Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Nexium

20
meningen

Nexium

esomeprazol

geef je mening
Bij  MaagzuurX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagzuur (brandend) (27 meningen)
Reflux (20 meningen)
Maagklachten (16 meningen)
Middenrifsbreuk (11 meningen)
Maagzweer (6 meningen)
Barrett's slokdarm (5 meningen)
Maagbeschermer (4 meningen)
Ziekte van Crohn (1 mening)
Braken (1 mening)
Maagontsteking (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
4

Nexium

10-04-2021 | Man | 55
esomeprazol (10mg)
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het werkt echt super, maar de bijwerkeningen zijn minder
2

Nexium

25-10-2020 | Man | 61
esomeprazol (10mg)
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege een middenrif breuk begon ik met verschillende maagzuur blokkers, Nexium werkte het beste omdat hier minder bijwerkingen vanuit gingen . Nu een 7 jaren verder zijn er een aantal bijwerkingen bij gekomen . De meest voorkomende bijwerkingen bij mij variëren onder andere met het krijgen van ontstekingen in gewrichten en mond en onrustiger slapen . Ik kon hier dus niet[lees meer...] goed mee overweg . Ik besloot al vroeg de inname alleen te nemen op het moment dat ik weer klachten kreeg . De inname was dus variabel . Nu dit mij niet helemaal beviel , ben ik overgestapt een een regelmatige dosering maar nu als aangepaste dosering van 20 naar 10 mg per dag en heb ik van bovengenoemde problemen nog nauwelijks last . Vanwege de dagelijkse dosering die ik nu een paar maanden neem, komen de laatste weken wel andere bijwerkingen duidelijker naar boven . Ik ben onvaster op de benen, concentratie achteruitgang, minder goed gefocust in het verkeer , denk/gedachte verandering, stemmings- overheersend, en nog een aantal zoals vermeld in de bijsluiter . Als er andere manieren beschikbaar komen of zijn dan waarvoor dit type medicijnen dient, dan neem ik de overstap . Gebruik het nu al meer dan een paar jaar maar de bijwerkingen worden op bepaalde punten groter, hoewel ik nog maar 10 mg per dag gebruik .
5

Nexium

08-11-2013 | Man | 23
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang zoeken naar juiste medicatie en dosering nu eindelijk de goede gevonden. Jarenlang Pantozol geslikt, Prezal, Pariet en Losec en ook Nexium en weer terug in verkeerde dosering. Hoger dan 20 MG kan ik niet tegen. De pillen zorgde ervoor dat ik minimaal 40 mg nodig had en vaak 80 mg. Nu met de Nexium sachet heb ik maar 2 x 10 mg nodig. Wel helaas door het langdur[lees meer...]ig gebruik van deze middelen spastische darm gekregen waardoor ik nu dit in combinatie met Duspatal gebruik en dat gaat heel goed. Ook slik ik Haarlammerolie capsules en dat werkt heel goed tegen de vervelende bijwerkingen. Al met al positief. En geen maagzuur meer!
3

Nexium

01-07-2013 | Vrouw | 65
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al jaren nexium 40. Tegen de maagzuurklachten werkt het over het algemeen erg goed. Ik heb daarentegen al jaren last van chronische diarree met veel buikpijn/krampen. In 2004 heb ik mijn galblaas moeten laten verwijderen. Sindsdien heb ik ook regelmatig last van het feit dat als ik gegeten heb, dat eten zeer zwaar op de maag ligt, niet goed verteerd a.h.w.Ik hou[lees meer...]d er al bewust rekening mee niet te vet of teveel te eten. De huisarts gaat niet in op mijn idee dat mijn klachten in verband kunnen staan met het innemen van Nexium + verwijdering van de galblaas. Nu Nexium niet meer vergoedt wordt door de zorgverzekeraar een ander medicijn gekregen wat niet goed werkt, n.l. Pantoprazol. Is er iemand die dezelfde ervaringen heeft als ik? Ik ga nu in overleg met de apotheek over wat ik het beste kan doen omdat ik het idee heb dat een huisarts vaak niet veel weet over de bijwerkingen van medicijnen. Ik wil eigenlijk een poosje stoppen met Nexium om te kijken of mijn andere klachten dan minder worden maar ben bang om de klachten veroorzaakt door het maagzuur dan weer terug zullen komen. Ik er iemand die hier ook ervaring mee heeft?
5

Nexium

12-06-2013 | Man | 76
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2003 behandeld in het VU Amsterdam door Prof-Dr Mulder MDL arts en kreeg voorgeschreven Nexium 40mg.Tot ik op 21 Mei 2012 Esomeprazol 40mg kreeg omdat goedkoper is. 1Maand gebruikt en bij het bukken kreeg ik het zuur in mijn keel. Weer naar de huisarts en kreeg ik Pantoprazol 40mg en dat werkte niet, dus van dokter 2 pillen per dag. na een maand weer naar de huisarts en[lees meer...] toen kreeg ik weer Nexium 40mg en na een week nergens geen last meer van. Nu op 10 Mei 2013 kreeg ik weer Esomeprazol 40mg en die heb ik weer terug gegeven. Dit wordt door UNIVE beslist wat ik voor medicijnen krijg dit is toch niet de bedoeling.Wat kan ik hier mee ??
5

