Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lucrin

103
meningen

Lucrin

leuproreline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
opvliegers Lichte hoofdpijn vermoeidheid opgezette buik

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Endometriose (60 meningen)
Prostaatkanker (9 meningen)
Borstkanker (5 meningen)
Onvruchtbaarheid vrouw (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tamoxifen (267 meningen)
Femara (100 meningen)
Anastrozol (99 meningen)
Zoladex (94 meningen)
Letrozol (76 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

5

Lucrin

02-04-2024 | Vrouw | 52
leuproreline (30mg)
Myoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid Lichte hoofdpijn

Mijn vleesboom was 20 cm dus dat was fors. Door de lucrin injecties is hij in 3 maand tijd van 20 naar 14 cm gegaan. Weinig bijwerkingen gehad, alleen lichte hoofdpijn en vermoeidheid. Daarna heb ik de mri hifu behandeling ondergaan in Zwolle en hebben ze van die 14 cm 80% kunnen behandelen. Heel mooi resultaat en ik heb geen openbuik operatie hoeven ondergaan met alle ris[lees meer...]ico’s van dien.
4

Lucrin

07-03-2024 | Vrouw | 52
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

opvliegers opgezette buik

Vanaf 2016 heftige menstruatie pijnen, pijn bij het plassen, opgezwollen buik en anuskrampen. Elke keer dat ik naar de gynaecoloog ging zei ze van dat er niks aan de hand was. Zo heeft het 5 jaar geduurd. Totdat de gynaecoloog besloot de gynaecoloog 1 eierstok te verwijderen omdat die vergroot was en de eileiders. Tijdens de kijkoperatie kwam ze achter dat ik veel verklev[lees meer...]ingen had. Ze had meteen verwijderd wat verwijderd kon worden. Het ging iets minder dan een jaar goed toen begon de ellende opnieuw. Heb zoely gekregen maar hielp niet echt. De lucrin wilde ik toen niet. Geen enkel pil wat ik voorgeschreven kreeg hielp dus toch maar lucrin injectie genomen voor 3 maanden. In het begin veel last gehad maar na 3 weken merkte ik op dat minder pijn had en na een maand had ik bijna geen pijn meer. Volgende week krijg ik de 2de injectie. Ik heb er spijt van dat ik dit niet eerder lucrin heb genomen had zoveel pijn gescheeld. Ik dacht omdat ik zo teleurgesteld was dat de verschillende soorten pil wat ik had gekregen en niet werkte dat lucrin ook niet bij mij zou werken.
5

Lucrin

02-03-2024 | Vrouw | 53
leuproreline (11,25mg)
Myoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

opvliegers

Ik heb myomen, daardoor zoveel bloedverlies met veel stolsels, waardoor mijn hb zo laag werd dat ik bloedtransfusie moest ondergaan. Dit kon zo niet doorgaan. In overleg met de gynaecoloog gekozen voor lucrin. Heb meteen gekozen voor een injectie van 3 maanden. In de eerste maand nog wel bloedverlies gehad. Na deze maand niks meer en gebruik het nu 3 jaar lang. Ik ben er[lees meer...] super blij mee. Heb weer energie en ben van het bloedverlies af. Hb is weer goed. Nu eind februari geen nieuwe injectie meer gehad, vanwege mijn leeftijd. Wij kijken even aan wat mijn lichaam nu gaat doen. Of ik in de overgang ben. Zijn er vrouwen die ervaring hebben na hoeveel weken de menstruatie weer begint na het stoppen van de injecties? Ik ben nu namelijk heel onzeker omdat ik niet weet wat ik kan verwachten.
1

Lucrin

14-01-2024 | Vrouw | 51
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na ruim jaar lucrin toch gestopt. De bijwerkingen waren niet meer vol te houden. Gestopt in de hoop dat mijn overgang in gang was gezet(51 jaar) helaas na 2 maanden waren mijn endometriose klachten weer net zo heftig terug. Half jaar niks gebruikt. 1 x per maand 1 dag heftige pijn. Niet te doen! Daarna 3 a 4 dagen nog naweeën. De pijn aanvallen komen zelfs met oxycodon er [lees meer...]nog doorheen. Nu sinds 1 maand dienogest 2 mg. Wel wat krampen. Geen heftige aanvallen. Bijwerkingen tot nu toe. Snel prikkelbaar. Moet dit minimaal 2 maanden vol houden. We wachten af
4

