Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met PantoPac

5
meningen

PantoPac

pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagklachten (31 meningen)
Maagzweer (12 meningen)
Helicobacter pylori (12 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

PantoPac (amoxicilline/claritromicine/pantoprazol)

Bojan Nikolik (07-06-2015)

1
4

PantoPac

23-10-2017 | Vrouw | 54
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na lange tijd klachten aan de rechterkant onder mijn rib te hebben. Gevoel of er een ontsteking zat, is uiteindelijk mijn ontlasting nagekeken op de heliobacter bacterie... en ja die was aanwezig... een pantopac kuur gekregen voor 1 week. Totaal geen last van bijwerkingen gehad. Nam wel elke tablet afzonderlijk met een glas water in en liet de tablet zo kort mogelijk in m[lees meer...]ijn mond. Nu na ruim 4 weken weer ontlasting laten onderzoeken en de bacterie zit er nog... dus morgen weer met een nieuwe kuur beginnen.... hoop er deze keer helemaal van af te komen. Na de eerste kuur waren mijn klachten wel een heel stuk minder geworden.
3

PantoPac

21-08-2015 | Man | 27
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi, ook bij mij is helaas de bacterie ontdekt heliobacter. Nadat ik in de gaten kreeg dat me ontlasting vettig was. Opgeblazen gevoel buik, kortademig na paar weken zeuren bij huisarts doorverwezen naar mdl maag darm lever specialist. Bloedonderzoek gehad, ontlasting was positief voor de bacterie. Toen gelijk begonnen met de Pantopac kuur. Eerste dag gelijk bijwerkingen,[lees meer...] zweten, duizelig. En toen begon het: Hoofdpijn, brok in keel, benauwd, pijn gewrichten, rug in brand, borstkast in brand, buik ook. Wazig zien, duizelig, niet kunnen slapen, wakker worden, ziek gevoel, pijn op borst, schouderbladen, ook gevoel van onwel, onrustige darmen, spastische darm, links onder rib voorkant, maar ook rechts soms. Misselijk na 5minuten inname medicatie, trekt beetje bij beetje weg. Maar moet kuur afmaken anders was het voor niks. Mijn tip voor de Pantopac is: Eten vóór inname medicatie, anders voel je je echt beroerd. En soms wat zoet drinken voor de vieze smaak bitter / metaal smaak in keel mond. Hoop dat de zware Pantopac kuur zal helpen, want mijn klachten waren minder dan nu. Gewoon doorzetten ook al is het zwaar. Mvg, belmondo
3

PantoPac

29-10-2014 | Man | 43
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de gehele kuur veel last gehad van de bijwerkingen wat door heeft gewerkt naar de mensen in mijn direct omgeving. Direct na eerste inname een reactie. Vieze giftige smaak, een vermoeid uitgeblust lijf, zweten, slecht slapen, reactie op de lippen, wazig zien, wankel op de benen en momenten van hoofdpijn. Nadat ik de kuur had afgerond knapte ik redelijk snel op[lees meer...], denk aan 3 a 4 dagen na de laatste inname. Advies is om voldoende water te drinken gedurende de dag. Denk aan een groot glas per pil. Poets je tanden na inname. Let op wat je eet! Staat ook in de bijsluiter vermeld, neem meerdere porties door de dag heen. Probeer niet (te) vet te eten. Ik heb dit zelf ervaren, een opgeblazen gevoel, boeren en ik voelde mij nog beroerder dan voorheen. Ik merk dat ik door de bijwerkingen nog geen verbetering ervaar, weet niet of de klachten, die aanleiding waren voor deze kuur, zijn verdwenen. Ik slik nu de komende 4 weken een maagbeschermer en wordt dan opnieuw getest. Mocht het middel niet te zijn aangeslagen en de huisarts stelt voor om opnieuw deze kuur te slikken, dan is er hopelijk een alternatief!
3

PantoPac

12-07-2014 | Vrouw | 50
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook Ik heb een helicobacter bij me en ben van de pantopac kuut behoorlijk beroerd. Ik slik hem nu de vijfde dag. Mijn tong is kapot , heb het gevoel alsof er iets in mn keel zit wat maar niet weg gaat/wil en ook zoals de meeste hier een vieze smaak in mijn mond. Ik hoop ontzettend dat de kuur zijn werk doet, ik heb nog voor 2 dagen. Ik drink wel veel en honger heb ik totaa[lees meer...]l niet. Heeft er iemand ook last van de keel? Beterschap allemaal!
3

PantoPac

17-11-2013 | Vrouw | 53
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben ook, na onderzoek, begonnen met Pantobac. Mij valt de grote vd medicijnen tegen, aangezien ik geen pillenslikster ben. Was erg vermoeid, iets misselijk, maar het ergste vind ik die vieze bittere smaak in de mond, en wel 24 uur lang.. Probeer zoveel mogelijk water te drinken, echter de vieze smaak blijft. De smaak in de mond, lijkt net of je op 1 aspirine zit te zui[lees meer...]gen, zo bitter.. Heb nog 9 tabletten te gaan. Met moeite krijg ik ze weg.. Heeft iemand ervaring met deze vieze smaak, en hoe lang hou je het?
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.