Nexium

03-05-2013 | Man | 71
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
wie kan mij helpen om het medicijn nexium vergoed te krijgen ik ben verzekerd bij C Z heb mechien wel20 jaar of langer dit medicijn eerst losex daar na nexium dit heefd altijd goed geholpen ik heb namelijk een flinke breuk aan de slok darm ik heb laats nexium gehad van de apotheek maar moest die zelf betalen 48.28euro de rekening kon ik dan zelf opsturen naar C Z dit all[lees meer...]es heb ik gedaan maar nu krijg ik van C Z geen enkel vergoeding dit is toch een flinke aanslag op mijn a.o.w. ben mijn hele leven bij de zelfde ziekenfons geweest en nu maak ik dit mee.
1

Nexium

01-05-2013 | Vrouw | 46
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik al jaren nexium met prima resultaat. Ik heb een slecht sluitend maagklepje, volgens de arts blijft het noodzakelijk een maagzuurremmer te gebruiken. Nexium is nu vervangen door esomeprazol, dit werkt dus niet, gewoon echt niet! Terwijl het hetzelfde zou moeten zijn, w.b. werkzame stof.
3

Nexium

26-04-2013 | Man | 66
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2010 Nexium 40 mg en 3 x daags 10 mg Domperidon. Dat hielp wel, maar kreeg ik regelmatig diarree. Over naar Nexium 20 mg, indien nodig 2 keer per dag. Ging een tijdje goed. Tot ik in januari weer ernsitge zuurklachten kreeg. Op advies 80 Mg Nexium geprobeerd. Gevolg maagpijn ca. 4:00 's nachts. Advies uitproberen. Nu op 60 mg. Nog steeds maagpijn. Advies 2011 was ope[lees meer...]reren, Maag kantelen. Chirurg vond het wel een hele ingreep voor maagzuur. en dus niet gedaan. Maar nu dus weer ernstige problemen en de Internist weet het niet meer! Iemand ervaring met die operatie????? Voorgeschiedenis: Jaren maagzuur en regelmatig maag PIJN klachten. Jaren tot volle tevredenheid aan de Pantozol. Galblaas bleek boosdoener. Na verwijderen galblaas langdurige Hoestklachten. Die bleken, na onderzoek, het gevolg van maagzuur.
5

Nexium

20-04-2013 | Man | 56
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is gewoon niet waar dat generiek altijd net zo goed is mijn ervaring . Vanaf 2007 heb ik i.v.b. met heftige maagzuur klachten, veroorzaakt door een scheurtje in mijn middenrif door een internist voorgeschreven nexium tabletten gebruikt. Ik kwam bij de internist terecht na veel middelen en merken geprobeerd te hebben zonder echt resultaat. Toen de internist zei [lees meer...]u moet nexium gebruiken dat is de beste die er op dit moment is dacht ik ja het zal wel, ik geloof er niets van na wat ik allemaal geprobeerd heb. Ik begon met 80 mg per dag en tot mijn verbazing en ongeloof werkte het bijna onmiddellijk. In de loop der jaren heb ik 80 mg zelfs kunnen afbouwen tot sinds 2 jaar 20 mg per dag. Vorige maand kon ik bij de apotheek om mijn nexium 20 tabletten op te halen maar er werden mij echter Sandox capsules overhandigd, wat precies hetzelfde als nexium zou zijn. In goed vertrouwen van ze zullen het wel weten maar niet blij het merk wat zo goed gewerkt had en waar ik zo vertrouwd mee was geraakt in de loop der jaren, ineens te moeten missen. Binnen twee weken had ik weer last van het maagziuur en na een maand was ik er ziek van. Mijn keel was zelfs geirriteerd geraakt door dat rottige terugstromende maagzuur. Ik moest terug naar de internist die me gelijk weer op nexium heeft gezet. Hij merkte daar bij op. Het mag dan dezelfde basisstof zijn het wordt wel via een specifiek fabrieksproces en toevoeging van specifieke stoffen tot het eindproduct vervaardigd. Generiek is dus zeker niet precies hetzelfde en er bestaat ook nog altijd zoiets als ingesteld zijn op een medicijn en er in geloven. Ik vind het ronduit schandalig mensen een medicijn/merk waar ze veel vertrouwen in hebben plots te ontzeggen uit bezuinigingsdrift door lieden/boekhouders die het zelf eens moesten voelen. Als ze willen bezuinigen op die 80 miljard per jaar voor de gezondheidszorg weet ik wel wat andere maatregelen die veel meer opleveren dan medicijnen. Robert
5

