is het vervelend om zo direct in de overgang te komen, maar op de opvliegers na valt het mij mee.
3

Zoladex

20-11-2022 | Vrouw | 35
gosereline (10,8mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik loop al zeker 15 jaar met menstruatieklachten en elke keer als ik bij de huisarts kwam werd het af gedaan als dat hoort erbij. Uiteindelijk toch na veel zeuren doorgestuurd naar het ziekenhuis scan gemaakt en bleek het adenomyose te zijn…eindelijk een antwoord op jarenlang pijn doorbraakbloedingen en alle andere ellende (PMS)die erbij kwam kijken. Mijn gyneacoloog verte[lees meer...]lde dat hij even met een cameraatje wilde kijken waar de adenomyose precies zat maar kwam tot iedereen zijn verbazing niet of nauwelijks door mijn baarmoedermond…bleek daar dus ook een vernauwing te zitten waardoor mijn menstruatie alleen maar pijnlijker was, daaraan geopereerd en zou beter moeten worden! Maar dat was niet het geval, voor de adenomyose heb ik eerst lucrin gehad de eerste keer ben ik alleen maar ongesteld geweest en had veel hevige opvliegers de 2e en 3e keer kreeg ik op de plek van injectie een ontsteking dus ben daar mee moeten stoppen…nu de eerste injectie zoladex gehad en alleen nog maar ongesteld geweest…weet nu dus gewoon niet meer waar ik aan toe ben… binnenkort weer een gesprek met mijn gyneacoloog om te kijken of ik hier nog even mee door moet gaan of dat er nog andere opties zijn maar was volgens haar al ver door mijn oplossingen het enige wat er verder nog echt zou kunnen werken is het verwijderen van de baarmoeder maar daar wil ik het liefst nog zolang mogelijk mee wachten
5