Lucrin

11-01-2024 | Man | 54
leuproreline (30mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Lucrin

22-12-2023 | Vrouw | 39
leuproreline (11,25mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Injectie gekregen vanwege groot myoom van 11 cm in de baarmoeder. Doel was dat het myoom zou krimpen. Na 3 maanden is het met 2,5 cm gekrompen. Ik krijg nu een nieuwe injectie. Verwachting is dat het komende 3 maanden nog eens met 2,5 cm krimpt. Daarna wordt de baarmoeder verwijderd. Doordat myoom kleiner wordt zal de operatie makkelijker verlopen met minder bloedingen. [lees meer...]Door medicijn heb ik veel opvliegers op een dag (ook ‘s nachts). Verder af en toe concentratieverlies, maar alles bij elkaar valt het me heel erg mee. Ik slik er geen hormonen bij, omdat ik trombose heb gehad. En zelfs dat gaat gelukkig prima.
5

Lucrin

26-11-2023 | Vrouw | 45
leuproreline (3,75mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al 23 jaar PMDD en was mentaal op. SSRI's kan ik niet tegen. Nu 3 x een injectie Lucrin gehad ter voorbereiding van verwijdering van mijn eierstokken. Mijn hoofd staat uit, ik leef weer, meer energie, slaap beter, niet meer suïcidaal. Wat een uitvinding!
5

Lucrin

22-09-2023 | Man | 67
leuproreline (30mg)
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik weet sinds een maand dat ik prostaat Kanker heb met metastasen naar mijn lymfeklieren. Na 1 week kreeg ik injectie met Lucrin. Ik merk nu na 3 weken nog helemaal niks, ook geen bijwerkingen hoewel ik af en toe denk dat ik al opvliegers krijg, maar kan wat stress zijn. Ik ben benieuwd, moet afwachten, begin van dit traject. De injectie is voor een half jaar, wordt na 3 [lees meer...]maanden gemonitord op PSA waarde. Ik heb gehoord dat het niet beter wordt maar hoop dat het heel lang niet erg veel slechter wordt.
3

Lucrin

22-06-2023 | Vrouw | 37
leuproreline (3,75mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi allen, Ik gebruik Lucrin omdat ik vleesbomen heb, in de hoop dat het gaat slinken. Mijn eerste maand was vreselijk: de eerste vijf dagen beleefde ik alles goed maar vanaf de dag dat ik normaal gesproken ongesteld moet worden - dat was de vijfde dag - kreeg ik steken en extreme bloedingen met zwarte stolstels. Dit heeft twee weken geduurd, waarbij ik ook drie dage[lees meer...]n niet meer kon lopen. Mijn ongesteldheid was daarvoor nooit pijnlijk of lang, dus dit was voor mij heel heftig. Ook omdat het de bedoeling is dat Lucrin de hele ongesteldheid stillegt. Mijn vriend heeft me zelfs voortgesleept in een rolstoel, mijn buik was een ballon en hij moest mij ook uit bed omhoog tillen. Mijn bed was nachtenlang doorweekt. Daarnaast gebruik ik elke dag het medicijn Progynova - om moodswings en botontkalking te voorkomen - maar ik heb nog steeds veel moodswings. Normaal ben ik heel vrolijk, maar nu huil ik veel, en ik weet ook niet waarom. Ook ben ik snel geprikkeld: opmerkingen schieten snel in het verkeerde keelgat, en ik heb soms echt een kort lontje, terwijl ik normaal gesproken heel nuchter ben. Ik hoopte dat ik kon stoppen met Lucrin, maar mijn vleesbomen zijn enorm waardoor mijn arts mij niet wil opereren (omdat ik anders een groot risico heb mijn baarmoeder te verliezen). Dus ik heb helaas geen keuze en ik heb gisteren mijn 2e Lucrin injectie genomen. Ik vraag mij af: Hoe moet de injectie in de bil geïnjecteerd worden en maakt dat uit? De eerste keer deed de assistente het ergens midden in mijn bil, de tweede keer werd het juist bovenaan geïnjecteerd omdat daar meer spier zou zitten. Wat ik wil aanraden aan andere gebruikers met vleesbomen: - Begin met je eerste injectie Lucrin na je laatste ongesteldheid en niet daar vlak voor. Je lichaam moet wennen aan het medicijn, dus ik denk dat mijn lichaam ongesteld wilde worden, maar de Lucrin injectie wilde het juist stopzetten. Dat gaf een heel heftig effect: extreme complicaties. Dit is mij niet verteld door de arts overigens, maar achteraf gezien denk ik: het is logisch dat je lichaam moet wennen. Dus wellicht ook interessant voor artsen.
3