Nexium

29-03-2013 | Man | 57
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer veel last van de maag, enige medicatie die over alle jaren heen echt voor mij werkt met geen complicaties en makkelijk in te nemen. Ondanks recept Nexium kreeg ik nu een (en ook eerder gekregen) vervanger(s) mee, maar deze werken voor geen meter. Dus: gelijk weer behoorlijke klachten. Eens met de ervaringen van anderen over de effectiviteit verschillen tussen Nexium [lees meer...]en vervangers. Of te wel: goedkoop is hier ook weer duurkoop, Nexium is dan wat duurder(?) maar het werkt tenminste! Dit laatste dat het werkt is blijkbaar niet meer belangrijk voor de verzekeraar, als het maar goedkoop is.
3

Nexium

12-12-2012 | Man | 65
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na vele jaren maagpijn en zuur en veel gebruik van verschillende maagzuurremmers ging het licht schijnen. Het zou mijn Galblaas wel eens kunnen zijn. Galblaas er uit, maagpijn over! Maar wel last van hoesten. Onderzoeken wezen uit dat het aan maagzuurgraad lag. Weer van alles geprobeerd. Uiteindelijk Nexium 40, met als gevolg zuur weg maar regelmatig aan de diaree. Nu Nexi[lees meer...]um 20, en bijna geen diaree, wel weer meer en vaken zuur en hoesten! Goedkope alternatieven voor nexium geven veel problemen met ontlasting, op verzoek van huisarts op medische gronden de originele Nexium.
2

Nexium

11-10-2012 | Vrouw | 57
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb toen ik begon in 1995 met losec geen problemen ondervonden todat ik wat meer klachten kreeg en bleek dat het maagzuur toch wat erger werd kreeg ik nexium die heb ik niet zo heel lang gebruikt een paar maanden maar deze hadden toch wat minder effect op mijn maagzuur en dus heeft de huisart mij terug gezet naar losec en de medicatie wat verhoogt en dat werkt tot o[lees meer...]p dit moment goed ik moet er niet een x 1 vergeten want dan heb ik gelijk weer last van mijnmaag en maagzuur ik ben blij met deze oplossing
5

Nexium

29-09-2012 | Vrouw | 57
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al sinds mijn jeugd last van maagzuur maar toen werd er niets aan gedaan, een glas warme melk en dat was het. Uiteindelijk maagzweren, poliepen en aangetaste stembanden en stoelgangproblemen. Na onderzoek medicijnen gekregen die wel hielpen maar na een tijdje kreeg ik bij de apotheek een ander merk met dezelfde werkzame bestanddelen, ik was echter niet tevreden. In[lees meer...] een jaar tijd veranderde het medicijn wel 4 x naar een ander merk. Ik bleef echter maagklachten houden tot ik in het ziekenhuis NEXIUM voorgeschreven kreeg, het werkte prima ik was helemaal blij en hoefde zelfs niet meer in het ziekenhuis terug te komen als ik geen klachten had. Tot vorig jaar toen kreeg ik de goedkopere variant uit het buitenland en daar waren de klachten weer. Ik kreeg gigantische verstoppingsverschijnselen en maagzuur. De apotheek gaf aan dat het tussen mijn oren zat en als ik de gewone nexium wilde dan moest dat op medisch voorschift zijn anders kreeg ik het niet vergoed. Ik weer naar het ziekenhuis wat ook weer geld kost maar ja nu krijg ik weer de originele NeXium en de problemen zijn weg.
5

Nexium

18-09-2012 | Vrouw | 63
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Nexium

15-09-2012 | Vrouw | 23
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Aan mijn 17 jaar gestart met Omeprazole. Na vijf jaar begon de werking te minderen. Na onderzoek overgestapt naar Nexiam. Ik heb er terug minder last van. Ik moet nog steeds opletten wat ik eet. Vettig eten kan ik wel weer maar chocolade is uitgesloten. Bed is ook aangepast, het hoofdeinde is 10 cm verhoogd.
5

Nexium

01-07-2012 | Man | 64
esomeprazol
Maagzuur
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sinds 1991 last van deze aandoening. heb al verschillende soorten geprobeerd en ook door de apotheek ander merk gekregen omdat deze goedkoper zijn. ze proberen het steeds weer zonder dokters voorschrift. Ik moet dan steeds weer uitleggen dat alleen nexium helpt tegen mij aandoening, met andere merken krijg ik brandend maagzuur in de slokdarm wat weer poliepen kan ve[lees meer...]roorzaken en slokdarmkanker. in het ergste geval kan je slokdarm verbranden is mij verteld, zit ik ook niet op te wachten, eens in de drie jaar een slokdarm/maag onderzoek, Dus voor mij maar een medicijn NEXIUM gelukkig nog steeds vergoed, maar moet er wel voor vechten. Ben verzekerd bij de Friesland. maar is jammer genoeg ook al opgekocht door Zilveren Kruis dus de komende jaren maar afwachten of het nog vergoed wordt Het wordt maar beslist door mensen die zelf niet zo'n aandoening hebben, ik zeg soms ze moeten het zelf eens voelen.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.