Zoladex

17-03-2022 | Vrouw | 32
gosereline (10,8mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Probeer een verhaal van jaaaaaaren lang ellende even in het kort te vertellen waardoor ik de eerste jaren weg laat en begin vanaf het moment dat ik uit mijn narcose kwam van een van de zoveelste operaties die ik ervoor Al allemaal ben moeten ondergaan.. Kijk operatie ivm met endometriose.. ben nog niet volledig uit de narcose maar de arts stond al aan mijn bed met bel[lees meer...]angrijke informatie… Mevrouw, we hebben de verkleving van uw eierstokken en baarmoeder los gemaakt en endometriose verwijdert zoveel als dat mogelijk was, maar u zit zodanig vol endometriose door heel uw buik, inclusief uw blaas darmen maar ook op uw middenrif, dat is onmogelijk om dat allemaal weg te halen zonder schade te brengen aan uw organen of longen dus geen andere mogelijkheid als zoladex ( chemisch aan de overgang dus.. helaas heb ik de pech dat mijn lichaam geen hormonen accepteerd en de pil of spiraaltje bij mij juist boosdoeners zijn geweest die de endometriose versneld en verergert hebben.. Oké zoladex dan maar… Heb de zoladex laten zetten nou de eerste maand was een ramp, wat blijkt de arts heeft het spiraaltje er niet uit gehaalt met de operatie… dus de pijn werd zo erg dat zonder tranen van het toilet af te komen niet mogelijk was.. Eenmaal overgegaan naar ander ziekenhuis en dus de 2e maand van de zoladex is verstreken waarvan 1 maand het spiraaltje er uit was gehaalt merkte ik geen verschil want had dag in dag uit pijn met elke beweging … binnen 2 weken werd ik ook geopereerd in dat ziekenhuis ivm mijn gewicht en energie zo laat was dat er anders een kans was dat ik te zwak zou worden voor een operatie aan te kunnen gaan en dan was er een groot probleem.. nou die operatie achter de rug moest toch nog 1x zoladex zetten om goed te kunnen herstellen…en jawel dat is goed gelukt.. operatie geslaagd en ik voelde me weer mens… nog steeds geen bijwerkingen van zoladex ervaren ( kan niet zijn opgevallen door alle pijn die ik had) In die 6 maanden kwam bij de 3e maand mijn eerste menstruatie weer, maar had vreemde klachten die ik niet meteen linkte naar problemen op gynaecologisch gebied… hoesten pijn op de borst moeite met ademen.. eenmaal aan het menstrueren was het meteen weer weg.. maand erna precies het zelfde maar dan waren de klachten heftiger en maand daarna dacht ik dat ik mijn begrafenis moest gaan regelen want het voelde alsof ik het aan mijn hart zou gaan krijgen.. het probleem was dat nu de endometriose op mijn middenrif het leuk vond om te gaan irriteren… dus die zoladex spuit werd meteen weer in mijn buik gezet… Helaas kwam ik die tussentijd Corona ons land binnen en tegelijkertijd problemen met mijn staartbeen die verwijderd moest worden… en de operatie aan mijn staartbeen moest eerst zijn geweest voordat ik pas geopereerd mocht worden aan mijn middenrif.. de Corona heeft me een jaar lang op mijn operatie laten wachten door dat mijn operatie 5 dagen ervoor geannuleerd moest worden voor het verwijderen van mijn staartbeen… dus jaar verder ook nog steeds gedwongen aan zoladex.. eenmaal operatie achter de rug is er door de Corona weer 1 jaar en 2 maanden bij gekomen voordat ik de operatie had van mijn endometriose.. deze heeft 4 dagen geleden eindelijk plaats gevonden… baarmoeder verwijdert baarmoeder hals verwijderd endometriose op middenrif, lever, nieren diepe endometriose op de darm het zat gelijk vol… Nu dus geen zoladex meer dus vind het komende maanden erg spannend Mijn conclusie over zoladex zelf… aangezien het eigenlijk maar 6 maanden gebruikt mag worden maar ik het dus jaren gedwongen heb gemoeten.. heb ik helaas bijwerkingen maar waarvan ik niet vind dat deze als negatief mogen worden neer gezet bij het zoladex medicijn.. Mijn klachten binnen de 6 maanden die eigenlijk maximaal maar mogen wat zoladex duidelijk beschrijft waren nihil.. opvliegers best wel veel vooral snachts maar heb er mee leren om gaan en dat was voor mij een lachertje vergeleken met de pijn die ik heb moeten doorstaan.. en ik had last van gewricht pijn.. niet meer en niet minder Maar door het jaren te hebben moeten gebruiken is helaas gebleken dat mijn botscan die 5 maanden gemaakt is niet goed is en ik osteopenie heb en ik na mijn herstel nog eens een botscan moet of het inmiddels niet al osteoporose is aangezien mijn score van de vorige scan er al niet ver vandaan zat.. Zoladex heeft mij geholpen met het lange wachten op de operaties redelijk pijnloos door te komen.. enige is dat ik ipv 1x in de 3 maanden ik deze al snel 1x in de 2 maanden moest zetten omdat de klachten dan al kwamen en helaas de afgelopen 4 maanden ik de zoladex 1 x per maand moest zetten.. dus ben wel een beetje bang voor de uitslag van mijn botscan.. maar proberen positief te blijven en nu eerst herstellen van mijn zware operatie van 4 dagen geleden en hopen dat die ook voor een groot deel geholpen heeft en gaat helpen… en dan zien we wel weer verder Voor de gene die alles heeft gelezen.. super lief dat je er de tijd voor hebt genomen, en probeer goed te beseffen dat de erge bijwerkingen die ik nu ervan heb komt omdat de dosering die zoladex aangeeft van 6 maanden ik zeker 5 x heb moeten overschrijden… dus als dat niet had gehoeven had ik puur en alleen opvliegers en gewrichtspijn
5

Zoladex

11-03-2022 | Man | 68
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2018 prostaat verwijderd. direct daarna psa 0,03(residu kanker achtergebleven in lymfevaten van bekkenbodem. In de drie jaar daarna oplopende psa tot 0,18. (zomer 2021) behandelaanbod werd toen: 35 bestralingen van de bekkenbodem plus Zoladex 10,8 mg iedere 3mnd voor minimaal een jaar. Sinds Nov 2021 psa niet meer aantoonbaar. De bijwerkingen van Zoladex zijn erg f[lees meer...]rustrerend, maar zolang ik mijn doel heb gehaald(psa 0,00) is Zoladex rationeel gezien geweldig. Je moet er verstandig naar kijken. Wat helpt is een strenge uroloog, die zegt dat ik het in ieder geval 1 jaar moet gebruiken en niet van zijn pad af wijkt. En die heb ik in het AVL.
4

Zoladex

01-03-2022 | Man | 61
gosereline (10,8mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb gleasoscore 9,5. Kwaliteit van leven behoorlijk op ingeleverd, maar ben nu bijna wel 2 jaar verder. Psa was 23, ging naar 0.3, stijgt elke 3 maand met 0,1! Er is een mogelijkheid om te stoppen ivm de bijwerkingen, maar durf het niet. Is er een alternatief diee net zo effectief is met minder Bijwerkingen?
2

Zoladex

01-03-2022 | Vrouw | 44
gosereline (10,8mg)
Myoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Myomen

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.