Lucrin

02-03-2023 | Vrouw | 47
leuproreline (11,25mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vleesbomen en anemie klachten
3

Lucrin

13-09-2022 | Vrouw | 46
leuproreline (11,25mg)
Vleesboom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 4 grote vleesbomen en verlies extreem veel bloed met grote dikke stolsels. Ik heb bloedarmoede en heftige buikpijn. Het advies was baarmoeder eruit. Nu mag ik gaan ervaren wat de lucrin injectie doen. De gynaecoloog zegt dat ik vervroegd in de overgang kom en dat de eerste menstruatie extra heftig wordt. Ik ga het ervaren. Vanmiddag bij de arts de injectie laten ze[lees meer...]tten. Ik vind het spannend en eng. Hopelijk stopt het bloeden. Het is slopende om elke 45 minuten een nachtmaandverband te moeten wisselend, 6x snachts uit bed te moeten en elke dag ondanks kraamverband je bed te moeten verschonen.
3

Lucrin

13-08-2022 | Vrouw | 53
leuproreline (11,25mg)
Abnormaal vaginaal bloedverlies
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nooit gynaecologische problemen gehad en 3 kinderen gekregen zonder problemen. Maar half jaar geleden ineens heeel erg veel bloedverlies met grote stolsels gehad. Binnen paar dagen kreeg ik n bloedtransfusie omdat m’n hb nog maar 3 bleek.. heel heftig om geen controle over je lijf te hebben! Daarna van alles geprobeerd ;weer aan de pil die slik ik al n half jaar door,[lees meer...] poliep in baarmoeder verwijderd etc..en nu sinds bijna 2 weken aan de Lucrininjectie in laatste poging om bloedingen te stoppen..die gaan al half jaar door geen dag zonder dus erg uitputtend en ik slik weer ijzertabletten omdat m’n ferritine superlaag blijft(2 slechts) terwijl m’n hb weer uit gevarenzone is.. Ik ben erg bang voor de bijwerking..ik moest extra nog 2 weken de pil blijven slikken dus ik ben benieuwd hoe t volgende week gaat.. Vooral heel veel stijfheid, spierpijn weinig eetlust en emotioneel wrak...moeite met concentratie en soms wazig zien en vooral s avonds harde opgezette buik. Gelukkig nu nog geen migraine daar ben ik t bangste voor omdat ik dat tot n half jaar geleden heel erg had voor iedere menstruatie..ik hoop dat de overgang die maar uitblijft de oorzaak is…Benieuwd of er meer mensen zijn met ervaring migraine icm lucringebruik ..?
4

Lucrin

23-07-2022 | Vrouw | 50
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Buiten de bijwerkingen ben ik ontzettend blij dat ik geen pijn aanvallen heb van de endometriose. Ik kan weer leuke dingen vooruit plannen. Wat niet meer ging ivm de onverwachte ondraaglijke pijn aanvallen elke 3 weken. Ik neem de bijwerkingen voor lief. Probeer er niet over na te denken. Operatie baarmoeder verwijderen heb ik afgezegt. En hoop dat ik na 1.5 jaar lucrin i[lees meer...]n de overgang zelf ben. Ik ben nu 50.
4

Lucrin

25-06-2022 | Vrouw | 28
leuproreline (3,75mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In verband met endometriose gebruik ik dit middel. Als bijwerkingen heb ik voornamelijk last van opvliegers en daardoor slapeloosheid. Verder voel ik mij door dit middel goed en zijn de klachten vermindert.
5

Lucrin

17-04-2022 | Vrouw | 27
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Lucrin

22-03-2022 | Vrouw | 35
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 x hebben geopereerd heb ik spuiten gekregen Hoe langer gebruikt heb ik nergens meer last van en kan alles weer doen Zonder kan ik niet werken enz ontsteking zit bij mij bij de navel elk x na operatie kwam het terug Wauw het help echt goed moet wel melk producten eten en drinken met vitamine D 😌 Je wordt niet meer maandelijks problemen Volgende stap is [lees meer...]eistokken er uit halen dan proberen zonder medicatie 😇 Geen probleem kan alles weer doen!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.